2018-12-17 492 瀏覽
天氣冷當然要打邊爐, 年初吃過的高質養心殿我又來了! 今天到了旺角分店。左: 美人鍋/ 右: 寧神養心湯: 秋冬選了2個養身的湯底, 美人鍋是早前已試過, 一如以往的好, 養心湯內除烏雞外還有魚頭及藥材, 很足料。極品雪花肥牛: 打邊爐一定要吃牛, 雪花的確是極品的美, 涮幾秒便可吃, 牛味濃亦有油香。黑松露蝦丸: 蝦丸彈牙有蝦味, 加了我最愛的黑松露, 整個香氣再提升了, 好吃。台灣冰菜: 本想點A菜但剛好賣光了, 試試新口味選了特別一點的冰菜。冰菜是非常健康且零卡的菜喔! 上面有些像冰粒一樣的粒粒, 咬下口感爽脆, 挺特別的。鴨血: 吃台灣火鍋總愛點鴨血, 這裡的頗大件, 煮久一點更入味會較好吃。台灣炸豆皮: 台灣豆皮是我的最愛! 比炸枝竹更香又沒有響鈴油, 放進湯內吸盡湯精華, 讚!餃子拼盤: 與友人都很愛吃餃子, 貪心一點選了拼盤, 每款餃子都有2隻, 每人每款都可吃到一隻。拼盤有水餃, 雲吞, 魚皮餃, 韮菜餃及特別一點的麻辣牛肉餃及水蓮餃。每款都很新鮮好吃, 個人認為以韮菜餃最岀色, 韮菜香味夠, 菜肉比例及調味都剛好。另麻辣牛肉餃吃著有陣陣麻辣香飄岀, 相當不錯。紫淮山麵

美人鍋/寧神養心鍋

黑松露蝦丸

台灣水晶冰菜

鴨血

台灣炸豆皮

餃子拼盤

紫淮山麵: 最後以麵食作結, 嘗新點了紫淮山麵, 麵質很滑, 加在養生湯頭內很配合, 感覺健康。
紫淮山麵

最後店家送上腐竹糖水加芋圓作結, 超飽超滿足。
糖水
2018-12-11
美人鍋/寧神養心鍋
黑松露蝦丸
台灣水晶冰菜
鴨血
台灣炸豆皮
紫淮山麵
朋友生日,一大伙人最適合就是吃火鍋,所以選擇去尖沙咀的火鍋店 - 養心殿,而這間火鍋店我與朋友們已吃過數次,但湯底及配料真的很好吃,所以決定再來吃😋台式餐廳使用用中式的裝潢當然是最適合不過,且環境整潔,桌子寬闊,故環境一欄獲4分。我們訂了晚上9:30,但實際進入餐廳坐下的時間差不多到9:50,故服務方面減了一點分。湯底,我們選了美人鍋。未放配料前,我們每人也先品嚐湯的味道,如舊是清甜,有淡淡的藥材味。配料方面,我們點了霜降肉眼肥牛、黑毛豬梅花肉、自製水餃、響鈴及寬粉條。霜降肉眼肥牛,牛味香濃,且脂肪比例適中。吃完後,不會一口油味,反是牛味滿滿。而吃豬肉片,我最怕是有豬臊味,而我們點的黑毛豬梅花肉,恰好是沒有的,且肉質細嫩,脂肪比例合適,故也推薦。自製水餃就是一般的水準而已,可點可不點,不是太好吃、又不是不好吃,只是略嫌餃子裡蝦的份量太少。而響鈴就是每次來到必點的配菜,只需淥五秒,然後就可以吃,但入口仍是香脆,且配上鮮甜的美人鍋湯底,齒頰留香💯最後是寬粉條,跟湯底一起煮,盡是美人鍋的鮮甜味,而質感是QQ的,所以也十分不錯。一個小提示,只要在Facebook打卡及分享餐廳資料,之後向店員展

[環境點評]

[服務點評]

[食物點評]

[Get Jetso]
一個小提示,只要在Facebook打卡及分享餐廳資料,之後向店員展示,就可免費獲贈咸檸七😆👍🏻
2018-12-14
20 分鐘 (堂食)
  • 極上雪花肥牛
  • 厚脂黑毛豬梅花肉
2018-12-15 184 瀏覽
最近天氣寒冷,吃火鍋是不二之選,今天和朋友去一間台式火鍋店。寧神養心鍋 $168以川芎,白芷,天麻,當歸,鮮雞,豬肉20斤鮮魚24小時淆製而成, 當中最重口味道是當歸, 湯滾起我們當然先首嚐這個寧神養生鍋,啖啖當歸味,非常補!打卡送汽水手切肥牛 細 $238手切肥牛比起一般的肥牛厚一點, 但他的牛尾非常重,雪花平均地分佈在肉上, 咬下去淋淋的。炸午餐肉 $58邪惡的站午餐肉,非常香脆可口,而且味道濃厚。什錦蔬菜館68有多種不同的蔬菜例如菜類 粟米, 秋葵。八時半前結帳還有7折,非常抵食。兩個女孩子,已經夠飽了。

寧神養心鍋 $168

打卡送汽水

手切肥牛 細 $238

炸午餐肉 $58

邪惡的站午餐肉,非常香脆可口,而且味道濃厚。

什錦蔬菜館68

有多種不同的蔬菜例如菜類 粟米, 秋葵。

八時半前結帳還有7折,非常抵食。兩個女孩子,已經夠飽了。
2018-12-13 191 瀏覽
12月份係我生日❤️所以好多朋友請我食飯朋友話試過幾次 好好食 所以介紹依間湯底有我最愛既麻辣 仲有好多養顏既湯底 揀咗鴛鴦鍋 麻辣小辣送鴨血同美人鍋美人鍋 入面有烏雞(超嫩滑),仲有桃膠 食材好新鮮 份量好足夠 海鮮一流 手切肥牛正到喊 淥一淥 一食 超滑 肉味好出 響鈴 即叫即炸 好脆 而不油 烏龍麵好滑好好食 鵝肝丸 好特別 😃因爲鍾意食鵝肝 所以覺得好食其他都好好味 有支洛神花汁 好好飲 好開胃 又唔算甜8人食 飲好多酒圍返300蚊一個 食到咁正既火鍋 唔算貴 👍🏼下次要帶其他朋友黎食😬😬
12月份係我生日❤️所以好多朋友請我食飯
朋友話試過幾次 好好食 所以介紹依間

湯底有我最愛既麻辣 仲有好多養顏既湯底
揀咗鴛鴦鍋 麻辣小辣送鴨血同美人鍋
美人鍋 入面有烏雞(超嫩滑),仲有桃膠

食材好新鮮 份量好足夠

有支洛神花汁 好好飲 好開胃 又唔算甜
8人食 飲好多酒圍返300蚊一個
食到咁正既火鍋 唔算貴 👍🏼

下次要帶其他朋友黎食😬😬

15 分鐘 (堂食)
$300 (宵夜)
慶祝紀念
生日
  • 手切牛肉
2018-12-12 206 瀏覽
最近全城都興養生,天氣又凍,冬天一大美事當然係打邊邊,今次搵到呢間台灣過江龍,集養生同打邊兩種重大元素,真係一定要試下!首先揀個湯底,我地唔係點食到辣,於是點左酸菜白肉火鍋。湯底好清,酸菜白肉好香,酸味味令人食指大動,湯底禁不住一啖又一啖送入口。最正既係,另外送一份酸菜白肉,真係淨係個湯底都夠食,味道十分之豐富!跟住點左份雜錦丸,粒粒手打,滾兩滾入口極之彈牙,爽口又香甜。另外仲有必點響令,大大隻吸曬白肉湯底,正!當然唔少得主菜雪花牛牛,塊塊香滑入味,簡直係愛不釋手。滾左一輪湯底亦好清。再叫左杯咸檸7,清清熱氣好舒服!食完仲送左碗喳咋,入味又香口,不得了!

首先揀個湯底,我地唔係點食到辣,於是點左酸菜白肉火鍋

另外仲有必點響令,大大隻吸曬白肉湯底,正!

當然唔少得主菜雪花牛牛,塊塊香滑入味,簡直係愛不釋手。

滾左一輪湯底亦好清。

再叫左杯咸檸7,清清熱氣好舒服!

食完仲送左碗喳咋,入味又香口,不得了!
2018-12-10 172 瀏覽
環境幾好,幾有feel👍🏻燈光暗暗地之下食野都唔錯。如果有得揀我建議揀轉入去嘅corner area坐會更加舒服😁叫左個鴛鴦鍋 "養生鍋" 同 "寧神養心鍋" 都幾濃幾好飲👌🏻如果想統一啲都可以叫翻一個湯底👍🏻豉油方面都叫做有得揀,基本上嘅蔥同辣椒都有🌶如果鐘意濃味少少嘅朋友可以再加埋蒜蓉汁就perfect啦😋野食我地就叫左梅花豬同肥牛🤤 4個人食份量都算夠,再嗌左份手工丸類拼盤同牛肉餃。丸類不過不失,黑松露蝦丸好有黑松露味,唔會係勁淡,食落幾特別👅 梅菜豬肉好似食緊媽媽整嘅肉餅,係家嘅味道嘻嘻🤣好多野食啊😍😍 飽肚又健康,下次再試下美人湯底先👅

養生鍋 & 寧神養心鍋

好多野食啊😍😍 飽肚又健康,下次再試下美人湯底先👅
養生鍋 & 寧神養心鍋
整體嚟講環境都算唔錯🙈成個場暗暗地咁好有feel同埋都幾relaxing👍🏻我地嗰次張枱仲要係一個轉入去嘅area到,有d自成一角嘅感覺,唔錯唔錯😋如果同一班朋友嚟聚會都係一個唔錯嘅選擇,大家一齊輕鬆傾吓計都唔會話好嘈到人😁幾闊落,坐得幾舒服 😁仲可以like Facebook同打卡就有得揀一杯無酒精飲品👍🏻好多湯底選擇,選擇困難症🙈而豉油配料方面都算有得揀🤔基本蔥,辣椒,蒜蓉汁,芫荽都有😋 用完就再出嚟,無限添加❤不過頭先都話個湯底已經好濃,所以啲食物煮完之後已經好入味所以我多數都唔會再點豉油🤣無謂嘥咗個湯底啲精華唔洗講睇個樣都知個湯底好正啊😍😍超級濃同埋都好足料❤我地本來淨係諗住叫養生鍋但係又見到寧神養心鍋都好似好正咁🤤所以最後就叫左個鴛鴦鍋♨如果有朋友又鐘意食打邊爐又要養生嘅,嚟呢到就啱哂👍🏻一次過滿足你兩個願望🙈食物方面無論熟食定打邊爐材料都好新鮮!

幾闊落,坐得幾舒服 😁

好多湯底選擇,選擇困難症🙈

食物方面無論熟食定打邊爐材料都好新鮮!

2018-12-09 96 瀏覽
今晚好凍,凍到唔識講嘢,好想食熱辣辣嘅嘢,暖返個人,心思思唔知食咩好,朋友介紹你間養心殿個好滋補嘅養生鍋、麻辣火鍋湯底,出面有個資助調味料吧,連埋香醋一齊食一啲都唔覺得漏,火鍋配料好新鮮不過竹笙賣晒,唯有食其他,都好多選擇,價錢中中挺挺啦,店員都好勤力不停為我們加湯,服務都很好,有個老老地嘅伯伯好有禮貌好親民又好服務唔知係唔係老闆呢,埋單價錢都唔貴我哋都食咗幾多野,食食吓電話冇電冇影相囉,淨係影咗個湯底咋
15 分鐘 (堂食)
  • 養生鍋
  • 寧神養心鍋
  • 鴛鴦鍋
  • 台灣炸豆皮
  • 千層凍豆腐
  • 老油條
2018-12-06 249 瀏覽
香港天氣逐漸變涼,又係 #小秘書 出動嘅時候💨💨💨 今晚約埋朋友仔嚟到 #旺角 「養心殿」,叫咗個 #小秘書 食極唔厭嘅 #麻辣鍋 跟 #酸菜白肉鍋 ❤️ 咁當然一定要加埋我至愛嘅 #鴨血 、 #炸響鈴 啦!可能大家會諗 ‘咁刻突㗎... 食鴨血!’ 不過當我第一次喺 #尖沙咀分店 食過 #鴨血 之後,真係一試難忘,滑滑嘅口感又一啲腥味都無,配埋麻辣湯底,吸埋啲鮮味放入口,認真一流🥰 #炸響鈴 亦唔似行貨,上枱嘅時候仲係熱辣辣㗎,仲好有腐竹香味🤤 雖然要$68+10%價錢都唔平,但係我都會繼續捧場🥳 今晚唯獨美中不足嘅係 #黑柏葉,口感太硬,食唔出鮮味😅#小秘書 分別幫襯過 #尖沙咁 、 #銅鑼灣 分店,斷估唔到還是 #旺角 嘅店職員最窩心🤩 周不時主動過嚟加水不特止,態度亦比較有禮貌,埋單嘅時候,仲請我哋食 #糖水 ❤️ 而枱上 #牙籤 嘅設計都特別細心過人... 盡得台灣人親切服務嘅真傳呀!

2018-12-06
$324.5 (晚餐)
  • 鴨血
  • 響鈴
2018-12-06 321 瀏覽
日前《延禧宮略》喺香港風靡一時,令到我對清朝各個宮嘅名有啲印象。揀緊邊度打邊爐嘅時候見到呢間養心殿台式養生鍋... 諗到喺皇帝個寢室食嘢都應該幾滋味 就揀咗呢間喇!鋪面好大,以木簾分隔,裝修都幾有古代氣息~一行入去已經聞到好大浸藥材味一坐低就有茶飲~好可惜茶係凍嘅,但味道都好好。第二次加茶就係熱嘅,更加好飲個鍋嚟之前可以較咗豉油先~呢到冇熟蒜/生蒜,反而有蒜油,幾特別~寧神養心鍋/養生鍋($188)我哋叫咗個鴛鴦鍋,分別有寧神養心鍋同養生鍋。寧神養心鍋有好多中藥,包括川芎、白芷、天麻等等,仲有烏雞同魚頭!養生鍋都有中藥,仲有人參同豬紅!兩個湯都好好飲,同埋真材實料,感覺非常健康,咁嘅價錢非常實惠。咸檸七(免費)like咗佢哋facebook同share出去有得揀一杯無酒精飲品,正!叫得唔算好多嘢,但都夠飽~鹽酥雞($58)叫咗一個小食-鹽酥雞。炸得香脆~嘢食雖然唔算平,但份量其實幾多~極上雪花肥牛($178)御選梅花豬($118)手工丸類拼盤($108)呢個幾特別~有五款丸類,包括黑松露蝦丸、鵝肝墨魚丸、芝士牛肉丸、墨魚丸、梅菜豬肉丸、蝦丸。即炸脆響鈴($68)唐生菜($58)有機玉米
 就揀咗呢間喇!
鋪面好大,以木簾分隔,裝修都幾有古代氣息~
一行入去已經聞到好大浸藥材味
一坐低就有茶飲~
好可惜茶係凍嘅,但味道都好好。
第二次加茶就係熱嘅,更加好飲
調味料
個鍋嚟之前可以較咗豉油先~
呢到冇熟蒜/生蒜,反而有蒜油,幾特別~
寧神養心鍋/養生鍋
寧神養心鍋/養生鍋($188)
我哋叫咗個鴛鴦鍋,分別有寧神養心鍋同養生鍋。
養生鍋都有中藥,仲有人參同豬紅!
咸檸七
叫得唔算好多嘢,但都夠飽~
鹽酥雞
鹽酥雞($58)
叫咗一個小食-鹽酥雞。
炸得香脆~

嘢食雖然唔算平,但份量其實幾多~
極上雪花肥牛
極上雪花肥牛($178)
御選梅花豬
御選梅花豬($118)
手工丸類拼盤
手工丸類拼盤($108)
呢個幾特別~
即炸脆響鈴
即炸脆響鈴($68)
唐生菜
唐生菜($58)
有機玉米
有機玉米($48)
仲有打邊爐唔少得嘅生菜同粟米!

食咗餐非常健康嘅邊爐,可能呢個就係皇帝會食嘅嘢

可惜無擁有皇帝會有嘅待遇同貼心服務😂😂

大家都嚟試下呀~好值得試

真材實料嘅鍋底,有質素嘅餸。
我返到屋企之後屋企人都問點解你咁大浸中藥味嘅😂😂

御選梅花豬
手工丸類拼盤
  • 唐生菜
  • 有機玉米
踏入秋冬,又係打邊爐嘅節奏,約埋成班好耐無見嘅中學同學一齊嚟到養心殿打邊爐🍲。位於旺角嘅養心殿都幾易搵,而且預早咗訂枱,所以好快就可以坐低揀野食😋 店員由訂枱開始到你入座,都會貼心提醒你店內只限收現金😂 🔹酸菜白肉鍋 拼 美人鍋 ($188,鴛鴦鍋計最貴個款)▶酸菜白肉鍋入面有醃製咗嘅大白菜,唔會太酸幾爽口;內有豬王花腩,薄切好快熟,入面仲有彈牙寬條粉,不錯。整體湯底酸酸地,幾開胃。▶美人鍋湯底由杞子、南棗同金華火腿肴制,仲有原隻烏雞浸住,材料好足!湯底第一口飲落幾清甜滋潤,但後期加湯底就有少少鹹咗。🔹手切牛肉(小) $238色澤鮮紅,脂肪比例適中,牛肉好處就係好快熟,朋友都讚肉質不錯!🔹御選梅花豬 $118豬肉雖薄切,食落新鮮同juicy!🔹手工丸類拼盤(12粒) (每款2粒) $108食慢少少都爭啲無得食吖,好受歡迎嘅丸類拼盤,爽口彈牙,讚!🔹嘉美農場雞肉 $108雞肉嫩滑,尚算厚肉,不錯。🔹雜錦蔬菜盤 $68 及即炸脆響鈴 $68菜好新鮮,唔會有爛同污糟。炸響鈴好大件,起初覺得咁大件應該浸3秒都唔夠,但又ok wor!而且太好味,忍唔住order多一次!📍養心殿台式

🔹酸菜白肉鍋 拼 美人鍋 ($188,鴛鴦鍋計最貴個款)

▶酸菜白肉鍋

▶美人鍋

🔹手切牛肉(小) $238

🔹御選梅花豬 $118
豬肉雖薄切,食落新鮮同juicy!

🔹手工丸類拼盤(12粒) (每款2粒) $108
食慢少少都爭啲無得食吖,好受歡迎嘅丸類拼盤,爽口彈牙,讚!

🔹嘉美農場雞肉 $108
雞肉嫩滑,尚算厚肉,不錯。

🔹雜錦蔬菜盤 $68 及即炸脆響鈴 $68

📍養心殿台式養生鍋
旺角彌敦道607號新興大廈1樓106-112號舖

環境分數:7/10
食物分數:8/10
Encore分數:8/10
2018-12-04 499 瀏覽
剛去完旅行,相約三五知己出來交換手信,加上天氣有點清涼,今次選了旺角養心殿吃個滋補火鍋。今次點了美人鍋,貪其清清地,不會太溫補,受不了。小食鹽酥蚵仔,即炸熱烘烘的,好滋味。朋友是牛痴,所以點了兩款牛肉,手切牛肉,入口軟棉滑,好有牛肉味。極上雪花肥牛,肉質好滑身,脂肪比例平均。自家製麻辣牛肉餃,鵝肝墨魚丸,都是上次吃過,梅菜豬肉丸,真的好好食,好過癮,味道調教得超準確。還有餃子拼盤,可以吃過飽。打火鍋點少得脆響鈴,熱騰騰的,炸午餐肉,厚切的,外脆內軟,炸過會香口些。切片年糕,若是大塊些,就會好吃煙韌些。 我們吃飽離開時,見到好多人光顧,果然是有質素的火鍋店。
今次點了美人鍋,貪其清清地,不會太溫補,受不了。
美人鍋
小食鹽酥蚵仔,即炸熱烘烘的,好滋味。
鵝肝墨魚丸,梅菜豬肉丸
切片年糕
我們吃飽離開時,見到好多人光顧,果然是有質素的火鍋店。
2018-11-26
5 分鐘 (堂食)
鵝肝墨魚丸,梅菜豬肉丸
美人鍋
到了冬季時侯,心癢癢想打邊爐,今晚在旺角附近收工後來到打正養心鍋為主打的養心殿與友人打邊爐。由服務生帶入座,我們坐在二人枱座位,裝潢都富有中國古典的色彩,木質的屏風可以增加了私隱度,窗外掛上了大大的紅燈籠,讓整間火鍋店帶出古色古香且典雅感覺在facebook 讚好及打卡,每人可以免費送一杯冇酒精飲品,打邊爐怎可以缺少滋潤飲品,我選擇了一杯自家製杞子菊花圓肉露,味道都好清甜,又可以清熱湯底方面一共有六款選擇,每款都各有千秋,幸好可以選擇了鴛鴦鍋,可以一次過品嚐兩款湯底,以較高價錢湯底收費,朋友仔鐘情於美人鍋($188),而我點了個寧神養心鍋($168),美人鍋中有原隻烏雞,再配以金華金腿及藥材(杞子、沙蔘、淮山、南棗)等......淆成湯底,當中加入了有平民燕窩之稱的“桃膠”,桃膠富有多膠原蛋白,口感綿滑,更是女士們的恩物加上採用黑烏雞淆湯,便有滋陰、補虛的功效,讓湯底味道非常濃郁,建議開餐前先飲番碗及用湯舀隔下油份先飲免太膩口,另外本人較鐘情寧神養心鍋,一滾起已經散發強烈的藥材香,加入的藥材有川芎、白芷、天麻、當歸、黑烏雞、豬肉淆成,再加上20斤鮮魚經4小時精淆湯底,的確是精心製作又足

自家製杞子菊花圓肉露

加上採用黑烏雞淆湯,便有滋陰、補虛的功效,讓湯底味道非常濃郁,建議開餐前先飲番碗及用湯舀隔下油份先飲免太膩口,另外本人較鐘情寧神養心鍋,一滾起已經散發強烈的藥材香,加入的藥材有川芎、白芷、天麻、當歸、黑烏雞、豬肉淆成,再加上20斤鮮魚經4小時精淆湯底,的確是精心製作又足料,先呷一啖湯底,沒有魚腥味,而且味道夠晒鮮甜及藥材的香味

美人鍋及寧神養心鍋

除此以外,寧神養心鍋湯底中加入大量淮山、圓肉、杞子等,令湯底更加豐富,經過香煎過的魚頭,令湯底沒有留下魚腥,吃起來的魚肉都好滑溜

寧神養心鍋

先來一份厚脂黑毛豬梅花肉$168,燙一陣都好快熟,肉質軟滑爽口,也有入口即融,吃起又晤肥膩,令人不經意一片又一片把它吃掉

厚脂黑毛豬梅花肉

再來一份香菇頁丸$48,一共有6粒,口感佳且彈牙有嚼勁,味道醇香鮮甜,加入了一些香菇,吃出陣陣撲鼻濃郁的香菇滋味

香菇頁丸

嘗試下新鮮手打的鵝肝墨魚丸(半份)$48,墨魚味道好濃厚的,口感爽彈,內有鵝肝的香味都幾突出,也有驚喜

鵝肝墨魚丸(半份)

入到冬季,美食就非日本牡蠣莫屬,一共有6隻$138,蠔肉肉質飽滿,煮熟了牡蠣味道仍是鮮甜,肉質肥美大粒,沒有絲毫腥味

日本牡蠣(6隻)

服務員主動幫客人加火鍋湯水,服務殷勤有禮,最後我們都感到很滿足,價錢都合理,環境又舒適又晤會坐得太迫,最讚是足料養生火鍋湯底,真是富有特色,下次都會再來光顧

茶芥每位$20,八時半前埋單有7折,同時讚好facebook 專頁及簽到,更可以每人都獲送無酒精飲品一杯
,真是抵食
2018-12-03
5 分鐘 (堂食)
自家製杞子菊花圓肉露
美人鍋及寧神養心鍋
寧神養心鍋
厚脂黑毛豬梅花肉
香菇頁丸
鵝肝墨魚丸(半份)
日本牡蠣(6隻)
2018-12-03 115 瀏覽
又去養心殿!!! 今次終於係食夜晚去打邊爐!! 近排天氣涼左,打邊邊就啱哂,聽聞養心殿嘅美人鍋好滋潤的!! 今次終於試到😊😊由於我地一個星期前已經訂枱,去左好快就獲安排入座了~~朋友話想試美人鍋,我地叫左麻辣鍋拼美人鍋,不消5分鐘鍋底就到了,美人鍋好足料,有半隻烏雞,而且又有滿滿的桃膠,我地先倒了一碗湯來品嘗,果然係名不虛傳,湯底鮮甜滋養的..烏雞的肉很鮮嫩..而且不是味精湯的味道我地另外order了肥牛,水餃,配料都很新鮮...自家制水餃每隻都非常足料,值得一讚!!餐廳做緊facebook優惠,只要like facebook就有咸檸七/汔水送!下次要再試其他菜式呀!

由於我地一個星期前已經訂枱,去左好快就獲安排入座了~~

2018-12-03 107 瀏覽
呢幾日涼涼的,有咩比打邊爐更適丫! 親愛的和我都係好辣之人,而且想試養心殿嘅美人鍋同埋麻辣湯底好耐! 今次就一次過滿足佢兩個願望! 我地早幾日已經訂好枱,然後每日都好期待我地叫左麻辣鍋拼美人鍋,美人鍋好足料,有半隻烏雞,仲有大量桃膠,見到都覺得食完皮膚會靚靚! 湯底鮮甜..烏雞的肉不會”鞋”仲要無味精湯的味道,親愛的一個人飲了兩碗!麻辣鍋我地order了小辣,鍋底本身已有鴨血和凍豆腐,凍豆腐吸哂麻辣湯的辣湯...好刺激呀!! 親愛的比較喜歡鴨血,order麻辣湯底可免費追加一份,我地當然一件不留咁消滅哂啦不得不讚!!! 親愛的對炸午餐肉讚不絕口,仲話係水準好高,不過真係好脆口呀! 加分!!!肉眼肥牛都不錯,但一碟實在不夠! 水餃,好新鮮好新鮮!每隻都肥嘟嘟的非常足料,值得一讚!!日本山藥,我的最愛! 喜歡山藥有爽脆,亦有軟綿綿的口感! 最後仲有百香果沙冰送! 好味道!!下次要再試其他菜式呀!

肉眼肥牛都不錯,但一碟實在不夠!

水餃,好新鮮好新鮮!每隻都肥嘟嘟的非常足料,值得一讚!!

日本山藥,我的最愛! 喜歡山藥有爽脆,亦有軟綿綿的口感!

最後仲有百香果沙冰送! 好味道!!

下次要再試其他菜式呀!