2009-09-28 19 瀏覽
好難相信點解大家都仲會繼續飲d珍珠一陣火酒味我飲左兩啖就無再食d珍珠無咩茶味... 只係得奶味真係唔多得
好難相信點解大家都仲會繼續飲
d珍珠一陣火酒味
我飲左兩啖就無再食d珍珠
無咩茶味... 只係得奶味
真係唔多得
2009-09-09 20 瀏覽
以往好少起街飲呢d野, 但尋日起街經過見到咁多人排隊, 天氣又熱, 就走去熱鬧下, 見到而家有個特價優惠, $10有杯700cc既招牌珍珠奶茶, 仲要可以揀你自己既口味, 少甜, 走甜, 多/少珠, 多/少冰, 我揀左少冰少甜, 其實甜度o岩o岩好, 唔係話少甜, 唔知係咪平時我飲野都唔落糖, 所以覺得佢似正常多, 但味道都ok架, 以咁既價錢咁大杯, 都值得一試, 佢地都好細心, 每杯面都會貼左貼紙, 唔會搞錯
, 佢地都好細心, 每杯面都會貼左貼紙, 唔會搞錯
2009-09-08
  • 珍珠奶茶
行開灣仔, 熱到咁.. 梗係揾返啲嘢飲下香蕉奶茶: 唔啱飲既人會認為有啲似葯水味, 但我好鐘意香蕉野, 對我嚟講唔錯! 有陣香蕉既香味~ 但正常好似甜左啲, 下次會叫少甜友人既香草奶湅奶茶就麻麻.. 因為想食奶湅先叫, 點知啲奶湅冇咩咬口, 同啫喱冇分別, 都係貢茶啲奶湅最好食下次想試下薄荷奶茶!
行開灣仔, 熱到咁.. 梗係揾返啲嘢飲下

下次想試下薄荷奶茶!
香蕉奶茶+我隻受傷的無名指
2009-08-22
香蕉奶茶+我隻受傷的無名指
  • 香蕉奶茶少甜
2009-09-02 7 瀏覽
珍珠奶茶店開到成行成市,麻吉是第一間打入灣仔區(現在有兩間),所以是有客源的。位置不太理想,剛剛走到來這兒,很熱很熱天氣,又來一杯700cc 珍珠奶茶。開業不久,很平價,十元就有一杯。排隊人數不多,奶茶很快到手。杯未有任何logo,可能試業後才有自己的logo 吧。試第一口,奶味幾重,但沒什麼茶味,少甜後甜店剛剛好,珍珠偏淋,又未到一pat pat的,是沒有哨口。不太理想的一杯,不過它在灣仔,地點也算方便,細心一點,就在地鐵站附近,大熱天時可能還有下次的。

2009-09-01 7 瀏覽
這陣子,珍珠奶茶店如雨後春筍,一間接一間的新開張,這晚路過修頓球場,見有一新店,又想試新東西。本想飲珍珠奶茶,但見有推廣「薄荷荔枝玉露」,名字豔麗清涼,便改變主意,叫一杯試試。一飲之下,味道太甜,薄荷味單薄,杯底有荔枝味椰果,祇是一杯有些少薄荷味的糖水,也許要飲珍珠奶茶才可知道其實力。

薄荷荔枝玉露
2009-08-30 3 瀏覽
e間嘢聽好多人講都話好正~今日我就走o左去試試係咪真係咁好~幾個fd去到叫o左個珍珠奶茶,薄荷荔枝黑珍珠(好似係咁個名)同芝麻奶茶d職員ge服務都唔錯....都好快就出到個產品比我地我貪得意叫d fd比我試下佢地o個杯係點~所以3杯ge味道我都大約有試到珍珠奶茶真係唔錯....個味道o岩o岩好同台灣所飲ge有9成相似薄荷荔枝黑珍珠就咁睇個樣好似怪怪地咁...但係一飲落去就有種好清新ge感覺~有荔枝味之餘仲有陣陣ge薄荷香....真係幾特別!!!!不過好似冇乜係其他地方見過~芝麻奶茶都唔差.....唔會話太味咁....d芝麻都好香!!!總括而言.....真係值得一試再試ge!!!!價格又好合理~最緊要ge係好難係hk眾多中搵到間係最似台灣所賣ge味道!!!我覺得e樣係最難得!!!!希望會keep到la!!!
e間嘢聽好多人講都話好正~
今日我就走o左去試試係咪真係咁好~
d職員ge服務都唔錯....
都好快就出到個產品比我地
我貪得意叫d fd比我試下佢地o個杯係點~
所以3杯ge味道我都大約有試到
珍珠奶茶真係唔錯....
個味道o岩o岩好同台灣所飲ge有9成相似
薄荷荔枝黑珍珠就咁睇個樣好似怪怪地咁...
但係一飲落去就有種好清新ge感覺~
有荔枝味之餘仲有陣陣ge薄荷香....
真係幾特別!!!!
不過好似冇乜係其他地方見過~
芝麻奶茶都唔差.....
唔會話太味咁....
d芝麻都好香!!!
總括而言.....
真係值得一試再試ge!!!!
價格又好合理~
我覺得e樣係最難得!!!!
希望會keep到la!!!
  • 薄荷荔枝黑珍珠
2009-08-26
今日熱到想死剛剛同班 fd 行過"麻吉"所以試一試,一睇 menu 正呀有沙冰毫不考慮即刻要杯菠蘿沙冰,效率都幾快唔需要等太耐不過唔係全杯都係沙冰就有 d 失望,因為佢會跟埋 d 類似啫喱既物體如果唔鍾意食都唔知點撥開佢因為個杯係密封,應該可以落 order 前講定,朋友們試珍珠奶茶,茶味同奶味都剛剛好,珍珠都唔錯唔會好硬或太軟,又唔太多冰,朋友話奶茶水準幾高,唔似得有 d 舖頭勁多冰無奶味不過始終都係甜左少少,仲有朋友試左杯薄荷荔枝黑珍珠,見到個顏色都有 d 倒胃,因為勁似漱口水,朋友飲後覺得無甚特別,薄荷唔薄荷荔枝唔荔枝,始終都係珍珠最珍珠,最後一杯蜂蜜綠茶,都ok但都係稍甜不過十蚊大大杯十分抵飲,正!!
2009-08-25
$12 (其他)
  • 菠蘿沙冰
2009-08-13 14 瀏覽
聽說灣仔開了一間台灣飲料..本人喜歡喝的關係所以去了一試..買了珍珠奶茶..朋友買了優惠的荔枝玉露..珍珠很好吃..比起旺角的那些好多了..也不失茶味..是值得一試再試朋友說荔枝玉露也蠻好..買了香芋奶茶給mama..她也說香芋很香,,不像旺角的沒什麼味道..值得再試!
聽說灣仔開了一間台灣飲料..
本人喜歡喝的關係所以去了一試..
買了珍珠奶茶..朋友買了優惠的荔枝玉露..
珍珠很好吃..比起旺角的那些好多了..
也不失茶味..是值得一試再試
朋友說荔枝玉露也蠻好..
買了香芋奶茶給mama..她也說香芋很香,,
不像旺角的沒什麼味道..
值得再試!
2009-08-12
  • 香芋奶茶
2009-08-12 6 瀏覽
最近台式飲一間接一間的開, 連灣仔都有呀呢間第一次試, 唔知好不好架~我叫咗金桔青檸, 微甜, M SIZE, $10又估唔到好飲, 佢吔落足份量, 味道不差, 又不會因少甜而飲不到金桔的味道 (但都係甜咗DD 啦)我朋友叫咗珠珍奶茶, 我試咗一啖, 覺得佢珍珠好正, 好煙UM , 好好呀我朋友飲完仲專登買一杯比佢媽媽飲添...呢間嘢都無包裝既,或許省回包裝費, 又平少少 , 味道又足料啦, 我寧願不要包裝, 因為好飲既嘢不用包裝都能打響名堂我會再試, 下次再話比大家知啦
最近台式飲一間接一間的開, 連灣仔都有呀

呢間第一次試, 唔知好不好架~

我叫咗金桔青檸, 微甜, M SIZE, $10

我朋友飲完仲專登買一杯比佢媽媽飲添...

我寧願不要包裝, 因為好飲既嘢不用包裝都能打響名堂
我會再試, 下次再話比大家知啦
2009-08-09
食到飽就買野飲, 去左間灣仔新開既珍珠奶茶鋪度試下上次經過咁岩佢整緊上面個招牌, 所以冇打擾佢今日黎, 12點已經有3,4個人等緊.珍珠奶茶700cc $10, 原價$12見你平左少少, 就試下你哩個係咪真係招牌啦反而見幾個人都叫芋香奶茶等左數分鐘既珍奶奶茶, 半糖少冰少珍珠哩度既糖有分少甜(3/4糖), 半甜(1/2糖), 微甜(1/4糖)我哩排訓練左自己食/飲少d 甜野, 所以半糖我覺得味道岩岩好啦但係茶味真係唔好係夠, 加上已經叫左半糖, 所以杯野係冇茶冇甜味, 其實似杯有少少味既水叫左少冰少珍珠好似冇少過咁. 當然我都唔知如果正常既話會係點. 所以冇得比較珍珠唔會黐埋一pat, 亦都唔係雪到好硬, 係偏林既一隻, 所以唔錯.整體黎講我覺得哩間野位置唔錯, 味道都仲ok, 但當然希望佢仲可以改進o係灣仔黎講已經唔錯, 因為冇對手. 佢同開心檸檬比既話, 哩間始終都大件夾抵飲d
食到飽就買野飲, 去左間灣仔新開既珍珠奶茶鋪度試下
上次經過咁岩佢整緊上面個招牌, 所以冇打擾佢
今日黎, 12點已經有3,4個人等緊.

珍珠奶茶700cc $10, 原價$12
見你平左少少, 就試下你哩個係咪真係招牌啦
反而見幾個人都叫芋香奶茶

等左數分鐘既珍奶奶茶, 半糖少冰少珍珠

2009-08-04 5 瀏覽
今日去完動漫節去買..買左珍珠奶茶..我認為甜度可以..都解到渴..值得一提係服務..店入面全部都係青少年..18-20..其中一個細粒ge女仔講野超大聲..似玩多過做..我聽到佢對其中一個女ge禮貌又唔多好..咁樣都好影響出飲品ge時間..哩樣真係要改善一下..
今日去完動漫節去買..
買左珍珠奶茶..我認為甜度可以..
都解到渴..

值得一提係服務..
店入面全部都係青少年..18-20..
其中一個細粒ge女仔講野超大聲..
似玩多過做..
我聽到佢對其中一個女ge禮貌又唔多好..
咁樣都好影響出飲品ge時間..
哩樣真係要改善一下..
2009-08-03
2009-08-02
佢話係試業好試試皇牌珍珠奶茶$10我唔好珍珠,所以叫咗走珍珠半甜、少冰不錯嘅茶味、剛好嘅奶味,有機會行經都會再飲但純粹個人喜愛,我都係覺得可以多番DD茶味就冇得頂
佢話係試業
好試試

皇牌珍珠奶茶$10

我唔好珍珠,所以叫咗走珍珠
半甜、少冰

不錯嘅茶味、剛好嘅奶味,有機會行經都會再飲

但純粹個人喜愛,我都係覺得可以多番DD茶味就冇得頂
2009-08-01
2009-07-28 9 瀏覽
書展後路過, 人不多, 正好買來解渴試業期間, 除了"皇冠珍珠奶茶"700cc售$10(原價$12), 其他好像都是原價...要了少甜, 等了5分鐘. 冰塊很少, 不會愈喝愈淡, 但味道真的好一般每一口都食到珍珠, 但是珍珠沒有用糖水煮, 淡而無味, 而且煮得不夠透, 較"un"整體好一般, 勝在飽肚反而值得一提的是服務4位店員平均只有20歲, 而售票的(應該是阿頭)明顯是超新人, 無經驗而且目口目面亦不會咨詢你要多少甜&冰, 期間更突然走出店外驗票.meun只印在一張小巧的白紙, 不走近根本看不到不過試業期還說得過去, 希望店方可以多多改善吧
書展後路過, 人不多, 正好買來解渴

要了少甜, 等了5分鐘.
冰塊很少, 不會愈喝愈淡
, 但味道真的好一般

整體好一般, 勝在飽肚

反而值得一提的是服務
亦不會咨詢你要多少甜&冰, 期間更突然走出店外驗票.
meun只印在一張小巧的白紙, 不走近根本看不到

不過試業期還說得過去, 希望店方可以多多改善吧
2009-07-26 3 瀏覽
taiwan boba drink is so popular nowadays, we can buy them easily. to me, the boba inside the drinks are more attractive than the tea or juice or whatever. 珍珠烏梅綠茶(小甜):it is really refreshing, the sourness and the sweetness matched so well, the taste is like 酸梅湯. the boba is chewy and their size is just alright, perhaps they have adjusted the quantity of boba, our drink is full of boba which really impressed me
2009-07-25
2009-07-19 10 瀏覽
阿爸放工經過呢間野,買咗兩杯野飲番屋企。一杯珍珠奶茶 ($10) 同一杯荔枝玉露 ($12),全無走冰少甜。由於無走冰,所以番到屋企時仲有d冰浮浮吓。雖然無走冰,但味道都夠濃喎!唔會稀到無咩味。珍珠奶茶茶味濃,奶味份量亦剛好,不過稍為甜了點,叫少甜應該會好d。入口很滑,不過珍珠實在太少,不會有一啜珍珠湧入口的感覺。而且珍珠無用糖水煮,所以係無味嘅,一定要同奶茶一齊先會甜甜地。荔枝玉露底部有椰果,不過同珍珠奶茶一樣,椰果份量實在太少。椰果都唔係好貴啫,俾多d會令口感好很多!何必咁姑寒呢!味道偏甜,無咩特唬可言。
阿爸放工經過呢間野,買咗兩杯野飲番屋企。
由於無走冰,所以番到屋企時仲有d冰浮浮吓。
雖然無走冰,但味道都夠濃喎!唔會稀到無咩味。
入口很滑,不過珍珠實在太少,不會有一啜珍珠湧入口的感覺。

荔枝玉露底部有椰果,不過同珍珠奶茶一樣,椰果份量實在太少。
椰果都唔係好貴啫,俾多d會令口感好很多!何必咁姑寒呢!
味道偏甜,無咩特唬可言。
珍珠奶茶 + 荔枝玉露
珍珠太少
椰果也是少得不得了!