餐廳: 鳥居居酒屋
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
[ #銅鑼灣美食 #caloriefoodie銅鑼灣 ] • 鳥 居 居 酒 屋 •🐿🦦-銅鑼灣𝚂𝚘𝚐𝚘旁嘅澳門逸園中心出名多嘢食今次揀咗位於17樓嘅日式居酒屋🏮食宵夜‼️宵夜時段21:00後價錢比晚市時段平一半有多🤑串燒低至💰$15/串✨佐酒小食低至💰$25/份-🍣 刺身 💰$35/三切分別嗌咗三文魚、油甘魚、馬刀貝、北寄貝魚生質素新鮮 前兩者口感都比較肥美最鐘意馬刀貝爽脆嘅口感✨-🤍 芝麻豆腐 💰$25/4件凍食麻醬豆腐 口感滑溜!-🥣 風文貝 💰$35/碗清酒煮貝類 貝肉飽滿厚肉 湯底好香 有少少嗆口 飲落好舒服-🦪 味噌半殼蠔 💰$35/2隻表層加埋芝士一齊燒 幾惹味-🌽 白玉粟米 💰$35/2件好食推薦🌟清甜爽口 帶牛油香-🍳 手工玉子燒 💰$45/4件好食推薦🌟蛋香味濃 帶甜甜嘅味道-👩🏻‍🍳 串燒部份 🍢-🤍 手造豆腐 💰$15/串外皮燒至脆邊 食落外脆內軟 醬油調味-🐟 鰻魚 💰$25/串口感軟腍 接近入口即融嘅感覺-🐮 薄燒牛舌 💰$25/串因為真係好薄 有一兩塊燒到燶咗但食落就另一種香脆嘅口感 唔韌!-🐥 免治雞肉棒 💰$25/串點上蛋醬醬油 普普通通 正常水準~-
[ #銅鑼灣美食 #caloriefoodie銅鑼灣 ]
• 鳥 居 居 酒 屋 •
🐿🦦
銅鑼灣𝚂𝚘𝚐𝚘旁嘅澳門逸園中心出名多嘢食
今次揀咗位於17樓嘅日式居酒屋🏮食宵夜‼️
宵夜時段21:00後價錢比晚市時段平一半有多🤑
串燒低至💰$15/串✨佐酒小食低至💰$25/份
🍣 刺身 💰$35/三切

分別嗌咗三文魚、油甘魚、馬刀貝、北寄貝
魚生質素新鮮 前兩者口感都比較肥美
最鐘意馬刀貝爽脆嘅口感✨
🤍 芝麻豆腐 💰$25/4件

凍食麻醬豆腐 口感滑溜!
🥣 風文貝 💰$35/碗

🐟 鰻魚 💰$25/串

口感軟腍 接近入口即融嘅感覺
🐮 薄燒牛舌 💰$25/串

因為真係好薄 有一兩塊燒到燶咗
但食落就另一種香脆嘅口感 唔韌!
🐥 免治雞肉棒 💰$25/串

點上蛋醬醬油 普普通通 正常水準~
🐷 雞骨豬肉腸 💰$25/串

外皮燒至乾身 食落幾有咬口
👩🏻‍🍳 甜品部份 🍭

個人覺得主食比較出色 可以直接主攻主食😹
🍰 芝士蛋糕 💰$68
🧇 吉士麻糬窩夫 💰$68
兩款都係普普通通~
要揀一款嘅話 就食芝士蛋糕啦!!
📍 銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心17樓
#caloriefoodie
2025-02-20 0 瀏覽
星期六要返半日 🥲放工要去銅鑼灣食個性價比高日式二人午餐套餐好豐富 有齊沙律、刺身、海鮮、串燒、蔬菜、飯 ⛩️ 鳥居午市二人前前菜有蟹虸沙律 清新開胃 🥗 🍣 刺身三點刺身有牡丹蝦、油甘魚同三文魚每款味道新鮮鮮甜 😋😋😋然後有茶碗蒸同味噌湯 食完暖笠笠🐚海鮮燒味噌燒日本活帆立貝😍帆立貝鮮甜 燒得啱啱好 加上味噌汁好惹味🍢串燒一夜干雞翼、鹽燒牛舌、白金豚肉😋仲有日式炒雜菜同温泉蛋玉子飯好飽好豐富 👍🏻
星期六要返半日 🥲
放工要去銅鑼灣食個性價比高日式二人午餐
套餐好豐富 有齊沙律、刺身、海鮮、串燒、蔬菜、飯

⛩️ 鳥居午市二人前
前菜有蟹虸沙律 清新開胃 🥗

🍣 刺身三點
刺身有牡丹蝦、油甘魚同三文魚
每款味道新鮮鮮甜 😋😋😋

然後有茶碗蒸同味噌湯 食完暖笠笠

🐚海鮮燒
味噌燒日本活帆立貝😍
帆立貝鮮甜 燒得啱啱好 加上味噌汁好惹味

🍢串燒
一夜干雞翼、鹽燒牛舌、白金豚肉😋

仲有日式炒雜菜同温泉蛋玉子飯
好飽好豐富 👍🏻
2025-02-17 0 瀏覽
今次嚟到鳥居總有份舒適感覺,尤其這晚我們坐在兩面環窗的位置,更加自成一角🥰我們order了晚市二人餐,高級刺身及磯煮鮑魚也只是頭盤,🐟喜之次一夜干才是主角,這烤魚香得來又有肉汁Juicy,整條魚份量足夠二人享受。但我愛食的燒鱈魚干,都已經給比下去了。所以燒帆立貝及蕃茄沙律也只是配菜了。反而免治雞肉棒🐥及白金豚肉則有驚喜🐷,肉質鮮甜美味 。而鹽燒牛肉也有和牛水準👍🏻至於燒茄子田樂則很惹味🍆,而套餐還有冷熱烏冬各一份🍜,和朋友再食埋甜品😻朱古力窩夫😻,大家都滿載而歸了💯💯💯

因為好夜先食野,所以諗住搵間居酒屋隨便食d, 去到都10點。間餐廳其實都又暗d位又窄,其中一個店員俾個情人節menu我地睇話‘’好抵食‘’,個餐係14xx, 我望一望已經冇咩興趣,因為真心想食d宵夜咁,唔係咩慶祝,我話唔洗喇我地咁夜冇諗住食咁多,點知佢再話 “咁夜但你地食左野未既先?” 我覺得真係好awkward.... 其實都講左冇興趣點解仲要逼人 之後我地揀個刺身4品,300蚊,其實黎到真係好頹,頹到我完全唔想影相,完全冇presentation, 話3片三文魚,3片油甘魚,2隻帶子,2隻蝦咁啦,三文魚同油甘魚好似唔捨得俾人食咁,簡直就係將平時既一片切做3片...... 跟住我未食完個拼盤,有個服務員黎執野,直接將隻碟掉落我個拼盤入面....我話我未食完架,佢話 ‘丫,我睇唔到呀,不過唔驚既掂唔到既!’,我真係呆左,佢話 “如果你介意,我俾過粒新既帶子你”,其實唔洗問啦下嘛..... 但最後我話算啦,已經唔想糾纏,想食完就算叫左幾款串燒,佢地一定要每款兩串咁叫,一串牛舌得3片....74蚊串... 免治雞肉串50幾蚊串.... 大佬,出面普遍都係30幾蚊串... 佢呢個價但間餐廳

叫左幾款串燒,佢地一定要每款兩串咁叫,一串牛舌得3片....74蚊串... 免治雞肉串50幾蚊串.... 大佬,出面普遍都係30幾蚊串... 佢呢個價但間餐廳又唔係靚服務又唔係到位... 連d蕃薯呀菇呀粟米都樣樣30幾蚊串...... 咩玩法
叫個明太子玉子燒都收你1xx

最後呢餐宵夜食左我1000蚊,都唔知食左乜。

不可一不可再。
2025-02-02 329 瀏覽
每逢到年尾,#小秘書 特別多「維修保養」要跟進😙 做facial、剪頭髮、整指甲… 樣樣都係要時間🥴 不過我點都會抽幾粒鐘時間出嚟行吓 #花市,行個大運🌸🌸🌸 今年趁早,我哋安排咗去 #維園,貪嗰度夠晒人氣,而最重要就係附近好多好嘢食😆 出發之前,我哋去到SOGO附近一間上樓 #日式居酒屋 「 鳥居 居酒屋Tori izakaya 」搵吓「家鄉」嘅感覺😉 餐廳以木系裝飾做主打,感覺置身東京嘅 #居酒屋 一樣,好有親切感❤️ 打開餐牌食物嘅選擇都唔少,#串燒、#魚生刺身 樣樣齊,對我呢個患有嚴重選擇障礙症嘅人嚟講,真係花多眼亂啦🥴 好在服務員夠細心,佢介紹我哋可以試吓佢哋個「午市二人前」,咁就可以樣樣試啲,滿足吓為食嘅我哋😉蟹籽沙律蟹籽同青瓜絲放埋一齊,再拌入特製嘅沙律醬汁,凍凍地入口非常清新🤤刺身三點(三文魚、油甘魚、赤蝦)新鮮嘅魚生刺身特別鮮甜,大大隻嘅赤蝦,沾上少許醬油入口… 甜到呢🤤汁物(味噌湯)加入蜆肉嘅味噌湯,多咗一份海鮮醇厚嘅甜味🤤海鮮燒物(味噌燒帆立貝)師傅將味噌放喺帆立貝上一齊燒,更加突出海鮮嘅鮮甜味,熱辣辣好好食🤤串燒(一夜干雞翼、鹽燒牛肉、金白豚肉)師

蟹籽沙律

刺身三點(三文魚、油甘魚、赤蝦)

汁物(味噌湯)
加入蜆肉嘅味噌湯,多咗一份海鮮醇厚嘅甜味🤤

海鮮燒物(味噌燒帆立貝)

串燒(一夜干雞翼、鹽燒牛肉、金白豚肉)
師傅控制得火侯剛剛好,微焦嘅外皮,咬落去充滿肉汁🤤 鹽燒牛肉肉味濃郁,啱晒食肉獸嘅我哋🤤

料理(炒雜菜)
嘩!碟雜菜上枱嘅時候仲出緊煙㗎😙配上木魚碎,香口得嚟、望落夠晒儀式感🤤

主食(溫泉蛋玉子飯)
食咗咁多好嘢,最後梗係要嚟碗我至愛嘅日本珍珠米飯做補充,加入特式醬油再配埋隻溫泉蛋,濕濕地令人零舍開胃🤤

整體食物質素同餐廳服務都令人滿意❤️ 可惜埋單先留意到原來餐廳做緊優惠,酒精類產品滿$600以上,買一送一;如果幫襯lunch set嘅話,更會有九折優惠,真係勁抵🤩 有機會下次約埋朋友一定要試吓☺️

📍 鳥居居酒屋 (銅鑼灣) 軒尼詩道525號澳門逸園中心17樓
2025-01-26
$180.5 (午餐)
2025-01-30 387 瀏覽
如果你係銅鑼灣附近工作,今日呢間就岩哂!強烈推薦這間日本串燒居酒屋🍢而家二人午餐套餐做緊55折!兩個人只需$328,又刺身又串燒,食到你飽飽,性價比超高!套餐包括:前菜 蟹籽沙律 🥗 三款刺身:分別是新鮮的三文魚、油甘魚和赤蝦,新鮮好味!海鮮茶碗蒸,滑嫩的口感加上鮮美的海鮮,好舒服😌配埋味噌湯,暖身又暖心,岩哂呢個天氣!終於到主菜:推薦🌟有味增燒的日本凡立貝🌟鮮香四溢,新鮮又大隻!仲有濃濃嘅牛油🤤串燒🍢 有一夜干雞翼、鹽燒牛肉和白金豚肉,每一串都烤得剛剛好,肉質鮮嫩,份量相當足夠!最後,驚你唔夠飽,仲黎多碗溫泉蛋玉子飯和日式炒雜菜,所以真係超抵食!環境都好舒服,地點位置就係SOGO隔離,超方便!銅鑼灣做野嘅朋友唔好錯過!
如果你係銅鑼灣附近工作,今日呢間就岩哂!
強烈推薦這間日本串燒居酒屋🍢

套餐包括:

海鮮茶碗蒸,滑嫩的口感加上鮮美的海鮮,好舒服😌
配埋味噌湯,暖身又暖心,岩哂呢個天氣!

終於到主菜:
推薦🌟有味增燒的日本凡立貝🌟
鮮香四溢,新鮮又大隻!仲有濃濃嘅牛油🤤

環境都好舒服,地點位置就係SOGO隔離,超方便!
銅鑼灣做野嘅朋友唔好錯過!
2025-01-14
  • 串燒
2025-01-28 361 瀏覽
其實食親日本菜我都係問朋友有咩好介紹今次聽朋友介紹冇睇到openrice啲評論就book左去食所以加下好後悔餐廳坐嘅位置比較窄但居酒屋形式嘅餐廳都預咗所以都冇特別再揀我哋揀咗個二人餐之後再另外散叫刺身都算新鮮但整體份量唔算大埋單嘅價錢真係比想像中貴只能說佢一啲都唔值哩個價同時要補充係我食到中途隔離枱有個女仔忽然彈起身大叫原來牆上有曱甴係到行緊同埋餐廳嘅店員服務態度同理解能力都有啲奇怪事緣食到一半 店員好急咁過黎收碟時一次過收埋我地啲wasabi碟但當時我地仲食緊刺身諗住自己整過碟就算點知枱面冇魚生豉油所以唯有叫店員比點知店員面有難色話哩個每人得一碟咋喎!?!追左幾次之後店員終於肯過黎點知佢比有蛋黃(用黎點雞肉串嘅豉油)我地我地同佢再三講要魚生豉油佢先明白點知當我地啲魚生豉油終於黎到頭先收錯野嘅店員又好趕咁想過黎收野但明明碟餸仲有好多未食完只能説收得哩啲價應該比返應有嘅質素

其實食親日本菜我都係問朋友有咩好介紹

但明明碟餸仲有好多未食完

只能説收得哩啲價
應該比返應有嘅質素
2025-01-17 548 瀏覽
和細佬在Openrice 見到這間餐廳優惠二人餐很抵吃,每人只要一百多元,就試一試。【蟹籽沙律】爽口的蔬菜搭配豐富的蟹籽,蟹籽在口中輕輕爆開,增添了鹹香的海洋氣息,搭配清新的沙律醬,十分開胃。  【刺身三點】三文魚油脂豐富,入口即化;油甘魚肉質緊實,帶有微甜的鮮味;赤蝦則以滑嫩的口感和濃郁的蝦甘味取勝。  【海鮮茶碗蒸】蒸蛋的口感柔滑細膩,搭配鮮甜的海鮮,味道清雅而不失層次感。  【麵豉湯】湯底濃郁而不過鹹,蜆肉、豆腐與海帶的搭配簡單卻令人回味。  【味噌燒日本活帆立貝】帆立貝鮮嫩多汁,芝士味噌醬的鹹甜襯托出貝類的鮮甜,特別又令人回味的一道菜。  【串燒】一夜干雞翼外皮微脆、內裡鮮嫩,鹽燒牛肉肉香濃郁,白金豚肉則脂香四溢,肉質柔嫩,最美味。  【日式炒雜菜】清爽不油膩,蔬菜的鮮甜與輕炒的香氣結合,增添了健康感。  【溫泉蛋玉子飯】以一顆滑嫩的溫泉蛋覆蓋在香軟的日式米飯上,蛋液與米飯混合後的香氣撲鼻,搭配淡淡的醬油風味,飽滿度十足。
刺身三點
白金豚肉
日式炒雜菜
溫泉蛋玉子飯
2025-01-08 619 瀏覽
餐廳以精緻嘅日式料理為主打,非常適合朋友聚餐一坐低就上咗個鮮菜沙律,食落清爽可口另外叫咗雞亦一夜干是,雞皮燒至微微焦香,內裡鮮嫩多汁,唧上少許檸檬汁,味道更加升級 揀咗個鳥居二人前套餐,好抵食👍🏻蟹肉芝麻凍菠菜作為開胃菜,鮮甜嘅蟹肉同芝麻醬完美融合,搭配清爽嘅菠菜,口感層次豐富且不油膩燒鱈魚乾係一款非常適合搭配清酒嘅經典小食,鱈魚乾經過炭火燒製後散發出濃郁嘅香氣,點上沙律醬食就更滋味 冰鎮磯煮鮑魚🈶2隻,帶有磯煮嘅濃郁香氣,肉質柔韌有彈性,冰鎮嘅處理方式令口感更加清爽白松貝刺身肉質鮮嫩滑爽,帶有淡淡嘅貝類甜味與海水味馬友魚經過炭火燒製,帶有濃郁嘅焦香味,魚肉細膩而不乾柴,鹹香適中自家製月見免治雞肉捧內餡嫩滑多汁,搭配生蛋黃攪拌後嘅口感更加濕潤豐富,仲帶有濃郁嘅蛋香 露荀豬肉卷經過燒烤後香氣撲鼻,鮮嫩嘅露荀被鹹香嘅豬肉包裹,豬肉嘅油脂又與露荀嘅清爽互相平衡手造豆腐燒到外層香口,內裡幼滑細膩海膽伴冷稻庭烏冬每一口都充滿咗海膽嘅鮮美與濃香,Q彈嘅烏冬麵條與濃郁嘅醬汁完美融合朱古力窩夫咬落鬆軟濕潤,搭配香濃嘅朱古力醬與鮮奶油,香甜而不膩
餐廳以精緻嘅日式料理為主打,非常適合朋友聚餐
一坐低就上咗個鮮菜沙律,食落清爽可口

揀咗個鳥居二人前套餐,好抵食👍🏻

白松貝刺身肉質鮮嫩滑爽,帶有淡淡嘅貝類甜味與海水味

手造豆腐燒到外層香口,內裡幼滑細膩

2024-12-23 722 瀏覽
今晚和朋友嚟到位於銅鑼灣嘅《鳥居居酒屋》,一間主打串燒嘅日式居酒屋,裝潢富有傳統居酒屋風格,彷如置身日本一樣餐廳提供串燒、刺身和多款日式料理,而最近更推出二人前套餐優惠💫鳥居二人前 (割引 $798/2位,原價 $1750/2位)前菜 🥢蟹肉芝麻凍菠菜凍菠菜配上蟹肉和日式芝麻醬,清新又開胃小食🥢燒鱈魚乾薄薄一片,酥脆可口,沾上沙律醬來吃會更好味刺身🥢愛知縣白象拔蚌刺身 (是日轉了刺身拼盤)刺身拼盤有三文魚、油甘魚、帶子和牡丹蝦,全部都新鮮肥美,而油甘魚亦係我最喜歡嘅刺身之一燒海鮮 🥢冰鎮磯煮鮑魚用了磯煮方法保持到鮑魚鮮嫩彈牙嘅肉質,再將之冰鎮當冷盤特別開胃燒物 🥢西班牙黑毛豬燒得好香口,邊位還有點微焦,肉質軟腍夠juicy,灑了滿滿黑椒粉,不用沾醬汁已經好好味串燒🥢自家製月見免治雞肉棒🥢露筍豬肉卷🥢手造豆腐全部即叫即燒,上枱時新鮮熱辣,我自己最喜歡就一定係免治雞肉棒,肉嫩多汁,入口時還吃到粒粒嘅雞軟骨,口感相當豐富主食🥢海膽伴冷稻庭烏冬冷烏冬配搭海膽,顯得份外矜貴,可沾上冷麵汁來吃,味道更清新甜品🍴朱古力窩夫朱古力窩夫夾著朱古力雪糕,簡簡單單嘅餐後甜品,完滿的一餐!✨另外,逢星期六至四

前菜 [二選一]
🥢蟹肉芝麻凍菠菜
凍菠菜配上蟹肉和日式芝麻醬,清新又開胃

小食
🥢燒鱈魚乾
薄薄一片,酥脆可口,沾上沙律醬來吃會更好味

刺身
🥢愛知縣白象拔蚌刺身 (是日轉了刺身拼盤)

燒海鮮 [三選一]

🥢露筍豬肉卷
🥢手造豆腐

主食
🥢海膽伴冷稻庭烏冬
冷烏冬配搭海膽,顯得份外矜貴,可沾上冷麵汁來吃,味道更清新

甜品
🍴朱古力窩夫
朱古力窩夫夾著朱古力雪糕,簡簡單單嘅餐後甜品,完滿的一餐!

✨另外,逢星期六至四 20:30後入座,生啤有買一送一優惠

2024-12-18 607 瀏覽
今日同朋友去咗SOGO附近位於香港銅鑼灣澳門逸園中心17樓鳥居居酒屋食午餐~餐廳專注於日式串燒和新鮮刺身,特別以雞肉串燒聞名。餐廳環境充滿傳統日式風格,提供多款美食選擇,包括刺身、燒物及各類酒品。特選六本$138有六款串燒 (厚切牛脷🐮+ 雞翼🐔+西京鮎魚🐟+鹽燒牛肉🐮+蘆筍豬肉卷🐷+冬菇)仲有白飯一本鰻魚🐟飯定食$178完條鰻魚再加滑蛋完全係份量十足👍🏻午餐定食全部都會跟蒸蛋同埋麵豉湯仲可以加$20追加其他小食🤤完全係可以食到好飽😆
特選六本$138
有六款串燒
一本鰻魚🐟飯定食$178
完條鰻魚再加滑蛋完全係份量十足👍🏻
午餐定食全部都會跟蒸蛋同埋麵豉湯
仲可以加$20追加其他小食🤤
完全係可以食到好飽😆
2024-12-13 478 瀏覽
地方很就腳,就在銅鑼灣的崇光百貨旁邊,逛街及吃飯均很方便,而餐廳的裝修則很有日本居酒屋特式,充滿打卡位!午餐的前菜,有蒸蛋、麵豉湯及芝麻醬豆腐,蒸蛋嫩滑,豆腐香嫩,麵豉湯也很濃郁!精選5本(自家製月見免治雞肉棒+西京鮎魚+雞軟骨+芝麻雞肉串+冬菇),午餐價吃很便宜,串燒份量足,很夠拌飯吃,特別是自家製月見免治雞肉棒,超多雞軟骨碎,沾上蛋黃同吃,味道香又嫩滑,還很有口感,而其他串燒味道也很不錯!溫泉蛋燒鳥定食(雞翼+雞肉大蔥+冬菇+西京鮎魚),食物燒後,油脂流出,雞肉味還很濃郁,邊位更有一點點燒焦的效果,味道特別好!

銅鑼灣行街,當然銅鑼灣食嘢,又同朋友黎銅鑼灣食日式lunch set🥳😋2個定食都包括了日式前菜,茶碗蒸亦非常之滑溜,充滿蛋香,麵豉湯加上了海蜆突顯出更濃鮮味。特選六本$168一共有六款串燒配飯厚切牛舌好Juice,串燒即叫即做,火候控制得非常好,蘆筍豬肉卷入口清爽,食落油而不膩,西京鮎魚烤完的口感亦非常滑溜,鹽燒牛肉能帶出牛肉的鮮味,雞翼燒到金黃色,非常惹味,冬菇質地厚肉,咬落多汁。一本鰻魚飯定食$178採用原條鰻魚非常足料,鰻魚的肉質肥美,外皮燒得香噴噴,加上香滑的炒蛋拌飯,非常之惹味。整體滿意😀份量足,我地都好飽,下次去銅鑼灣再食。
銅鑼灣行街,當然銅鑼灣食嘢,
又同朋友黎銅鑼灣食日式lunch set🥳😋

特選六本$168
一共有六款串燒配飯

一本鰻魚飯定食$178

整體滿意😀份量足,我地都好飽,下次去銅鑼灣再食。
午餐
  • 一本鰻魚飯定食
2024-12-06 425 瀏覽
店內嘅氣氛好輕鬆,燈光柔和,令我哋都覺得好舒服。鮮菜沙律,真係好清新~跟住係白松貝刺身,質量好高,貝肉鮮甜,夠滑,令人一啖接一啖。再加上海膽冷烏冬,麵條勁有嚼勁,海膽嘅味道又香又濃,混合埋一齊,清新又奢華!真係好好味!我哋仲有串燒,豆腐、雞丸同露荀豬串,啲肉質都好嫩,特別係露荀豬,燒得剛好,外脆內爽嫩!超香口好食嘅麵豉龍蝦🦞好特別嘅龍蝦,用麵豉味去釀製非常之好味!大大件份量好足!是一個不一樣的日式龍蝦!朱古力窩夫,真係甜品嘅完美結尾!窩夫外脆內有雪糕既軟,無論係食相定係味道都好吸引,真係令人忍唔住想再食多一份。飲品方面,我地揀咗白桃味汽水,清新又唔會太甜,正好平衡咗一餐嘅味道。
店內嘅氣氛好輕鬆,燈光柔和,令我哋都覺得好舒服。

2024-11-30 495 瀏覽
「鳥居居酒屋」位於銅鑼灣澳門逸園中心一家非常人氣嘅串燒居酒屋店,食物種類多元化,鍾意飲酒嘅愛好者就更加開心,有多款酒品供應,而且裝潢就日本居酒屋嘅風味,而且近期號稱為銅鑼灣最高質又最抵食嘅居酒屋,推出一系列超爆抵嘅優惠👍✨✨📣逢星期六至四都有以下多款優惠📣(公眾假期前夕和星期五除外)✨High Ball Free Flow $ 98 ( 2小時)✨Sake 720ml $ 600 以上買一送一✨多款串燒 $ 34 兩串😱😱✨酒肴小食半價✨主餐牌和正價食品八折今晚和朋友來朝聖,非常人氣全場爆滿,而且仲有好多新推出嘅創意時令菜式 ,超級正😋▪️鮮菜沙律 |傳統日式串燒店的前菜,有沙葛、椰菜、紅蘿蔔和青瓜新鮮又清甜,沾上大豆醬非常美味▪️和風蒜子番茄沙律|蕃茄清甜配合蒜子醋汁,味道清新開胃▪️白松貝刺身|非常巨型,份量超多,口感非常爽口彈牙,充滿貝的鮮甜味道▪️燒龍蝦|即點即生燒,師傅在龍蝦面層鋪上麵豉沙律醬,龍蝦味道除了鮮味之外帶一點甜香,龍蝦肉大大件爽口又彈牙,超級美味▪️雲丹稻庭烏冬|海膽質素好高質,入口甘香Creamy,配上煙靭的烏冬,再沾上淡醬油醬汁、鵪鶉蛋、薑蓉和香蔥,整個味道烏冬好鮮味

📣逢星期六至四都有以下多款優惠📣
(公眾假期前夕和星期五除外)
✨Sake 720ml $ 600 以上買一送一
✨多款串燒 $ 34 兩串😱😱
✨酒肴小食半價
✨主餐牌和正價食品八折

▪️和風蒜子番茄沙律|蕃茄清甜配合蒜子醋汁,味道清新開胃

▪️厚切牛舌|Juicy 真的不得了,口感彈牙又軟腍,味道帶有濃濃牛舌香

▪️香草鵪鶉肶|必食推介,一口咬下去帶有濃濃的鵪鶉味道有點類似鴨香,皮脆肉質超級嫩滑又多汁,超級好食

▪️雞皮|我的最愛,燒到半香脆,仍然食到雞皮嘅油脂,最鍾意呢個口感

▪️雞橫隔膜|雞嘅其中一個刁鑽部份,口感脆彈爽口,伴上燒汁超美味

▪️豚肉白子卷|好有創意,豚肉燒得焦香,包住軟腍腍嘅白子,口感香脆後柔軟 ,作為白子控嘅我非常喜歡

▪️雞翼一夜干|生燒雞翼最好食,而且這個一夜干經風亁一晚,雞皮更香脆而肉質嫩滑,調味料只用上海鹽,食出雞的鮮味

▪️梅醬長芋 |山藥爽口香脆,配上酸味味的莓醬能夠中和串燒嘅油膩感

▪️日式燒湯圓 |甜品唔少得,燒得香脆嘅糯米糍包住熔岩芝麻餡,超正

▪️自家梅酒|清甜充滿梅香容易入口

▪️薑汽水割燒酎、烏龍茶割燒酎|Highball 有feel flow 又多選擇點,可以唔飲多兩杯🥂

• 味噌燒龍蝦
  • 豚肉白子卷