2018-12-21 445 瀏覽
最近麥當勞新出左個藍莓芝士批就去試下新野個批既外皮冇咩分別藍莓就係平時果醬個種味而芝士味唔算濃 似吉士忌廉多過芝士不過夾埋一齊都唔算難食既可以一試既不過就比期望中差左少少
最近麥當勞新出左個藍莓芝士批

可以一試既
不過就比期望中差左少少
外賣自取
2018-10-15 181 瀏覽
返工午餐時間 周圍都咁多人 真是很難找個地方 享受又便宜又快速的午餐。最後,我又是去了麥當當享受我的打公仔之急速的午餐 一如既往 我吃完一個加大餐後 依舊要點阿華田精選 讓自己叉叉電 好讓自己精神地完成下午的工作
今期麥當勞🍔新出左黑椒漢堡,所以今日下晝就去左試下先!每逢下午時分都特別多人!排左8-10分鐘左右先到我!今次個黑椒汁好多,個包出面都舖滿晒d 醬汁,仲有好多洋蔥粒係裡面,都有dd辣,口感都唔錯!😋😋不過比幅圖細個左少少😅😅今次我仲加大左薯條🍟同野飲,只係加$7.5,試埋新出既龍蝦湯味既味粉,幾新鮮下,一齊shake shake 去😊😊新出既青蘋果🍏梳打茶都幾fresh! 仲有菠蘿🍍同青蘋果肉,一路飲一路食下d 果肉!👍##############################如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩大家比個❤️我!我會再繼續努力💪寫更多更好既食評比大家!😊
黑椒漢堡

青蘋果梳打茶

2018-10-03
10 分鐘 (外賣自取)
黑椒漢堡
青蘋果梳打茶
2018-08-17 112 瀏覽
麥當勞由8月13日起一連十六天每日上午11時後推出一款超值精選美食麥當勞首日優惠$10有兩個豬柳漢堡,好抵食!我地都唔執輸即刻同朋友走去食..都好多人排隊買喎⋯⋯漢堡包即叫即製包烘得熱熱的,軟硬度適中,幾討好。加上芝士,使漢堡包食落Very Juicy。味道的確『正』。漢堡豬抑都鬆軟美味,但是只得薄薄一片但價錢所限,當然不是什麼好兩個人連汽水都係二十元!認真超值的早餐十分抵食!朋友們記得留意優惠趁暑假吃盡麥當勞美食。
麥當勞由8月13日起一連十六天
每日上午11時後推出
一款超值精選美食
麥當勞首日優惠$10有兩個豬柳漢堡,好抵食!
我地都唔執輸即刻同朋友走去食..
都好多人排隊買喎⋯⋯

漢堡包即叫即製
包烘得熱熱的,軟硬度適中,

幾討好。
加上芝士,使漢堡包食落Very Juicy。
味道的確『正』。
漢堡豬抑都鬆軟美味,
但是只得薄薄一片
但價錢所限,當然不是什麼好
兩個人連汽水都係二十元!
認真超值的早餐
十分抵食!朋友們記得留意優惠
趁暑假吃盡麥當勞美食。
2018-07-26 93 瀏覽
約左朋友食飯未夠鐘,唔想周圍行,所以就入左附近既老麥飲杯野坐下睇完meun之後都係決定要返杯穩穩陣陣既 cappuccino先其實自己覺得mccafe既咖啡都ok,奶泡都打得順滑大杯既cappuccino都只係$27,真係幾抵飲同埋呢間分店既職員好nice好好態度,加左唔少分------------------------------食物質素:🤤🤤🤤(5🤤最優)價格水平:💰💰💰(5💰最貴)環境裝修:✨✨✨(5✨最好)服務態度:🌟🌟🌟🌟(5🌟最佳)整體評分:❤❤❤❤❤❤(10❤滿分)是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)------------------------------

其實自己覺得mccafe既咖啡都ok,奶泡都打得順滑

大杯既cappuccino都只係$27,真係幾抵飲

同埋呢間分店既職員好nice好好態度,加左唔少分

食物質素:🤤🤤🤤(5🤤最優)
價格水平:💰💰💰(5💰最貴)
環境裝修:✨✨✨(5✨最好)
服務態度:🌟🌟🌟🌟(5🌟最佳)
整體評分:❤❤❤❤❤❤(10❤滿分)
是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)
下午茶
2018-07-05 63 瀏覽
今日早左翻工,翻到公司附近又唔想甘早翻去扮工,所以係公司附近食個早餐先,見到麥當勞好似有新嘢,呢個包我未食過,所以就入去試一試先scrambled egg &beef burger,個包好軟綿綿,好好食,炒蛋炒得算滑,加配上牛肉漢堡扒,味道出奇咁夾,好好食。仲有炸薯餅,炸得啱啱好,鬆脆,味道不過不失。最近麥當勞推出左奶茶,唔使加錢可以飲熱奶茶,奶味算濃,茶底也算合格,唔使加錢可以一試。成個餐$25.5,算合理,下次會再食。
仲有炸薯餅,炸得啱啱好,鬆脆,味道不過不失。
成個餐$25.5,算合理,下次會再食。
2018-06-05
$25.5 (早餐)
2018-05-03 98 瀏覽
今日lunch又有$10黑松露加中氣水一杯,我要叫埋個魚柳包,再黎個兩件雞翼,用埋個app滿$25蚊減$10蚊既優惠,四樣野加埋都係$21.5咋喂....
2018-05-03
5 分鐘 (堂食)
$21.5 (下午茶)
用餐優惠
優惠券
2018-01-19 120 瀏覽
2018年麥當勞出左18日大優惠, 每日都有唔同嘅食品優惠, 仲出左新口味嘅麥旋風。新口味麥旋風係士多啤梨脆脆, 賣$10渣, 都算抵食!! 雖然賣相同廣告有啲唔同, 但味道都唔錯。有士多啤梨肉, 味道酸酸地, 士多啤梨漿唔會似藥水味。脆脆增加口感, 可惜蛋糕食唔出咩口味。整體黎講$10對得住個價~

。脆脆增加口感, 可惜蛋糕食唔出咩口味
。整體黎講$10對得住個價~
2017-12-01 113 瀏覽
見好耐冇食,所以早餐就選這個。經常經過但是時間緊迫開了約兩個月地方比其他店是細終於有少許時間來試試...飽依然是麥記最好煙煙un 的飽款,蛋亦冇變依然咁乾同硬!!!不過硬得有蛋味。仲有豬柳依舊好薄最好最喜歡那陣香味當然重要在蛋面加少少鹽哪,芝士係成個包的靈魂熔熔地咁就最好味了。再加杯即磨咖啡。香濃又提神嘩真是好味的一個早餐。價錢連即磨咖啡二十有找見到服務員十分有禮樂意為每位客人服務最重要有笑容.....一天工作就由這麼開始
見好耐冇食,所以早餐就選這個。
經常經過但是時間緊迫
開了約兩個月地方比其他店是細
終於有少許時間來試試...
飽依然是麥記最好煙煙un 的飽款,
蛋亦冇變依然咁乾同硬!!!
不過硬得有蛋味。
仲有豬柳依舊好薄
最好最喜歡那陣香味
當然重要在蛋面加少少鹽哪,

芝士係成個包的靈魂
熔熔地咁就最好味了。
再加杯即磨咖啡。
香濃又提神
嘩真是好味的一個早餐。
價錢連即磨咖啡二十有找
見到服務員十分有禮
樂意為每位客人服務
最重要有笑容.....
一天工作就由這麼開始
2017-07-17 219 瀏覽
星期六早上去了觀塘工業區的麥當勞食早餐,發現麥cafe 有個「咖啡+多士」的優惠組合,一杯標準裝的咖啡及一份多士盛惠27元,我點了一杯cappuccino 及一份芝士通粉多士,服務員話芝士通粉這款要加一蚊,我說無所謂。我之前未曾試過用通粉來做餡料的多士,多士的賣相不錯,有深淺不一的坑紋,食落嘅感覺又幾過癮喎! 如果芝士有剛溶的狀態就更加好, 而那杯 cappuccino 是麥cafe的一貫水準,整體感覺不錯!
2017-06-29 141 瀏覽
甘大間公司,成本低又成日加價,質素仲每況越下!某天晚上食完飯就去觀塘駱駝漆大厦附近間麥當勞食個雪糕甜品,叫左杯焦糖芭菲,價值十幾蚊,其實係新地加兩塊餅同焦糖醬。不過買前都知既,但估唔到份量係少到甘,應該係半杯多少少甘上下!而焦糖份量勁少,得相見到果啲,同相片爭好遠囉,完全係兩回事!味道就係平時食完既新地,七蚊就買到。餅乾都算脆,無咩特別。早前都買左張甜品卡,買上送下果只,新地果個寫住新口味適用,但長期都無得用,有時出抹茶,紫薯果啲都完全用唔到,問職員甘咩為之新口味?佢地話佢地都唔知!本身諗住佢新口味都適用就買黎用下,試新味雪糕都可以平啲,依家完全得物無所用囉,甘我唔洗俾錢買啦!差差差!
甘大間公司,成本低又成日加價,質素仲每況越下!

味道就係平時食完既新地,七蚊就買到。餅乾都算脆,無咩特別。

差差差!

2017-05-20 132 瀏覽
今日返完通宵去同男朋友食個麥當勞早餐先訓覺!男朋友揀左個板燒雞排扭扭粉配雞湯套餐搭個香炸薯餅!剩係個名都覺得好長!不過見佢食個雞排咁香就知好食啦!個扭扭粉我都食左幾啖,難得既係無大家樂既湯底咁咸!配埋個薯餅岩岩好!
剩係個名都覺得好長!
不過見佢食個雞排咁香就知好食啦!
2017-05-19 113 瀏覽
話說今日要早起去玩!所以去左食個麥當當早餐!麥當當最新(對我黎講)既扭扭粉真係幾好食!彈牙又唔難咬!配埋個雞湯,係油左少少不過格外醒神!跟餐有個炸到好香既薯餅,食完杯返杯即沖咖啡,早晨perfecto!!
2017-05-19
早餐
2017-04-10 127 瀏覽
呢排麥當勞推陳出新,一次過出咗三款The Signature Collection系列新漢堡,分別係芝味蘑菇安格斯,清新田園烤雞同埋狂惹火辣脆雞,同時亦取消咗板燒雞腿包,足三兩同至尊漢堡.三款新口味之中睇落芝味蘑菇安格斯漢堡比較吸引,呢款漢堡用咗法國甜包,表面比一般麵包光滑,質感鬆軟,微甜同埋有少少牛油香,我覺得味道有啲似麵包店嘅排包.中間夾住安格斯牛肉漢堡扒,目測估計比平時嘅漢堡扒厚兩倍,食起嚟有牛味又唔乾身.芝士方面就有兩種,分別係車打芝士同白芝士,當中仲有羅馬生菜,而烤蘑菇,炒洋蔥同松露風味醬就令整體更香.我覺得味道濃郁得來又唔會過份重口味.朋友就覺得法國甜包令漢堡多咗啲甜味,感覺有少少唔夾,仲邊食邊話都係鍾意足三兩多啲.呢次我哋配咗粒粒粟米杯,比炸薯條嚟得健康.

粒粒粟米杯
呢次我哋配咗粒粒粟米杯,比炸薯條嚟得健康.
2017-03-21 161 瀏覽
本身諗住買杯咖啡叉叉電開始工作, 入到嚟見到大大個阿華田咖啡宣傳牌就心思思試下啦, 就叫咗杯阿華田脆脆鮮奶咖啡.由於係外賣, 所以阿華田脆脆係另上要自己倒.  大約5分鐘拎到返去之後, 打開個蓋見啲奶泡都塌哂.喺咁嘅情況下再倒埋阿華田脆脆之後就變成咁!! 又因為冇俾咖啡棒冇得攪勻一下, 咁唯有照飲啦, 感覺成件事催毁哂!後來發現當杯咖啡擺耐咗一陣, 阿華田脆脆係會與奶泡融入, 飲落去有啲似mocha嗰種味.另外叫咗份雞肉火腿碎蛋芝味多士, 跟咖啡買真係好抵, 只需加$13就有2大件,  碎蛋芝士好搶味, 不過1人食哂2件真係有啲濟.