6天前
📌沙田車仔麵文化源於六十年代既香港,縱歷經時代變遷,風雨飄搖依然屹立不倒,作為香港古早味飲食文化之一,當然值得同大家介紹下。今次平民食堂就黎到沙田,想同大家介紹返一間平民車仔麵小店 一 鴻仔記車仔麵 @hungscartsnoodles小店入面無乜特別裝修,偏舊式茶記格局,一睇就知主打街坊生意🌟四餸麵 $45蘿白+貢丸+雞翼 +豬扒 (+$5)腩汁+油麵雖然OP上面好多負評,但系我又覺得未至於伏,水準正正常常,反而最有驚喜系油麵吾會太油膩📍鴻仔記車仔麵 (禾輋邨)地址:德厚街3號禾輋邨厚和樓地下SU19-20號舖#沙田 #鴻仔記車仔麵 #撐小店 #小店系列 #沙田揾食 #鴻仔記 #平民食堂 #平民美食 #良心小店💛 #星星和你食 #星星帶你食#foodie #hkfood #hkfoodie #foodiehk
小店入面無乜特別裝修,偏舊式茶記格局,一睇就知主打街坊生意
🌟四餸麵 $45
蘿白+貢丸+雞翼 +豬扒 (+$5)
腩汁+油麵
📍鴻仔記車仔麵 (禾輋邨)
地址:德厚街3號禾輋邨厚和樓地下SU19-20號舖