2024-02-02 140 瀏覽
朋友請食飯,正好搵到呢間試一試👍🏻首先呢間野菜單花多眼亂,以為淨係酸菜魚同串燒,點知仲有雞煲,火鍋,海鮮,小菜….淨係頭盤都2-3x 款,三個人都係蝕,食唔到太多款野。求其點左個雞煲,幾個小食飲下酒,諗住睇下係咪樣樣都咁掂。雞煲小辣,味道夠,雞肉最欣賞佢夠滑👍🏻皮蛋同魚皮,好少見到用「黃金皮蛋」啲汁特別好味,魚皮就涼拌,唔係普通生魚皮,餸酒一流👍🏻串燒就乾身,又有肉汁,係茄子唔夠淋,應該太大條嘅原因😁係錯在一開頭就每人兩隻生蠔,點知啲蠔好大隻,下次叫一隻就夠,起碼可以叫多兩個小菜🤤題外話,好欣賞佢個廁所,一間小店,個廁所乾淨程度同屋企一樣,由其飲完酒會常去,乾淨係值得加分。應該短期會同老豆阿媽再去食😁👍🏻啱啱想tag 地址,原來社交平台都未有,間野叫「麻聚」深水埗九江街👌🏻
朋友請食飯,正好搵到呢間試一試👍🏻
首先呢間野菜單花多眼亂,以為淨係酸菜魚同串燒,點知仲有雞煲火鍋,海鮮,小菜….淨係頭盤都2-3x 款,三個人都係蝕,食唔到太多款野。
求其點左個雞煲,幾個小食飲下酒,諗住睇下係咪樣樣都咁掂。
雞煲小辣,味道夠,雞肉最欣賞佢夠滑👍🏻
串燒就乾身,又有肉汁,係茄子唔夠淋,應該太大條嘅原因😁

• 燒蠔
2023-09-07 179 瀏覽
之前已經去過,試過招牌菜,海洋干鍋和孜然羊扒,好好味!材料新鮮,味道一流。跟負責人溝通,今次一行11人為朋友慶祝生日,可以自㩦海鮮,新煮意新食法。一向剩係識薑蔥蒸東星斑,估唔到可以水煮東星斑,起肉厚厚魚片,加入支竹,蓮藕片,紅薯粉(寬,我最like),超級好味!炒蟹保留蟹鮮味,唔會過多調味料搶晒。另外驚喜就係鮑魚,麻辣水煮鮑魚,煮完一d都唔硬,唔會難𡁻,去咗殼方便食。京蔥炸蠔,唔會成口粉漿。仲有炒米粉,真係好好味!醉豬手同秘製雞脚,好入味!好味到食左先記得影相。**記得預早打電話訂枱**可選辣的程度
炒蟹保留蟹鮮味,唔會過多調味料搶晒。
京蔥炸蠔,唔會成口粉漿。
仲有炒米粉,真係好好味!
醉豬手同秘製雞脚,好入味!好味到食左先記得影相。

**記得預早打電話訂枱
**可選辣的程度
2023-09-06
生日
  • 海鮮干鍋 孜然羊扒 酸菜魚 串燒系列
2023-08-26 112 瀏覽
第一次食到咁垃圾雞煲,完全無味兼且無汁。返到嚟打開見到雞煲完全無汁,打電話去問,佢地話係無汁。第一聽。我食雞煲咁多年都有汁。以上圖片見到汁係我自己加啲上去。個雞煲完全無乜味,垃圾,無下次。
雞煲

雞煲完全無乜味,垃圾,無下次。
2023-08-20
外賣自取
2023-08-04 107 瀏覽
剛行過見到呢間店門面光猛。原來開張只有3個月。新派川菜。店舖雖然唔大。環境好。交通方便。店舖細細最緊要廁所好乾淨。菜式味道很好。老闆善於交際。還會介紹一些菜色給你。酸菜桂花魚。香辣烤魚。辣子雞丁。烤羊髀。麻婆豆腐。樟茶鴨。。好正。仲有好少見到有串燒。還有串燒選擇。一路飲啤酒一路食串燒。串燒雞皮。燒雞腎。蒜蓉焗蠔。。深水埗區值得推介
2023-07-20
  • 酸菜魚。烤羊髀。辣子雞丁。串燒