永遠M記都係最夜收,叫左麥樂雞餐加紫菜調味粉,政府走塑,轉晒用紙溝膠製既杯蓋,個杯蓋合都合唔實,一拎黎飲已經漏晒水呢個偽環保真係多得政府唔少麥樂雞夠脆,個新醬汁都好味,薯條都新鮮,夜晚肚餓之選。
呢個偽環保真係多得政府唔少

麥樂雞夠脆,個新醬汁都好味,薯條都新鮮,夜晚肚餓之選。
麥樂雞餐
麥樂雞餐
Tea time 最愛 Mc cafe 忌廉士多啤梨醬熱香餅加椰香熱咖啡, 每日一救命咖啡黎頂一頂咖啡癮😆如果邪惡既忌廉或者士多啤梨醬再多少少就完美。雖然每次食完都覺得好膩,但我都係中意食佢😂Mc cafe d 咖啡不嬲都有番咁上下質素,有時店員仲要嘗試新既拉花😆其實有熱誠過好多coffee shop員工😚

2023-09-21 159 瀏覽
每次出街食飯食唔夠飽,就會諗起去麥當勞再食過好多時都係後尾又話怕肥唔去食依家麥當勞開到十點半,真係覺得係宵夜最強後盾係要食係要食返兩件鹽酥麥炸雞先至夠過癮食嘢有平有貴, 唔一定貴嘢先好食 簡簡單單食飽返屋企瞓覺又是幸福的一天
每次出街食飯食唔夠飽,就會諗起去麥當勞再食過
好多時都係後尾又話怕肥唔去食
依家麥當勞開到十點半,真係覺得係宵夜最強後盾

係要食係要食返兩件鹽酥麥炸雞先至夠過癮

食嘢有平有貴, 唔一定貴嘢先好食
簡簡單單食飽返屋企瞓覺
又是幸福的一天

2023-09-20
$50 (宵夜)
  • 鹽酥麥炸雞
2023-09-03 62 瀏覽
今日去咗深水埗嘅麥當勞,諗住食草莓新地,佢本身$14 ,而家平咗變咗$00 ,排隊都排咗差唔多10分鐘先可以買到。草莓雪糕加朱古力醬本來以為好甜,但係食落又唔係好甜,士多啤梨味都幾出,隻味少少似食緊明治太空船士多啤梨朱古力,係我鍾意嘅味道,加埋Kitkat就有少少甜,再加上Kitkat佢可能開咗封一段時間,威化餅冇咁趣,影響咗少少口感,不過整體來講我都覺得係好食嘅。除咗食士多啤梨雪糕之外,仲叫咗一個Kitkat批食,今次個批係用酥皮,雖然個批仲熱,但係酥皮唔係即時局,口感唔太良好,不過個餡係Kitkat朱古力,味道唔會話好甜,成個批味道都好balance。
2023-07-02 84 瀏覽
今日有慶回歸優惠11蚊兩個菠蘿吉士批感覺都真係幾平嘅, 之前去麥當勞食嘢嗰陣都想試下,不過覺得嗰批好似有啲貴,就冇試,今次真係把握機會點都要叫返兩隻感覺成個批比以前啲蘋果批好似細咗啲咬開裏面見到一邊係吉士一邊係菠蘿吉士嗰邊偏甜 , 菠蘿嗰邊偏酸兩邊夾埋一齊食竟然有一種中和嘅感覺, 有一點似菠蘿加牛奶呢個批都真係幾特別,好似有食咗三種唔同味咁樣兩邊夾埋一齊食味道最好另外批皮夠脆,出奇地冇以前嗰種油膩感覺最後一人一隻,作為晚餐的甜品
今日有慶回歸優惠

11蚊兩個菠蘿吉士批

感覺成個批比以前啲蘋果批好似細咗啲

咬開裏面見到一邊係吉士一邊係菠蘿
吉士嗰邊偏甜 , 菠蘿嗰邊偏酸
兩邊夾埋一齊食竟然有一種中和嘅感覺, 有一點似菠蘿加牛奶
呢個批都真係幾特別,好似有食咗三種唔同味咁樣

兩邊夾埋一齊食味道最好
另外批皮夠脆,出奇地冇以前嗰種油膩感覺

最後一人一隻,作為晚餐的甜品

2023-07-01
外賣自取
宵夜
  • 菠蘿吉士批
2022-12-09 173 瀏覽
自從小朋友愈來愈大,食麥當勞已經唔係為咗包薯條,更加唔係為咗個包😂係為咗個玩具😂每次出新玩具,阿仔除咗要換之外,仲一定要埋個盒😂不過講真,真心要讚吓個盒,真係好靚~不過想講唔係間間都會比盒,有啲要問,有啲問咗都唔比,但南昌薈呢間每次都主動比,所以當阿仔要食開心樂園餐,為咗食得開心啲,都一定會揀呢間!今次走去食麥當勞,除咗阿仔要玩具,仲係因為出咗18件麥樂雞套餐😍😍😍而且用app送餐服務,連行都唔駛行出去,坐定定order等嘢食,而且呢間服務仲超級好👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
2022-11-27
2021-01-23 282 瀏覽
原本就唔係想食麥當勞嘅,不過因為麥當勞依家出咗一個迎新優惠,叫乜嘢餐都減十蚊,咁即係叫一個三十幾蚊嘅餐都淨係畀廿幾蚊。我今次叫咗個招財福堡加三蚊要扭扭薯條同埋即磨咖啡加埋37蚊,減10蚊先至27蚊有優惠有冇理由唔用,趁佢有平就食多幾次招財福堡其實即係黑椒漢堡2.0好自己係非常非常鍾意食薯餅,但係食招財福堡係唔會要薯餅嗰隻,因為D汁整曬落去個薯餅度,整到個薯餅淋曬,佢又唔可以分開上今次食呢個招財福堡係有驚喜嘅肉都算厚嘅好似依家大家係對麥當勞嘅要求真係越嚟越低

有優惠有冇理由唔用,趁佢有平就食多幾次
招財福堡其實即係黑椒漢堡2.0

今次食呢個招財福堡係有驚喜嘅肉都算厚嘅

好似依家大家係對麥當勞嘅要求真係越嚟越低
2021-01-23
外賣自取
  • 招財福堡
2020-11-22 135 瀏覽
Rise and shine to a good morning with a milestone breakthrough for Green Monday and McDonalds Hong Kong!We shall be seeing Omnipork luncheon (vegan spam) for breakfast and other toast treats at McCafe.I was really lucky to get one that was rosy pink and not too burnt like other people have posted.The taste of the omnipork luncheon was similar to luncheon meat but not as soft with a slight chew to it.So it really depends if they fried it to perfection otherwise it is going to be hard and too salt
So it really depends if they fried it to perfection otherwise it is going to be hard and too salty.
2020-10-16 75 瀏覽
麥當勞大家也常常去,這家有什麼不同?這家麥當勞,我是第一次光顧,這天就點了一個板燒雞腿包,食物質素和平常一樣,沒有什麼驚喜。給我驚喜的是這店竟設有自動洗手機,把雙手放在感應器下,先出洗手泡沫,搓手後自動出水,把手洗乾淨後自動出抺手紙,全個過程自動化,不用碰觸任何東西,就完成洗手過程,乾淨衛生。這店的環境也不錯,地方大,所以即使顧客多也不能找到座位。
麥當勞大家也常常去,這家有什麼不同?
這店的環境也不錯,地方大,所以即使顧客多也不能找到座位。
2020-09-25 51 瀏覽
前幾日經過麥當勞聽到量體溫姐姐講黑糖珍珠奶茶只賣$15蚊!但我上星期先飮完,明明係$22蚊的!原來呢幾日做緊優惠緊係要再試多次啦!不過正價係有得吸印仔的,可惜上次買時店員忘記比我,經了解後McCafe 經理Ah Lok比返張印仔咭我,今次除咗點咗杯黑糖珍珠奶茶,仲加左$13蚊要多一個雙重芝士牛角包,兩樣合共都只係$28蚊,真心抵食!經理送餐後見到我開個包袋時有啲論盡,佢就教我沿虛線打開就更方便,對客人小小的動作都已經很窩心!新出嘅黑糖珍珠奶茶味道唔比台式飲品店差的,牛角包又夠軟熟,好滿足呀!

2019-12-09 383 瀏覽
M記大戰家鄉雞叔叔⁉️#麥當勞 新推出了桶裝炸雞件#麥脆雞 ,隨即引起世界大戰,到底哪一家的雞做得更出色呢?💥 我發現自己較喜歡麥當勞的~作為脆香雞翼的粉絲,發現這次炸雞的表皮也是採用同一種調味和粉漿,無論是口感和味道都與脆香雞翼很相似,又辣又脆很惹味🤩只是雞肉的份量較少,粉漿較厚,肥膏較多🤭突破盲腸的是,我還是覺得Jollibee的炸雞炸粉最薄最脆,雞肉最厚最juicy😋大家最喜歡的美式炸雞品牌是什麼?

大家最喜歡的美式炸雞品牌是什麼?
麥脆雞
外賣送餐
麥脆雞
2019-10-21 82 瀏覽
早幾日終於可以試到麥當勞新出嘅茉茶脆皮新地雪糕啦!佢茉茶味道唔算好重,如果可以再濃多少少就好啦!不過,佢脆皮仍然都係咁好食😋,多層口感,確係吸引。佢比起之前嗰隻香蕉芒果味的確適合喜歡清淡的朋友一試。
2019-05-19 233 瀏覽
見電視和微信都賣廣告,加上自己每次返大陸都會飲喜茶,就試一試Mccafe連名都模仿到喜茶嘅芝士奶蓋系列幾多成,如果差得唔多,以McCafe嘅價錢可以日日嘆返杯都幾寫意。下午茶時間有茶餐,3x蚊可以有一杯飲品同一件糕餅都算抵。以前試過玫瑰花系列覺得性價比好高,今次係充滿期待。即刻買左一份芝士奶蓋四季春+煙肉芝士牛角包。因為遲左起身所以有D餓,先食牛角包,包身香脆,雖然賣相一般但真係幾好食,咬到煙肉同芝士會有唔同層次嘅口感。份量雖然少左D,但作為下午茶黎講都算剛好。然後輪到今次幫襯的主要對象,芝士奶蓋四季春。呷下去之前,腦海不停回憶每次飲喜茶嘅芝士奶蓋果份濃厚香醇嘅口感,芝士同茶/果汁完美混合互相襯托嘅絕妙配搭,可惜McCafe呢杯飲落去將我從回味中帶返一個殘酷嘅現實……問題出喺邊呢?我總結左以下幾個改善嘅空間。1. 杯嘅設計不夠好,芝士會沾了在杯蓋上而不是盡量從吸吮口被吸出。導致芝士同茶唔能夠用理想比例同時被飲入口中。2. 芝士沒有喜茶那個咁香醇,但平心而論如果沒飲過喜茶、珠玉在前的話,也是不錯的。3. 這是最重要的問題,打工的姐姐仔/妹妹仔/哥哥仔并沒有像專門的奶茶店一樣把飲品和糖充分

3. 這是最重要的問題,打工的姐姐仔/妹妹仔/哥哥仔并沒有像專門的奶茶店一樣把飲品和糖充分地搖勻,以致我前面喝的茶不甜,底部的卻甜得好像糖漿。

講真由於之前的某幾個主題,對McCafe印象很好,希望能改善以上問題,以後可以嘆多D。
芝士煙肉牛角包+芝士奶蓋四季春
2019-05-18
3 分鐘 (堂食)
  • 芝士煙肉牛角包
大家看到Juno和Kay為McCafé拍的廣告嗎?用高低起伏的白布呼應新推出的芝士奶蓋真的很有創意👍🏻麥當勞最近翻新分店,換成較新潮的黑白黃配色,加上McCafé的精品咖啡和蛋糕,也許真的能變成實際與浪漫並存的燭光晚餐地點呢🕯️ McCafé踏入20週年,推出了一系列新飲品和食品,還邀請了波蘭插畫家 Filip Pagowski設計特別版包裝,他的插畫色彩繽紛很可愛呢😍說說我點了的芝士奶蓋四季春,芝士奶蓋由歐洲和紐西蘭的芝士製成,口感很rich而且有芝士香,但稍嫌甜了一點,我比較喜歡帶鹹香的奶蓋呢🧀四季春茶色淡雅,味道是帶甜的茉莉花香~芝士奶蓋與四季春的風味各有特色,混在一起又出奇地相配,呷一口清新又消暑😋

芝士奶蓋四季春
2019-05-16
5 分鐘 (堂食)
用餐優惠
優惠券
芝士奶蓋四季春
2019-05-06 134 瀏覽
富昌商場麥當勞在裝修前,還存放麥當勞叔叔公仔和大樹,裝修後沒有了。整間分店的裝修變得新式,懷舊嘅感覺無了。幸好,食物種類沒有減少,今日我買了魚柳包套餐,魚柳包走汁,包熱騰騰,不錯!提提大家,只要apps填寫食物問卷,可以在下次購買食物換取雪糕。
2019-05-06
$25 (早餐)
  • 薯條