2017-04-03
男朋友上Openrice見呢間食店有咁多好評,而佢本人又好鍾意食海膽,所以我哋就慕名嚟試下喇。去到發現原來店面好細,不過我哋比較早嚟到,所以去到時都無乜客。店員安排我哋坐晌出面嘅位喥,不過因為未執檯所以都要企喺喥等咗陣。我哋嘅座位晌條後巷隔離,一路食就一路聞住後巷傳嚟嘅臭味,講真衛生狀況真係唔係幾好同幾影響食慾。我哋見好多食評都係讚個海膽飯同蟹黃飯,咁就要呢兩樣啦。等咗陣就送咗個蟹黃飯過嚟喇,賣相唔錯同埋都幾香。然後到我已經食咗大半碗蟹黃飯(我食嘢已經係出名慢),個海膽飯都仲未嚟,唔知係咪漏咗單呢?咁我男朋友見唔對路就諗住去問下啦,點知就見到原來個海膽飯已經出咗擺咗晌喥食緊塵(間嘢對正馬路真係食晒塵㗎!),咁再等多陣就終於有人拎個飯過嚟喇,不過都仲係差個紫菜嘅,結果個紫菜又係要再等咗陣至有(影相嗰時個紫菜仲未俾到我哋)。個海膽飯嚟到我就第一時間試下個海膽先啦,好苦好唔新鮮。。。就算係$118都唔應該俾啲咁嘅質素人吖?驚食完會肚痛所以我就無再食到個海膽飯喇,而我男朋友就勉強地自己食咗大半。總之呢間嘢,真係試過一次就夠喇。🙅🏻
我哋見好多食評都係讚個海膽飯同蟹黃飯,咁就要呢兩樣啦。 等咗陣就送咗個蟹黃飯過嚟喇,賣相唔錯同埋都幾香。
咁我男朋友見唔對路就諗住去問下啦,點知就見到原來個海膽飯已經出咗擺咗晌喥食緊塵(間嘢對正馬路真係食晒塵㗎!),咁再等多陣就終於有人拎個飯過嚟喇,不過都仲係差個紫菜嘅,結果個紫菜又係要再等咗陣至有(影相嗰時個紫菜仲未俾到我哋)。 個海膽飯嚟到我就第一時間試下個海膽先啦,好苦好唔新鮮。。。就算係$118都唔應該俾啲咁嘅質素人吖?驚食完會肚痛所以我就無再食到個海膽飯喇,而我男朋友就勉強地自己食咗大半。
總之呢間嘢,真係試過一次就夠喇。🙅🏻