😋天氣涼涼地好想食雞煲 今次試呢間火鍋店好特別一個價錢 除咗有雞煲之外仲包埋卜卜蜆煲、海鮮、刺身、打邊爐和牛任食😍-落單後 首先送上嘅係冰火翡翠螺同涷蟹翡翠螺辣得嚟螺肉好爽 涷蟹好新鮮 啖啖肉👍🏻炸物拼盤 我地叫咗吉列蝦、炸雲吞和泡菜餃子 全部都係即炸 最啱係等雞煲個陣食住先是令刺身拼盤 當日有三文魚、帶子、甜蝦、八爪魚、北寄貝 賣相唔錯 味道都正常-招牌麻辣雞煲 醬汁非常濃郁 帶一點辛辣味入面有雞肉、洋蔥、芫荽、薯仔薯仔索哂啲汁好好味 雞肉頗嫩滑😋食完就可以示意店員上火鍋我哋揀咗混你個醬卜卜蜆煲 另外仲有其他口味嘅鍋可以揀卜卜蜆比想像中大隻 幸運地係每一隻都冇沙蜆肉味道好鮮甜 湯底仲有啲娃娃菜索汁都好味食哂之後就可以加湯打邊爐啦~-動L豪華是令海鮮拼盤 有海蝦、鮑魚、帶子同蜆等新鮮海鮮隻蝦放咗一陣仲好生猛真係估唔到👀 澳洲和牛、部分海鮮都係無限追加比較推薦有M7澳洲和牛、安格斯牛頸脊同美國牛後胸蟹籽蝦滑同墨魚滑都食到粒粒海鮮~仲未夠嘅自助吧仲有各種丸類、蔬菜、飲品、雪條供應整體用餐體驗都好好 好適合一班朋友一齊聚會👏🏻好味評分😋:4/5🌟🌟抵食指數🤑:4/5 🌟🌟餐廳環境 🤪:4/5
😋
天氣涼涼地好想食雞煲 今次試呢間火鍋店好特別
落單後 首先送上嘅係冰火翡翠螺同涷蟹
翡翠螺辣得嚟螺肉好爽 涷蟹好新鮮 啖啖肉👍🏻
招牌麻辣雞煲 醬汁非常濃郁 帶一點辛辣味
入面有雞肉、洋蔥、芫荽、薯仔
薯仔索哂啲汁好好味 雞肉頗嫩滑😋
食完就可以示意店員上火鍋
我哋揀咗混你個醬卜卜蜆煲 另外仲有其他口味嘅鍋可以揀
卜卜蜆比想像中大隻 幸運地係每一隻都冇沙
蜆肉味道好鮮甜 湯底仲有啲娃娃菜索汁都好味
食哂之後就可以加湯打邊爐啦~
動L豪華是令海鮮拼盤 有海蝦、鮑魚、帶子同蜆等新鮮海鮮
隻蝦放咗一陣仲好生猛真係估唔到👀
澳洲和牛、部分海鮮都係無限追加
比較推薦有M7澳洲和牛、安格斯牛頸脊同美國牛後胸
蟹籽蝦滑同墨魚滑都食到粒粒海鮮~
仲未夠嘅自助吧仲有各種丸類、蔬菜、飲品、雪條供應
整體用餐體驗都好好 好適合一班朋友一齊聚會👏🏻

好味評分😋:4/5🌟🌟
抵食指數🤑:4/5 🌟🌟
餐廳環境 🤪:4/5🌟🌟
價錢💰:$398@1
地址:麻甩爐海鮮雞煲私房菜
旺角彌敦道565-567號銀座廣場LG樓

依間位於銅鑼灣既餐廳主打雞煲火鍋,套餐有齊刺身,凍蟹,海鮮拼盤,和牛,卜卜蜆,雞煲同多種火鍋配料🫶🏻而家天氣凍凍地去打邊爐就岩哂!麻。五重奏($398)首先前菜可以揀凍蟹/翡翠螺,食打邊爐有凍蟹食都真係第一次!蟹肉好多味道鮮甜,餐廳仲好貼心咁提供左手套方便進食,翡翠螺口感彈牙帶嚼勁刺身拼盤有三文魚,北寄貝,八爪魚,帶子同甜蝦,甜蝦好大隻d刺身都幾新鮮!雞煲我地叫左小辣,不過都覺得有少少辣😂不過不得不讚佢既雞煲汁真係好好食,唔會好咸又真係會有嘴麻既感覺好入味,雞仲可以無限添加火鍋可以揀豬骨鍋/卜卜蜆鍋,平時食卜卜蜆鍋通常用好多細細隻既蜆擺滿成個鍋,依度係用大大隻既蜆,所以食落特別有口感🥰時令海鮮拼盤當日既海鮮係聖子,鮑魚,帶子,沙白同蝦,樣樣都好新鮮,d蝦黎到既時候仲識郁!M7澳洲和牛,安格斯牛頸脊同牛後胸都係無限添加,牛肉既厚度同油脂分佈都好平均,食落去唔會覺得好油膩,仲有豚肉片,蝦滑,墨魚滑,鴨血,廣島蠔,鯇魚片,青口,龍躉片同白鱔片,炸物有榴連炸彈,芝士年糕,炸雲吞同南瓜薯餅餐廳設有自助區,飲品種類都幾多,淨係茶都有五款,仲有青瓜,木耳同螺肉等等既小食,各種丸類同蔬菜,所以就算幾大

麻。五重奏($398)

餐廳設有自助區,飲品種類都幾多,淨係茶都有五款,仲有青瓜,木耳同螺肉等等既小食,各種丸類同蔬菜,所以就算幾大食食完依個套餐都一定會超飽!🤣
2024-01-25
🍽️食物方面:三重奏💲308 (星期五/假日💲328)1️⃣養生蟲草花雞煲(另有3款味)唔係乾同爆熱氣嗰種 Fill咗轉生雞+蟲草花幾鍾意個味 當邊爐湯底淥嘢食 小心碎骨2️⃣混你個醬卜卜蜆火鍋(另有3款味)有芫茜,洋蔥,娃娃菜 加湯再煲下就唔辣3️⃣牛肉盛宴(2款豬/4款牛)電話落單 熟食試咗章魚小丸子同芝士年糕都👌🏻ℹ️自助區有40款嘢食, 有凍熱飲櫃🚨一渣渣係湯 我哋同隔籬枱都以為係涼茶📷打卡方面:坐燈牌位燈光靚 個煲蓋餐具兜好好用🔈環境方面:坐位舒適 自助區拎嘢好集中 有圍裙同濕紙巾 廁所正常💬其他資訊:麻甩爐海鮮雞煲私房菜 📍旺角彌敦道565-567號銀座廣場LG樓💰星期四夜晚+1後人均💲342Keep單一個月內再食晚市有88折
🍽️食物方面:
三重奏💲308 (星期五/假日💲328)
1️⃣養生蟲草花雞煲(另有3款味)
唔係乾同爆熱氣嗰種 Fill咗轉生雞+蟲草花
幾鍾意個味 當邊爐湯底淥嘢食 小心碎骨
2️⃣混你個醬卜卜蜆火鍋(另有3款味)
有芫茜,洋蔥,娃娃菜 加湯再煲下就唔辣
3️⃣牛肉盛宴(2款豬/4款牛)
電話落單 熟食試咗章魚小丸子同芝士年糕都👌🏻

麻甩爐海鮮雞煲私房菜
📍旺角彌敦道565-567號銀座廣場LG樓
💰星期四夜晚+1後人均💲342
Keep單一個月內再食晚市有88折
天氣寒冷嗰陣最適合食火鍋雞煲,又想品嚐海鮮刺身同特別嘅鍋底。除咗傳統嘅重慶雞煲,仲有養身蟲草花雞煲同藥膳花雕醉雞煲首先嘗試清新甜美嘅凍蟹同🐚翡翠螺,同埋炸物拼盤。之後再開始打邊爐,品嚐蟲草花雞煲湯底,香濃足特濃茄豬骨牛尾鍋湯底採用咗好多鮮茄,味道酸甜開胃,而牛尾油香亦充滿整個湯底。刺身拼盤包括三文魚、油甘魚、蝦、墨魚同北寄貝,擺盤精美,海鮮保持著鮮嫩嘅狀態。時令海鮮拼盤蟶子、龍躉片、海蝦同鮑魚等各種新鮮海鮮,即使過咗一段時間,海蝦仍然保持著生猛嘅狀態。無限點M-7澳洲和牛、頂級牛板腱同特定海鮮。自助吧亦有各種丸類、蔬菜、雪糕雪條同飲品供隨意選擇。

時令海鮮拼盤

💡麻.五重奏高質雞煲火鍋雞煲加上打邊爐就經常食,再加上刺身同埋新鮮海鮮就比較少啦,今次黎到呢間叫麻甩爐海鮮雞煲私房菜既餐廳,餐廳有個澳洲和牛海鮮雞煲套餐包含晒刺身,海鮮,雞煲,再打邊爐,十分之低食呀,低食得黎仲要好味。🍽️一重奏 - 冷盤前菜前菜已經好有驚喜,前菜有時令凍蟹同埋冰火翡翠螺。首先,原隻凍蟹不但大小適中,而且每一啖都能食到海洋既鮮美。蟹肉質地既細膩又濃郁,再配上少少醋,更能突顯到鮮甜味道,實在係開胃的佳品。,而冰火翡翠螺大大粒,而且肉質爽脆,配上濃郁又微辣既調味汁,令人回味無窮。🍽️二重奏 - 新鮮刺身當晚刺身有三文魚,八爪魚,帆立貝,甜蝦,北寄貝,5款刺身都十分之新鮮。個人比較鐘意三文魚同埋帆立貝,帆立貝就好鮮甜,三文魚就好厚身食落好滿足。🍽️三重奏 - 招牌麻甩雞煲呢個麻甩雞煲係鋪頭既招牌菜,上菜後店員會過黎幫手炒多轉,炒既過程中濃郁既香味已經令人難以抗拒。雞煲既麻辣味道真係好刺激,而雞肉本身就好滑嫩又入味,真係越吃越上癮呀。🍽️四重奏 - 上湯金牌素翅冬瓜煲打邊爐可以食到冬瓜煲真係好少見!呢個冬瓜煲營養豐富得黎又開胃,湯底清新爽口,結合左冬瓜既自然甜味同埋素翅條既鮮美,真係十
💡麻.五重奏高質雞煲火鍋

🍽️一重奏 - 冷盤前菜

🍽️二重奏 - 新鮮刺身

🍽️三重奏 - 招牌麻甩雞煲

🍽️四重奏 - 上湯金牌素翅冬瓜煲
打邊爐可以食到冬瓜煲真係好少見!呢個冬瓜煲營養豐富得黎又開胃,湯底清新爽口,結合左冬瓜既自然甜味同埋素翅條既鮮美,真係十分之健康創新。

🍽️五重奏 - 動L豪華時令海鮮拼盤 + 澳洲和牛任食
海鮮拼盤中的鮑魚、蜆、貴妃蚌、海蝦同埋帶子都極為新鮮,尤其係鮑魚的軟嫩質地,同埋象拔蚌加帶子的彈牙口感,加上海蝦的鮮甜,令到成個拼盤真係稱得上十分之豪華。

對於肉食愛好者黎講,呢到既M7澳洲和牛同埋安格斯牛頸脊係絕對亮點。高品質的牛肉,油花分佈均勻,而且肉質香滑,入口即化。牛後胸好爽口,豚肉就好煙韌。此外,自助區提供左各式各樣火鍋配料。至於飲品同埋甜品的選擇都十分之多樣化,絕對令人滿意。

2024-01-17 281 瀏覽
有同事上星期食完呢間雞煲話幾好食話個海鮮餐好多嘢食叫我比次機會試吓真係由頭食到尾都未見到終點😂一開波上盤刺身拼盤又真係幾好諗住hea你點知又有裝飾唔錯食完轉咗雞煲甜甜哋辣辣哋又幾惹味唔係死辣我平時食開十小辣都食到煲入面啲薯仔同洋蔥好惹味不過有啲薯仔炸唔透有啲生轉咗個冬瓜湯配海鮮盤清清地烚海鮮聞到隔嚟枱個卜卜蜆好似好吸引下次一定會試食咗好多蜆同蝦坐低一路食到尾都唔得閒出去夾嘢食食完個餐啲嘢都飽😂總括係無介紹錯海鮮新鮮同埋榴連波好食即叫即炸熱到辣親口
有同事上星期食完呢間雞煲話幾好食

海鮮新鮮
同埋榴連波好食
即叫即炸熱到辣親口
2024-01-16
由3位麻甩佬喺2019年開設嘅海鮮雞煲私房菜,並以麻甩雞煲作招徠,更有藥膳花雕醉雞、養生蟲草花、特濃花膠雞煲。我地今次就叫咗麻五重奏,每位只需$398,睇埋落去睇吓有咩食😁✿ 第一重奏(冷盤前菜)有時令凍蟹🦀同埋冰火翡翠螺,翡翠螺好大隻,我諗冰火意思系螺肉其實系凍嘅但又做到麻辣味道🔥✿ 第二重奏(新鮮刺身)刺身種類有三文魚、帶子、魷魚🦑北寄貝 甜蝦,比想像中新鮮好多,尤其帶子切到薄片刀功真不俗,其餘數款刺身亦新鮮。✿ 第三重奏(先雞煲)第一段講咗有咩雞煲選擇,我地就揀咗招牌麻甩雞煲。麻甩雞煲原來即麻辣雞煲,揀咗最少戈隻BB辣,都似小辣,麻嘅程度亦明顯🥵雞肉幾嫩滑。✿ 第四重奏(後火鍋)火鍋湯底有上湯金柳素翅冬瓜、薯茄豬骨、混你個醬卜卜蜆、香茜胡椒豬骨,我地就揀咗混你個醬卜卜蜆,卜卜蜆多同埋冇沙👍🏼混醬香氣四溢,食蜆肉就入味。✿ 第五重奏(海鮮肉類大盛宴)海鮮肉類種類就多喇,有馬刀貝、蟶子、鮑魚、蜆肉,鮑魚好易食吾會太痴住個殼,蟶子吾多地方有,品種特別。肉類有M7澳洲和牛、安格斯牛頸脊、牛後胸,M7澳洲和牛、安格斯牛頸脊脂肪比例均勻🐮

✿ 第一重奏(冷盤前菜)

✿ 第二重奏(新鮮刺身
✿ 第三重奏(先雞煲

✿ 第四重奏(後火鍋
✿ 第五重奏(海鮮肉類大盛宴)
2023-12-04
哩度有任食雞煲、火鍋仲有刺身、凍蟹、翡翠螺以為放題質素會差?錯了~~哩間款款都好食呀!🩷雞煲入味、濃味、惹味,正!驚喜係海產都好新鮮美味食飽仲有黑糖珍珠雪條任食tim !👍🏻👍🏻🔸冷盤2選1👍🏻👍🏻⏺️時令凍蟹、⏺️冰火翡翠螺都非常有驚喜,前者好鮮甜多講、後者麻辣彈牙,真係可以一人一款試哂佢。.🔸刺身⏺️三文魚、帶子、牡丹蝦、八爪魚厚切口感好正,而且夠新鮮,唔會腥又唔會梅。🔸雞煲👍🏻👍🏻有4款,我哋揀左招牌麻甩雞煲小辣,個醬好夠濃、好香!雞好滑又多肉,仲有炆到勁入味嘅薯仔超好食!🔸火鍋都係4款鍋可揀,我哋叫咗卜卜蜆,有成十幾廿粒蜆,好足料,而且係用新鮮蜆!🔸海鮮肉類大盛宴豪華海鮮有新鮮鮑魚、海蝦(生猛識郁!)、厚厚帶子、蜆、迷你蚌。仲有M7澳洲和牛、安格斯牛頭脊、牛後胸任食及特定海鮮任食,啲肉都好靚仔,粉嫩鮮美,唔會一夾就斷,性價比好高。
哩度有任食雞煲火鍋
仲有刺身、凍蟹、翡翠螺
以為放題質素會差?錯了~~
哩間款款都好食呀!🩷
雞煲入味、濃味、惹味,正!
驚喜係海產都好新鮮美味
食飽仲有黑糖珍珠雪條任食tim !👍🏻👍🏻

🔸冷盤2選1👍🏻👍🏻
🔸刺身
⏺️三文魚、帶子、牡丹蝦、八爪魚
厚切口感好正,而且夠新鮮,唔會腥又唔會梅。

🔸雞煲👍🏻👍🏻

🔸火鍋

🔸海鮮肉類大盛宴
用餐優惠
現金券
2024-01-04 233 瀏覽
我哋揀咗要五重奏($398)咁首先講咗頭兩個步驟先啦第一重奏分別係時令凍蟹/冰火翡翠螺螺肉食落去好煙靭😋😋配埋嗰個醬一齊食真心幾Match第二重奏就係極上時令刺身拼盤全部刺身食落去都好新鮮😍😍(咁當然我最鍾意嘅就係三文魚因為真係好厚肉~~)咁之後第三重奏就係揀雞煲‼️‼️(佢有四款雞煲可以任揀)我哋就揀咗要招牌麻甩雞煲(微辣)食落去味道啱啱好得嚟又唔會太Over🌶️🌶️而且雞肉食落去都幾嫩滑最後第四重奏/第五重奏就係揀湯底+海鮮肉類大盛宴我哋就揀咗要卜卜蜆鍋卜卜蜆鍋食落去都幾鮮甜😝😝而且食落去都唔會有沙之後亦都會有一個海鮮拼盤我自己就比較鍾意食蟶子、鮑魚🤩🤩因為兩個食落去到好彈牙最後就講埋佢哋嘅肉類啦~~M7澳洲和牛同埋安格斯牛頸脊食落去牛肉味幾濃郁😙😙牛後胸食落去亦都好爽口完全做到油而不膩嘅效果☺️☺️豚肉食落去亦都好煙韌出面亦都有好多可以任拎嘅火鍋配料我自己就最鍾意食芥末貢丸🥰🥰
我哋揀咗要五重奏($398)
咁首先講咗頭兩個步驟先啦
第一重奏分別係時令凍蟹/冰火翡翠螺
螺肉食落去好煙靭😋😋
配埋嗰個醬一齊食真心幾Match
第二重奏就係極上時令刺身拼盤
全部刺身食落去都好新鮮😍😍
(咁當然我最鍾意嘅就係三文魚
因為真係好厚肉~~)

咁之後第三重奏就係揀雞煲‼️‼️
(佢有四款雞煲可以任揀)
我哋就揀咗要招牌麻甩雞煲(微辣)
食落去味道啱啱好得嚟又唔會太Over🌶️🌶️
而且雞肉食落去都幾嫩滑

最後第四重奏/第五重奏就係揀湯底+海鮮肉類大盛宴
我哋就揀咗要卜卜蜆鍋
卜卜蜆鍋食落去都幾鮮甜😝😝
而且食落去都唔會有沙
之後亦都會有一個海鮮拼盤
我自己就比較鍾意食蟶子、鮑魚🤩🤩
因為兩個食落去到好彈牙

最後就講埋佢哋嘅肉類啦~~
M7澳洲和牛同埋安格斯牛頸脊食落去牛肉味幾濃郁😙😙
牛後胸食落去亦都好爽口
完全做到油而不膩嘅效果☺️☺️
豚肉食落去亦都好煙韌
出面亦都有好多可以任拎嘅火鍋配料
我自己就最鍾意食芥末貢丸🥰🥰

今日陪朋友打邊爐,可以坐足3小時任飲飲食,有不同套餐選擇,我哋點了麻甩爐3重奏假日$328/位第一重奏:先點了一款雞煲養生蟲草花雞煲湯底非常濃沃入味,雞煲足料第二重奏: 蕃茄豬骨鍋,這個鍋後上,可以到自助區任飲任食, 蔬菜、丸類肉類、水餃、醬汁應有盡有,仲有多款雪條甜品第三重奏(牛肉盛宴):m7澳洲和牛、 安格斯牛頸椎、牛後胸、豚肉、炸物等即時QR code下單(All subject to 10% service charge)整體味道服務都不俗,喜歡雞煲火鍋既不容錯過

第一重奏:先點了一款雞煲養生蟲草花雞煲
湯底非常濃沃入味,雞煲足料

整體味道服務都不俗,喜歡雞煲火鍋既不容錯過
  • 養生蟲草花雞煲
2023-12-27 140 瀏覽
天氣凍左唔少,最適合約班frd去打邊爐食雞煲今次我就同朋友黎左麻甩爐海鮮雞煲私房菜先黎一盤剌身,帶子好新鮮,可惜唔可以再添之後都會有d限量嘅凍海鮮,三點蟹等等,同朋友都唔食蟹,所以就未能試到……….之後就開始雞煲環節,店員先為我們炒好雞煲,香味好香濃,雞唔夠,可以再按需要再添,因為是即炒,落單後都等左陣,建議如有需要可以早些同店員落單……….之後我地更點了卜卜蜆煲,湯頭比雞煲為淡,每隻蜆都脹卜卜,無湯。亦會跟上一個海鮮盤,海蝦好新鮮,腳仔仲郁下郁下M7澳洲和牛較為瘦,比較欣賞外面自取區有多款青菜🥬供客人隨意自取……….環境適合一大班朋友黎食,因為都有唔小大枱,環境較寧靜……….地址:麻甩爐海鮮雞煲私房菜 (銀座廣場) (旺角)旺角彌敦道565-567號銀座廣場LG樓……….

天氣凍左唔少,最適合約班frd去打邊爐食雞煲
今次我就同朋友黎左麻甩爐海鮮雞煲私房菜
先黎一盤剌身,帶子好新鮮,可惜唔可以再添
……….
環境適合一大班朋友黎食,因為都有唔小大枱,環境較寧靜
地址:

麻甩爐海鮮雞煲私房菜 (銀座廣場) (旺角)
旺角彌敦道565-567號銀座廣場LG樓
2023-12-05
✔️麻·五重奏 $398pp✨前菜✨有時令凍蟹同翡翠螺😙幾鍾意翡翠螺有少少辣味 食落好惹味✨刺身拼盤✨呢個包咗三文魚、甜蝦、北寄貝、帶子同八爪魚😋三文魚幾大舊 而且係腩位 都幾肥美❤️拼盤底部有乾冰 送到嗰陣時會煙霧瀰漫 打卡一流📸✨雞煲✨我哋揀咗藥膳花雕醉雞煲 佢嘅酒香味好濃郁 啲雞都入晒味 而且好滑🥰轉做打邊爐之前 啲雞無限refill 建議大家食多幾round先轉🙈✨打邊爐✨食過濃味嘅雞煲 我哋揀咗上湯金柳素翅冬瓜鍋😌呢個都有乾冰不斷噴煙 煲滾之後 店員會幫手切開啲冬瓜🤩海鮮非常新鮮 啲蝦仲郁緊🤣食落味道幾鮮甜☺️不過呢度嘅牛肉認真麻麻🥲建議大家可以食多啲雞👍🏻👍🏻✨甜品✨呢度有啲平時好少見嘅雪條 例如老虎堂黑糖芝士雪條 幾有新鮮感😋
✔️麻·五重奏 $398pp

✨前菜✨
有時令凍蟹同翡翠螺😙幾鍾意翡翠螺有少少辣味 食落好惹味

刺身拼盤✨

雞煲

✨打邊爐✨

甜品
就到假期約咗三五知已食飯仲有有三個願望,一個話食雞煲另一個又話想食刺身,仲有又要食打邊爐加新鮮海鮮,好彩今日俾我搵到旺角一間主打任飲任食放題火鍋的「麻甩爐」與友人共享豐富既晚餐❗餐廳員工殷勤有禮,細心介紹菜式,除咗煲品可以經職員落單任食之外,食客可以自助掃描點火鍋配料,送餐非常有效率,餐廳座位舒適,裝修雅致!⭐️180分鐘任食雞煲及海鮮肉類大盛宴1️⃣前菜 冰火翡翠螺和凍蟹開胃的好選擇,它們新鮮、口感爽脆,為整餐饗宴帶來了美味的開始。2️⃣刺身 動L豪華海鮮拼盤選材非常豐富,帆立貝、丹蝦、北寄貝和三文魚腩都是高品質的海鮮,鮮嫩多汁,給人一種口感上的享受。3️⃣招牌麻甩雞煲是店裡的招牌菜之一麻辣的湯底搭配著嫩滑的雞肉,讓人回味無窮。4️⃣上湯金柳素翅冬瓜鍋是一道清爽的湯底火鍋,冬瓜的甜味與素翅條盡吸鮮美相得益彰,營養豐富又開胃。5️⃣海鮮及肉食五點海鮮盛有鮑魚、蟶子、蜆、象拔蚌和海蝦等都是新鮮美味的選擇,它們的鮮甜味道會為整體火鍋增添豐富的口感。而肉食方面,M-7澳洲和牛、安格斯牛頸脊、牛胸爽和黑毛豚肉片等等都是不容錯過的選項。這些肉品質鮮嫩,口感豐富,給人一種極致的享受。6️⃣其他配料鴨血、豆苗、丸類和出前一丁

⭐️180分鐘任食雞煲及海鮮肉類大盛宴

1️⃣前菜 冰火翡翠螺和凍蟹

2️⃣刺身 動L豪華海鮮拼盤

3️⃣招牌麻甩雞煲

4️⃣上湯金柳素翅冬瓜鍋是

5️⃣海鮮及肉食

6️⃣其他配料
鴨血、豆苗、丸類和出前一丁等都是經典的火鍋搭配,它們豐富了整餐的口味層次。

7️⃣飲品及雪糕
飲品方面都係包羅萬有包括紙包及罐裝汽水飲品有台式無糖茶及港式菊花茶手等俾你㨂,而甜品方面,當然有任食老虎堂流心芝士雪條及韓國朱古力雪條,完美咁結束呢餐豐富既晚餐。

總體而言,這家火鍋店提供了多種豐富的菜品選擇,無論是海鮮還是肉類,口味都相當出色。而且所在地點鄰近油麻地站,絕對是油尖旺一帶任食煲品火鍋之選❗
2023-12-06
5 分鐘 (堂食)
  • 雞煲
  • 火鍋
下星期開始凍就梗係要烚下烚下 今次呢間就滿足大家幾個願望ಥ_ಥ 前菜先上凍海鮮 分別揀左凍蟹同翡翠螺 兩樣都好鮮甜 螺肉好彈牙 加埋新鮮刺身仲要係厚切 已經開左個胃先🤣緊接既係雞煲 我揀左招牌麻甩雞煲 一上個煲已經香味撲鼻 加左啲香料令成個雞煲更惹味 入面既雞肉俾得好闊佬 肉質仲要好嫩滑 最鍾意用淨左既汁撈烏冬 掛哂啲汁🐓 火鍋揀左酸菜魚片鍋 (但頭先睇latest menu好似換左新口味) 略嫌湯底味道唔夠不過勝在魚片夠滑 海鮮拼盤豪華而新鮮 (蝦仔仲郁緊🦐) 而牛肉紋理清晰 入口肉味重(๑•̀∀- )و值得一讚員工服務態度好好 不厭其煩幫我同朋友影相 而出面自助區選擇好多 仲有好揼本既skippy同老虎堂雪條 飽極都要食返幾條 呢個價錢食到咁多嘢真係好抵🍦
下星期開始凍就梗係要烚下烚下

加左啲香料令成個雞煲更惹味
入面既雞肉俾得好闊佬 肉質仲要好嫩滑
最鍾意用淨左既汁撈烏冬 掛哂啲汁🐓

火鍋揀左酸菜魚片鍋
(但頭先睇latest menu好似換左新口味)
略嫌湯底味道唔夠不過勝在魚片夠滑

海鮮拼盤豪華而新鮮 (蝦仔仲郁緊🦐)

而牛肉紋理清晰 入口肉味重(๑•̀∀- )و

飽極都要食返幾條
呢個價錢食到咁多嘢真係好抵🍦

2023-11-22
2023-12-12 87 瀏覽
一班朋友聚埋一齊食飯通常都會去打邊爐,今次嚟咗旺角呢間地底任食嘅邊爐店,餐廳比較特別嘅係集合咗唔同嘅菜品,分別有冷盤海鮮,刺身,雞煲,最後先係打邊爐,實行要你飽到上喉嚨先走!-——————————————🔥◖麻.五重奏◗ $398/第一重奏-冷盤前菜🦀時令凍蟹凍蟹做前菜又幾少見,凍住食幾鮮甜,配少少醋更加可以突出蟹個鮮甜味~🐚冰火翡翠螺翡翠螺好大隻,口感好彈牙,麻麻辣辣咁🦐/第二重奏-新鮮刺身極上時令刺身拼盤刺身有五款,分別係三文魚、北寄貝、帆立貝、八爪魚、赤蝦,每一款都好新鮮,尤其鍾意帆立貝同埋赤蝦,鮮甜軟糯嘅味道同口感~🐓/第三重奏-雞煲招牌麻甩雞煲藥膳花雕醉雞煲養生蟲草花雞煲特濃花膠雞煲(需每位加$20)今次先試咗招牌麻甩雞煲先,同一般嘅雞煲味道差唔多,味道偏辣舊惹味,但略嫌湯汁會比較多,個人鐘意炒到乾身,焦香少少嘅,不過份量都真係好多,食極都食唔晒咁~🥘/第四重奏-火鍋上湯金柳素翅冬瓜鍋薯茄豬骨鍋混你個醬卜卜蜆鍋香茜胡椒豬骨鍋食完雞煲就會轉煲俾你打邊爐,上湯金柳素翅冬瓜鍋清清哋幾特別,本身以為喺個冬瓜入面打邊爐,原來冬瓜後尾都係切開,同想像中有啲唔同,手機可以叫到唔同小食,出面
一班朋友聚埋一齊食飯通常都會去打邊爐,今次嚟咗旺角呢間地底任食嘅邊爐店,餐廳比較特別嘅係集合咗唔同嘅菜品,分別有冷盤海鮮,刺身雞煲,最後先係打邊爐,實行要你飽到上喉嚨先走!
-——————————————
🔥◖麻.五重奏◗ $398

/第一重奏-冷盤前菜
🦀時令凍蟹

🐚冰火翡翠螺
翡翠螺好大隻,口感好彈牙,麻麻辣辣咁

🦐/第二重奏-新鮮刺身
極上時令刺身拼盤

🐓/第三重奏-雞煲
招牌麻甩雞煲
藥膳花雕醉雞煲
養生蟲草花雞煲
特濃花膠雞煲(需每位加$20)

🥘/第四重奏-火鍋
上湯金柳素翅冬瓜鍋
薯茄豬骨鍋
混你個醬卜卜蜆鍋
香茜胡椒豬骨鍋
食完雞煲就會轉煲俾你打邊爐,上湯金柳素翅冬瓜鍋清清哋幾特別,本身以為喺個冬瓜入面打邊爐,原來冬瓜後尾都係切開,同想像中有啲唔同,手機可以叫到唔同小食,出面都可以拎到丸腸類、蔬菜類等等~

🥓/第五重奏-海鮮肉類大盛宴
動L豪華時令海鮮拼盤(每位5款)
(特定海鮮任食)
M7澳洲和牛、安格斯牛頸脊及牛後胸(無限添加)
海鮮拼盤有五款,分別係海蝦、貴妃蚌、蟶子、鮑魚、蜆,每款都肉眼可見新鮮,海蝦串完仲郁緊!
肉類方面都唔錯和牛🐂、牛頸脊都唔會太肥,而且肉味頗濃,可以無限添加🤩,比較驚喜嘅係豚肉,切得幾厚,口感好豐富,不妨一試!

食完晒咁多樣嘢,出面仲有唔少雪糕雪條可以任拎🍨!味道都幾多種類,老虎堂嘅黑糖流心芝士都幾有新鮮感!

🌟Encore指數:8.7/10