2023-04-17
嚟銅鑼灣鵝頸橋唔係只可以打小人呀😆 仲有好多特色美食😎 新開張嘅火鍋店吸引到我,環境設計有港式大排檔風格,以懷舊為主題,店內播放懷舊金曲好有90年代感覺🥰 座位闊落,係成班朋友一齊傾偈吹水嘅好地方👍🌟懷舊生鍋(二人份中鍋)$780餐牌選擇實在太多,想簡單快捷方便當然首選套餐😎 樣樣都有仲包埋飲品,啱晒有選擇困難症朋友仔🤣🍲鴛鴦湯底:香濃沙嗲湯底青菜豆腐雜菌湯底中鍋份量十足,沙嗲湯底好香花生味,十分推介👍青菜豆腐雜菌好足料夠晒清甜可以食出食物嘅原汁原味😌🥩肉類推介:本地手切牛肉/牛小排/牛胸油必食👍 食材新鮮唔係雪藏貨夾起之後碟上唔會留低血水,淥幾下就食得啦,肉質鮮嫩有牛味,牛胸油食落爽口,唔似食緊油,好特別😍豚肉片肉質腍滑,零羶味,高質👍🦐海鮮類推介:鮑魚/海蝦/大沙白/脆脘腩/花枝片鮑魚海蝦上枱仲郁緊好生猛,食落爽脆鮮甜味道一流,脆脘好厚切,鮮甜超脆,食材真係好用心挑選🤩🍢特色火鍋材料:雲吞/牛丸/貢丸/鮮豬什/黑柏葉/響鈴卷雲吞響鈴自家製好新鮮零舍唔同,牛丸貢丸都好高質彈牙,原來係振興出品,鮮豬什唔係度度都有供應,唔好錯過👍套餐仲包括日本蛋,烏冬,份量十足嘅雜菜,仲有一渣自家製酸梅
🌟懷舊生鍋(二人份中鍋)$780
🍲鴛鴦湯底:
香濃沙嗲湯底
青菜豆腐雜菌湯底
🥩肉類推介:
本地手切牛肉/牛小排/牛胸油
豚肉片肉質腍滑,零羶味,高質👍
🦐海鮮類推介:
鮑魚/海蝦/大沙白/脆脘腩/花枝片
🍢特色 火鍋材料:
雲吞/牛丸/貢丸/鮮豬什/黑柏葉/響鈴卷
套餐仲包括日本蛋,烏冬,份量十足嘅雜菜,仲有一渣自家製酸梅湯,今晚真係大滿足😌