🌴☕厚椰奶鐵今年初才在香港麥當勞登場,最近又再次回歸,更可以用優惠劵,不用10元便有一杯即製咖啡,性價比很高了。🌴☕官方說厚椰奶鐵是因為它用了椰子水及椰子肉特別調製的厚椰奶,比平常飲的拿鐵重奶味,我飲完覺得有明顯的椰香味,但飲不出是否真椰子製成的椰奶。🌴☕另外杯子也印了咖啡是來自埃塞俄比亞等地咖啡豆製成,咖啡味香濃。以前覺得咖啡用其他奶去製成會覺得好奇怪,今次試了用椰奶沖咖啡,有濃郁椰香味的咖啡,味道不衝突。

厚椰奶鐵
2024-08-30
外賣自取
$9.9 (午餐)
厚椰奶鐵
2024-03-11 208 瀏覽
今次終於可以食返Oreo x 宇治抹茶新地!!本身都好鍾意食麥當勞嘅新地雪糕,又夠足料,又夠抵食!今次仲要係我至愛嘅宇治抹茶再加Oreo,食落去淡淡嘅綠茶香,再配上Oreo餅😍完美嘅配搭!希望佢唔好有咁快下架冇得食
今次終於可以食返Oreo x 宇治抹茶新地!!
本身都好鍾意食麥當勞嘅新地雪糕,又夠足料,又夠抵食!
Oreo  宇治抹茶雪糕
Oreo  宇治抹茶雪糕
2023-09-07 203 瀏覽
士多啤梨新地💕💗見好多blogger都話加朱古力醬都變到好膩好甜,所以我叫左走朱古力,果然食落冇咁大罪惡感,M記士多啤梨味好似醬溝入嘅味道,難免會有啲人食落好似藥水味
士多啤梨新地💕💗
2 分鐘 (外賣送餐)
2023-07-07 196 瀏覽
嗌左一個餐+2隻雞翼, 冇咩都又係等好耐, 個妹妹妹似未訓醒咁, 出餐既時候我等佢俾個餐我又咩醬都冇俾, 野飲都可以漏, 叫佢俾醬+糖, 佢發呆好似聽唔明咑, 講左3次先聽得明
2023-01-13 259 瀏覽
有日諗住M記出左個新餐就黎左呢間分店度用自己機落單買餐,點知呢間分店人手真係好不足,等一個M記餐竟然等左我半個鐘有多,由落單時間計起已經出餐好慢,人龍排到就出門口咁濟但係餐廳入面負責叫餐同出餐都只係得一個職員,響繁忙時間出餐效率咁慢真係唔掂,另外部咖啡機竟然漏水無得買,呢個都應該要整整部機,食物方面新餐既薯餅牛肉漢堡係好食既,薯圈都炸得好香口,唯一要改善既就真係人手方面要改善一下令客人唔駛等咁耐先拎到餐啦。
外賣自取
2022-08-07 270 瀏覽
今日出消費劵,用M記嘅優惠券apps落單,係屋企坐落定單,預番時間行去拎✌🏻一去到M記櫃檯就見到我個餐,放左係手機apps取餐處nice, 完全冇阻礙,一到即有即拎即走。雙層魚柳包餐跟細鮮橙汁薯條走鹽外賣完全正確冇甩漏雙層魚柳啖啖肉,如果d醬多d會更perfect薯條走鹽再加黑椒食細橙汁個紙杯係比較軟身紙杯,飲晒要掉時可以折細唔佔空間
✌🏻

一去到M記櫃檯就見到我個餐,放左係手機apps取餐處
nice, 完全冇阻礙,一到即有即拎即走。

雙層魚柳包餐跟細鮮橙汁薯條走鹽
外賣完全正確冇甩漏

雙層魚柳包餐

雙層魚柳啖啖肉,如果d醬多d會更perfect
薯條走鹽再加黑椒食
細橙汁個紙杯係比較軟身紙杯,飲晒要掉時可以折細唔佔空間

雙層魚柳包餐
这家店看上去很不起眼,进去也觉得店面不大,点了一份当时比较火的美乐蒂套餐,尝试了黄金脆薯牛堡,和白桃苏打水,个人觉得黄金脆薯牛堡很一般,苏打水倒是给了我一些惊喜,薯条配上烧烤蜜糖蘸料不错的,可惜薯条应该是放了一阵子的感觉没那么脆。
2022-01-14
5 分鐘 (堂食)
2022-01-27 56 瀏覽
為咗買Melody食嘅🥰❤️🌸🌸今次個包裝太靚啦🐰🐰叫咗二人套餐🍔🍔🥤🥤有兩個福堡,加錢要埋shake shake薯條🍟🍟,超飽~My Melody盒太靚,唔捨得掉🥰🥰
2021-08-20 252 瀏覽
星期一我本來打算光顧位於「太子」「砵蘭街」裡面某間輕食西餐廳,可能那間輕食西餐廳當時暫時沒有開門做生意,我被迫食了一次閉門羹。我在被迫食了一次閉門羹之後,只好改為光顧享用其他食店,結果我只是在「太子」「彌敦道」光顧「麥當勞」,食個「魚柳蝦堡」配「大大啖」套餐後,就儘快乘坐港鐵返回「新蒲崗」了。不過光顧「太子」「彌敦道」地庫分店「麥當勞」,很不幸地遇上這間「太子」地庫分店「麥當勞」當時正在進行內部裝修。即使餐廳已經加上圍板隔開裝修和餐飲區域,但是我還是隔着圍板聞到來自裝修的噪音,和裝修材料裡面氣味。而且「太子」「彌敦道」地庫分店「麥當勞」內部裝修,加上「香港」近年受「新冠肺炎」所影響,餐廳受影響而被迫減少檯櫈防疫,亦象徵着「麥當勞」裡面的座位大大減少,想找座位享用食品也變得不容易。所以我在「太子」「彌敦道」分店「麥當勞」購買「魚柳蝦堡」「大大啖」套餐之後,為了避免有不認識的食客忽然搭檯,需要趁早儘快享用「魚柳蝦堡」「大大啖」套餐,享用完就要儘快離開餐廳。說回「麥當勞」的限定「魚柳蝦堡」,「魚柳蝦堡」裡面的魚柳很像「魚柳包」裡面的那塊質感薄薄,實際魚柳紋理和口感都只是一般程度的魚柳。魚柳再

說回「麥當勞」的限定「魚柳蝦堡」,「魚柳蝦堡」裡面的魚柳很像「魚柳包」裡面的那塊質感薄薄,實際魚柳紋理和口感都只是一般程度的魚柳。魚柳再連同炸蝦堡一起享用之後,令魚柳的實際口感也被彈牙的炸蝦所掩蓋過去。

至於「魚柳蝦堡」本身的味道方面,本來「麥當勞」「滋味蝦堡」會加入味道甜酸的「千島醬」作為調味醬汁,可惜「千島醬」看來不太適合配「魚柳」,所以「魚柳蝦堡」的醬汁也變回「魚柳包」裡面的甜味「他他醬」跟「黃瓜粒」。

但是個人本身也頗為喜歡「麥當勞」的「魚柳包」,配味道甜甜酸酸的「千島醬」,其實偶然享用一次「千島醬魚柳包」也是未嘗不可的選擇。

至於當時「麥當勞」裡面限定薯條「Shake Shake 粉」是「龍蝦湯」口味,「龍蝦湯」口味薯條「Shake Shake 粉」裡面的「龍蝦」甜味味道十分濃厚,而且「龍蝦湯」「Shake Shake 粉」裡面的鹹味感覺不太濃烈,是配炸薯條的調味粉理想選擇。

雖然「麥當勞」之前曾經在推出「滋味蝦堡」的時候,曾經推出「櫻花蝦」口味「Shake Shake 粉」,但是「櫻花蝦」「Shake Shake 粉」的味道,就比「龍蝦湯」「Shake Shake 粉」鹹得多了。
魚柳蝦堡

至於「麥當勞」「大大啖」套餐裡面的限定飲品,還是「菠蘿」口味梳打飲品,而且我已經享用過很多次,所以「菠蘿」口味梳打飲品裡面的「菠蘿」口感和甜味,對我來說已經沒有驚喜可言。

今次「麥當勞」限定「魚柳蝦堡」超值套餐,對我來說的最大驚喜反而不是來自「魚柳蝦堡」,而是來自於甜味的「大大啖」菠蘿梳打飲品,以及甜味的「龍蝦湯」口味薯條「Shake Shake 粉」。

如果「麥當勞」將來可以考慮把「龍蝦湯」口味薯條「Shake Shake 粉」設定為長期供應的話,我不介意將來光顧「麥當勞」的時候,長期加錢為套餐追加「龍蝦湯」口味「Shake Shake 粉」。
2021-07-26
5 分鐘 (堂食)
魚柳蝦堡
2021-05-27 134 瀏覽
今日同同事lunch去左試「麥當勞」嘅新包!「吉列脆雞飯Tastic」!🍔首先講下啲雞先,都好Juicy, 個雞都炸得似麥炸雞嘅質地,不是麥香雞嘅質地!食落都當時唔錯!😊跟住就講下啲飯,係煎過下黎,有啲飯焦係面,個人覺得都唔錯!食落幾香口,個飯又唔會好油!👍最後講左價錢,原價個餐就41蚊,用麥當勞App可以減3蚊,減完黎都係30蚊或以上的話,再用Payme比錢就再有9折,所以最後個餐埋單個價係$34.2!

2021-05-27
  • 飯Tastic
2020-10-04 251 瀏覽
一直好想嚟試呢個蜜糖炸雞麥當勞嘅炸雞係幾好食嘅 冇乜人可以坐低同啲friend 輕鬆下夜晚感覺冇乜人 麥炸雞炸得好香嘅但係感覺好似好多香草味冇乜蜜糖味但整體上都 舊熱係好味嘅不過 最好配返一個適當嘅 醬料 就會好啲囉 我自己就加咗個啦一蚊加咗個辣醬 呢度個位置唔係好多仲有啲畀佢block咗如果有多啲位可以坐鬆啲就更加好啦感覺呢個蜜糖炸雞 唔夠原味嘅口味唔係幾夠飽 以後都係食返正宗嘅炸雞
一直好想嚟試呢個蜜糖炸雞麥當勞嘅炸雞
2020-06-18 187 瀏覽
唔肚餓,但係又想抖下,又唔想食咁多嘢,但又口痕又想咬下嘢,又可以有咖啡飲,停一停、抖一抖!仲要係任你坐👍👍👍👍👍😂😂😂😂麥當勞就最啱🤣🤣如果我去麥當勞hea時間大多數都係食個批同埋飲咖啡☕️🔹曲奇🍪朱古力🍫批———曲奇🍪味道和朱古力味道都是我喜歡的味道⋯⋯兩個味道放在一起就是最佳配搭😋😋👍👍————————————————————即磨咖啡☕️——濃度當然不及一般大型連鎖店的份量級味道,但價錢比大型的連鎖店相差很大,但味道就不可以要求太高,消磨時間最佳配搭👍👍
仲要係任你坐👍👍👍👍👍😂😂😂😂
麥當勞就最啱🤣🤣
如果我去麥當勞hea時間大多數都係食個批同埋飲咖啡☕️

兩個味道放在一起就是最佳配搭😋😋👍👍

————————————————————
2020-06-07 87 瀏覽
今日落勁大雨, 但又要搵野食食下午茶, 咁岩蝦堡又回歸。 所以再去食, 蝦堡分開左幾款, 淨蝦堡,蝦堡+菠蘿, 同埋蝦堡+魚柳。 最後叫左蝦堡+菠蘿餐39蚊, 好多年前係大6食過KFC 蝦堡, 同麥記比都係掛住kfc個個多d。講返麥記蝦堡, 蝦偏細粒但係啖啖蝦肉,菠蘿真係厚切, 但係罐頭既, 不過真係偏甜, 加埋沙律醬都係太膩, 如果換返甜度低少少應該好好多。淨係影左個包樣, 39蚊既餐有蝦又唔算貴, 但39蚊係麥記都真係選擇唔少, 試下無妨既。

2020-06-06
2020-02-22 126 瀏覽
等朋友又未夠鐘🤔👍🏽就去咗麥當勞到坐下先啦🤔🤔因為係約咗食飯所以我都係買杯野飲坐下睇下書,等下人咁買杯咖啡,見佢下午茶A+B 都唔錯就同麥旋風一齊嗌首先杯咖啡係無咩咖啡味😵我本身唔會落糖,都可以無咖啡味好似水加奶咁,有無試過味架就咁就俾客🤥👎🏿👎🏿👎🏿第二就係麥旋風樂也融融咩啲雪糕係就嚟融,食遲兩啖我諗都會變水狀曲奇又少,得面頭個少少其實平唔係可以接受到呢啲質素我寧願你貴少少俾啲正常野俾啲人食呢間真係無下次
等朋友又未夠鐘🤔👍🏽
就去咗麥當勞到坐下先啦🤔🤔

因為係約咗食飯
所以我都係買杯野飲坐下睇下書,等下人

咁買杯咖啡,見佢下午茶A+B 都唔錯就同麥旋風一齊嗌

首先杯咖啡係無咩咖啡味😵
我本身唔會落糖,都可以無咖啡味
好似水加奶咁,有無試過味架
就咁就俾客🤥👎🏿👎🏿👎🏿

第二就係麥旋風
樂也融融咩
啲雪糕係就嚟融,食遲兩啖我諗都會變水狀
曲奇又少,得面頭個少少

其實平唔係可以接受到呢啲質素
我寧願你貴少少俾啲正常野俾啲人食
呢間真係無下次
2019-12-21 129 瀏覽
👣McDonald's 太子彌敦道763-767號由細食到大既麥當當,由佢仲係19蚊一個餐,到佢而家有超過39蚊一個餐,我都係好鐘意食!就算黎m生暗瘡生飛滋喉嚨痛,對佢亦不離不棄😂,有新野一定會試下,縱使望個樣可能都知佢係伏野🔸麥炸雞 單點$16 套餐加$13今次就小試牛刀食一件仔,咬一啖好味好味,會諗起麥當當本身既雞翼餐,我覺得係變大左既雞翼🍖,相比起另外兩間炸雞既快餐,我更prefer 麥炸雞,唔嚡嫩口,辣味剛好,而且夠大件,下次可以試下點泰式辣醬佢呢個包裝唔錯,撕開一半剛剛就揸到雞鎚位置,以前食雞翼我會用紙巾包住食,呢個紙袋夠厚唔使整污糟隻手,改良左唔錯唔錯😆以後食炸雞可以多個選擇!炸雞好味度:8/10Party值叫度:6/10(對外賣凍左既炸雞仍有保留)

👣McDonald's
太子彌敦道763-767號

🔸麥炸雞 單點$16 套餐加$13

炸雞好味度:8/10
Party值叫度:6/10
(對外賣凍左既炸雞仍有保留)
  • 麥炸雞