黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
2024-09-26 302 瀏覽
餐廳裝潢好有特色,充滿日式氣氛🥗流心蛋脆片薯仔沙律 $98軟淋嘅薯蓉沙律入面有流心蛋,再加上清新爽口嘅沙律菜同埋香脆嘅粟米片係上層,全部混合一齊食,口感層次非常豐富!🐟黄金片立鱗燒 (3件)$198擺盤好精緻,外層嘅魚皮酥脆可口,裡面嘅魚肉鮮美多汁,鋪喺魚下面甜鹹調和嘅醬汁同魚配合得恰到好處。🍲骨膠原奶蓋牛骨鍋配韓式拉麵 $298熱騰騰嘅牛骨鍋,裡面有大量軟嫩多汁又好夠淋嘅牛肉,再加上清甜的紅白蘿蔔等配料,非常豐富!食到咁上下可以將韓式拉麵放落鍋入面,拉麵咬落去煙煙靭靭,完美吸收鍋中的濃郁香味。🥤百香果荔枝梳打 $68好清新嘅梳打飲品,味道酸甜適中,上面有一串新鮮荔枝做點綴。🥤藍蝶花佛手柑熊茶 $78顏色調配非常靚嘅飲品,裡面有數朵玫瑰花,仲有好可愛嘅熊仔造型冰塊,非常適合打卡,飲落去酸酸甜甜~餐廳環境舒服,座位寬敞,係聚會食飯嘅好地方。
餐廳裝潢好有特色,充滿日式氣氛

🥗流心蛋脆片薯仔沙律 $98
流心蛋脆片薯仔沙律

🐟黄金片立鱗燒 (3件)$198
黄金片立鱗燒

🍲骨膠原奶蓋牛骨鍋配韓式拉麵 $298

🥤百香果荔枝梳打 $68
藍蝶花佛手柑熊茶;百香果荔枝梳打

好清新嘅梳打飲品,味道酸甜適中,上面有一串新鮮荔枝做點綴。

🥤藍蝶花佛手柑熊茶 $78

餐廳環境舒服,座位寬敞,係聚會食飯嘅好地方。
2024-09-23
流心蛋脆片薯仔沙律
黄金片立鱗燒
藍蝶花佛手柑熊茶;百香果荔枝梳打
2024-09-26 270 瀏覽
❇️周三放工,與太太相約到尖沙咀的黑木亭居酒屋,餐廳以其高性價比的日本料理而聞名,環境舒適,牆上掛滿了富有日本風情的壁畫,讓人彷彿置身於異國的氛圍中,是個適合打卡留念的好地方。✳️我們首先點了**單流心蛋脆片薯仔沙律✳️**($98)。這道沙律色彩繽紛,搭配爽口的薯仔與流心蛋,口感上佳,令我們一開始就感受到餐廳對食材的新鮮把控。🌟接著,我們品嚐了**骨膠原奶蓋牛骨鍋配韓式拉麵**,原價$428,現特價$298。牛骨鍋的湯底濃郁,奶蓋的細膩口感與湯頭完美融合,讓人一口接一口😍。搭配的韓式拉麵韌性十足,吸附了湯汁的精華,是此餐的重頭戲。👍🏼🤩然後,我們試了**時令海膽天婦羅**($198)。海膽的鮮甜與天婦羅的酥脆形成強烈的對比,口感層次豐富,讓人不禁讚歎。每一口都是對味蕾的極致享受,讓我們感受到日式料理的精髓。✳️最後,我們選擇了兩款飲品——**士多啤梨乳酸汽水の棉花雲朵**和**波子乳酸汽水の棉花雲朵**,各$88。這些飲品不僅外觀可愛,口感清新,為整餐畫上了一個完美的句號,也讓我們在炎熱的天氣中感受到一絲清涼。

2024-09-26 235 瀏覽
食物打卡嘅居酒屋,環境闊落,有大量舒服卡位。我一向都係澱粉質愛好者,特別黑糖啤酒拉麵,幾啱我口味🥳🍻黑木亭原創黑糖啤酒拉麵2.0 $128打破咗我「打卡好睇,通常都唔好食」嘅固有印象,出奇地好食喎😋 頂層嘅奶蓋模仿啤酒氣泡,底層係冷拉麵,加埋黑糖醬汁,微微甜兼有忌廉奶香,拉麵條順滑有嚼勁,整體口味輕盈,無甜膩之感,炎炎夏日食到呢個麵,好幸福🤍!🍻三味鐵板A5和牛鵝肝 $298又係打卡之選,鐵板熱辣辣,A5和牛煎到半熟狀態就可以食!鵝肝配搭蘋果片,不過本身質地較薄,可以另外蘸上醬汁同多士一齊食,金菇牛肉就幾香口。🍻手羽雞翼塔 $98炸得幾好嘅雞翼,本身已經有調味,就算唔蘸醬汁都唔會覺得單調😝 份量較多,適合多人分享!🍻百香果荔枝梳打 $68🍻藍蝶花佛手柑紅茶 $78兩款都係無酒精飲品,口味比較甜,但打卡嘅!

🍻黑木亭原創黑糖啤酒拉麵2.0 $128

🍻三味鐵板A5和牛鵝肝 $298

🍻手羽雞翼塔 $98

🍻百香果荔枝梳打 $68
🍻藍蝶花佛手柑紅茶 $78
兩款都係無酒精飲品,口味比較甜,但打卡嘅!
2024-09-20 661 瀏覽
今次喺尖沙咀食日式餐廳,真係有啲驚喜!一入到去,餐廳嘅裝潢就深深吸引住我,牆上掛滿咗日本風情嘅壁畫,令人彷彿置身於日本。木系嘅設計,加上柔和嘅燈光,整體環境好舒服,無論係同朋友聚餐,定係約會,都好啱。我哋點咗幾樣嘢食,首先就係刺身拼盤,真係一上枱就令我眼前一亮!新鮮嘅刺身,每一片都切得好薄,口感滑溜,三文魚吞拿魚同埋赤蝦都好好食,入口即化,真係冇得輸!仲有時令生蠔,味道鮮美,帶有咸香嘅海味,食落去真係好過癮。再加上真燒蟹甲羅,蟹肉鮮甜,配埋啲醬汁,味道更上一層樓。我哋仲叫咗冷蕎麥麵,喺呢個炎熱嘅天氣吃落去,感覺特別清涼。蕎麥麵質感好,配上清爽嘅醬汁,簡直係完美嘅搭配。對我嚟講,呢啲細緻嘅日式風味,真係令人回味無窮。我哋仲食咗鵝肝和牛石鍋飯,真係不得了!石鍋一上嚟,仲可以聽到嗶嗶聲,熱騰騰嘅飯粒同和牛鵝肝一齊煮熟,香氣四溢。和牛肉質極之嫩滑,配合鵝肝,味道真係好豐富!
今次喺尖沙咀食日式餐廳,真係有啲驚喜!

2024-09-17 620 瀏覽
🥳忙完一個星期👩🏻‍💻又係要放鬆一下😎🏮沿住樓梯行上去餐廳🍴有棵仿真嘅櫻花樹🌸好有feel 呀🥳🧆山葵滿盤烤肉🌈呢盤烤肉真係豐富到不得了呀💯入面有牛肉味好濃嘅牛小排🐃好多汁嘅角切豚肉🐽肥美嘅肥牛🐂仲有黃椒🫑菠蘿🍍同埋我最鍾意嘅茄子🍆所有食材都放喺個人火上面烤🔥非常香口呀🥳🍤時令海膽天婦羅🌈刺身海膽就食得多😋用新鮮嘅海膽做天在婦羅原來都一樣咁好食🤤用紫蘇葉包住落油炸🔥完全可以鎖住海膽嘅鮮甜味✅而且賣相仲好靚靚添📸味道有驚喜呀👅🍟奶油薯條🌈即叫即炸嘅薯條🔥又香又脆呀🍟上面仲有鋪滿超惹到味嘅奶油🧈超級好味🤤一定要試✅好推介💯🍹百香果荔枝梳打🌈好喜歡酸酸甜甜嘅熱情果味道👅加埋荔枝同埋梳打❤️好味又可以打卡📸正呀喂🥳🍯韓國蜂蜜柚子茶🌈的的式式嘅柚子茶味道濃郁✅飲完好潤喉呀🥳
🥳忙完一個星期👩🏻‍💻又係要放鬆一下😎

🍹百香果荔枝梳打

🍯韓國蜂蜜柚子茶

🌈的的式式嘅柚子茶味道濃郁✅飲完好潤喉呀🥳
2024-09-15 748 瀏覽
朋友約黎尖沙咀的黑木亭食日本菜,去到門口,發覺餐廳在樓上,上到去別有洞天,同冷清嘅街道比,店內熱鬧非凡。睇睇餐牌,見有好多創意料理,好似好好味喎🤤最後由朋友拍板點左幾樣野食,再加杯靚靚特飲先。⭐山葵滿盤烤肉先來份烤肉盤,有五花腩、肥牛、牛小扒、墨魚腸、甜椒、茄子同菠蘿,仲附上生菜、蔥絲、檸檬同山葵。食法式隨專便,個人就喜歡用生菜夾肉嚟整個生菜包食啦🤤⭐奶油薯條即炸嘅香脆薯條上面放咗牛油,而牛油已經打成忌廉狀,又香又軟滑,估唔到薯條配奶油又咁好食喎。⭐時令海膽紫蘇葉天婦羅最後仲有海膽天婦羅,呢款食法真係第一次,用紫蘇葉包住新鮮海膽,炸起上嚟外層香脆,海膽鮮甜入口即化🤤簡直係人間美味。⭐藍蝶花佛手柑熊茶 & ⭐紅火龍佛手柑熊茶黎坐低傾下偈又點少得一杯靚靚特飲,先嚟打個卡呀😆熊仔可愛,漸層顏色吸睛,濃濃嘅果汁味但飲落不過甜,加上幾片檸檬酸酸地又有檸香,成杯飲品甜甜酸酸好好飲呀。原來嘢食有88折添喎,慳番幾十蚊又抵左👍
⭐山葵滿盤烤肉
⭐奶油薯條
⭐時令海膽紫蘇葉天婦羅
⭐藍蝶花佛手柑熊茶 & ⭐紅火龍佛手柑熊茶
原來嘢食有88折添喎,慳番幾十蚊又抵左👍
2024-09-10
2024-09-13 750 瀏覽
今日約埋班同事去食日本嘢,趁未齊人我哋就睇下個menu有咩食。個menu啲嘢食埋上都幾吸引,我哋就點咗個刺身拼盤八點咁個拼盤就有飛機魚薄切,三文魚,帶子,生蠔,牡丹蝦,大拖羅,三文魚子,海膽。不過講真個性價比唔高,其中生蠔最令我失望睇落個樣完全唔吸引,好似營養不良咁。不過其他幾款睇落都仲算新鮮。另外我哋仲叫咗啲串燒有白鱔,免治雞肉棒,雞軟骨,黑豚荔枝卷。串燒反而有啲驚喜。我哋仲叫咗好多嘢食包括有清酒煮蜆,芝士焗帶子,炸物拼盤,玉子燒汁海鰻,脆焦糖蘋果鵝肝,甲羅燒,紫菜年糕,豚肉烏冬,炸雞軟骨。呢啲熟食水準都唔差,可以再嚟encore。總括黎講我覺得呢間餐廳嘅熟食係相對出色啲嘅。

總括黎講我覺得呢間餐廳嘅熟食係相對出色啲嘅。
2024-09-12 663 瀏覽
今日想同大家分享一間我最近發現嘅居酒屋——「黑木亭居酒屋」!一入去就被佢獨特嘅裝修吸引,木質風格加上暖色燈光,真係好有日本小店嘅感覺,絕對係打卡好地方!我試咗佢哋嘅「法國生蠔」,新鮮到爆,肉質彈牙,口感超級爽口,加上少少檸檬汁,簡直係完美開胃菜!今日想同大家分享一間我最近發現嘅居酒屋——「黑木亭居酒屋」!一入去就被佢獨特嘅裝修吸引,木質風格加上暖色燈光,真係好有日本小店嘅感覺,絕對係打卡好地方!我試咗佢哋嘅「法國生蠔」,新鮮到爆,肉質彈牙,口感超級爽口,加上少少檸檬汁,簡直係完美開胃菜!接住嚟就係「真燒蟹甲羅」,蟹肉鮮甜,配上香濃嘅芝士,整個啖落去,真係好享受,令人食到停唔到口!再嚟就係「流心熔岩蛋三文魚飯」,呢個絕對係我最愛,流心蛋一切開,蛋黃滑溜溜流出嚟,配埋三文魚同米飯,味道豐富又滿足,簡直可以叫做“幸福感”!總括跟住嚟就係「真燒蟹甲羅」,蟹肉鮮甜,配上大量新鮮嘅蟹籽,加埋條脆脆多士,一啖咬落去,真係好享受,令人食到停唔到口!再嚟就係「流心熔岩蛋三文魚飯」,呢個絕對係我最愛,流心蛋一切開,蛋黃滑溜溜流出嚟,配埋三文魚同日本米,味道豐富又滿足,簡直可以只有三個字可以形容— “幸福感

總括

再嚟就係「流心熔岩蛋三文魚飯」,呢個絕對係我最愛,流心蛋一切開,蛋黃滑溜溜流出嚟,配埋三文魚同日本米,味道豐富又滿足,簡直可以只有三個字可以形容— “幸福感”!

總括來講,「黑木亭居酒屋」不單止食物質素高、份量足,仲有獨特嘅環境,真係值得大家一試!快啲約埋朋友一齊去打卡食美食啦!
2024-08-15
2024-09-05 1123 瀏覽
1️⃣山葵滿盤烤肉有三款唔同嘅肉~亦有菠蘿,茄子肉類都燒得啱啱好~好入味!有菠蘿可以做吓中和~令到成件事好fresh!佢仲配有生菜同山葵呢個新嘅配搭,試落去都幾特別!2️⃣時令海膽天婦羅好少見有海膽天婦羅❣️佢出邊包咗紫蘇葉~令到你可以食到一種與別不同嘅味!裏面有海膽嘅鮮味!炸得啱啱好好👍🏻炸粉好薄~唔會冚咗海膽嘅味!3️⃣奶油薯條薯條上嚟係都幾熱~岩岩炸!咬落去脆口,好抵讚呀!4️⃣蜜桃烏龍紅茶蜜桃都幾Fresh,加埋隻熊仔好可愛!5️⃣藍蝶花佛手柑熊茶呢杯match得都幾特別!

1️⃣山葵滿盤烤肉
有三款唔同嘅肉~亦有菠蘿,茄子

2️⃣時令海膽天婦羅
好少見有海膽天婦羅❣️
炸得啱啱好好👍🏻炸粉好薄~唔會冚咗海膽嘅味!

3️⃣奶油薯條
薯條上嚟係都幾熱~岩岩炸!咬落去脆口,好抵讚呀!

4️⃣蜜桃烏龍紅茶
蜜桃都幾Fresh,加埋隻熊仔好可愛!

5️⃣藍蝶花佛手柑熊茶
呢杯match得都幾特別!
2024-09-05 1013 瀏覽
返工咁辛苦😮‍💨收工點可以唔盡興一下三五知己坐到食下少少野 傾下計 個人覺得居酒屋麵係一個唔錯嘅選擇😙大班朋友聚會係黑木亭唔洗擔心唔夠位😏有包廂房呢個選擇餐廳裝修還原日式居酒屋👹菜式仲要好多選擇坐位都幾闊落 正正因為呢幾點我地決定去黑木亭 haha✨✨❣️黑糖啤酒拉麵2.0 $128勁大杯啤酒出現係黑木亭居酒屋🍺但其實係冷拉麵🍜😏仲要係奶蓋加冷拉麵 你又試過未!!!食落同飲啤酒感覺一樣咁涼爽💦係幾新奇嘅味道 但又可以match到又唔會覺得奇怪❣️三味鐵板A5和牛鵝肝 $298一次過滿足係三個要求 厚切和牛🐂鵝肝🦤大蔥蒜蓉和牛卷🌱選用鐵板上菜 咁就可以保持食物嘅溫度🔥🔥附上多士🥖配搭鵝肝食咁就完美還原鵝肝多士厚切和牛入口即溶🥰勁軟淋鵝肝肥美😋係豐富嘅油脂口感大蔥蒜蓉和牛卷包住滿滿嘅大蔥蒜蓉🧄好香口❣️手羽雞翼塔 $98真係塔一般咁高😂😂😂雞翼肉質鮮嫩🐔外皮炸到好香脆配上他他醬 平衡左手羽雞翼嘅油膩感🧸藍蝶花佛手柑熊茶 $78🧸紅火龍佛手柑熊茶 $68
返工咁辛苦😮‍💨收工點可以唔盡興一下
大班朋友聚會係黑木亭唔洗擔心唔夠位😏有包廂房呢個選擇
餐廳裝修還原日式居酒屋👹菜式仲要好多選擇
坐位都幾闊落 正正因為呢幾點我地決定去黑木亭 haha✨✨

❣️黑糖啤酒拉麵2.0 $128
勁大杯啤酒出現係黑木亭居酒屋🍺但其實係冷拉麵🍜
😏仲要係奶蓋加冷拉麵 你又試過未!!!
食落同飲啤酒感覺一樣咁涼爽💦

🧸藍蝶花佛手柑熊茶 $78
🧸紅火龍佛手柑熊茶 $68
手羽雞翼塔
2024-09-01 835 瀏覽
本身都嚟過呢間居酒屋幾次,今次就揀咗喺Weekday夜晚放工之後去食,位置就喺尖沙咀金馬倫道,距離地鐵站大概5分鐘,非常方便。一開始六點入座嘅時候成間居酒屋接近冇人,但過咗一個鐘頭到就開始多人,最後接近8:00嘅時候入座率都有接近八成,以平日夜晚嚟講繁忙。今次就嗌咗一個磯燒鮑魚六點刺身盛,一個牛肉鍋,海膽帶子青瓜卷同埋甲羅燒。上菜速度唔錯,食物嘅質素就保持一如以往高嘅水準,令人相當滿意。有啲侍應會有啲性格,環境衛生都有改善空間,不過整體嚟講環境都尚算滿意。兩個人最後食咗$1100 ,唔係平,但以食物水準嚟講,呢個價錢都可以接受。

• 真燒蟹甲羅
今日去左尖沙咀食左個超飽既午餐 ♡̷要上2層樓梯 不過樓梯幾有趣 每一層都有唔同既佈置同主題 仲有音響配搭 錦有heart得唔得嫁 ⸝⸝⸝⸝◟̆◞̆♡ 刺身生蠔二人午市商務餐✺ 前菜✺ 生蠔 🦪 店家怕佢唔新鮮 冰鎮住個生蠔完全冇腥味 ᵒ̤̑ ₀̑ ᵒ̤̑ 加埋檸檬 正呀薄切白身魚刺身(8片)柚子醬汁 仲有少少紅蘿蔔蓉 魚刺身夠爽(我唔食魚 ꈨຶꎁꈨຶ 我朋友既食評)✺ 燒物✺ 真燒蟹甲羅 有蟹膏蟹籽蟹肉 可以塗麵包食又得(有4塊)齋食又得 好食 ⚗︎·̫⚗︎ 個火keep住燒 燒左好耐都無熄火 好勁✺ 主食✺ 鵝肝和牛石鍋飯 和牛一上枱仲係生既 所以要用飯蓋住佢地 比啲熱力佢 先會熟透 我平時食開五成 所以生生地我都無問題 ʚ♡⃛ɞ 自己可以淋汁 可以自由選擇濃啲定淡啲 我揀落曬 ໒꒰ྀི•ू⁼̴̶̤̀༥⁼̴̶̤́•ू ꒱ྀི১꙳•₊˚ 雜錦炸物冷蕎麥麵有2隻炸蝦 2塊炸雞 薯仔沙律 仲有沙律菜 蕎麥麵份量都好多 (ͼ̤͂ ͜ ͽ̤͂)✧ 2個人食 飽到上心口 ๑⃙⃘´༥`๑⃙⃘
今日去左尖沙咀食左個超飽既午餐 ♡̷

刺身生蠔二人午市商務餐

✺ 前菜✺

生蠔 🦪
店家怕佢唔新鮮 冰鎮住個生蠔
完全冇腥味 ᵒ̤̑ ₀̑ ᵒ̤̑ 加埋檸檬 正呀

薄切白身魚刺身(8片)

✺ 燒物✺

真燒蟹甲羅

✺ 主食✺

鵝肝和牛石鍋飯

雜錦炸物冷蕎麥麵

有2隻炸蝦 2塊炸雞 薯仔沙律 仲有沙律菜
蕎麥麵份量都好多 (ͼ̤͂ ͜ ͽ̤͂)✧

2個人食 飽到上心口 ๑⃙⃘´༥`๑⃙⃘

尖沙咀餐廳很多,今次闖一闖這間日式居酒屋,估唔到都幾驚喜!餐廳佈置很日式,好有活力,我和朋友抵達還未夠7:00,已經爆滿😱大家都在暢談,好熱鬧🎉🥩三味鐵板A5和牛鵝肝($298)厚切和牛粒夠香夠淋😋鵝肝唔會太騷,配上蘋果片入口唔漏😍大蔥蒜蓉牛肉卷口感又不同,好味👍🏻🍺黑糖啤酒拉麵($128)最鍾意呢個菜式!因為用啤酒杯裝都好特色,最初以為上面的是雪糕,原來是cream。將cream和拉麵拌起來,再加入紫菜、蘿蔔蓉、芥末、蔥,很香很滑很好吃😋🍗手羽雞翼塔($98)成串炸雞翼雞鎚!😱唔會炸得太燶,雞肉好嫩滑呢!😋🍹紅火龍佛手柑熊茶/藍蝶豆花佛手柑感$78)玩食字?!紅茶變「熊」茶,事關真係有隻冰熊架😱打咭一流👍🏻味道酸酸甜甜,好夏日😎美食加上熱鬧嘅環境氣氛,感覺好自在!
尖沙咀餐廳很多,今次闖一闖這間日式居酒屋,估唔到都幾驚喜!

🥩三味鐵板A5和牛鵝肝($298)

🍺黑糖啤酒拉麵($128)

🍗手羽雞翼塔($98)
成串炸雞翼雞鎚!😱唔會炸得太燶,雞肉好嫩滑呢!😋

🍹紅火龍佛手柑熊茶/藍蝶豆花佛手柑感$78)

美食加上熱鬧嘅環境氣氛,感覺好自在!
2024-08-24 1005 瀏覽
下雨天總掛念從前, 今日出差去到尖沙咀黑木亭居酒屋食日本菜, 成個暑假都無去日本, 今日就回味那可愛片段啦. 餐廳環境舒適優雅,牆上掛滿日本風情壁畫, 睇得又食得.刺身生蠔午市商務二人前套餐法國生蠔 – 清新海水味, 口感滑嫩, 生蠍肥大肉厚.簿切白身魚刺身 - 肉質細緻,帶有淡淡的甜味,口感爽脆.真燒蟹甲羅 - 香氣四溢,口感濃郁, 經過燒烤後, 變得更為鮮美,帶出淡淡的焦香味,口感嫩滑.火焰帶子海膽丼 - 海膽, 帶子味道鮮甜,海膽入口即溶, 丼飯加入大量醋汁, 酸酸甜甜咁,係又熱又焗既天氣食呢個飯非常醒胃.鵝肝和牛石鍋飯 - 鵝肝經過煎烤後,散發出濃郁的香氣,入口即化,口感細膩. 和牛肉汁鮮美,充滿著牛肉香氣, 配上香脆的飯焦, 咬落去會發出清脆的聲響,真係忍唔到口食多幾碗.

刺身生蠔午市商務二人前套餐

法國生蠔 – 清新海水味, 口感滑嫩, 生蠍肥大肉厚.

簿切白身魚刺身 - 肉質細緻,帶有淡淡的甜味,口感爽脆.

2024-08-21 898 瀏覽
今日放假約左家姐lunch,揾左間尖沙咀的的日本居酒屋。難得出來食飯就叫左刺身生蠔午市商務二人前happy下!原來餐廳有自助區,可以食前菜、味增湯等等。鍾意呢度味增湯,偏甜D岩我。🦀蟹甲羅用火燒住蟹甲羅,保持溫度,裏面有蟹肉、蟹膏、魚子同生蛋,mix埋一起擺多士食最正。🐟薄切白身魚快快都好大塊,新鮮爽脆,配個醬好食。🦪法國生蠔(2隻)都幾大隻,不會腥。🥑牛油果角切魚生飯第一次食牛油果拌飯,沙律醬加牛油果同魚生食都好夾喔👍🍜雜錦炸物冷蕎麥麵炎炎夏日食蕎麥麵好清涼,醬汁酸酸甜甜,就甘食都好食。
今日放假約左家姐lunch,揾左間尖沙咀的的日本居酒屋。
難得出來食飯就叫左刺身生蠔午市商務二人前happy下!
🦀蟹甲羅
🐟薄切白身魚
快快都好大塊,新鮮爽脆,配個醬好食。
🦪法國生蠔(2隻)
都幾大隻,不會腥。
🥑牛油果角切魚生飯
第一次食牛油果拌飯,沙律醬加牛油果同魚生食都好夾喔👍
🍜雜錦炸物冷蕎麥麵
炎炎夏日食蕎麥麵好清涼,醬汁酸酸甜甜,就甘食都好食。
2024-08-15
午餐