2017-09-19 418 瀏覽
the restaurant music so loud, we could not hear each other talk. and manager refused to turn it down.the service is so passive even a turtle will be faster.Food is so bad. Words cannot describe. over sear salmon taste like cardboard box. chicken wings is also over burned.
2017-09-11 471 瀏覽
夜晚11點幾旺角好多食店都關左門,朋友介紹呢間有壽司,燒物,丼飯等等,…去到門口感覺好舊派既日式居酒屋,特別處係$1任飲日本啤酒,就算唔飲得,飲2支都覺得好抵。我叫左壽司拼盤,一般。燒魚頭'正'!滑蛋豚肉飯ok.總括講宵夜黎講唔錯
壽司拼盤
燒三文魚頭
啤酒
燒三文魚頭
啤酒
2017-08-27 456 瀏覽
夏日炎炎30幾度完全唔想食熱食所以經過時見到魚生飯就入左去午餐黎講,好扺食50幾蚊就有定食我揀左個雜錦魚生飯75蚊仲有得配小食,由於我唔想食炸物串燒我就揀左三文魚刺身,都有三塊既魚生飯好足料,份量都好多我最後係食唔哂既,魚生都不過不失不過隻蝦,有腥味,所以放棄左無食三文魚刺身唔知係咪係送既關係同魚生飯既三文魚係唔同🤔無咁fresh不過整體而言都可以接受,不過不失幾十蚊既魚生飯黎講係okay既🙂
夏日炎炎30幾度完全唔想食熱食
所以經過時見到魚生飯就入左去
午餐黎講,好扺食50幾蚊就有定食
我揀左個雜錦魚生飯75蚊
仲有得配小食,由於我唔想食炸物串燒
我就揀左三文魚刺身,都有三塊既

魚生飯好足料,份量都好多
我最後係食唔哂既,魚生都不過不失
不過隻蝦,有腥味,所以放棄左無食

三文魚刺身唔知係咪係送既關係
同魚生飯既三文魚係唔同🤔無咁fresh

不過整體而言都可以接受,不過不失
幾十蚊既魚生飯黎講係okay既🙂
2017-08-26
2017-08-17 440 瀏覽
今天終於試咗呢間旺角染布房街的嗚門門市場,三文魚腩刺生,日本直送生𧐢,咗口魚一定要試,燒汁魷魚筒,鵝肝,都幾好味,下次試下午餐定食!不過要有心理准備,好食既野咁係要多$啦!
,咗口魚一定要試,燒汁魷魚筒,鵝肝,都幾好味,
下次試下午餐定食!不過要有心理准備,好食既野咁係要多$啦!
老婆係海膽控, 為咗尋找價廉物美嘅海膽飯,試過好多間,發現呢間價錢比例十分值得, 我咁大個仔都未食過一塊刺身嘅厚度但用來做三文魚腩壽司, 呢個價錢,呢個厚度,再加上三文魚油溶化係口嘅脂肪,為呢餐作一個很好既開始,食完壽司,海膽飯送到, 滿滿嘅海膽加上鵪鶉蛋, 對比其他地方起碼要接近300大洋,238蚊真係超值,我會再來。

2017-08-03
仲有一大本MENU1蚊saporo優惠,確實爽到放工消夜黎到旺角,試下呢間日本菜確實發覺呢間性價比很高,享受到真材實料的味道,感受到老闆店員的用心,真係冇吹水,自己去試下。呢間食店比較上係一間日本傳統居酒居與香港人流行口味的結合品,第一,份量很多,很適合一班朋友去食,但情侶,三五知己都有適合嘅選擇。第二,味道已融合,全球在地化,正宗日本菜,味偏向自然天然,享受食物原先味道,但這店一部份菜式都加入香港人口味元素而造成味蓄多層次感受,例如牛油果沙拉三文魚卷,呢個都有幾多沙拉醬,又有一大片牛油果再夾埋一大塊三文魚,入口感覺都幾油口,但確實睇下個人喜好,一句到尾想享受非常傳統居酒屋嘅朋友,無論環境定食物可能未完全達到你嘅要求(座位同幾逼下,地方唔算太舒服),除此以外,大家絕對值得一試。仲有好多燒海鮮,大量新鮮魚生,每日更有小量極新鮮空運貨。埋單一個人150左右,做人做狗自己揀。所有串燒絕對上品,識食串燒嘅一定知我講咩

仲有一大本MENU

1蚊saporo優惠,確實爽到

所有串燒絕對上品,識食串燒嘅一定知我講咩
2017-07-21
1 分鐘 (堂食)
2017-06-01 737 瀏覽
閒日夜晚,放工食飯時間嘅旺角好多人,周圍餐廳都ful晒,冇book餐廳所以要walk-in,經過見到依間日本餐廳,岩岩好得番一張台,即刻埋位先,廢事再夜d真係要排隊。蕃茄湯烏冬超好味,彈牙美味,濃濃嘅蕃茄湯好甜,前後叫左2份,超大食啊,無論配咩送都要叫蕃茄湯烏冬一定要試,我連湯都飲埋真夠誇張一般般嘅牛肉sabusabu,牛肉好肥喎海膽sushi $40件,原本覺得好貴,但食落口覺得好抵食,因為真係鮮甜,海膽仲要勁多勁大條鰻魚石頭芝士飯,原汁原味,芝士好熱又多~可以拉絲,好好玩甜品時間~好特別嘅造型,賣相十分吸眼,亦都幾好味,蘋果+椰子雪芭最後一讚~老闆同員工嘅服務態度很好
一定要試,我連湯都飲埋真夠誇張

一般般嘅牛肉sabusabu,牛肉好肥喎

最後一讚~老闆同員工嘅服務態度很好
2017-05-23
  • 蕃茄烏冬
  • 海膽壽司
2017-05-03 741 瀏覽
每次黎到旺角區搵食,總覺得好頭痛。選擇與質素不能成正比... 通常多選擇,低質素。今晚光顧鳴門(旺角店),竟有驚喜。一來到了宵夜時段,多款食物半價。魚生保持新鮮之餘,海鮮盛合也不錯。魚生點了劍魚刺身(半價之餘,估唔到係厚切)自助燒海鮮盛合包括有海蝦、生蠔、大蜆、小番薯(好清甜喲)。最貼心就係鳴門派左一張「如何處理燒物操作指示牌」俾作為食客既我,讓我燒起黎得心應手。👍🏼另外,仲點了一份滑蛋豚肉定食(可惜呢樣無做半價),味道都唔錯。不得不提就係宵夜時段沖繩啤酒半價,唔知只係齋飲啤酒得唔得呢?!

魚生點了劍魚刺身(半價之餘,估唔到係厚切)

自助燒海鮮盛合包括有海蝦、生蠔、大蜆、小番薯(好清甜喲)

2017-04-29 558 瀏覽
好耐之前見到佢做海膽推廣。因為太多人...所以無食到....事隔禁耐.....黎到。吾洗排隊....大約9點...叫左好多野食....加洲卷....刺生飯..活赤貝刺身....蟹子沙津....生啤....分量都幾大...不過無逐樣影相....反而最驚喜係有個...88蚊海鮮拼盤...有兩隻帶子。2隻生蠔。幾隻蜆。2隻蝦。都已經值回票價..今活著...每樣海鮮都有2件.....好抵食...而且幾新鮮......仲有9點後生啤半價最後2人埋單。大約6xx..好似
最後2人埋單。大約6xx..好似
2017-04-25 570 瀏覽
想在晚上11點後食個飯 選擇除了茶餐廳外都不多了。慢慢地走到了染布房街, 有幾間特色式店聚集一邊 今晚到~嗚門魚市場居酒屋~一試有兩頁餐牌刺身類半價 極度吸引三文魚刺身$48 活赤貝 $68刺身是厚切相當新鮮及非常肥美。拖羅壽司亦有半價優惠 必食大大件的拖羅呈現眼前, 脂肪比例適中 入口即溶 令人回味😋後面是火炙左口裙邊. 比一般餐廳大件 左口魚質感爽口, 滿口油香蟹柳燒玉子 嫩滑美味的厚蛋燒散發出蛋香. 蟹柳為夾心 增添味道而又不失口感石鍋溫泉蛋芝士豬軟骨飯滾熱的石鍋飯和各種食材散發出陣陣香味, 豬軟骨啖啖肉, 肉質亦剛好, 沒有過火導致散爛, 而特製的醬汁與芝士混合令人一口接一口餃子黎到好有驚喜落單時以為只係普遍的日式煎餃子. 呢份係炸至金黃色, 脆脆卜口感 且能夠保存內裡肉汁 處理得不錯!唯一美中不足是店員服務態度, 如能改善一點就💯👍🏻👍🏻👍🏻

有兩頁餐牌刺身類半價 極度吸引
三文魚刺身$48 活赤貝 $68
刺身是厚切相當新鮮及非常肥美。
拖羅壽司亦有半價優惠 必食
大大件的拖羅呈現眼前, 脂肪比例適中 入口即溶 令人回味😋
蟹柳燒玉子
石鍋溫泉蛋芝士豬軟骨飯
餃子黎到好有驚喜

唯一美中不足是店員服務態度, 如能改善一點就💯👍🏻👍🏻👍🏻
2017-04-17 562 瀏覽
今年生日飯,同男朋友一齊去鳴門慶祝。幾年前試過,之後就無再光顧過。點知今次食完,有驚喜喔!👍🏻😉我哋叫咗兩個定食,一個係鰻魚溫泉玉子芝士飯,另外一個係牛肉壽喜煱定食,再加多個芝麻醬豆腐沙律。哇!啲芝麻醬好香,啲豆腐好滑,滑到夾唔到呀。😂😂😂至於啲肥牛好重牛肉味,好厚身好似鮮牛肉咁厚身,好好食呀!👍🏻👍🏻👍🏻個湯底又好濃郁同鮮甜喎,飲晒咁滯😋😋😋而啲鰻魚仲正,好肥美呀,芝士同辣味配搭啱啱好。再撈埋啲飯一齊食,超正啊!😌😆😃埋完單臨走嘅時候,見到啲魚生,好似假嘅咁樣。點知個職員又專業又風趣,咁同我地講嗰啲係真嘅!哈哈!🤣🤣🤣
哇!啲芝麻醬好香,啲豆腐好滑,滑到夾唔到呀。😂😂😂
鰻魚溫泉玉子芝士飯
牛肉壽喜煱定食
芝麻醬豆腐沙律
前菜
2017-04-04 1228 瀏覽
一直好想系黑布街附近吃嘢,因为次次坐车经过感觉好多选择甘。无意系open rice看到呢间日料店的海胆盖饭图片,即时就决定要去试。因为赶系晚市高峰期所以人不多即时有位。居酒屋环境唔算好和风,不过墙上的是日海鲜好醒目吸引。点了个海胆盖饭,其实唔系好大碗,一个人吃唔算好饱,卖200几元真心有点贵,不过海胆真系铺满到接近泻甘,完全看不到饭。三色系韩国/加拿大/北海道的海胆,唔使问梗系北海道最大块最完整最好吃。系香港吃到甘既海胆饭都算ok既,起码唔使飞去国外就可以满足到
2017-03-18 810 瀏覽
每晚收工都要諗食咩,今次黎到鳴門🕛五好以為淨係得魚生🍣食,其實仲有好多選擇當日仲有最新推出既活海鮮冰燒,消夜時段仲有優惠,不過我地就無食到依個,食左一個熱食同魚生飯我叫左依個👇🏻芝士豬軟骨石鍋飯🧀份量剛剛好 豬軟骨入味而且淋 加埋d飯焦簡直perfect match❤️露哥就叫左魚生飯🍣都算ok既
每晚收工都要諗食咩,今次黎到鳴門🕛
五好以為淨係得魚生🍣食,其實仲有好多選擇
我叫左依個👇🏻芝士豬軟骨石鍋飯
🧀份量剛剛好 豬軟骨入味而且淋 加埋d飯焦
簡直perfect match❤️
露哥就叫左魚生飯🍣都算ok既
2017-03-12
宵夜
  • 芝士豬軟骨石鍋飯
2016-12-28 1720 瀏覽
海膽新鮮又無苦味(約288元),魚生都幾新鮮(約128元),紅章魚日式沙律唔錯(約78元)。啲位都坐得幾舒服 ,同佢地反應話,第一次食到咸到苦嘅一夜乾(約198蚊),仲要係廚師推介,佢地回應話一定係咸架喎。好似當我哋係傻仔,從來未食過一夜乾咁。。。。最後太咸食唔到,打包食淨嗰半條, 明天當咸魚送粥。一支300ml清酒(約198元),兩個人埋單一共食咗926蚊,都唔覺自己食到啲乜嘢? 因為回應嘅態度問題,唔會再有下次幫襯。。。。
2016-12-28
慶祝紀念
聖誕節
  • 紅章魚日式沙律
2016-12-21 6227 瀏覽
是日為左慶祝, 特意食我最喜歡既日本料理看過評價不錯,就來跟老公試試食物種類很多, 餐廳牆上更有時令食材優惠餐廳原來有晚市套餐, 價錢都不算太貴. 有8款選擇有海鮮飯, 亦有熟食選擇每款定食都包一款小食或刺身, 味噌湯, 以及沙津.我地點了兩個定食再加了醬汁燒魷魚$68定食的沙津, 刺食及雞翼, 味道正常, 雞翼更是剛燒出來,Yummy!特上赤蝦海鮮飯 $138有兩大隻赤蝦, 三文魚, 三文魚子, 帆立貝, 以及一種未見過的魚生.飯中有紫菜, 飯是醋飯, 很豐富, 刺身都蠻新鮮.沒有雪味赤蝦很爽口,只是蝦頭的膏有點腥, 但沒有影響蝦的味道我跟老公都吃得很滋味牛肉鍋定食 $108上桌時,看到牛肉半生的我有點擔心, 怕湯底沒有很熱把牛肉弄熟. 因為鍋沒有用火助熱嘛.我跟老公都不太喜歡吃生牛我立刻把牛肉翻來翻去想弄熟牛肉, ..還好湯是剛剛好把牛肉弄熟, 如果有個爐可以預熱會更加好. 配料很多, 有生蛋, 豆腐, 芋絲及椰菜.湯底不會過咸, 因為我不太喜歡壽喜燒那種甜死的湯底.這個很合我口味這款醬燒魷魚是我們看到隔離枱叫了, 覺得很大一份, 所以也跟著叫了, 份量真的很多, 魷魚很軟, 口感
是日為左慶祝, 特意食我最喜歡既日本料理

看過評價不錯,就來跟老公試試

食物種類很多, 餐廳牆上更有時令食材優惠

每款定食都包一款小食或刺身, 味噌湯, 以及沙津.
我地點了兩個定食再加了醬汁燒魷魚$68

定食前菜
特上赤蝦海鮮飯 $138
特上赤蝦海鮮飯

飯中有紫菜, 飯是醋飯, 很豐富, 刺身都蠻新鮮.沒有雪味

赤蝦很爽口,只是蝦頭的膏有點腥, 但沒有影響蝦的味道

我跟老公都吃得很滋味

牛肉鍋定食 $108
涮牛肉鍋定食

因為鍋沒有用火助熱嘛.我跟老公都不太喜歡吃生牛

配料很多, 有生蛋, 豆腐, 芋絲及椰菜.

份量真的很多, 魷魚很軟, 口感不錯, 不會過火, 讚!!!!
這款雞肉軟骨丸 ($48/5PCS) 是後來追加的, 每粒都是MINI SIZE, 每一粒都只有手指公咁大.

我跟老公都呆了. 好吧, 先吃吃看啦.

賣相不似如期, 味道更加不濟,

我同老公都以為會係串燒那種雞肉丸, 用新鮮雞肉打碎加入軟骨的.
這款明顯是來貨,跟普通打邊爐魚丸沒分別.

加入很多調味料, 口感像魚蛋多於雞肉. 絕對不是新鮮做的.  $48只有小小5小粒, 絕對不值
雞肉軟骨丸
2016-12-09