2015-04-20 967 瀏覽
駒記是KAKA常常幫襯的一間店. 這間位於銅鑼灣鵝頸橋街市內的大排檔, 因為KAKA住在灣仔, 所以十分就腳. 而且因常常光顧, 所以和老闆店員都熟絡了~ 這裡的海鮮小炒都很不錯, 大排檔嘛, 就是要夠"Wok"氣. 而且價錢非常公道, 星期五, 六, 日, 常常坐無虛席. 不過唯一是很多一大班的客人, 就會很吵, 不過大排檔這樣才更有風味吧~ 而這小店亦不少自由人來光顧啊~ 是晚等男友收工, 來到我們的飯堂食個宵夜, 雖然非常邪惡, 但KAKA享受著這種為肚皮帶來的小滿足. 因為我們看了導火新聞線, 所以我們叫了一隻斑馬瀨尿蝦, 雖然店員極力遊說泰國的大瀨尿蝦更爽口, 但我們堅持點都要試一試~ 哈哈~ 這就是電視劇的魔力啊~ 通常一來到門口, 熟絡的店員已招手找個位子給我們坐下, 一坐下, 當然要叫啤酒, 有時返完一日工, 嚐一口啤酒真係priceless呀~ 今晚我們除叫了斑馬瀨尿蝦, 還要了個京都骨同埋叩啫啫通菜煲. 斑馬瀨尿蝦很好味啊~ 啖啖肉, 而且也不是店員說得肉質太淋, 可能泰國瀨尿蝦更爽口就是了. 京都骨甜甜的, 很入味, 而且肉很淋, 一點都不UN, 送飯一流呀~

2015-04-17
今日係公司開完會,就同同事食飯.....行左去鵝頸橋街市戈面既大排檔食...一去到門口..老闆娘笑容勁好咁招呼我地2個...哇....位都唔洗等..即入......一坐低...哇..好小何係大排檔見到咁精美既餐牌...D野食樣樣都好似好好味咁......諗緊食咩既時間...有個生力啤妹sell我地..開頭我又唔係好想飲啤酒..想叫汽水..佢話唔緊要喇...幫你拎埋喇.....我覺得唔係咁好意思.....見佢又好有禮貌..就幫佢叫左幾枝生力飲唔知係唔係太耐冇飲...生力冇以前飲咁苦..聽個啤妹講話生力依家香港做..所以同以前唔同左..好飲左入番正題...最後我地2個叫左個粉c雜菜煲,蒜香焗肉排,生力幾枝...埋單$176粉絲什菜煲     $58 清清地味道唔錯蒜香焗肉排    $58 肉排煮得好香口生力             $20
今日係公司開完會,就同同事食飯.....
行左去鵝頸橋街市戈面既大排檔食...
一去到門口..老闆娘笑容勁好咁招呼我地2個...
哇....位都唔洗等..即入......

一坐低...哇..
好小何係大排檔見到咁精美既餐牌...
D野食樣樣都好似好好味咁......
諗緊食咩既時間...有個生力啤妹sell我地..
開頭我又唔係好想飲啤酒..想叫汽水..
佢話唔緊要喇...幫你拎埋喇.....
唔知係唔係太耐冇飲...生力冇以前飲咁苦..
聽個啤妹講話生力依家香港做..所以同以前唔同左..好飲左

粉絲什菜煲     $58 清清地味道唔錯
粉絲什菜煲
蒜香焗肉排    $58 肉排煮得好香口
蒜香肉排
生力             $20
2015-04-10
5 分鐘 (堂食)
  • 蒜香肉排
2015-02-09 810 瀏覽
朋友問灣仔銅鑼灣一帶,唔去熟食中心,又想飲下酒食幾個菜又唔係好貴,有咩好推薦,咁緊係駒記啦,起碼上次去過,又驚又喜又平又好食,唔去駒記,仲可以去邊??兩條友,飲下酒緊係吃的野啦中式牛柳/ 又嫩又滑仲厚底添,都係$68,想點??炸大腸/ 外脆內軟,加個甜酸汁食,除左好食,仲有咩講?者者雞煲/ 未埋枱已經香氣撲鼻,味道亦很好,$58抵

兩條友,飲下酒緊係吃的野啦
中式牛柳
中式牛柳/ 又嫩又滑仲厚底添,都係$68,想點??
炸大腸
炸大腸/ 外脆內軟,加個甜酸汁食,除左好食,仲有咩講?
者者雞煲
者者雞煲/ 未埋枱已經香氣撲鼻,味道亦很好,$58抵
2015-02-03
10 分鐘 (堂食)
  • 中式牛柳
2014-12-01 764 瀏覽
正所謂民以食為鮮,又到搵野食既時候。今日,去完thankful week作戰再去times行下,覺得攰攰地就諗住過灣仔坐低食d野飲返兩杯。行到鵝頸橋底聞到好香既味道,就搵下係邊度傳出黎。行下行下就見到幾間大排檔,第一間叫駒記海鮮大排檔,老闆娘親切地招呼我們入來,盛情難卻我地都無所謂就求其坐低左。講得聞到好香既,當然炒返幾味小菜啦。1.回鍋肉:沒有了傳統上海菜的油膩,卻增加了地道小炒的鑊氣,厚切腩肉配以帶麻的辣味又十分配合,好!2.菜膽雞:木桶上的菜膽雞,賣相很已經很好,雞肉很滑,一個薄芡配以薑蔥已經好好吃3.避風塘肉排:炸蒜、辣椒、蔥回鑊的炒法,原來配肉排也不錯,肉排很軟,應該係用刀背逐塊拍出來的效果,好吃4.蒜茸炒白菜:簡單的菜卻有驚喜,應該是以白蒜粒起鑊,上碟前再灑上炸蒜去炒,一碟簡單的菜能吃得出兩種蒜香
正所謂民以食為鮮,又到搵野食既時候。
行到鵝頸橋底聞到好香既味道,就搵下係邊度傳出黎。

講得聞到好香既,當然炒返幾味小菜啦。

回鍋肉
回鍋肉
菜膽雞
避風塘肉排
蒜茸炒白菜
是日與友人同遊銅鑼灣,看到一班年青人為理想而爭取,心情少不免受牽引,這天我們需要的是一點情緒上的舒發,所以我們決定吃好一點,再訪駒記。今天是星期五,因此比較多人等位,果然好吃的店,無論在何時期亦有一定的支持者 此店的食物水準於上次到訪已得知,是次還感到店員親切的態度,啤酒小姐甜美的笑容,可真令這個沸騰的社會降溫不少 這次我們點了很多小菜,吃得十分開心,心靈亦因此得到安慰 避風塘蟹-即叫即做的肉蟹,鮮味十足, 黑椒牛柳粒-黑柳粒很林,亦好大粒,好好味! 沙薑雞-味道可以,木桶上,值得加分 蠔餅-只有駒記的蠔餅才可稱得上為煎蠔餅,味道好之餘不油不膩,比其他店炸的好得多,吃完不會一口粉,又能吃到蠔的味道,好

這次我們點了很多小菜,吃得十分開心,心靈亦因此得到安慰
避風塘蟹
避風塘蟹-即叫即做的肉蟹,鮮味十足,
黑椒牛柳粒
黑椒牛柳粒-黑柳粒很林,亦好大粒,好好味!
沙薑雞
沙薑雞-味道可以,木桶上,值得加分
蠔餅
2014-10-17
20 分鐘 (堂食)
避風塘蟹
黑椒牛柳粒
沙薑雞
蠔餅
2014-08-01 612 瀏覽
三個大男人吃飯,唔去大排檔都唔知去邊好,呢晚就去左銅鑼灣的駒記。坐底左,啤酒姐姐介紹飲san miguel,夏日熱,飲返枝冰凍啤酒真係爽到爆之後叫個東風螺食下先椒鹽野一向都係啤酒絕配,今晚就你啦---椒鹽鮮魷風沙雞—脆皮肉滑---好!!!今晚飲飽食醉,飲飲下都飲左十幾支啤酒,埋單3個人分返都唔係好貴,GOOD!!
白灼花螺
之後叫個東風螺食下先
椒鹽鮮魷
椒鹽野一向都係啤酒絕配,今晚就你啦---椒鹽鮮魷
風沙雞
風沙雞—脆皮肉滑---好!!!
2014-08-25
白灼花螺
椒鹽鮮魷
風沙雞
2014-07-22 586 瀏覽
駒記 啲嘢食好新鮮 而且呢 仲又平又抵wor 啲嘢食又大份wor 啲夥計又夠曬禮貌 好Nice 首先 佢嘅避風塘辣蟹 夠辣夠野味 而且重要嘅係夠鑊氣 蒜蓉蒸大勝子王 38蚊條 大條 又蒸得清甜 夠新鮮豉椒炒蜆 正 夠味道佢嘅啫啫通菜煲 啲蝦醬夠曬味 仲有蝦乾 好獨特 總有最出名嘅 瀨尿蝦 泰國嘅比較好食 個肉實啲 椒鹽同白灼嘅都好食 總有 一定要食嘅 就係 魚喇 老鼠🐭斑 呢條魚抵食 先780 而且仲幾大條 啲肉好嫩 清蒸夠鮮甜👍抵食抵玩 以後去鵝頸橋 就嚟駒記 保證你話正!

首先 佢嘅避風塘辣蟹 夠辣夠野味 而且重要嘅係夠鑊氣
蒜蓉蒸大勝子王 38蚊條 大條 又蒸得清甜 夠新鮮
豉椒炒蜆 正
夠味道
佢嘅啫啫通菜煲 啲蝦醬夠曬味 仲有蝦乾 好獨特
清蒸夠鮮甜👍

抵食抵玩 以後去鵝頸橋 就嚟駒記 保證你話正!
2014-07-19 527 瀏覽
書展期間,再到灣仔、銅鑼灣一帶行下,今晚再帶友人到訪駒記,果然"久別重逢、滋味尤在"星期五到訪,約7點,還未見排長龍,一行3人可以即時入座,二話不說,啤酒、點菜栗米斑塊:炸得外脆內軟,汁另上不會整淋魚塊,細心、好吃!!椒鹽手查骨:味道控制得好好,不太鹹,送酒一流!!!水煮肉片:味道可以,豬肉亦不鞋口,唔錯!吃飽埋單,8:30左右,好彩早黎,原來好多人等位呀!!
栗米斑塊
栗米斑塊:炸得外脆內軟,汁另上不會整淋魚塊,細心、好吃!!
椒鹽手查骨
椒鹽手查骨:味道控制得好好,不太鹹,送酒一流!!!
水煮肉片
水煮肉片:味道可以,豬肉亦不鞋口,唔錯!
吃飽埋單,8:30左右,好彩早黎
,原來好多人等位呀!!
2014-07-18
栗米斑塊
椒鹽手查骨
水煮肉片
2014-06-18 680 瀏覽
已經好耐冇去過銅鑼灣一帶,o岩o岩朋約左晚上睇波德國對葡萄牙,12點先睇緊係食下野先,上openrice睇下有咩好食,又見到呢度個食評唔錯就黎試下啦,果然真係幾好食喎,唔試唔知原來係銅鑼灣都有又平又好食的地方椒鹽瀕尿蝦...好食又唔貴唔係好記得係唔係叫風沙雞但係好脆皮好好食蠔仔粥...好似比的潮州菜館煮得仲好
椒鹽瀨尿蝦
椒鹽瀨尿蝦
脆皮風沙雞
蠔仔粥
2014-05-26 828 瀏覽
因為去咗外國住咗幾個月,所以好掛住香港嘅大排檔式烹調嘅海鮮只係番咗香港幾日就已經忍唔住,今晚特登約咗幾位識食嘅舊同事聚舊食飯即使八、九點已經特登過去,留咗「十點半四位」,去到都係要等好在一早已經留咗蟶子,否則連食都無得食~(十點過去見到已經無哂!)我個人最~~愛食九肚魚,所以每次食飯都會叫椒鹽九肚魚!駒記嘅椒鹽九肚魚真係值得一讚!除咗最基本嘅新鮮之外,個皮唔係一團粉、外脆內軟都做得好好~~ (雖然你可能會話「九肚魚點會唔軟?」但係佢真係做到,令我覺得軟滑得好完美嘅感覺~)下一碟出場嘅就係白灼東風螺!螺肉嘅生熟剛剛好,鮮甜而且肉厚,絕對值得一試!之後就係豉椒炒蟶子,等咗成晚就係為咗食佢!呢間店最好嘅就係價錢唔貴、份量又多~~(呢個係例牌$98)所以,蟶子都唔例外,份量一啲都唔HEA!而且真心欣賞佢唔會好似某啲店咁成碟殼或者配菜(椒)所以即使四個好大食嘅人食,每個人食嘅量都唔會少~豉椒好香,但唔會太濃而遮蓋咗蟶子原有嘅鮮味  讚!!再點食都要叫碟菜~尤其我哋呢啲為食鬼~~所以都叫咗碟椒絲腐乳通菜,普通&穩陣嘢,無咩特別,唔講咁多~~朋友話叫嘅炸豬大腸呢店嘅大腸夠哂肥美,炸得亦夠脆皮~不
因為去咗外國住咗幾個月,所以好掛住香港嘅大排檔式烹調嘅海鮮

即使八、九點已經特登過去,留咗「十點半四位」,去到都係要等
椒鹽九肚魚
我個人最~~愛食九肚魚,所以每次食飯都會叫椒鹽九肚魚!
駒記嘅椒鹽九肚魚真係值得一讚!

白灼東風螺
下一碟出場嘅就係白灼東風螺!
螺肉嘅生熟剛剛好,鮮甜而且肉厚,絕對值得一試!
豉椒炒蟶子
之後就係豉椒炒蟶子,等咗成晚就係為咗食佢!
呢間店最好嘅就係價錢唔貴、份量又多~~(呢個係例牌$98)
所以,蟶子都唔例外,份量一啲都唔HEA!
而且真心欣賞佢唔會好似某啲店咁成碟殼或者配菜(椒)
所以即使四個好大食嘅人食,每個人食嘅量都唔會少~
豉椒好香,但唔會太濃而遮蓋咗蟶子原有嘅鮮味
 讚!!
椒絲腐乳通菜
再點食都要叫碟菜~尤其我哋呢啲為食鬼~~
炸豬大腸
朋友話叫嘅炸豬大腸
呢店嘅大腸夠哂肥美,炸得亦夠脆皮~
不過你知啦~~炸嘢,你唔一下子食哂嘅話,轉頭就會無咁好食....
你睇佢個樣?唔講嘅話可能會以為係半隻炸子雞!大份到呢....
芝心墨魚丸
呢個真係叫得過!又一真心推介~~芝心墨魚丸~~

望個樣都知,一啲都唔覺得油膩!!但係又炸得好鬼香脆喎~~
芝心墨魚丸
個人認為佢係暫時食過最好嘅「芝心丸」~~
粒丸好彈牙,仲有一粒粒墨魚肉,而個芝心口感同味道(濃淡)亦剛剛好~~
大家不妨一試~~真係好好味!不過小心「辣」到嘴喎!
蒜茸粉絲蒸扇貝
呢個又係食海鮮必叫之選~~蒜茸粉絲蒸扇貝!
個人認為好味,不過唔係正到會想特別推介嘅菜式~
而扇貝嘅質素同份量都算唔錯,亦唔會太熟蒸到硬哂,所以下次都會再食!
豉椒炒蜆
由於我哋大食,所以之後再加多咗個豉椒炒蜆~~
不過不失~~雖然蜆肉都係唔少,味道亦唔錯,不過炒蜆好似無炒蟶子咁正喎?
可能因為我當時已經飽?又或者係蜆肉無蟶子肉咁肥美、鮮甜?

最後,真心推介呢間駒記~
有睇過我其他POST嘅人都知,差嘅店我真係會俾喊樣佢!
但係正所謂「有圖有真相」,呢間店無論蒸、炒、炸嘅賣相都見得人
份量、新鮮度等等都好令人滿意,而且炸嘅嘢一啲都唔會覺得油膩!

另外,店員基本上都有禮、熱心、動作快,所以又係加哂分!
如果下次再有其他朋友約我去鵝頸街市附近食,我都會介紹駒記!
(希望佢KEEP住咁嘅態度同水準啦~~)
2014-05-24
20 分鐘 (堂食)
椒鹽九肚魚
白灼東風螺
豉椒炒蟶子
蒜茸粉絲蒸扇貝
2013-10-28 294 瀏覽
星期六晚同朋友到時代廣場傾野,不知不覺傾到9點幾,有點肚餓,2個人走左去附近的大排檔食野,去到門口有好多人等緊,正想搵第二間之際,老闆娘好nice咁同我地講,比10分鐘佢即係換張枱比我地…咁都得??好多人等緊喎??老闆娘話:唔怕,因為佢地等大枱,同埋佢地係熟客一星期黎幾晚,好好朋友的,冇問題!既然佢咁肯定,咁我都唔客氣啦,因為真係好肚餓,坐低冇耐有個侍應好有禮貌佢比左個餐牌我地,睇左陣點左2支啤酒及3款小菜:芝士墨魚丸、白灼東風螺及小炒皇。芝士墨魚丸:外皮炸得香脆唔油,咬落夠彈牙又有芝士慢慢流出,好食!!東風螺夠鮮甜,小炒皇有鑊氣都唔錯!埋單2佰蚊左右,都ok,走的時候老闆娘仲同我地傾幾句及好客氣地同我地道別……唔怪得你咁多熟客…
既然佢咁肯定,咁我都唔客氣啦,因為真係好肚餓
芝士墨魚丸
2013-10-19
10 分鐘 (堂食)
芝士墨魚丸
2013-09-27 356 瀏覽
與舊同事相約到銅鑼灣吃晚飯,起初大家也各持己見不知吃什麼好,其中幾位大哥希望能多坐一會吃點小菜飲些啤酒,因此選擇了"駒記"。其實小弟遇然也會相約友人到大排檔吃飯,但多數限於九龍區,因家住九龍,過海還是第一次,7時左右到達已有6,7成客人,門口相信是老闆娘的姐姐很熱情地招待我們入坐,望一望餐牌,令我驚喜的是款式十分之多海鮮小菜不下數十款,而且價錢非常合理呀!相比起很多茶餐廳還便宜,令人意想不到,經商議後點了幾款小菜及冰凍的啤酒,大家便開始開懷暢飲了,不得不提這次幾款小菜裡的其中兩款:煎蠔餅及避風塘炒蟹…煎蠔餅...這裡的煎蠔餅有別大部份大排檔以大鍋油炸式的所謂煎蠔餅,吃得出是師傅用心慢煎而成的,小了油膩的感覺,而且蠔餅中加入少量的菜圃,令整體更為脆口及味濃卻沒有蓋過蠔的鮮味,不用沾上魚露味道已經很好,讚!!避風塘炒蟹...小弟向來較少在大排檔點海鮮,尤其是蟹,因大多數價錢偏貴,但這裡一隻大肉蟹卻只售百多元,因此便點了一隻試試,上菜時賣相已令人有垂涎三尺之感覺,相當吸引! 試了一口,味道有少許辣而十分香口,蟹肉鮮美入味而且配料足,果然真材實料,驚喜!這道菜真的驚喜!!非常好吃!!配以冰凍的

煎蠔餅...
煎蠔餅
避風塘炒蟹...小弟向來較少在大排檔點海鮮,尤其是蟹,因大多數價錢偏貴,但這裡一隻大肉蟹卻只售百多元,因此便點了一隻試試,上菜時賣相已令人有垂涎三尺之感覺,相當吸引! 試了一口,味道有少許辣而十分香口,蟹肉鮮美入味而且配料足,果然真材實料,驚喜!這道菜真的驚喜!!非常好吃!!配以冰凍的啤酒真的一絕呀!
避風塘炒蟹
整體而言,這裡的小炒確實很有水準,相信將會成為我主場飯堂之一!埋單計算八道菜、數支啤酒及飲品亦只是六百多元,真的相當抵食,”駒記”我會再來的!!
2013-09-24
煎蠔餅
避風塘炒蟹
2013-05-10 164 瀏覽
姑仔兩年前曾光顧這裏, 覺得不錯, 於是這晚請大家到這兒吃飯.吃飯前看到食評這麼差, 差點想轉地點, 但最終還是試一試, 一試覺得: 也不錯啊?由於我們已經訂位, 而且時間尚早 (7PM), 所以一去到便有位了.老闆娘跟伙計都很熱情的招待, 但其他食客均以說普通話的居多.我們不好海鮮, 只點了幾個小菜, 伙計也沒有嫌我們只叫平價菜, 也沒有遊說我們叫海鮮.我們一行6人, 點了: 風沙雞: 夠香夠脆, 又夠惹味 椒鹽鮮魷: 有水準 香橙肉排: 肉排鬆香, 但橙味不夠, 但當一般甜酸肉排來吃就很好吃 沙嗲肥牛煲: 有水準 水煮牛肉: 牛肉腍滑, 味道不錯 水煮魚片: 不太夠辣, 魚片有小骨, 吃時要小心 椒絲腐乳通菜: 不過不失 椒鹽豆腐: 這個後叫的, 等了很久, 來的時候豆腐很靱, 不脆連埋7個白飯和一枝可樂, 埋單只要 $604, 老闆娘還主動計齊頭 $600, 勁抵食而且整頓飯我見所有伙計都態度很好, 其他食客也沒有爭執, 下次可以再光顧~

我們一行6人, 點了:
風沙雞: 夠香夠脆, 又夠惹味
椒鹽鮮魷: 有水準
沙嗲肥牛煲: 有水準
水煮牛肉: 牛肉腍滑, 味道不錯
水煮魚片: 不太夠辣, 魚片有小骨, 吃時要小心
椒絲腐乳通菜: 不過不失

2013-05-02
  • 風沙雞
2013-01-24 127 瀏覽
可怒也!!!  本人是土身土長香港人!香港身為美食天堂!海鮮大排檔更是香港數一數二旅客必食之地方。1月18號晚我帶左4個日本黎ge朋友去銅鑼灣,途中佢地話想食海鮮,但由於我地時間緊迫,我就係附近一間海鮮店食啦!但見好多都好長人龍,我地亦無咩時間等位,所以唯有硬著頭皮去了這間向來也沒多興趣光顧ge鋪頭。 因為此店不用等位,以前亦曾光顧過兩至三次,未有如此惡劣的感覺。但今次不知是否見本人之朋友全是外國人,感覺非常惡劣!!事源我們一行5人,先點了7碟菜:基圍蝦(例),扇貝(4隻),賴尿蝦(例),聖子(例)等。當基圍蝦到的時候真的非常愕然,那裡不足半斤,店員說例牌有一斤,我當然向店員投訴,但他竟答說:"呃你就緊加啦!依度半斤啦!" 吓!算,感覺已很差。後來我有多一個香港朋友前來,我們再後加一碟炒飯,那飯在餐牌寫$48,後來我發現單上寫$58,我再同店員跟進,店員再跟其他店員說:"個客炸型呀!" 心情真的惡劣至極點,其他的價錢我已沒興趣跟進。到結帳時,我已醒目,自己先計了總數,果然,真係再想多收我們錢,我真的嬲了,當然再跟他們理論,最後收回我計的價錢。他們那樣是欺騙顧客嗎!?是因那裡太多外國
可怒也!!!

他們那樣是欺騙顧客嗎!?是因那裡太多外國人及強國人進食就可以這樣做生意!!?簡直是影響本港旅遊形象!
2013-01-18
2012-12-21 168 瀏覽
Went at 7pm on a weekday, and it wasn't crowded yet.Inquired about steamed fish and was told that it'll cost around HKD 480 for a steamed sea bass. Decided to forgo the fish option as I wasn't in the extravagant mood that night.Ordered the following dishes:1. Scallop with garlic and vermicelli (HKD 68, 4 scallops) -- 4 of 5 stars. The fried garlic on the vermicelli was very tasty. Scallop was fresh too. Be warned though, some people may not like the strong taste of garlic.2. Ginger and scallion

Ordered the following dishes:

2. Ginger and scallion fish belly pot ("kiong cong yu lam po") (HKD 58)--4 of 5 stars. Fish was fresh. It was freshwater fish, I think it's "Wan" fish. Lots of ginger and scallion which contributed to the tastiness.

3. Brinjal with minced meat and fish/prawn paste (HKD 58) --3.5 of stars. Oily. So-so. I've had better. But it wasn't a bad dish.

4. Omelete with oyster (HKD 58) - 3 of 5 stars. So-so. I've seen in Yau Ma Tei street food where the egg was fried at high temperature that the sides are very thin and crispy. This one is not. The food didn't taste bad anyway. But it just didn't meet my expectations. I recommend the oyster omelette in Singapore ("Or Luat") for those who have the chance to head there.

Service was ok. Don't expect maitre d service standards at a street side food stall.

I didn't like it that the restaurant allowed a table of PRC tourist to smoke in the table next to mine when I was clearly in the non-smoking side of the restaurant. They have two shops -- one for smokers and one for non-smokers. For not doing anything to remove the health hazard, I'll not return to this stall again. There are two others along the street anyway.

Total spending was HKD 242 (4 dishes, including 1 bowl of rice).
2012-12-21