2019-01-02 2027 瀏覽
2019第一彈!訂左位,去到先發現今日係最後一日營業,感恩趕到黎朝聖😆食物好好食,唔明白點解有負評🤔(可惜三刀流串燒售罄😑)Chopper 凍朱古力好正最後一日staff 有cosplay,佢地好友善,仲合照左添😍佢地應該都鍾意one piece🥳可惜同枱女生無cos 娜美,無機會合照同埋拎電話😂😂唔知班員工之後點,希望之後會再有返海賊王餐廳。
2019第一彈!
訂左位,去到先發現今日係最後一日營業,感恩趕到黎朝聖😆

食物好好食,唔明白點解有負評🤔
(可惜三刀流串燒售罄😑)
Chopper 凍朱古力好正

唔知班員工之後點,希望之後會再有返海賊王餐廳。
2019-01-01
用餐優惠
信用卡優惠
2019-01-01 1593 瀏覽
得悉Thousand Sunny將會於2019年1月2日駛離香港那當然要把握機會成為座上客,拜見一下草帽海賊團的一伙!星期六的晚飯時間來到千陽號,食客寥寥無幾,迅速就獲安排好座位了~~主食選了蛋白海鮮八爪魚炒飯及FRANKY SUPER漢堡飲品是卓洛蜜瓜梳打和艾斯雜果賓治甜品選了草帽蛋糕~~點的兩杯飲品附送杯墊,是烏索普及羅賓啊!FRANKY SUPER漢堡,Franky紙牌公仔立於漢堡之上漢堡的賣相是配襯Franky的淺藍色,夾著芝士﹑牛肉﹑洋蔥﹑蕃茄﹑生菜這些配料,餡料豐富牛肉的厚度適中,肉質軟身,而且juicy包的質感厚身又鬆軟配合芝士的味道,整體味道挺好!味道不會伏!所配的薯條粗身又不會太鹹~~蛋白海鮮八爪魚炒飯,炒飯用的盤子像是草帽造型配料有魷魚﹑蝦仁﹑蜆肉等等,落了點鹽作調味,味道不過不失卓洛蜜瓜梳打及艾斯雜果賓治的綠色及橙色加上印有角色的杯子,好吸引眼球!卓洛蜜瓜梳打就是香濃的蜜瓜糖漿加上梳打水,味道普通,但不會太甜~艾斯雜果賓治,有橙﹑士多啤梨﹑菠蘿等水果,帶香甜的水果味,味道鮮味些,比較好喝!草帽蛋糕,就正正是路飛草帽造型黃色的草帽是芒果Mousse,包裹著芒果肉做的
那當然要把握機會成為座上客,拜見一下草帽海賊團的一伙!

主食選了蛋白海鮮八爪魚炒飯及FRANKY SUPER漢堡
飲品是卓洛蜜瓜梳打和艾斯雜果賓治
甜品選了草帽蛋糕~~
點的兩杯飲品附送杯墊,是烏索普及羅賓啊!

FRANKY SUPER漢堡
牛肉的厚度適中,肉質軟身,而且juicy
包的質感厚身又鬆軟
配合芝士的味道,整體味道挺好!味道不會伏!
所配的薯條粗身又不會太鹹~~

蛋白海鮮八爪魚炒飯
蛋白海鮮八爪魚炒飯,炒飯用的盤子像是草帽造型
配料有魷魚﹑蝦仁﹑蜆肉等等,落了點鹽作調味,味道不過不失

卓洛蜜瓜梳打
艾斯雜果賓治

草帽蛋糕
草帽蛋糕
草帽蛋糕,就正正是路飛草帽造型
黃色的草帽是芒果Mousse,包裹著芒果肉做的果醬
芒果味不算好香甜,味道一般~

雖然食物水準算不上十分出色
但人客不多,可到處與草帽一伙拍照
店員也會幫忙拍照~
算是千陽號離開前的一點紀念啊!

2018-12-15
用餐優惠
信用卡優惠
艾斯雜果賓治
2018-12-15 1608 瀏覽
今日同fd 一齊下午黎食午餐,今日入去既時候冇人食,可能係星期二既關係,入去叫左兩個午餐同飲品,重有兩個甜品,3個人食,d食物都好大碟,所以3個人食剛剛好,叫左咖喱飯,咖喱飯上面既蝦好食,同叫左雞扒竹炭漢堡,漢堡好好食又大個,重叫左兩柸飲品,叫左雜果賓冶同蜜瓜梳打,兩柸都唔多好飲,冇咩特別,另叫左兩款甜品兩款甜品都好好味,草帽係芒果唔太甜,喬巴係酸酸甜甜,好好味,食到最後到我地比錢埋單都冇其他人入黎食野,好似比我地包場咁

2018-11-27
  • 草帽小子蛋糕
2018-12-10 1174 瀏覽
餐廳內有好多ONE PIECE既雕像 又會播短片 成間餐廳裝潢都充滿海賊王 只可以話呢間餐廳係target海賊王迷 野食絕對唔係重點🤧---------------------------路飛Jumbo肉盤 $328有羊架、豬仔脾、雞扒、烤腸、燒菠蘿 基本上全部都係肉類 愛肉者可以一試 咁多款肉都唔會話乾爭爭 羊架無騷味 豬仔脾易離骨 雞扒肉質嫩滑 烤腸好juicy 反而菠蘿唔太甜又唔太多汁 評分:6/10.草帽日式咖哩飯 $128六粒既牛肉平均分佈喺草帽邊😂咖哩味道酸到有啲灼喉 最簡單既飯都整到好乾硬 最奇怪係飯上面有啲茄汁 撈埋一齊食好唔夾😵評分:3/10
---------------------------
路飛Jumbo肉盤 $328
評分:6/10
草帽日式咖哩飯 $128
評分:3/10
2018-12-06 915 瀏覽
如果係海賊迷就絕對要去呢間餐廳食下喇!!出面係佈置左太陽號!而且間中仲會有好似動畫入面咁會打開個口飲完可樂咁入到去真係幾有FEEL成個場都係比較暗既燈光而不斷咁播海賊王既OP ED係咁LOOP一直食飯都響起熟悉既音樂!!好燃而且入面亦都有好多影相位不過因為光線唔太充足用手機影就影得麻麻地同朋友兩個人叫左兩個主食一個小食同一個甜品兩個主食分別係粉同飯個粉勁大粒 入面係有溫泉蛋同埋卡邦拿汁個汁都好濃郁 成個調味都唔錯反而相比之下果個草帽咖哩飯就比較普通咖哩汁太鹹 而牛肉粒不過不失 不過份量太少呢個甜品係CHOPPER頂帽既造型衝住可以打卡同埋想食甜品就叫左!佢係紅桑子味既蛋糕紅桑子醬既部份係超級酸而蛋糕既部份都普普通通真係純粹為左佢既外型先叫但整體黎講餐廳係好好FEEL不過價錢略貴但都可以一試!!!店員亦都好好 好樂意幫我地影相!!!主題餐廳黎講係做得唔錯
如果係海賊迷
就絕對要去呢間餐廳食下喇!!
入到去真係幾有FEEL
個汁都好濃郁 成個調味都唔錯
反而相比之下果個草帽咖哩飯就比較普通
咖哩汁太鹹 而牛肉粒不過不失 不過份量太少
呢個甜品係CHOPPER頂帽既造型
衝住可以打卡同埋想食甜品就叫左!
佢係紅桑子味既蛋糕
紅桑子醬既部份係超級酸
而蛋糕既部份都普普通通
真係純粹為左佢既外型先叫
但整體黎講餐廳係好好FEEL
不過價錢略貴
但都可以一試!!!
店員亦都好好 好樂意幫我地影相!!!
主題餐廳黎講係做得唔錯
2018-11-28 561 瀏覽
朋友係海賊王狂粉~所以就同朋友嚟試吓佢~其實佢都忍咗好耐架喇~因為我覺得一開頭實好多人排隊~所以一直拖拖拖~~~~拖到呢排先去食囉~環境都幾大幾舒服~好多影相位~狂粉可以喪影相呀~餐廳內有一個好大個螢慕~間唔時就會播一啲海賊王既片段~又幾好吖~唔會悶嘛~三刀流串燒~幾得意~味道OK~不過我食唔出咩肉打咩肉路飛Jombo肉盤呢個同普通咗啲~好似啲扒房既雜扒餐咁~正義牛排三文治~又幾好味喎~雖然塊扒薄咗啲~但幾有牛味~FRANKY SUPER漢堡都幾好食~仲有啲星星薯餅~我食晒~山治藍菠蘿梳打有啲失望~普通菠蘿冰咁...但又無乜味....最後朋友唔夠喉~叫埋甜品~索柏雞蛋仔~好得意~影相好靚~又有棉花糖食~不過雞蛋仔就係普通雞蛋仔~只係加咗棉花糖同索柏落去~價錢就貴咗好多喇最後朋友都係唔捨得走~喺佢啲紀念品店度行咗好段時間先走啊~不過都有影相位~
朋友係海賊王狂粉~所以就同朋友嚟試吓佢~
其實佢都忍咗好耐架喇~因為我覺得一開頭實好多人排隊~
所以一直拖拖拖~~~~拖到呢排先去食囉~

環境都幾大幾舒服~好多影相位~狂粉可以喪影相呀~

餐廳內有一個好大個螢慕~間唔時就會播一啲海賊王既片段~

又幾好吖~唔會悶嘛~

三刀流串燒~

幾得意~味道OK~不過我食唔出咩肉打咩肉

路飛Jombo肉盤

呢個同普通咗啲~好似啲扒房既雜扒餐咁~

正義牛排三文治~
又幾好味喎~雖然塊扒薄咗啲~但幾有牛味~

FRANKY SUPER漢堡
都幾好食~仲有啲星星薯餅~我食晒~

山治藍菠蘿梳打

有啲失望~普通菠蘿冰咁...但又無乜味....

最後朋友唔夠喉~
叫埋甜品~
索柏雞蛋仔~
好得意~影相好靚~又有棉花糖食~
不過雞蛋仔就係普通雞蛋仔~

只係加咗棉花糖同索柏落去~價錢就貴咗好多喇

最後朋友都係唔捨得走~喺佢啲紀念品店度行咗好段時間先走啊~
不過都有影相位~
2018-09-30 669 瀏覽
一直想泥海賊王主題餐廳試食,但剛開應該爆多人。等而家過了熱潮,泥試剛剛好,唔洗等位就入得去試了招牌路飛草帽咖哩飯,雖然得幾粒肉,但個帽都幾盞鬼同幾真,估唔到佢份量都幾大,好大份!好彩係兩個人share咖哩味夠濃厚,係唔錯既!另外叫左個bbq雞翼,好得意,個形狀同我平時食既唔同,但幾入味,熱辣辣!餐廳仲有成隻船既裝飾,有好多主角既模形任人影相!難怪吸引咁多大人同小朋友泥!食完晒影完相仲可以過隔離去睇紀念品,啱晒海賊迷

咖哩味夠濃厚,係唔錯既!

bbq雞翼
bbq雞翼
2018-09-28 356 瀏覽
一直都是op迷,官方的海賊王餐廳居然開來香港了,當然十分期待😍😍首先餐廳選址十分用心,在著名的黃埔號上,食客猶如親上登上海賊船♥️Menu 十分用心,創作了多款op角色的菜式🌟 選了很久終於決定了以下菜式:🌞草帽咖哩飯🌞優點:賣相精美,正宗日式咖哩飯的味道,偏甜,適合不吃辣又想吃咖哩的人👏🏻好辣的人可以忽略的菜式。缺點:性價比低,肉份量少。🌟franky漢堡🌟優點:賣相精美,牛肉漢堡juicy+滿滿餡料。連薯菜也是設計到能聯繫人物角色的,星形薯塊~白星🌟🌟總結:十分適合op迷朝聖打卡,路人吃的話略嫌性價比較低。

🌞草帽咖哩飯🌞

缺點:性價比低,肉份量少。

🌟franky漢堡🌟

總結:十分適合op迷朝聖打卡,路人吃的話略嫌性價比較低。
2018-09-27 382 瀏覽
星期六同朋友約會搵餐廳,第一時間提議海賊王餐廳,它是我收藏內排第一位,one piece雖然不是我喜愛,但觀看食家照片,覺得餐廳食物賣相好cute!去到餐廳,門外已有相關造型公仔,食店內有更多海賊王主角,主題餐廳除了食物要好,裝潢都同樣重要,不過燈光就真是不夠,影人好難影得靚,太黑了!翻開餐牌,選了:草帽咖哩飯-賣相如帽一樣,可愛,但飯就較硬正義牛扒包-牛扒、包、薯條一般,不難吃又不好吃八爪魚意粉-普通一碟意粉,收費略高,而且無特別之處去一次就足夠個人評分食物:C服務:C環境:B抵食:C衛生:C

翻開餐牌,選了:
草帽咖哩飯-賣相如帽一樣,可愛,但飯就較硬
正義牛扒包-牛扒、包、薯條一般,不難吃又不好吃
八爪魚意粉-普通一碟意粉,收費略高,而且無特別之處

去一次就足夠

抵食:C
衛生:C

2018-09-15
2018-09-11 467 瀏覽
星期日一家四口,好多年冇去黃埔,搬近咗就就坐車落去醫吓肚,去到黃埔落車就係百貨公司附近睇吓,見到有海賊王餐廳,經過見到人唔多諗住入去試吓⋯⋯⋯⋯點知真係上咗賊船中伏,貴都唔緊要,炒飯冇味,西班牙海鮮飯係加蕃茄汁炒過就係⋯⋯真係上咗海賊既船,伏到呢⋯⋯⋯環境算唔錯,地方乾淨,仲有幾個主角公仔,唔算好多,唔知點解都可以叫主題餐廳,只係放左幾個公仔,播啲音樂咁,係甜品似樣啲有做型⋯⋯其他⋯⋯呢呢試過一次就夠晒,
西班牙海鮮飯
2018-09-09
2018-08-16 250 瀏覽
去左期待已久既海賊王餐廳, 之前因為太多人所以忍到依家先去食左三刀流肉串,果3把劍真係好想帶返屋企呀!串燒亦幾好味 食物造型有花心思,而且咁多主角係餐廳俾你行埋去影相都幾開心本人最愛Brook, 可惜既係無佢既食物。。。但始終粉絲是值得一去!
去左期待已久既海賊王餐廳, 之前因為太多人所以忍到依家先去

食左三刀流肉串,果3把劍真係好想帶返屋企呀!串燒亦幾好味

食物造型有花心思,而且咁多主角係餐廳俾你行埋去影相都幾開心

本人最愛Brook, 可惜既係無佢既食物。。。

但始終粉絲是值得一去!
2018-08-08 316 瀏覽
身為one piece 嘅忠粉,其實一開就已經好想去,但開頭好似太多人,終於等到紀念日,俾驚喜👱,就早一個禮拜book 左(不過下午茶時時間應該唔book 都有位)環境果然無令我地失望😍😍🤣一入到去,就即刻放低野去影相,就入面影到門口逐隻影😂店員都好nice, 幫我地影左十幾廿萬張!!黎到主題餐廳預左係食氣氛,而我又見到chopper 同 Luffy 頂帽嘅cake,要留肚食,所以淨係啊左個咖喱飯,同脆薯星星🙊又真係有😍😍😍😍),係即炸架係個飯上黎之前已經食左一半。咖哩飯係用Luffy 帽反轉嘅碟/碗裝,(隔離周邊店有得買🤤太靚忍5住買左)咖哩味都幾濃,係甜咖喱,分量岩岩好。至於個2個cake, 係mango mousse cake, 同 berry 嘅cake ,味道還可,但好濟🙊不過真係好靚,無後悔叫!估唔到唔止食環境同氧氛,野食都有番咁上下水準👍👍個脆薯星星俾相機食完之後就到我地,佢有配個芝士醬(🤤太好食,膽粗粗問店員添,
環境果然無令我地失望😍😍

又真係有😍😍😍😍),係即炸架係個飯上黎之前已經食左一半。

2018-08-07 261 瀏覽
朋友很喜歡ONEPIECE 這套漫畫,我們就選擇了這間以ONE PIECE做主題的特色餐廳。這餐廳是在黃埔船裡面,餐廳門口全是ONE PIECE裝飾,還有一個賣ONE PIECE紀念品的地方,很容易找到。平日人不算多,不用等位。進入了餐廳,好像是進入了海賊王的船,有些船倉的裝飾,有ONE PIECE的角色, 職員也是穿上了海盜服,還有一個大營幕映著一個大海,氣氛很好。 這次我和朋友簡單點了兩道菜。首先是正義牛排三文治 ($168)。這個三文治賣相超捧,我很喜歡包上印上正義兩字。牛排很大塊,配上炸薯條,感覺很豐富。麵包是軟軟是,味道沒有什麼特別。牛排的質素是好的,很有牛肉味,可惜味道很啖,可能加少許鹽或香料會好一點。薯條是比老麥粗的,算是脆的,不過不失。第二道菜是草帽日式咖哩飯 ($128)。朋友很愛吃咖哩,餐牌上有咖哩的通常他也會點。上菜的時候,感覺很興奮,因為賣相真的很好,真的很像主角戴的草帽。草帽是用黃色的飯做成,沒有特別味道,上面以茄汁做裝飾。草帽旁是咖哩汁,這是日本咖哩汁,很香,不辣。咖哩中有大概5-6顆小牛肉。本以為草帽包著什麼材料,一打開原來全是飯,什麼也沒有,以這個價錢來
朋友很喜歡ONE

這次我和朋友簡單點了兩道菜。

正義牛排三文治

第二道菜是草帽日式咖哩飯 ($128)。朋友很愛吃咖哩,餐牌上有咖哩的通常他也會點。上菜的時候,感覺很興奮,因為賣相真的很好,真的很像主角戴的草帽。草帽是用黃色的飯做成,沒有特別味道,上面以茄汁做裝飾。草帽旁是咖哩汁,這是日本咖哩汁,很香,不辣。咖哩中有大概5-6顆小牛肉。本以為草帽包著什麼材料,一打開原來全是飯,什麼也沒有,以這個價錢來說,有點失望。
2018-08-04 469 瀏覽
今晚約了舊同事聚餐,而大家都選擇了去海盜王餐廳食晚飯。即刻打電話去訂位,出發前先上OpenRice 資料蒐集看一看食評先啦。時間好快就到了七點,看見鋪外裝飾得好靚而鋪內各位主角在不同位置。未點餐朋友已經到處留影。好~我們點了五款推介食物:路飛Jumbo肉盤七成羊同五成牛 都做得好好,扒鎖到著肉汁而且啖啖肉。Frankly Super 漢堡依個漢堡內的碎牛都有幾多成熟的,叫了七成食除了個麵包皮有點硬外,整體都可以~草帽日式咖哩飯咖哩汁不太辣小小甜配飯一流索柏強化蟹肉可樂餅依個真係一樣~有咬口但無咩味,怪怪的⋯⋯
今晚約了舊同事聚餐,而大家都選擇了去海盜王餐廳

時間好快就到了七點,看見鋪外裝飾得好靚
而鋪內各位主角在不同位置。未點餐朋友已經到處留影
。好~我們點了五款推介食物:
路飛Jumbo肉盤
路飛Jumbo  肉盤

七成羊同五成牛 都做得好好,扒鎖到著肉汁而且啖啖肉。
Frankly Super 漢堡
Frank  Super  漢堡

依個漢堡內的碎牛都有幾多成熟的,叫了七成食
除了個麵包皮有點硬外,整體都可以~

咖哩汁不太辣小小甜配飯一流

索柏強化蟹肉可樂餅
索柏強化蟹肉可樂餅

依個真係一樣~有咬口但無咩味,怪怪的⋯⋯
2018-08-03
路飛Jumbo  肉盤
  • 路飛Jumbo肉盤
2018-07-25 309 瀏覽
This is not a RECOMMENDED restuarant, food taste so-so and with unreasonable price. Restuarant decoration is good but the service of waiters is worse than mc donal. Hope u could improve the facilities and food