2024-08-08 29 瀏覽
岩岩新出了McGriddle 包,當然要一試一早來到便見到成間麥當勞打晒仗,人山人海幸好員工都好努力不停製作,值得一讚個包拎到手仲是熱的,所以食入口仲好軟熟同係日本食既差唔多味 正😄
岩岩新出了McGriddle 包,當然要一試
一早來到便見到成間麥當勞打晒仗,人山人海
幸好員工都好努力不停製作,值得一讚

個包拎到手仲是熱的,所以食入口仲好軟熟
同係日本食既差唔多味
正😄
2024-08-05 16 瀏覽
因為要去BB展shopping,所以就快快脆脆食個麥當勞就入會展掃貨!揀左7號餐,「豬柳蛋漢堡餐」!餐廳可能人流多,坐位唔太多,都要等位!豬柳蛋漢堡同薯條都好夠熱,好欣賞!熱辣辣先至好食🤤(最怕啲野凍冰冰)因為個包嘅芝士好似溶溶地咁👍好味!飲品揀左熱朱古力,好甜但好好飲。

揀左7號餐,「豬柳蛋漢堡餐」!

餐廳可能人流多,坐位唔太多,都要等位!
因為個包嘅芝士好似溶溶地咁👍好味!

飲品揀左熱朱古力,好甜但好好飲。
2024-06-28 52 瀏覽
✔️魚柳包做緊特價,所以比較抵食,呢一間麥當勞嘅魚柳包質素我覺得都尚算幾好,因為佢應該都係即叫即做!我第一啖咬落去嘅時候都係熱辣辣,係有煙!所以加埋溶咗嘅芝士同埋沙律醬整體嘅味道同埋口感上都幾好食!呢一個價錢嚟講算係非常抵玩!($14)✔️脆香雞翼都係我嘅最愛,今日就再叫咗兩隻,不過有少少唔係熱,加埋我最愛嘅泰式辣醬,簡直係冇得輸!薯條就有少少好林,就不太推介了,不過下午茶嚟講呢一個價錢都係非常抵食,而且餐廳人唔係太多,都幾好坐. 冇乜可以投訴!

2024-05-01 67 瀏覽
之前喺網上面買咗啲麥當勞優惠券,就用嚟食下午茶,今次嚟到依家喺灣仔嘅麥當勞,距離地鐵站好近,地鐵站行過去喺天橋,我諗大概都係3分鐘,非常適合快餐。脆辣雞腿包熱辣辣即叫即做、因為我叫咗走菜嘅關係,餐廳都好好,咁幫我走咗,炸雞同佢本身個沙律醬都真係好match,食落口炸雞亦都唔會太油膩,呢間麥當勞都合格,而且佢嘅薯條唔係擺放咗好耐,都非常挺身,唔會好似有啲麥當勞嘅薯條咁好林,所以整體上呢間麥當勞都合格,檸檬茶就不過不失,冇乜太大特別

2024-01-19 155 瀏覽
每次返香港,我都一定會食麥當奴,其他國家,不是貴,就是不像香港那味道。雙層牛肉巨無霸,是我們兒時速背換免費飲品的回憶,也是到今天依然食巨無霸原因,但今天還是否尋找食麥當奴的女友,我就不知道了。
2022-08-16 408 瀏覽
今朝陪老公出灣仔開會,我自己就去咗麥當勞嘆個靚早餐,享受一個good morning。去到已經人頭湧湧,好彩外賣嘅多,裡面都有位坐。今日叫咗炒雙蛋火腿堡餐,出咗咁耐好似真係第一次食,平時例牌會叫豬柳蛋漢堡餐。炒雙蛋火腿堡都有少少驚喜!炒蛋嫩滑濕潤,一啲都唔「老」,蛋味好香,帶有少少牛油味,好正!火腿扒一直都係我嘅至愛,咸咸哋好開胃,口感有彈性。麥當勞嘅薯餅當然唔使講啦,炸得香脆可口,外面脆,裡面軟,口感真係一流,薯仔味都好香。

2021-10-16 215 瀏覽
新出嘅豬柳蛋蕃茄濃湯扭扭粉早餐,明明幅圖有粟米,出咗嚟冇,勁sad問店員,佢話係冇,我同佢講幅圖有…..之後我喺麥當勞個app寫咗意見,都冇回覆蕃茄湯好濃,似成碗茄膏咁薯餅就ok啦

問店員,佢話係冇,我同佢講幅圖有…..
之後我喺麥當勞個app寫咗意見,都冇回覆

蕃茄湯好濃,似成碗茄膏咁
薯餅就ok啦
外賣自取
2021-05-30 123 瀏覽
點三個餐就漏三樣,要返未計較。兩個兒童餐,兩杯橙汁,一杯就正常,另外一杯根本就係水!小朋友話唔好飲,仲以為係小朋友胡鬧。快飲完我一試,真係水一樣冇味!我杯可樂個味都怪怪地,冇氣泡!麥叔都可以差成咁,真係長見識!
橙汁
2021-05-30
下午茶
2019-04-02 407 瀏覽
11元在香港食的魚柳包,就是相片中的樣子,包扁左,魚好硬,成個包都唔熱,而且冇咩沙律醬,總之唔知自己食緊D咩,係一個好奇怪的感覺。如果想做PROMOTION,雖然是好平$11,不過咁既質素,真係令人難以接受。在香港地真係買個腸仔包都要$10,如果$11冇錢賺既,咁就不如賣番貴D但唔好咁難食。我真係好奇想知,如果我用正價買魚柳包餐食,係唔係都係咁既質素? 定係因為我呢個係平野,就整舊咁既恐怖野來就算?作為大企業,麥記係完全冇QC可言吧~?咁既野都可以賣得出比人,我真係難以接受。呢間野不停用即棄餐具,依家仲要浪費食物,我真係完全唔會再幫親呢家金拱門。

11元魚柳包
2019-04-01
我老豆話我知我小時候好鍾意食麥當勞,我真係無印象。好彩我女好少食麥當勞(除雪糕外)!今晚7:30要去會展睇冰上迪士尼之米奇超級星光匯演,我地6:30pm先到灣仔,但又未食嘢,結果阿女提議食麥當勞,可以快食快走,其實佢只想要開心樂園餐既玩具🥴叫左4件麥樂雞既開心樂園餐再加一個魚柳飽,係平既快餐$39.5,但真係唔太好味。魚柳飽有倒汗水,搞到飽太淋,tartar醬又少。薯條無乜味,連鹽都好似無落,又唔熱!麥樂雞比較好,可能個sweet and sour sauce 好味卦!全個餐最正既係杯雪梨茶趕時間,無辦法啦,好又一餐,唔好又一餐!

趕時間,無辦法啦,好又一餐,唔好又一餐!
2019-01-27
5 分鐘 (堂食)
2018-10-23 141 瀏覽
之前有人都提過,灣仔駱克道151號2樓全層的麥當勞員工態度極其惡劣。尤其是一位姓卓的經理,在公眾場合大聲呼喝客戶,當我對他說:我是客人,你可否唔可以咁大聲。他居然話:我本來說話的口吻就是這樣。先生,不是你本來係咁就大曬的。這裡不是拍電影。然後我問佢先生你貴姓,佢直接話:不如卑個電話你嗯?(仍係態度非常差)我問他給我的是什麼電話,他說是投訴電話。可以講,M記的投訴機制,形同虛設。無論客戶的訴求是甚麼,作為一位經理,這樣的處理,實在係非常唔合格。
2018-10-23
外賣自取
灣仔M記,普遍讓人覺得一定會逼爆全場,連買餐都要等十五分鐘。但今天,我中午食飯時間,大約12:30左右去到駱克道上邊的麥當勞(即是橋上的那間),竟然發覺不用排隊!無論是出面的自助點餐機或是傳統櫃檯買餐都是可以直入直買,那就跟同事們一起到出面的自助機慢慢選吧。利用電子支付買滿$20,下次可以回贈$10的關係,我們一行四人在自助機上慢慢點餐,後面都是沒人排隊的,星期一大家都出去食大餐了嗎?撞正加大餐有調味粉送的關係,我就點了板燒雞腿包餐配和風紫菜粉,都是大家食開的餐吧。因為我們是外賣到公司,拿到公司後發現這裡加大後的薯條竟然比外面的更多,一拿起手就已經感覺得有點重,果然食起上來都是,加大後份量很多,非常滿意。其他的,都是沒有什麼特別吧。但是次用餐令我對灣仔橋上M記改觀,不用等候,份量充足!

和風紫菜粉
板燒雞腿包餐

但是次用餐令我對灣仔橋上M記改觀,不用等候,份量充足!
題外話/補充資料: 唔洗等值得加分!
2018-10-08
5 分鐘 (外賣自取)
和風紫菜粉
2018-09-03 97 瀏覽
這間麥當勞位於灣仔,每逢中午時段都特別多人,下單到可以拿可能多要10分鐘多一點。不過基於他的價錢是坪上午餐的一半價錢,等下也無妨。今次試了他新出的玉子牛堡套餐,超值套餐其中之一款。味道和想像的一樣,很一般,可能他是特價套餐的關係,一早己準備了很多,所以到手時只能說是一般暖,完全沒有熱的感覺嗎。跟餐的熱檸茶也是,只有一點暖的感覺,這個很失望,差點連糖也溶不了。反而今次的薯條,可能因為很多人不停下單,他很快的又炒了新的,所以特別熱,正!

玉子牛堡餐
2018-09-03
6 分鐘 (堂食)
2018-08-30 42 瀏覽
麥當勞包中,我最鍾意就係將軍蛋漢堡,但通常出一排又無,所以今日剛剛有,就即刻去食。今次食同以前嘅味道好似有啲唔同。以前好味啲...菜唔夠多,同個圖差啲...塊肉就淋左啲...唔知似咩肉。不過個蛋同啲醬嘅味都ok.Shake shake 薯條就揀左蜜糖味,最穩陣。試左兩條朋友叫嘅明太子...都係甜架,有一種講唔出係咩味嘅味道🤣
2017-11-07 187 瀏覽
今日係灣仔做嘢,因為要趕去下一站,所以去麥當勞買外賣食,叫咗個芝士蘑菇安格斯包餐,真係勁失望,個芝士蘑菇安格斯包竟然冇落蘑菇,個包係凍嘅,麵包好硬又韌,啲牛肉又乾,真係勁難食,啲薯條又林又凍,今餐真係好失望。
2017-11-05
20 分鐘 (外賣自取)