食咗好耐,點都要講一講,唔知點解我覺得近期M記嘅阿華田新地雪糕勁難食,阿華田味唔知去咗邊,再加埋果d脆脆入哂牙罅,搞到我好忙用條脷「料」佢出嚟,超中伏!價錢$8/杯(3/10)📍香港全線麥當勞 #麥當勞 #觀塘 #觀塘好去處 #觀塘美食 #香港美食 #hkig #hkboy #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

價錢$8/杯(3/10)

📍香港全線麥當勞

2024-01-11 53 瀏覽
今日遲左一日食新春招財牛煲套餐🐮❤️等左好耐終於有得食!我覺得今次黑椒汁好似辣左啲比起以前。我個人覺得食有薯餅個款反而無咁膩,個包都係軟熟個款包🥖🥖🥖🥖🥖配埋每年必食既扭扭薯條!prefect呀!今次推出左杯🍇🍇🍇巨峰乳酸味特飲!餐內仲跟埋一個紅豆年糕批年糕無煙煙unun 既口感,一般🙈好味!同埋今次聯乘我中意既hello kitty👍🏻仲有疊利是🧧封送!差唔多$60左右😏
今日遲左一日食新春招財牛煲套餐🐮❤️
等左好耐終於有得食!
我覺得今次黑椒汁好似辣左啲比起以前。

配埋每年必食既扭扭薯條!prefect呀!
今次推出左杯🍇🍇🍇巨峰乳酸味特飲!
餐內仲跟埋一個紅豆年糕批
年糕無煙煙unun 既口感,一般🙈
好味!同埋今次聯乘我中意既hello kitty👍🏻
仲有疊利是🧧封送!差唔多$60左右😏
2023-12-12 28 瀏覽
終於試到M記新包包 - 韓式脆爆雞腿包😋首先份量好足,加埋薯條就夠我1個女仔食得飽啦然後雞腿肉嘅肉質鮮嫩多汁,好Juicy🥰再加埋特製韓式醬汁真係食過返尋味😋😋
終於試到M記新包包 - 韓式脆爆雞腿包😋
首先份量好足,加埋薯條就夠我1個女仔食得飽啦
然後雞腿肉嘅肉質鮮嫩多汁,好Juicy🥰
再加埋特製韓式醬汁
真係食過返尋味😋😋
2023-05-03 162 瀏覽
今日出開觀塘做嘢,經過麥當勞入去食咗杯軟雪糕 真係好正!順便試食佢哋新出嘅綠茶豆乳批 唔算好甜,好好食 跟住C食埋佢哋嘅玉子將軍漢堡 漢堡包嘅份量都幾大 一個女仔食啱啱好!
2022-10-19 290 瀏覽
食得最多M記,應該中學時代,果時所有餐都係17.3,加大加1.5,如果肚餓叫個巨無霸餐加大真係即飽,薯條仲好多時食唔晒。見出左個新巨無霸,買外賣試下,感覺係好過之前,但就淨係個包軟左,始終都去唔返以前用發泡膠盒裝要分兩層食果種感覺了。

2022-08-19 172 瀏覽
而家香港天氣日日都30幾度,無時無刻都掛住雪糕,而最抵食嘅一定係M記麥旋風 喺夏天食真係超級解暑又抵食,今次用支付寶Alipay仲有買一送一,平均$7.5 一杯😎 店員接到order就開始整,唔使5分鐘可以拎,超級快就有得享受我嘅麥旋風😏 麥旋風雪糕加埋Oreo餅碎,經過攪拌之後,成個人即刻涼晒,又有Oreo餅嘅口感,又有雪糕綿滑嘅享受,有時會自己仲會再加Oreo餅,令到成杯麥旋風都充滿Oreo餅碎,一路食一路嘆麥當勞嘅冷氣,一個字爽啦👍🏻👍🏻

2022-05-20 187 瀏覽
估唔到麥當勞竟然出左素食系列🍔食快餐都可以食得唔頹架 仲健康添😆平時好少食素 但係食完真係有驚喜😎個新餐肉包同新吞拿魚pizza都好食喎 唔講都唔知係食緊素😋

2022-01-29 221 瀏覽
話說上個星期晚市去食麥當勞,外賣返屋企,叫咗脆辣雞腿包餐,個包想要多醬,點知職員話新政策而家冇得多醬啦,撳唔到機㗎,咁大間連鎖式機構麥當勞,少少醬都比吾起客人?仲要又加左價,真係好cheap囉-重點點解咁嬲呢,就係返到屋企先發現原來佢個包得嗰一半醬,唔多醬唔緊要,但係起碼都正常返d啦下醬既分量要,點知得一半包有醬,咁另一半嘅包點食啊,冇醬勁乾身,嬲到爆-好心咁大間餐廳就唔好咁cheap,平時調味料要主動講先比都算啦,當支持環保,而家連包都唔俾多醬,分享左比同事聽,個個嘅反應都係「下,唔係呀嘛咁都慳!」真心無言,唔會再幫襯囉,我情願幫襯KXX
真心無言,唔會再幫襯囉,我情願幫襯KXX
2022-01-23 136 瀏覽
今次真係做咗水魚,以為有乜嘢特別嘅地方嗌咗個double魚柳包,點知食落個感覺同平時魚柳包完全冇分別,最緊要係一片魚柳價錢等於一個魚柳包嘅價錢,我覺得呢個套餐係最唔值嘅一個決定,以後一定唔會再試。
2021-09-14 201 瀏覽
相信係呢一頭返工嘅人唔會對呢一間McDonald感到陌生,細個成日食McDonald,大個咗反而少食,所以決定今日嘅早餐就食好耐都無食過嘅魚柳包😌1️⃣ 魚柳包早餐+薯餅 ($29.5)唔知有無其他人同我一樣,食魚柳包係要走醬呢?我總覺得魚柳包嘅沙律醬破壞咗我品嚐塊魚柳嘅味道,可能一開始食會覺得好dry,但係食落你就會發覺塊魚柳同芝士係好夾嘅🧀🍔 P.S. 唔知幾時開始魚柳包變咗用盒裝,但其實我都要搵張紙巾包住佢嚟食,轉左包裝對我反而更唔方便👉🏻👈🏻即使係去自助機度買都可以掃 McDonald Apps嘅優惠券,指定早餐套餐會減$3😆 2️⃣ Flat white (+$5)其實一朝早大家都係想飲番啖咖啡醒吓神~飲細杯其實都好足夠,一打開就見到濃濃嘅泡沫,好香牛奶味😎

1️⃣ 魚柳包早餐+薯餅 ($29.5)

2️⃣ Flat white (+$5)
Flat  white

2021-09-14
早餐
Flat  white
2021-09-10 94 瀏覽
夜麻麻,行海濱道公園,有啲肚餓~就來到尼間麥當勞買個餐食,點知買返來咁個樣,瞬間冇晒胃口!餐廳環境污糟,一點都唔衛生,周圍都係紙巾同汁跡,一眼望去,見到裡面個姐姐面前的操作檯好多殘餘菜渣,但繼續用手拿盒同包操作,冇清潔🧹的想法
夜麻麻,行海濱道公園,有啲肚餓~
就來到尼間麥當勞買個餐食,點知買返來咁個樣,瞬間冇晒胃口!

2021-04-22 277 瀏覽
人大左健康左,但每個月都忍唔到去食老麥。麥當勞由細到大都食架啦,不過呢,最鐘意食嘅都係脆香雞翼😆😆 脆香雞翼一盒會有4隻,一直都諗唔明點解會咁細隻,但又好方便攞上手食,外皮好脆,又唔會油淋淋,帶有少少微辣,雞翼入面都無柴皮,係肉汁鮮嫩的。4隻真心唔夠,如果有9件雞翼餐堂食就好。而家新出嘅麥炸雞其實就係脆辣雞翼嘅大份版,又真係俾佢做到,外脆內軟,肉質勁爆汁,香口,會食唔停。而家去親麥當勞都會食,你唔係唔食啊?
人大左健康左,但每個月都忍唔到去食老麥。

而家去親麥當勞都會食,你唔係唔食啊?
2021-04-01 138 瀏覽
疫情之下,好少出街,呢一日第一次帶BB一齊去野餐。由於係第一次,出門請太忙碌,本來打算自製食物,實在冇時間啦!最後決定去麥當勞買個姜B2人套餐,個包裝好靚!極速搞掂!有最新嘅姜B煙肉巨無霸+我好鍾意嘅板燒雞腿包,仲有好味嘅炸薯角,兩杯飲品,仲有蘋果批&紅豆批!一次過試咗兩款新野今次嘅野餐活動成功!!

今次嘅野餐活動成功!!
姜B2人套餐
姜B2人套餐
  • 紅豆吉士批
  • 姜B套餐
2021-03-30 84 瀏覽
成個APM,食平價野最平得呢度,對面觀廣係多選擇,但排餐死呢期做緊老麥APP內優惠,29蚊有巨無霸餐,大約1分鐘就有得取,又快又唔洗排隊食飯時間得咁多,食完訓陣做神仙先係路跟餐可樂,可以選多醬,沙律菜比得好多,夠清爽,芝士唔溶,可以因為塊牛肉唔夠熱成個咬夠爽皮,咁多年黎真係得佢先可以食一個包夠飽....30蚊內又快又可以食飽,幾好觀塘觀塘道388創紀之城一仲可以用APP內預早落單,黎到就拎走,同埋呢間出餐真係特別快,阿姐又有禮貌,真係抵讚
成個APM,食平價野最平得呢度,對面觀廣係多選擇,但排餐死
食飯時間得咁多,食完訓陣做神仙先係路
成個咬夠爽皮,咁多年黎真係得佢先可以食一個包夠飽....
30蚊內又快又可以食飽,幾好
觀塘觀塘道388創紀之城一
2021-03-09 70 瀏覽
The Spicy BBQ Chicken Sandwich is a solid sandwich that gets a little bit too messy after a couple bites. The BBQ sauce does have pleasant, warming heat to it and the batter remains crispy despite being submerged in the smoky and sweet glaze. I also enjoy the addition of pickles and raw onions to cut through the sugary sensation of the sauce, though I’d prefer diced onions to raw so they wouldn’t slide out as much. Overall, the Spicy BBQ Chicken Sandwich is tasty, but wouldn’t be my first choice.