2024-10-24 8 瀏覽
中午要等半小时以上 11:24还在出早餐 逆天餐厅 出餐不按顺序 指示牌上的数字永远都是提前的 实际根本没做好 服务差 没送餐服务 柜台取餐拥挤管理混乱 人手紧缺 只有一人出餐 垃圾
2021-04-17 500 瀏覽
M記近期密密出新款食品, 最近嘅煙燻炸雞好好味, 皮脆肉有嫩仲有陣陣嘅煙燻香味,  沒有期望下, 今日試咗呢個m記新出品.....素午餐肉pizza。下午茶 : Latte Coffee + 素午餐肉pizza ($33/拍apps)Latte CoffeeM記即磨咖啡不嬲都鍾意飲, 香濃不苦澀,  仲要係平!素午餐肉pizza樣子睇得下, 食落完全唔掂, pizza底硬到呢......翻熱過, 完全唔脆, 得個硬字! 唔知問題出係邊, 好似食緊柴皮咁, 至於嗰幾粒素午餐肉, 你唔話畀我知佢係午餐肉, 我完全食唔出佢究竟係乜, 素齋麵團一粒而己, 個PIZZA芝士茄醬係正常的, 但作為PIZZA完全唔合格, 近期M記失敗之作!

Latte Coffee
M記即磨咖啡不嬲都鍾意飲, 香濃不苦澀,  仲要係平!

素午餐肉pizza

2019-03-15 445 瀏覽
By far the worst mcd i ve been to. - One of the ordering screens is always out of order.- The staff is rude- They barely speak english (mind you they work in an english speaking university)- More than once i ordered online and i got an error, the money was taken from my credit card though. I always thought McDonald's to be consistent in their quality and delivery. i dont know how they managed fail so bad here.
- The staff is rude

2018-11-05 310 瀏覽
今日要回校上課,但是遲了放學。本來想去新開的Passion,但又太多人在排隊。想在南北小廚飲茶,但又太多人在等,因為下午還有課,剩下時間不多,最後到了麥當勞吃快餐。我點了鋒味安格斯煎蛋肉醬包餐,飲品點了熱朱古力。鋒味安格斯煎蛋肉醬包:味道比我想像中好,包雖然是預先弄好,但可能餐廳人流多,包還是夠熱的。蛋比較乾身,肉醬是蠻多的。之前有同事吃過同一個包,肉醬只有5元硬幣的份量。可能每間的製造方法不同吧。我還是比較喜歡吃鋒味安格斯磨菇包。
今日要回校上課,但是遲了放學。

我點了鋒味安格斯煎蛋肉醬包餐,飲品點了熱朱古力。

我還是比較喜歡吃鋒味安格斯磨菇包。
2018-11-03
午餐
每次買早餐都要等成20分鐘 每次得一個女仔做,收錢及執嘢食,都得佢一個。 個女仔好慘 想問下經理去咗邊度,麥當勞冇cctv每次去買早餐有十幾個人等待買早餐,只係一個女仔做嘢,有冇搞錯。 乜佢睇唔到㗎咩 每次嚟親。客人要話要閙就女仔頂。經理唔知去咗邊。廚房得兩位女士做order 。 若然咁樣不如唔好請經理,請多個女仔做樣仲好啦。前線員工放假,經理就有兩個出現幫手 唔知乜嘢間期呢好失望。無改善。。。。 點解, 點解其他麥當勞鋪頭冇呢啲出現嘅。今時今日服務態度真唔要得
每次買早餐都要等成20分鐘

每次得一個女仔做,收錢及執嘢食,都得佢一個。 個女仔好慘
想問下經理去咗邊度
。 乜佢睇唔到㗎咩
每次嚟親。
前線員工放假,經理就有兩個出現幫手 唔知乜嘢間期呢
好失望。無改善。。。。
點解, 點解
其他麥當勞鋪頭冇呢啲出現嘅。

今時今日服務態度真唔要得

外賣自取
2017-09-18 321 瀏覽
作為一個鍾意食burger, 洋蔥圈同辣既人, 見到麥記出左TABASCO®洋蔥圈安格斯, 咁既組合梗係唔可以錯過啦~~ 雖然要排成半個鐘隊先買到,但為左一嘗新包既滋味,都唔介意企咁耐,就當係食好野前消耗D卡路里啦以前成日食麥記,但佢D水準日益下降,都食少好多, 而家只會係出新野先去幫襯. 但麥記真係一次又一 次咁令我失望個shake shake薯條, 一拿上手發覺係凍時, 個心都涼左截, 加左辣椒法落去都無補於事, 薯條又硬又咸打開個洋蔥圈安格斯包, 見到塊芝士好似雪櫃解凍無耐放上去,拎起個包,又係凍既!!!!! 雖然係fast food, 但唔代表係cold food架嘛????一咬落個包,真係想喊!!!!!!條煙肉好似條柴, 乾爭爭,  個洋蔥圈炸到好燶,硬到整損我個咀, 個醬似係得千島醬,食唔到辣椒味,成個包係塊牛係算好D, 不過都無肉汁,唔juicy.份量細晒都算, 一份食物既色香味都做唔好, 真係好心淡

一咬落個包,真係想喊!!!!!!
份量細晒都算, 一份食物既色香味都做唔好, 真係好心淡
2017-09-18
35 分鐘 (外賣自取)
2015-10-20 506 瀏覽
新出包同周邊就當然要試試啦所以叫左個餐 $30.8菠蘿黑椒雞堡個盒有卡通Alex好可愛,m記今次卡通化角色唔錯包賣相唔錯,砌得整齊,個包亦冇因菠蘿濕左原片菠蘿大片,罐頭菠蘿黎,不過唔熱,有d美中不足內部餡料豐富,canju醬味辣中帶甜,炸雞腿炸皮偏乾硬,肉質亦乾,幸有juicy菠蘿提供水份,炸雞腿有黑椒,所以都係刺激嘅味道,好在有菠蘿甜味解辛又解辣,令整體有香口辣味又不會過辛,可見菠蘿作用巨大,多得菠蘿,個包成功了脆怪薯格個人覺得m記今次薯格係非一般的,並唔會放一陣就淋左,外皮脆口,,內部柔軟,加上黑椒同夠哂鹹嘅鹽,鹹辛香口,正片片細細塊,十分耐食,塊數令人食到滿足,今次m記薯格比包做得更出色!!
新出包同周邊就當然要試試啦
所以叫左個餐 $30.8
菠蘿黑椒雞堡
個盒有卡通Alex好可愛,m記今次卡通化角色唔錯
包賣相唔錯,
砌得整齊,
個包亦冇因菠蘿濕左
原片菠蘿大片,
罐頭菠蘿黎,
不過唔熱,有d美中不足
內部餡料豐富,
canju醬味辣中帶甜,
炸雞腿炸皮偏乾硬,肉質亦乾,幸有juicy菠蘿提供水份,
炸雞腿有黑椒,所以都係刺激嘅味道,
好在有菠蘿甜味解辛又解辣,
令整體有香口辣味又不會過辛,
可見菠蘿作用巨大,
多得菠蘿,個包成功了
脆怪薯格
個人覺得m記今次薯格係非一般的,
並唔會放一陣就淋左,
外皮脆口,,內部柔軟,加上黑椒同夠哂鹹嘅鹽,鹹辛香口,正
片片細細塊,
十分耐食,塊數令人食到滿足,
今次m記薯格比包做得更出色!!
2015-10-15
$30.8
  • 菠蘿黑椒雞堡
2015-10-10 354 瀏覽
都出左有一陣子 應該係話都出番有一陣子因為佢前身係 德國辣雞堡但由於之前冇試過 加上聽聞評價唔算差就過番兩招旋風腿 切磋切磋旋風腿辣雞堡餐 $30.8+$3又係抵讚既係盒面有功夫熊貓 阿寶同小龍女既q版圖造型討人歡心 諗真d有d回味以前食開心樂園餐不過其實大個左都可以食架 得閒搵日食個麥芝蛋開心樂園餐都好脆薯皇為免之後變林 係最好時機先試熱辣辣脆薯皇外皮微外脆內軟 香口中又有薯仔粉身感覺有經調味 所以外層有d紅色粉(七味粉?試試點茄汁 可以減少油膩感 而且茄汁就係薯仔既好伙伴雖然脆薯皇大件 份量應該都有一兜薯條但一舊接一舊 真係會有d唔夠喉白桃梳打茶 跟餐+$3可能係我預期主要係水蜜桃味既問題味道一般 主要係梳打搶了主角位置比街外水蜜桃紅茶淡 食完膩既食物飲 係可以清新一下味覺既旋風腿辣雞堡看招 wacha!旋風腿係脆辣雞腿包塊雞扒 都係有七味粉係炸脆皮內脆皮熱辣辣皮脆內嫩 多汁帶辣口味雞肉腸似越式扎肉 又似肉丸 分擔了脆辣雞腿辣味 平時麥當勞出既包多數都係洋蔥生菜變成酸菜絲 頗有新鮮感酸菜絲鹹鹹酸酸 一條條的口感豐富配上刁草芥末醬 都係酸溜溜的醒胃 其實似麥當勞既黃芥辣如果冇左佢地
都出左有一陣子 應該係話都出番有一陣子

造型討人歡心 諗真d有d回味以前食開心樂園餐
不過其實大個左都可以食架 得閒搵日食個麥芝蛋開心樂園餐都好
為免之後變林 係最好時機先試熱辣辣脆薯皇
外皮微外脆內軟 香口中又有薯仔粉身感覺

有經調味 所以外層有d紅色粉(七味粉?

試試點茄汁 可以減少油膩感 而且茄汁就係薯仔既好伙伴

味道一般 主要係梳打搶了主角位置

比街外水蜜桃紅茶淡

食完膩既食物飲 係可以清新一下味覺既
旋風腿辣雞堡

看招 wacha!

旋風腿係脆辣雞腿包塊雞扒 都係有七味粉係炸脆皮內

再加上肉腸便成為德國口味 這就是德國功夫
2015-10-07
旋風腿辣雞堡餐
2015-09-09 286 瀏覽
朝早翻學前預多左時間食早餐 嘆下慢板 唔使急急腳咁衝趕車豬柳強早晨扭扭粉餐 $27.3扭扭粉Q彈可口 配原味湯底清新唔膩豬柳鹹 配蛋正 豬柳蛋既配合抵佢成為超值選人氣食品再飲番杯冰凍奶茶甜度自行調配 醒腦醒神食完即刻成個人醒神哂 上堂千奇唔好發夢呀
朝早翻學前預多左時間食早餐

食完即刻成個人醒神哂 上堂千奇唔好發夢呀
豬柳強早晨扭扭粉餐
$27.3
2015-09-08
$27 (早餐)
豬柳強早晨扭扭粉餐
$ 27.3
2015-09-08 166 瀏覽
M記出新包 其實好似同以前蠻牛辣漢堡一樣但見廣受好評 咁就要試下~ 淨叫$20.8,餐$30.8,青蘋果梳打茶跟餐+$3青蘋果梳打茶先飲一淡凍飲 試真味道 因為一陣會食到只有其他濃味食物味 可能無視佢 蘋果汁普通味道 主要甜微酸 梳打冇搶走蘋果主角位置 開胃 但青蘋果既清新感飲唔出 當作蘋果汁(果汁先生)就可以了惹味辣牛堡汁跟傳閒一樣似千島醬 同行話有種pizza hut pizza味馬拉蓋塔椒風味醬 汁食過會輕微回辛 4片辣味牛肉 可能因為汁所以唔覺辣 牛薄唔鞋似豬整體味道真心惹味好食 少少辣釣癮 薄牛令人冇咁易覺膩 有人話佢細 自己覺size ok洋葱生菜可以多少少增加口感就無敵了 洋蔥薯寶不得不讚貓貓好可愛 外脆內軟似薯餅 而且有M記薯餅一貫重鹹味嘅作風 洋蔥味香但味道唔濃 反而紫菜味搶少少 個人其實幾鍾意 幾好食 唔似芝士薯波咁膩 !!!要快食 會快林真心覺得今次冇伏 除蘋果梳打一般d外其他水準偏向M記新推廣食物中偏好 甚至可說是名列前矛舊包新出都值得encore
M記出新包 其實好似同以前蠻牛辣漢堡一樣
但見廣受好評 咁就要試下~

淨叫$20.8,餐$30.8,青蘋果梳打茶跟餐+$3

舊包新出都值得encore
2015-09-07
惹味辣牛堡+洋蔥薯寶
2015-05-19 357 瀏覽
上完堂有D肚餓,最岩就去LG5食返杯雪糕架啦~!見麥記出左新野不妨試下呢個就係麥記新出既黑白椰子脆新地,盛惠閣下12蚊。賣相普通,舊雪糕係亂咁"jik"既,未攞上手就冧鬼左,再加埋個劈黑芝麻醬(汁?)同埋兩舊完全唔對稱既椰子脆,令到成兜野睇上去有啲污糟,感覺有少少反胃,雖然食物晤應該只看表面,但係比多幾秒砌靚仔佢,人地食野個心情會好好多囉外表晤多講,食返啖先~黑芝麻醬同雪糕既配搭晤錯!之前都覺得麥記既新地醬不論朱古力定士多啤梨醬太濃太甜,蓋過曬雪糕既味,無可否認黑芝麻醬都係幾甜,不過黑芝麻幾出,食得到少少芝麻應該有既香味同回甘,帶返雪糕奶味返黎,配搭一流雪糕食曬,試埋個椰子脆,批皮因為晤知咩原因糯曬(比雪糕浸太耐定放係到太長?),又冇咩味道,麻麻,晤好食。反而我幾鍾意個餡淡淡甜味,富椰子香,簡簡單單就是美。食過蘋果批紅豆批香芋批,晤係死甜到頸渴就係肉桂味太重(蘋果批無蘋果味,失敗!),喧賓奪主。總括而言,食就值得再食既,不過我會比多三蚊分開買(椰子脆+新地),起碼批皮晤糯。

題外話/補充資料: 等得都幾耐(5分鐘)
2015-05-18
2012-01-07 69 瀏覽
一路都有喺麥記飲開咖啡, 貪佢價錢平又拉埋花比你. 呢朝早想試吓佢個 ginergerbread latte.柯打嗰時佢話加九蚊可以買多個鬆餅, 即刻揀咗個香蕉合桃蛋糕.薑餅人咖啡: 賣相一流, 好可愛. 飲落去甜中帶有淡淡0既薑餅味, 質感有啲稀. 如果薑餅味再重啲就好啦. 總括嚟講都算唔差, 我比 6.5/10.香港合桃蛋糕: 唔夠蕉味, 而且比較容易散. 好彩佢唔會硬掘掘咁, 算佢合格啦.
Gingerbread latte, banana & walnut muffin
題外話/補充資料: 麥記通想都超多人, 想嘆咖啡最好喺非繁忙時間先好嚟.
5 分鐘 (堂食)
$30 (早餐)
為著Gingerbread Latte 去試麥仔...第一口, latte cream 味很重.維記的牛奶就是奶味重!第二口, 是淡淡的chocolate power 味。因為用chocolate power 舖一個gingerbread 人, 感覺就如把他一口食了一樣。第三口, 是gingerbread 味的coffee...今天的ginger 味不太夠,是因為大杯嗎????但淡淡的ginger 味都足夠引起chrismas gingerbread cookie 的感覺。飲完一杯,就好似把chrismas 食到肚裡。同場加影, chestnut cake.今天真的有點樣衰。也比一個月前食的細件了。不變的是栗子味重而多, 幸福,不過如此。

為著Gingerbread Latte 去試麥仔...
第一口, latte cream 味很重.
維記的牛奶就是奶味重!

第二口, 是淡淡的chocolate power 味。
第三口, 是gingerbread 味的coffee...
今天的ginger 味不太夠,是因為大杯嗎????
飲完一杯,就好似把chrismas 食到肚裡。

同場加影, chestnut cake.
今天真的有點樣衰。
也比一個月前食的細件了。
不變的是栗子味重而多, 幸福,不過如此。

2011-11-19
3 分鐘 (外賣自取)
  • gingerbread latte
在友人的鼓勵下試食了麥仔的新包- 煙烤漿板燒雞腿....說實的包如其名, 煙烤, 燒雞腿, 包.....各自有獨特的味道, 加在一起, 感覺新奇.先說外形. 皮肉分離.....也許包的大小和肉不相若, 又或是做的人無心之失....這是我食了麥仔咁多年最皮肉分離的一個包..... 再加上煙烤漿的色和麵包色非常相似......就變成和雞肉分不開的一堆肉色雖然青瓜同綠色和紫色生菜提供了一點肉色以外的色彩但因為煙烤漿的關係, 還是樣衰 不過, 不得不提的係青瓜同生菜的確為成個包提供了不一樣的多重口感.青瓜生菜的爽甜, 同雞肉的肉感鮮味有強烈對比.....加在一起, 味道一流.美中不足為煙烤漿的煙烤味有點太濃掩飾了部分青瓜生菜的爽甜味.整的來說值得一試 (當然, 係assume 左佢唔好再皮肉分離吧) (Note: 麥仔一向無service, 但今日叫佢拿Ketchup 變左做spicy source, 太過分了吧? )
在友人的鼓勵下試食了麥仔的新包- 煙烤漿板燒雞腿....
煙烤漿板燒雞腿

先說外形. 皮肉分離.....
皮肉分離
也許包的大小和肉不相若, 又或是做的人無心之失....
這是我食了麥仔咁多年最皮肉分離的一個包.....

再加上煙烤漿的色和麵包色非常相似......
就變成和雞肉分不開的一堆肉色
雖然青瓜同綠色和紫色生菜提供了一點肉色以外的色彩
但因為煙烤漿的關係, 還是樣衰

美中不足為煙烤漿的煙烤味有點太濃
掩飾了部分青瓜生菜的爽甜味.

整的來說值得一試
(當然, 係assume 左佢唔好再皮肉分離吧)

2011-04-08
3 分鐘 (外賣自取)
煙烤漿板燒雞腿
2011-01-22 40 瀏覽
黃金蜜糖芥末魚堡餡料的最上層是蜜糖芥末醬, 有小小芥末香辛味, 但唔辣既下一層是生菜同蕃茄, 2樣都fresh接著是魚柳, OK大塊, 炸得剛好最底是"椒香芝士" (個名係mcdonald website提供既) 辣既, 哩塊芝士有D紅色綠色粒粒, 估計係"椒香"既來源成個飽一齊食, 整體幾特別, 蜜糖芥末同個椒香都幾夾. 如果芝士大塊D就仲好.
黃金蜜糖芥末魚堡
餡料的最上層是蜜糖芥末醬, 有小小芥末香辛味, 但唔辣既
下一層是生菜同蕃茄, 2樣都fresh
接著是魚柳, OK大塊, 炸得剛好