馬哥孛羅咖啡廳

Cafe Marco
八月生日月又到啦為咗慶祝MM爸牛一🎂蕉媽今日晏晝請佢食自助餐😋中年人新陳代謝減慢夜晚唔敢食太多嘢😆唯有改中午食自助餐啦食前仲要加包「賢者」先敢食😂蕉媽揀咗Marco Polo Hotel 嘅Cafe Marco海港城嘅Coupon終於發揮作用😆Cafe Marco地方唔算好大但食物種類出奇的多味道亦不錯基本盤嘅沙律(6+款)、麵包、粥品、炒飯、炒麵唔少得,亦有幾款印度咖喱、Naan、印度脆餅日式食品有冷麵、壽司、日本刺身(4款包,口括三文魚、墨魚、希靈魚、劍魚)中式粉麵Bar, 意大利pizza, 燒牛肉、燒羊髀估唔到仲有煲豬腳薑同㊙️龍蝦意粉甜品款式亦超多、除了多款蛋糕,仲有整桶豆腐花、木槺布甸、芒果布甸….雪糕櫃有五款Häagen-Dazs雪糕(朱古力、芒果、哈密瓜、士多啤梨、咖啡)再加上Chocolate Fondue ,甜品控應該夠晒滿意啦😆服務員收碟加水亦爽手,一食完就執,值得加分。
八月生日月又到啦

海港城嘅Coupon終於發揮作用😆
Cafe Marco地方唔算好大
但食物種類出奇的多味道亦不錯

基本盤嘅沙律(6+款)、麵包、粥品、炒飯、炒麵唔少得,
亦有幾款印度咖喱、Naan、印度脆餅

中式粉麵Bar, 意大利pizza, 燒牛肉、燒羊髀

估唔到仲有煲豬腳薑同㊙️龍蝦意粉
豬腳薑

甜品站
甜品
甜品櫃

雪糕櫃

再加上Chocolate Fondue ,
甜品控應該夠晒滿意啦😆
服務員收碟加水亦爽手,一食完就執,值得加分。
西式
Fondue
  • lunch buffet
  • 自助餐
  • 龍蝦意粉
本人喜愛吃自助餐,夏天炎熱天氣最好吃自助餐,休閑的吃下坐下,看到很多人寫負評給cafe Marco 曾使我卻步,在懷疑下啲起心肝今天吃了下午茶,事實證明,質素有保證,不攻自破!五星級即是五星酒店!
2022-07-31
下午茶
用餐優惠
優惠券
  • Tea Buffet
2022-07-20 3879 瀏覽
個fruit tart 話哂都$330 一打, 仲要加一為返起都成$30件喎~諗住5星酒店出品應該冇死啦.仲打算留返黎下午茶慢慢嘆 唉我地都係期望正正常常一個撻嘅size 呀嘩嘩嘩 大佬 你比粒5蚊銀咁大嘅tart 我?!一啖就食得完嘅one bite size?!真係嚇親 都已經唔計較個味道唔好食生果又唔係有幾特別 但個size 都唔係咁唔合理吧老實講咁樣賺錢真係好離譜點講都係個大brand酒店點解要搞到自己咁cheap?我買kfc 葡撻嚟食都仲好味得多啦, 條氣仲唔洗谷住tim.

個fruit tart 話哂都$330 一打, 仲要加一
為返起都成$30件喎~
諗住5星酒店出品應該冇死啦.
仲打算留返黎下午茶慢慢嘆 唉

我地都係期望正正常常一個撻嘅size 呀
嘩嘩嘩 大佬
你比粒5蚊銀咁大嘅tart 我?!
一啖就食得完嘅one bite size?!
真係嚇親 都已經唔計較個味道唔好食

生果又唔係有幾特別
但個size 都唔係咁唔合理吧

老實講咁樣賺錢真係好離譜
點講都係個大brand酒店
點解要搞到自己咁cheap?

我買kfc 葡撻嚟食都仲好味得多啦,
條氣仲唔洗谷住tim.
Fruit  tart
2022-07-20
其他
2022-07-17 3961 瀏覽
由於屋企人係會員嘅關係又有海港城coupon變咗成日幫襯呢間自助餐因為有羊架同埋龍蝦啱口味其實話好好食又未必係但其實咁你選擇咁嘅價錢係好抵食嘅幫襯食嘅呢晚係星期二嘅晚上諗住食完熱食先食甜品甜品都好快被掃清光之前有個龍蝦湯撈飯都幾好食冇咗lu仲有咖哩都換咗擺嘅位置嗰晚仲出咗一啲粉絲蒸帶子都拎得好快後尾都有再refill咗多幾轉餐廳仲送咗啲類似鵝肝或者鴨肝嘅食物整體嚟講都唔錯嘅平價方便嘅選擇有coupon同埋做會員嘅情況下可以一試
由於屋企人係會員嘅關係

仲有咖哩都換咗擺嘅位置
嗰晚仲出咗一啲粉絲蒸帶子都拎得好快
後尾都有再refill咗多幾轉
餐廳仲送咗啲類似鵝肝或者鴨肝嘅食物
生日有做咗會員之前有個優惠就係早幾日前訂就可以送個生日蛋糕由於唔記得咗訂生日食完之後第二日再去拎蛋糕意大利芝士餅蛋糕味道唔差沒放入雪櫃都冇溶芝士幾香咖啡都好香啲餅都唔差唔錯有機會買都唔係好貴百幾蚊一個可以再食
生日有做咗會員之前有個優惠就係早幾日前訂就可以送個生日蛋糕
由於唔記得咗訂生日食完之後第二日再去拎蛋糕

意大利芝士餅蛋糕味道唔差
沒放入雪櫃都冇溶
芝士幾香咖啡都好香啲餅都唔差
唔錯有機會買都唔係好貴百幾蚊一個可以再食

作為酒店美食會嘅會員(2019-2020,2021-2022),有折頭又有現金券,當然要試齊咁多間餐廳啦。今日因為父親節帶埋媽媽太太同個仔一齊去Cafe Marco食自助午餐。之前係OpenRice 睇咗好多所謂中伏嘅劣評,心情一直都好忐忑。直到今日去親身食過,老中青三代都對Cafe Marco嘅食物都讚口不絕!無論係燒羊腿燒肉眼扒沙律等等,以至到中式嘅唔麻辣貴妃雞、豉油雞同燒鴨等嘅水準都屬於中上!魚生就例牌啦,不過不失。意料之外就係甜品嘅選擇亦非常豐富,而且食得出係有誠意嘅,尤其是栗子蛋糕、雜果鮮忌廉蛋糕、豆腐花等等,同埋臨走前出咗一鍋紅豆沙簡直係超水準之作!我個人認為寫食評係要compare Apple to Apple, Cafe Marco 唔可以同半島酒店比較,不過CM性價比高, 絕對值得返嚟食多幾次!原來親自食過試過,先知道果啲所謂中伏嘅槍手評價係假嘅, 而且假得好誇張, 同事實非常之不符!想借此讚下餐廳嘅所有服務人員,態度非常誠懇,而且好有效率。負責照顧甜品枱個位廚師姨姨更加係非常熱誠,我問佢係咪冇晒雜果鮮忌廉蛋糕,因為我85歲嘅母親非常之鍾意食。佢叫我等一下,果然30秒

想借此讚下餐廳嘅所有服務人員,態度非常誠懇,而且好有效率。負責照顧甜品枱個位廚師姨姨更加係非常熱誠,我問佢係咪冇晒雜果鮮忌廉蛋糕,因為我85歲嘅母親非常之鍾意食。佢叫我等一下,果然30秒之後拎咗一大盤出嚟,而且笑容可加服務態度非常好!

2022-06-19
2 分鐘 (堂食)
父親節
  • 豆腐花
  • 自助餐
  • lunch buffet
  • 甜品
2022-06-19 3250 瀏覽
去staycation當然不能錯過附送的自助早餐,馬可孛羅香港酒店的自助早餐真令人目不暇給,種類繁多,不但有牛角包、菠蘿包、香蕉蛋糕而且亦有各種味道的cupcake,簡直是包羅萬有❤️當然也少不了我火腿香腸蕃茄瓜類薯餅菜類等等欣賞連食粥的配菜也很豐富,有幾十種選擇,而且也有點💕,牛肉很好味,對於不喜歡吃西餐的人來說也有不少選擇。 點心之外,也有雲吞、魚蛋、排骨麵和卤水雞翼等,還有多種醬油給你配👍🏻👍🏻環境也不錯,座位闊落,不算太多人。最有趣的是早餐時段有職員即場為你扭氣球,為大家帶來不少歡樂😍😍

當然也少不了我火腿香腸蕃茄瓜類薯餅菜類等等

2022-06-05 3550 瀏覽
刺身只有油甘魚,希靈魚,三文魚都無海鮮只有熟蝦,翡翠螺,青口刺三文魚多士得幾件,仲要無又唔refill基本上所有食物都refill得好慢朱古力撻直情入唔到口甜品選擇少到不能再少仲要難食到不得了
刺身只有油甘魚,希靈魚,三文魚都無
海鮮只有熟蝦,翡翠螺,青口
刺三文魚多士得幾件,仲要無又唔refill
基本上所有食物都refill得好慢
朱古力撻直情入唔到口
甜品選擇少到不能再少
仲要難食到不得了
2022-06-05
生日
2022-06-04 2767 瀏覽
話說小編已經好耐無試過放假既時候特登早起身去食早餐, 但由於去Marco Polo 既staycation package已經包埋早餐, 咁緊係要一早起身去食啦, 值得留意既係早餐會係10點完結, 咁岩小編果日去食係星期一黎, 相信酒店人流比較少, 唔需要預約時段, 隨時就可以入去食早餐喇😍🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲Café Marco breakfast buffet 既選擇都比較多:🍞Pastry 有: 🥐Croissant, 🥨Danish, 🥧Apple crumble, 🧁Muffin, 🥖Cinnamon roll, 🥯Banana cake...仲有個焗爐仔比你自己烘翻熱啲包點, 熱辣辣既包點總有一種好新鮮既感覺。🍽西式早餐精選: 🍅茄汁豆 (小編既至愛), 🍒車厘茄, 🍄炒雜菌, 🥔炸薯粒, 🥦西蘭花, 🥚烚蛋, 豬肉腸, 🥓煙肉...不過呢豬肉腸就比較鹹, 食左一條已經要收手, 係咁飲水。其實佢仲有🍳omelet既, 廚師即整, 長期排大隊。🍓生果有: 🍉西瓜, 🍈哈蜜瓜, 🍍菠蘿當然唔少得仲有cold cut啦, 亦都有現盛既益力多, 乳酪同Cerea

🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲

🍓生果有: 🍉西瓜, 🍈哈蜜瓜, 🍍菠蘿

當然唔少得仲有cold cut啦, 亦都有現盛既益力多, 乳酪同Cereal。仲有中式點心, 糯米雞、燒賣同牛肉球, 嗱, 粒牛肉球小編好勇敢咁試左一次, 個口感好似擦子膠, 好彈牙, 無乜牛肉味, 唔講係牛肉球真係唔知食緊牛肉球。

仲有湯類, 西湯有🍲忌廉湯, 日湯有🍲味增湯, 仲有韓式年糕同炸雞, 好鬼辣🌶🌶

食完個咁豐富既早餐都忍唔住去踩番陣單車先....

🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲

Ranking (5分為滿)

卡路里爆標程度: 😈😈😈😈

用餐優惠
現金券
  • 龍蝦
2022-05-26 2426 瀏覽
話說就黎生日,所以想慶祝一下黎食個自助餐,雖然我對自助餐既食物不嬲都不抱其望,通常只對甜品有興趣,但好可惜既係,佢地既甜品竟然冇朱古力蛋糕之類,只有一個所謂朱古力撻(真係食唔到朱古力)失望到極點,$608蚊未加1,我下次一定唔會再試如果要講一樣好食既野都有既,龍蝦都算唔錯,最好食更係 無限任拎雪糕啦🤣🤣🤣服務態度來講,唔要求得咁多🤣
2022-05-12 2355 瀏覽
海鮮唔新鮮,食物選擇唔多,生蠔唔新鮮兼細隻又冇肉,薄過一張紙!從未試過一間buffet 覺得難食到唔想食!以後唔會再來,感覺太差了!價錢又不是特別平宜,寧願比多少少食好d lor!我地一家9人前去,冇一人覺得好食,以前算ok, 所以再去。但今次母親節去食,令大家都好失望,異口同聲下次去另一間酒店再食,不再去marco polo buffet 了。所以建議大家唔好博,唔好試了!
從未試過一間buffet 覺得難食到唔想食!

所以建議大家唔好博,唔好試了!
今次試Marco Polo精緻英式下午茶,做下半日貴婦!呢個兩位tea set擺得好精緻,顔色好豐富,鹹點同甜點係8鹹比12甜,好適合鐘意甜品既我,份量都好夠。鹹點有呑拿魚沙律多士、roast beef、煙三文魚沙律卷同蕃茄芝士沙律卷,個人最推薦兩款卷,兩款個餅皮烘過又煙韌配埋凍沙律餡,清爽又好味!英式下午茶又點會少左鬆餅scone呢?Scone 可以配上果醬同cream食,雖然凍左,但咬落好紮實同有幾重牛油香味。甜點除左鬆餅,仲有朱古力撻、藍莓芝士蛋糕、馬卡龍、madeleine 瑪德蓮蛋糕同士多啤梨奶凍杯,欣賞朱古力撻好濃帶少少苦,推薦Madeleine,外面甜,咬落又鬆軟又香!最後當然有coffee and tea啦,可以慢慢飲慢慢傾,問唔中做下貴婦嘆下都幾好!

2022-02-05 3554 瀏覽
馬哥孛羅咖啡廳地址: 尖沙咀廣東道3號海港城馬哥孛羅香港酒店1樓電話: 21133912lunar new year本想訂dinner buffet ,但6點無堂食,就改為lunch buffet 大人折扣後$310 一位食物選擇唔蟹.但幸好味道都oksea food 得蝦青口蜆螺,連長腳蟹都無左☹️對相主攻海鮮架人,完全係大失所望熱食以中式為主,燒味,熱炒咁啦,沒有套大驚喜,個燒腩仔同醉雞幾好食皮好脆鹹鹹香香咁。有cheese platter ,salad , curry , 刺身corner ,拎左要轉刺身,不過不失coffee tea juice 任飲 算是加返小小分數架地方dessert 有杯架哈根大師,味道都多架,拎左coffee and cookies and cream .cake 印左新年揮春,幾得意有心思。當中比較推架chocolate hazelnut tart and chestnut cake,因chestnut 甜度適中無酸味,sponge cake layer 都好輕盈,我都encore 左一次overall 來講味道合格,選擇偏少。
馬哥孛羅咖啡廳
地址: 尖沙咀廣東道3號海港城馬哥孛羅香港酒店1樓
電話: 21133912

食物選擇唔蟹.但幸好味道都ok

overall 來講味道合格,選擇偏少。
2022-01-23 2975 瀏覽
大家如果咁岩睇到呢篇食評我真係想勸各位千祈唔好book Marco cafe tea buffet雖然價錢係tea buffet來說算平 但食物質素真係唔得建議大家都係比貴小小食個高興的自助餐啦1)硬到咬唔入的Scone我本身都不抱太大希望因為要食到好食的scone實在唔容易但係佢竟然可以做到個scone咬都咬唔入實在唔簡單2)熟食選擇少基本上自助餐食物一眼望晒 熱食選擇非常少而且質素亦好普通 最令人失望的係牛油粟米竟然可以當一個Dish全日最好食嘅熱食竟然是春卷和吉列豬扒3)冷盤唔新鮮先唔講海鮮 好明顯三文治及牛角包都係擺咗好耐又凍又硬 比起連鎖早餐店嘅質素更低沙律都係雜果為主 大家自行判斷仲有下午茶最緊要嘅一杯咖啡 我真係不堪回首完全唔係酒店應有嘅水準 全日最好食嘅相信係我係屋企都整到嘅即煮湯麵總括嚟講 除咗Häagen-Dazs雪糕係品質保證外其餘都真係比較失望大家book之前記住三思
大家如果咁岩睇到呢篇食評
雖然價錢係tea buffet來說算平 但食物質素真係唔得