2024-10-07
黑木亭之前同朋友食過一次,個陣已經好爆場要排長龍 。早排有日收工去開尖沙咀想搵間餐廳食晚餐就即刻諗到佢 。餐廳裝修好用心,和風style,樓梯都有打卡位 。三味鐵板A5和牛鵝肝(原價$428) $298熱辣辣石頭鍋一出真的非常香濃,氣味已經令人垂涎三尺!#厚切A5和牛 吃進口滿口牛油入口即溶,食物質量水準超高!另一款 #大蔥蒜蓉和牛 都非常之濃郁的牛香,一流!#原塊鵝肝 同樣入口即溶,配搭麵包美味非常!原條鰻魚Taco $68鵝肝和牛Taco $68香脆薄片既Taco包著鰻魚壽司/鵝肝和牛,鰻魚汁鮮甜帶出魚肉香;厚厚鵝肝油香非常邪惡,再配搭和牛整體油膩感跟脆皮感覺滿分!特選刺身沙律 $168刺身款式非常豐富,有三文魚、熟蝦、玉子、北寄貝、油甘魚等等伴沙津菜,麻油味香濃,吸引清新感滿滿!蜜桃烏龍熊茶 $68百香果荔枝梳打 $68最打卡嘅飲料係烏龍熊茶,原個熊啤啤冰原粒打卡;百香果加荔枝酸酸甜甜都好開胃飲料!
三味鐵板A5和牛鵝肝(原價$428) $298
原條鰻魚Taco $68