2025-01-16
有日經開個頭 見佢米芝蓮推介就想試一試覺得好驚喜 大部分菜式都係由魚肉整成嘅 叫咗個二人餐 叫個時覺得好似得好少野食咁 另外加咗個泰式豬頸肉😝落咗單之後 侍應就上咗2碗湯 本身係以為個餐包埋嘅湯 但係原來係舖頭話天氣太凍 另外送俾我哋飲嘅🥹勁warm!! 呢度加曬分 飲完即刻暖曬☺️✨花膠螺頭竹笙燉魚湯✨🥣個餐跟咗燉湯一碗 好飲!入面仲有湯料可以食✨原味燒賣4粒✨普通魚肉燒賣🤣 就跟佢嘅自制辣醬 但我覺得還好~✨炸魚無薯條✨薯條其實係魚肉扮出嚟食落係魚蛋嘅texture 不過佢有住薯條嘅外貌🍟我覺得好特別 玩味幾重😹😹另外會五隻醬可以揀:松露醬、蟹皇醬、雙子醬(明太子+蟹子)、山椒醬同埋他他醬~ 我哋揀咗蟹黃醬 但係冇話好特別✨泰式豬頸肉✨呢個係另一個要讚呢間店嘅原因 本身諗住呢間舖頭係做魚肉嘅菜式 其他肉類應該會普通 但係出乎意料地個豬頸肉好好食😳✨蝦頭油炸蝦球魚麵撈✨我諗呢個係必嗌啦 係呢到嘅招牌魚麵個texture 好似魚蛋咁煙煙韌韌但都預期嘅差唔多 反而個炸蝦球覺得好好食🤤蝦油味勁香!通常啲米芝蓮餐廳都會對佢好高期望 但係往往都會令人哋有啲失望 不過呢間餐廳整體嚟講符合預期之餘都
覺得好驚喜 大部分菜式都係由魚肉整成嘅
但都預期嘅差唔多 反而個炸蝦球覺得好好食🤤
蝦油味勁香!
通常啲米芝蓮餐廳都會對佢好高期望
但係往往都會令人哋有啲失望
不過呢間餐廳整體嚟講符合預期之餘都幾有驚喜!
同埋服務都幾好~
會想下次試埋佢其他創意魚肉菜式🤪