2025-07-25 205 瀏覽
早排聽聞呢間驚安燒肉商店推出全港最平$8牛舌優惠,仲要係用牛舌芯部位,即刻約朋友去捧場啦!講真,以而家嘅物價,連茶記碟頭飯都要五六十蚊,佢呢個抗逆市優惠$8一碟牛舌簡直係「破天荒價」,加上佢哋本身燒肉質素向來有口碑,今次真係抵到難以置信!全港最平牛舌 $8先講$8牛舌,雖然係優惠價但絕唔馬虎。每碟足12片薄切牛舌芯,部位選得精準,烤到邊緣微焦時入口,煙韌得嚟帶住淡淡炭香,簡單灑少少海鹽已經將牛味吊出嚟。(溫馨提示:優惠按人頭計,每位限點一碟,另+1服務費按正價計算)上.九宮格 $388有齊九款高質肉類,擺盤精緻到手機食先係指定動作啦!最驚喜係厚切牛舌芯同和牛三角腩,前者咬落去肉感澎湃,後者油脂分布似雪花,入口即溶得嚟牛味濃郁。韓式護心肉亦係亮點,醃得香甜又保留豬肉原始風味,肉筋帶來嘅彈牙感令人印象深刻。活白鱔厚切燒到脆皮爆油都唔錯。蟹黃海膽月見飯 $168呢碗飯絕對係視覺系代表,一上檯就令人驚艷。飯面鋪滿爆多嘅蟹黃,加上北海道馬糞海膽creamy得嚟毫無腥味,撈埋流心蛋黃一齊食,每啖都鮮味爆發。和牛壽喜燒 $98店員即席用火槍炙燒和牛至5成熟,再蘸滿黑松露蛋黃汁,和牛嘅嫩滑配上醬汁嘅香

全港最平牛舌 $8

上.九宮格 $388

蟹黃海膽月見飯 $168

和牛壽喜燒 $98
店員即席用火槍炙燒和牛至5成熟,再蘸滿黑松露蛋黃汁,和牛嘅嫩滑配上醬汁嘅香甜,撈飯食真係無得輸。

Sapporo生啤 $48/買一送一
冰凍啤酒配燒肉簡直絕配,買一送一咁抵,我都飲咗兩大杯。
2025-07-24
朋友慶生,梗係食燒肉啦~~~ 今次就揀咗驚安燒肉商店,鄰近尖沙咀/尖東港鐵站出口,步行約4分鐘除咗要試九宮格外,梗係要試埋【全港最平$8牛舌芯】!!🍻酒鬼們不能錯過 Sapporo生啤買一送一 $48優惠啦🍻✨和風柚子凍蕃茄 $42✨日式薯仔沙律(卡樂B) $58✨驚安手切牛肉他他 $1582款前菜 (卡樂B薯仔沙律 + 牛肉他他) 俾我地搵到個隱藏食法就係用卡樂B薯片上面加上薯仔沙律外再夾埋生牛肉他他..OMG!!要係咁叫店員refill d 卡樂B! 覺得膩可以食返粒爆汁和風柚子凍蕃茄來balance 下~~---✨全港最平牛舌 $8 先用塊牛油開爐,薄切牛舌芯好爽脆,可以因應個人喜好dip 泰式青榆汁、燒汁、自家製蒜泥…大推係蒜泥!!又係繼卡樂B之後,係咁calling 店員✨上·九宮格 $388 會有1張【上·九宮格】 肉品介紹卡,匯集多款精選和牛部位(一口牛,韓式護心肉,厚切牛舌芯,和牛三角腩,和牛五花,手切牛頸脊) 同埋栗子豬五花丶鮮雞爽肉丶活白鱔!! 牛肉夠嫰又juicy,注意控制火候,你都係黑白大廚!人均消費 $3百尾 (2人) 食到一半都已經係超級full!首先真係本
朋友慶生,梗係食燒肉啦~~~
全港最平$8牛舌芯

除咗要試九宮格外,梗係要試埋【全港最平$8牛舌芯】!!
Sapporo生啤買一送一

和風柚子凍蕃茄

✨和風柚子凍蕃茄 $42
✨日式薯仔沙律(卡樂B) $58
✨驚安手切牛肉他他 $158
驚安手切牛肉他他
2款前菜 (卡樂B薯仔沙律 + 牛肉他他)

---
✨全港最平牛舌 $8

✨上·九宮格 $388
上·九宮格

人均消費 $3百尾 (2人) 食到一半都已經係超級full!首先真係本著試下嘅心態…點知係有驚喜!絕對對得住呢個價錢,全港最平牛舌$8 完全冇揸流攤! 前菜夠創新又配搭得好…我地2人食既份量3人食都冇問題仲!今日今日咁正宗又抵食的日式燒肉真係要感受下個威力~

驚安燒肉商店 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖
Sapporo生啤買一送一
和風柚子凍蕃茄
  • 上・九宮格
  • Sapporo生啤
  • 日式薯仔沙律(卡樂B)
2025-07-19 802 瀏覽
要數近期人氣日式燒肉店,一定係《驚安燒肉商店》,平日晚上都座無虛席,加上價錢親民,性價比相當高🥢全港最平牛舌芯只需$8,平絕全港!!雖然係薄切,但份量也不少,而且色澤粉嫩,輕輕一燒就食得,質感煙韌彈牙🥢和牛壽喜燒和牛薄切,店員會用火槍炙燒至五成熟,表面微焦,入口即化,蘸上黑松露生蛋汁會更嫩滑🥢極黑和牛牛小排油花分布均勻,紋理細緻,燒起嚟油脂溶化,入口非常嫩滑,啖啖都肉味香濃🥢日式味噌黑豚五花油脂豐富,燒至微焦,掛上味噌醬汁,食落外香內嫩、鹹中帶甜🥢上•九宮格一口牛|韓式護心肉|厚切牛舌芯|和牛三角腩|和牛五花|手切牛頸脊|栗子豬五花|鮮雞爽肉|活白鱔一次過試晒9款肉類,雞牛豬甚至白鱔都有,每款都各有特色,燒肉控不要錯過🍹手打香水檸檬百香果梳打檸檬片和百香果微酸微甜,氣泡感清爽,飲落好fresh,夏天飲一流🍺Sapporo生啤做緊買一送一優惠,叫返杯邊燒邊飲就啱晒

🥢全港最平牛舌芯

🥢和牛壽喜燒

🥢極黑和牛牛小排

🥢日式味噌黑豚五花
油脂豐富,燒至微焦,掛上味噌醬汁,食落外香內嫩、鹹中帶甜

🥢上•九宮格

🍹手打香水檸檬百香果梳打

🍺Sapporo生啤
做緊買一送一優惠,叫返杯邊燒邊飲就啱晒

2025-07-18 716 瀏覽
大癲!牛舌$8一碟!"驚安燒肉商店"已經食過幾次, 今次見到佢新出個大癲嘅優惠 $8 一碟牛舌! 身為燒牛舌控嘅我地又再次被吸引黎食🤩🤩先講佢重點➡️"牛舌",真係$8一碟,認真數過有成18塊左右,雖然係薄切但都燒完都好彈牙有咬口👍🏻 唔係薄到食左陣風咁,建議大家燒前要用油脂搽厚D去燒,咁就完全唔會黏底,頭幾塊搽得唔夠多好易黏底~不過留意返係max限制每人點一碟,都勁抵啦,應該係全港最平!🤣🤣另外點咗➡️"上・九宮格",有9款肉: 一口牛、和牛三角腩、韓式護心肉、厚切牛舌芯、和牛三角腩、和牛五花、和牛牛頸脊、栗子豬五花、鮮雞爽肉、活白鱔,可以一次過試晒唔同部位!😋最出色係➡️"和牛五花",係腹部部位,肉質較為細嫩,入口即化!➡️"和牛三角腩",脂肪分佈平均,入口好juicy,味道超香!➡️"韓式護心肉"係牛嘅「心臟周圍肉」,即係橫膈膜部位,因為有脂肪與肉筋交織,入口好有層次!➡️”和牛牛頸脊”油花幼細,肉質結實有嚼勁,呢個部位油脂含量較高,無筋,燒完增添肉嘅風味!最估唔到連➡️"活白鱔"都好好食! 肉質彈牙,燒後味道鮮味更出!👍🏻而➡️"和牛壽喜燒"專人即場喺面前製作,和牛燒至6-7成熟,蘸埋黑松露生

上・九宮格

和牛五花

而➡️"和牛壽喜燒"專人即場喺面前製作,和牛燒至6-7成熟,蘸埋黑松露生蛋黃醬,令味道更有層次,配埋白飯一啖放哂入口,味道好夾🤩~
和牛壽喜燒

➡️"柚子漬雞肉山"係每次必點,半份都成座山咁高😂,但今次好似醃得濃味左少少,不過肉質都係好嫩滑,冇雪味,大大份超抵食!
柚子漬雞肉山

飲品做緊➡️"Sapporo生啤"買一送一,一啖燒肉一啖啤酒超爽又解膩!🍻🤤
生啤
2025-06-30
上・九宮格
  • 上·九宮格
  • 厚切牛舌芯
  • 特大薄切牛舌
2025-07-07 1629 瀏覽
今晚同班朋友係衝住牛舌黎食燒肉。上網見到驚安燒肉商店好抵食,牛吞芯只係8蚊,8蚊,8蚊~ 大癲~ 我無打錯,你無睇錯~ 餐廳地方好大,除左梳化位置,多人的話仲可以包房。🔸️蟹肉蘋果沙律 $68沙律材料豐富,除左沙律菜,仲有甘筍絲、洋蔥絲、車厘茄、蘋果片,仲有蟹肉。蟹肉鮮甜,蘋果爽脆,味道清新開胃。 🔸️牛舌芯 $8勁大碟嘅牛舌芯,只係8蚊,8蚊,8蚊~ 真係超抵食。牛舌芯口感彈牙,鹽味適中,牛香濃郁。 🔸️極黑和牛牛小排 $126🔸️和牛三角腩 $178🔸️澳洲和牛友三角 $118🔸️韓風護心肉 $98和牛牛小排油花豐富,入口即化,肉味極香。 和牛三角腩肉質細嫩,脂香四溢,燒烤後特別多汁,好好食。 和牛友三角肉味濃厚,口感比較扎實,嚼勁十足。 韓風護心肉醬汁帶微甜,肉質軟嫩。 🔸️和牛壽喜燒 $98侍應會係客人面前即場用火槍燒,之後沾上黑松露蛋汁,牛肉入口滑嫩,再配上一小碗飯,絕配。 🔸️A4和牛牛板腱 $198A4和牛牛板腱好大塊,油脂均勻。侍應會幫客人燒再剪細細件。燒左一陣已香氣撲鼻,肉質細膩。 🔸️柚子漬雞肉山 $48雞肉份量都幾多,食落淡淡柚子香,甜甜地好開胃。 🔸️炸入味雞軟骨 $58🔸️炸九肚魚

餐廳地方好大,除左梳化位置,多人的話仲可以包房。

🔸️蟹肉蘋果沙律 $68

🔸️牛舌芯 $8

🔸️極黑和牛牛小排 $126
🔸️和牛三角腩 $178
🔸️澳洲和牛友三角 $118
🔸️韓風護心肉 $98
和牛牛小排油花豐富,入口即化,肉味極香。
和牛三角腩肉質細嫩,脂香四溢,燒烤後特別多汁,好好食。
和牛友三角肉味濃厚,口感比較扎實,嚼勁十足。
韓風護心肉醬汁帶微甜,肉質軟嫩。

🔸️和牛壽喜燒 $98

🔸️A4和牛牛板腱 $198

🔸️柚子漬雞肉山 $48
雞肉份量都幾多,食落淡淡柚子香,甜甜地好開胃。

🔸️炸入味雞軟骨 $58
🔸️炸九肚魚 $48
🔸️牛油蜜糖日本蕃薯條 $48
炸物熱辣辣,外皮酥脆,越食越上癮。
蕃薯條蜜糖甜香,薯香濃厚。

🔸️Sapporo生啤 $48
買一送一好抵飲呀~ 同班friend食燒肉,一定要啤一啤。生啤清爽順口,泡沫細膩。

🔸️抹茶紅豆雪糕 $18

2025-06-29
驚安燒肉商店一直都是尖沙咀熱門燒肉店!「安」字在日文中就有便宜的意思,這店一直都完完全全地貼切實行~近來推出的牛舌芯$8一大碟,實在是全港最平!!真心大癲!!雖然【牛舌芯】薄切,但片片色澤嫩紅,質感煙靭爽彈,毫無將貨就價!可按人頭下單,每人一碟滿足至極!【九宮格】當然也是性價比之王!就算只叫最便宜的一款,品質也很高!當中手切牛頸脊及韓式護心肉牛味濃郁,油份平均有咬口.而厚切牛舌心軟熟並帶肉汁.和牛三角腩,牛五花油脂豐富.而且還有活白鱔,鮮雞爽肉等.一次可品嚐九種不同部位且有優質水準,每次必點!【柚子漬雞肉山】全份上枱真心比他份量所驚嚇.雞肉充滿柚子香氣,而且質地完全不嚡口.山一樣的份量,完全滿足到當日蛋白質所需!還有彈牙新鮮的【活白鱔】,加上長期推廣的【Sapporo生啤】買一送一,爽口醒神,配燒肉一流!所以每次去都全場滿座,熱鬧非常,無限回頭確有道理吧!

近來推出的牛舌芯$8一大碟,
實在是全港最平!!真心大癲!!

【九宮格】當然也是性價比之王!
就算只叫最便宜的一款,品質也很高!

2025-07-25 0 瀏覽
尋日同朋友搵食,撞正間主打平靚正嘅烤肉店,睇個menu已經覺得抵到笑,即刻坐低開餐!店入面人氣好旺,枱與枱之間唔算逼,坐得幾舒服。侍應哥哥姐姐都幾快手,落單之後冇耐就上齊大半嘅餸,仲會主動幫手換烤網,細節幾加分。必食推介🤗🐮全港最平牛舌:真係要吹爆呢個!8蚊一碟,份量仲好大份,薄薄一片烤到邊緣微焦,咬落爽脆彈牙,蘸少少鹽就夠鮮甜,呢個價錢真係冇得輸,建議一來就先落兩碟!🐮極黑和牛牛小排:油花分布勻稱到好似藝術品,放係烤網上幾秒就聞到陣陣牛油香,入口即溶,肉汁係嘴入面爆開,油脂香好醇厚,雖然價錢比牛舌貴,但性價比一樣好高。其他餸菜都有驚喜:📍栗子豬五花烤到微焦,栗子嘅香甜同豬油香好夾,油脂被逼出後唔會覺得膩;📍 炸入味雞軟外皮脆卜卜,咬開之後肉質juicy,調味夠晒入味;📍柚子瀆雞肉山夠清爽,柚子嘅微酸同雞肉嘅嫩滑好搭,食完烤肉嚟一啖好開胃;📍和牛壽喜燒由店員係面前即場煮,牛肉吸晒壽喜汁嘅甜香,配埋生雞蛋液更滑溜;📍蟹肉蘋果沙律清新爽口,蟹肉鮮甜,蘋果帶點脆感,沙律醬唔會太濃,好適合開胃。飲品方面,冷泡荔枝烏龍茶有淡淡荔枝香,無糖版本飲得健康,蜂蜜生薑茶就夠暖胃,適合唔想飲凍野嘅朋友。📍

必食推介🤗

其他餸菜都有驚喜:

📍驚安燒肉商店Gekiyasu Yakiniku
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖
2025-07-25 0 瀏覽
🐻發現驚安燒肉商店做梗8蚊碟牛舌芯,二話不說即刻拉最愛牛舌嘅🐻👨🏽去食,請佢食又點話😆🐻本身佢話呢個價錢都冇抱好大期望,點知一食就驚歎8蚊?完全係蝕本價!賣80都得!薄切有成10幾塊,肉香油足,食完只有一個問題,真係回到本🫨🐻蟹肉海膽飯都係必叫,成個飯面鋪滿晒蟹肉蟹膏,再加埋鮮甜嘅海膽仲有蛋黃,撈勻晒佢啲汁完全包裹每一粒米飯,好好食🐻牛肥腸完條送上,專人燒製,肥膏爆燈,真係內臟愛好者既恩物,🐻👨🏽見到未食都流啫口水,完全係日本既味道!🐻當然唔少得九宮格牛肉拼盤,佢哋有三個拼盤選擇,我哋就揀咗佢上。九宮格,唔單止全部去仲有白鱔|豬腩|雞,唔使全牛咁單調🐻食燒肉,梗係要配冰凍啤酒,佢哋嘅Sapporo 做緊買一送一,唔使就住飲 🫢 🐻對上一次黎佢地做梗半價,今次就有$8牛舌芯,真係每次無論價錢同質素都有驚喜👍🏻

2025-07-22 0 瀏覽
༘˚⋆𐙚 驚安燒肉商店 全新推出$8️⃣牛舌 一人一碟實現牛舌自由─ ⊹ ⊱ what we had ⊰ ⊹ ─𓍯 牛舌芯 $8 (每人限叫一碟)$8嘅薄切牛舌芯 完全係逆市價一如既往嘅出色 爽彈 有牛味𓍯 和牛壽喜燒 $98 店員會席前將兩片和牛燒至七成熟 非常嫩滑黑松露蛋汁有甜香 同牛肉毫無違和感𓍯 上·九宮格 $388 和牛三角腩 韓式護心肉 厚切牛舌芯一口牛 和牛五花 手切牛頸脊粟米豬五花 鮮雞爽肉 活白鱔和牛三角腩呢款油花最多 中意牛脂嘅朋友必嗌油脂豐富 入口即化和牛五花油花分佈均勻 油脂豐富 入口柔嫩厚切牛舌芯咬落去爽脆有彈性 鮮嫩多汁活白鱔燒到皮脆肉嫩 爽口好正(不過以前大嚿好多)雞爽肉Hidden gem!! 每次嚟都必嗌超級爽口 燒得微焦好香𓍯 蟹黃海膽月見飯 $168蟹黃鋪滿成碗飯海膽完全沒有腥味 撈勻後 啖啖都充滿濃郁蟹黃香同鮮味─ ⊹ ⊱ tldr ⊰ ⊹ ─味道: 4.5 / 5價錢: $ 300 pp服務: 4 / 5環境: 4 / 5cp value: 5 / 5re-visit: 食咗好多年

─ ⊹ ⊱ what we had ⊰ ⊹ ─

𓍯 牛舌芯 $8 (每人限叫一碟)
$8嘅薄切牛舌芯 完全係逆市價

厚切牛舌芯
咬落去爽脆有彈性 鮮嫩多汁

活白鱔
燒到皮脆肉嫩 爽口好正
(不過以前大嚿好多)

雞爽肉

環境: 4 / 5
cp value: 5 / 5
re-visit: 食咗好多年
2025-07-21 0 瀏覽
$8 牛舌 份量仲多過平時散叫係爽口彈牙嘅牛舌~ 係咁以燒下就食得我仲叫咗呢啲淮山漬生菜配蒜片呢兩樣嘢都係清新小食,用嚟配返燒肉可以減輕油膩感極。九格宮呢度嘅出名之作,叫咗中間價位,全牛嚟建議由最瘦嘅開始直起~ (即係倒轉次序食)和牛三角腩。和牛五花。牛腹協。極黑牛小排。牛柳。牛頸脊。和牛博多葱卷。日本漬牛肋。牛舌芯和牛嘅都入口即溶呢個價位有呢個質素都抵食蟹黃海膽月見飯完全唔會有腥嘅感覺,撈好之後食落幾鮮甜味淋魚干最鍾意食呢個!
$8 牛舌
份量仲多過平時散叫
係爽口彈牙嘅牛舌~ 係咁以燒下就食得

我仲叫咗呢啲

淮山漬
生菜配蒜片
呢兩樣嘢都係清新小食,用嚟配返燒肉可以減輕油膩感

極。九格宮
呢度嘅出名之作,叫咗中間價位,全牛嚟

建議由最瘦嘅開始直起~ (即係倒轉次序食)
和牛三角腩。和牛五花。牛腹協。極黑牛小排。
牛柳。牛頸脊。和牛博多葱卷。日本漬牛肋。牛舌芯

和牛嘅都入口即溶
呢個價位有呢個質素都抵食

蟹黃海膽月見飯
完全唔會有腥嘅感覺,撈好之後食落幾鮮甜

味淋魚干

最鍾意食呢個!

用餐優惠
試食活動
2025-07-21 0 瀏覽
🔈難以置信🤨$8嗌到一碟牛舌芯(每人限嗌一碟)一碟有十幾塊,牛舌唔算厚但色澤靚、份量多,十分抵食燒肉配啤酒🍻SAPPORO啤酒仍然做緊$40買一送一🌼 上 九宮格($388)每枱必嗌嘅和牛燒肉拼盤,最平$388就食到啦和牛一口牛/韓式護心肉/厚切牛舌芯/和牛三角腩/和牛五花/手切牛頸脊/栗子豬五花/鮮爽雞肉/活白鱔🌼 紫菜月見飯($28)選用九州產熔岩蛋,蛋黃濃郁🌼 和牛壽喜燒 ($98)配上黑松露生蛋黃醬🌼 宇治抹茶最中餅($32)最後食個甜品🍨抹茶雪糕+紅荳蓉配香脆餅底,一解和牛嘅膩🌼 手打香水檸檬益力多梳打/手打香水檸檬茶見到水吧同事不斷手打檸檬 就知道手打系列十分受歡迎🥳🤣檸檬茶底用咗白桃烏龍茶,帶清香而不澀

🔈難以置信🤨$8嗌到一碟牛舌芯(每人限嗌一碟)
一碟有十幾塊,牛舌唔算厚但色澤靚、份量多,十分抵食
燒肉配啤酒🍻SAPPORO啤酒仍然做緊$40買一送一

🌼 上 九宮格($388)
每枱必嗌嘅和牛燒肉拼盤,最平$388就食到啦

🌼 紫菜月見飯($28)
選用九州產熔岩蛋,蛋黃濃郁

🌼 和牛壽喜燒 ($98)
配上黑松露生蛋黃醬

🌼 宇治抹茶最中餅($32)
最後食個甜品🍨
抹茶雪糕+紅荳蓉配香脆餅底,一解和牛嘅膩

🌼 手打香水檸檬益力多梳打/手打香水檸檬茶
見到水吧同事不斷手打檸檬 就知道手打系列十分受歡迎🥳🤣
檸檬茶底用咗白桃烏龍茶,帶清香而不澀
2025-07-20 0 瀏覽
8蚊一碟牛舌?仲要每人可以點一份!呢間日式燒肉餐廳 坐到爆晒場食緊嘅時候都見到出面有客等緊 今時今日嚟講真係算好誇張去到當然必點勁抵食嘅薄切牛舌8蚊一碟 份量絕對唔少呀‼️仲有每枱都必點嘅蟹黃海膽月見飯好鐘意吉穿隻蛋果下😳 好療癒😆巨量蟹膏同蟹黃‼️ 加埋海膽同蛋黃汁 撈晒成碗飯 真係超惹味勁邪惡😈每一啖飯都食到濃郁嘅鮮味想打卡嘅一定要點埋佢哋嘅招牌九宮格我哋揀咗上.九宮格 一次過可以試齊多款牛肉仲有少少雞肉同豬肉添😆和牛三文治烘得好金黃香脆 和牛都算幾厚身 入口即化😋幾款燒物中 我幾欣賞柚子雞肉肉質嫩滑 味道酸酸哋 入口感覺好清新仲有豬五花腩 燒完充滿油香味調味醬汁係呢道菜嘅靈魂 真心正幾款飲品都好足料又解渴 怕熱氣嘅可以揀返杯菊花茶😆佢哋嘅生啤都做緊限定買一送一優惠🙌🏻
8蚊一碟牛舌?仲要每人可以點一份!

呢間日式燒肉餐廳 坐到爆晒場

怕熱氣嘅可以揀返杯菊花茶😆
佢哋嘅生啤都做緊限定買一送一優惠🙌🏻
  • 紫菜月見飯
  • 上·九宮格
餐廳而家做緊promotion,竟然只需$8就可以食到一大碟薄切牛舌!?除左牛舌,餐廳亦主打多款牛肉同和牛,大家可以因應自己budget選擇🥩$8牛舌肉質鮮嫩而且量多,一定唔可以錯過!另外九宮格絕對係店家主推,最打卡able非佢莫屬,可以一次過試9款肉類,$388九宮格包括哂牛、雞、豬🍱碳水方面,蟹黃海膽月見飯係新item😋足足有三條海膽,蟹肉份好量足,我哋另外都嗌咗兩杯夏日限定嘅沙冰,簡直係巨人size😂超級解渴而且cp值高,推薦俾大家🙌🏻-𝘼 𝙇𝙖 𝘾𝙖𝙧𝙩𝙚 𝙈𝙚𝙣𝙪▫️ 炸入味雞軟骨 $𝟱𝟴 ⭑⭑⭑⭑⭒▫️ 蟹黃海膽月見飯 $𝟭𝟲𝟴 ⭑⭑⭑⭑⭑▫️ 全港最平牛舌!!! $𝟴 ⭑⭑⭑⭑⭑▫️ 上•九宮格 $𝟯𝟴𝟴 ⭑⭑⭑⭑⭒▫️ 草莓奶沙冰 $𝟱𝟴 ⭑⭑⭑⭑⭒▫️ 菠蘿沙冰 $𝟰𝟴 ⭑⭑⭑⭑⭒

𝘼 𝙇𝙖 𝘾𝙖𝙧𝙩𝙚 𝙈𝙚𝙣𝙪

▫️ 炸入味雞軟骨 $𝟱𝟴 ⭑⭑⭑⭑⭒
▫️ 蟹黃海膽月見飯 $𝟭𝟲𝟴 ⭑⭑⭑⭑⭑
▫️ 全港最平牛舌!!! $𝟴 ⭑⭑⭑⭑⭑
▫️ 上•九宮格 $𝟯𝟴𝟴 ⭑⭑⭑⭑⭒
▫️ 草莓奶沙冰 $𝟱𝟴 ⭑⭑⭑⭑⭒
▫️ 菠蘿沙冰 $𝟰𝟴 ⭑⭑⭑⭑⭒
驚安燒肉商店出名抵食質素又好最近仲有逆市價$8一碟牛舌新優惠❗️真係去邊到搵啊大癲🙀留意返依家佢地改左營業時間取消左午市只做晚市時段呢到整體氣氛chill坐得舒服SAPPORO生啤仲有買一送一最啱三五知己夜晚聚會慢慢燒住傾計🍻🆕全港最平牛舌($8)🆕蟹黃海膽月見飯($168)🌟上·九宮格($388)🌟厚切牛舌芯($88)🌟青檸菠蘿梳打($28)🌟焦糖菠蘿梳打($38)全港最平牛舌真係當之無愧❗️大大碟薄切牛舌都只係$8真係大癲🤯新推出嘅蟹黃海膽月見飯蟹黃濃郁夠鮮,海膽creamy唔腥加埋蛋黃更滑溜,三重鮮味好夾😻上九宮格有齊六款精選靚牛肉之外仲品嚐到活白膳、豬五花同雞爽肉厚切牛舌芯厚身有咬口,牛味濃郁燒完表面微脆,我勁鍾意😼
驚安燒肉商店出名抵食質素又好
最近仲有逆市價$8一碟牛舌新優惠❗️
真係去邊到搵啊大癲🙀
留意返依家佢地改左營業時間
取消左午市只做晚市時段
呢到整體氣氛chill坐得舒服
SAPPORO生啤仲有買一送一
最啱三五知己夜晚聚會慢慢燒住傾計🍻

🆕全港最平牛舌($8)
🆕蟹黃海膽月見飯($168)
🌟上·九宮格($388)
🌟厚切牛舌芯($88)
🌟青檸菠蘿梳打($28)
🌟焦糖菠蘿梳打($38)

全港最平牛舌真係當之無愧❗️
大大碟薄切牛舌都只係$8真係大癲🤯
新推出嘅蟹黃海膽月見飯
蟹黃濃郁夠鮮,海膽creamy唔腥
加埋蛋黃更滑溜,三重鮮味好夾😻

上九宮格有齊六款精選靚牛肉之外
仲品嚐到活白膳、豬五花同雞爽肉
厚切牛舌芯厚身有咬口,牛味濃郁
燒完表面微脆,我勁鍾意😼
有咁好食嘅燒肉淘小姐居然而家先知!!!朋友食左好幾次話正終於帶我地黎一睹佢廬山真面目天氣太熱⭐️Sapporo生啤做緊買一送一 優惠唔駛諗即刻落單先飲返啖凍冰嘅啤酒再慢慢睇下有咩食叫左幾樣前菜食住等⭐️蟹肉蘋果沙律⭐️炸入味雞軟骨⭐️炸九肚魚蟹肉蘋果沙律都幾大碟蟹肉份量超多大大啖咁食好滿足炸入味雞軟骨同炸九肚魚兩款烤物都剛剛炸好極新鮮無諗過小食類都咁高質咁燒肉真係絕對可以放心咁嗌~⭐️全港最平牛舌!!!你冇睇錯呀只係$8港紙一份都有十幾片牛味都唔錯每人最多可以嗌一份⭐️柚子漬雞肉山(全份)開頭見到雞肉山都驚一驚結果最快清碟就係佢用柚子漬過嘅雞肉非常入味酸酸地帶有清爽嘅味道完全去除左油膩感⭐️韓風護心肉口⭐️極黑和牛牛小排⭐️和牛三角腩⭐️澳洲和牛友三角一口吃試左幾款牛和肉油脂紋理豐富帶有滿滿嘅油香近乎入口即溶韓風護心肉口味道甜而不膩四款肉都好高質⭐️和牛壽喜燒口⭐️(限量稀有)!!A4和牛牛板⭐️紫菜牛肉汁飯兩道十分驚艷嘅和牛菜式職員用火槍將和牛肉炙燒至半熟然後點上加入黑松露嘅壽喜燒汁再放上飯面油香豐盈味道恰到好處而職員親自會將和牛牛版放去網燒可能尚未解凍嘅關係疏花嘅時間都會耐一啲不過完全冇影響到和牛嘅味道加埋
有咁好食嘅燒肉淘小姐居然而家先知!!!
朋友食左好幾次話正

蟹肉份量超多
大大啖咁食好滿足

炸入味雞軟骨同炸九肚魚兩款烤物都剛剛炸好極新鮮
無諗過小食類都咁高質
咁燒肉真係絕對可以放心咁嗌~

⭐️全港最平牛舌!!!
你冇睇錯呀
只係$8港紙一份
都有十幾片
牛味都唔錯
每人最多可以嗌一份

⭐️柚子漬雞肉山(全份)
開頭見到雞肉山都驚一驚
結果最快清碟就係佢