實物與圖片不符,尤其是芒果多多和草莓多多,圖片中是有果肉的,來到只是益力多溝水,完全冇生果味同冇果肉,我同d同事黑人問號,完全覺得被騙,仲衰過K房野飲點解OpenRice其他食客圖片會好過我甘多??黑仔王是也
點解OpenRice其他食客圖片會好過我甘多??黑仔王是也
外賣送餐
2023-05-13 1045 瀏覽
本身係尖沙咀搵間野飲飲下,行下行下無意中發現到依間係美麗華隔離既飲品店,咁岩依期應該同緊spy*family cross over, 門口貼左不少anya 既貼紙 超級吸晴。 本身店舖都係以茶飲為主, 一啲一般茶飲,好似係多多、珍珠奶茶等等是不會少, 除此之外,仲有一啲小依 好似雞蛋仔、牛角包都會有。 作為anya既fans之一, 當然要試下cross over既特色, 今次因為只係口乾 就只係試下「玫瑰多多」($38) , 除左野飲之外 ,仲有peanut cake ($88) 。 玫瑰多多賣相唔錯 漸變既色相當靚。 最緊要係個樽 係超靚既anya樽 飲完仲可以拎番屋企裝野飲🫡🫣 。 味道方面 ,唔會話太重糖搞到太甜,比例岩岩好,但係玫瑰味欠缺。整體黎講都唔錯。

玫瑰多多
外賣自取
店員有禮、服務態度好,製作有效率,飲品有水準﹗此杯水蜜桃冰沙口感綿密、甜而不膩,並沒有帶半點香精藥水味道。每口都帶厚實的果香、用料實在,非常解渴﹗下次大家經過不妨都買杯解解渴吧﹗
店員有禮、服務態度好,製作有效率,飲品有水準﹗

每口都帶厚實的果香、用料實在,非常解渴﹗
下次大家經過不妨都買杯解解渴吧﹗
2023-01-14 670 瀏覽
👫 1011SIPTEA💸$34 🪬推薦度:8/10 🧸性價比:8/10美麗華又有一間新嘅台式茶飲🍵叫左杯蜂蜜檸檬奇亞籽🍋酸酸甜甜好FRESH好清新🍃奇亞籽仲有好多好處👍🏻💟富含蛋白質、膳食纖維、OMERGA-3💟優質脂肪食物💟富含抗氧化劑、延緩老化💟低GI食物,有助糖尿病患者控制血糖💟提供飽足感、改善便秘、幫助消化📍1011 SIPTEA (美麗華廣場) (尖沙咀)尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期地下G38號舖⏺️⏺️⏺️⏺️⏺️⏺️⏺️⏺️⏺️⏺️
👫 1011SIPTEA

💸$34 🪬推薦度:8/10 🧸性價比:8/10

美麗華又有一間新嘅台式茶飲🍵
叫左杯蜂蜜檸檬奇亞籽🍋
酸酸甜甜好FRESH好清新🍃

奇亞籽仲有好多好處👍🏻
💟富含蛋白質、膳食纖維、OMERGA-3
💟優質脂肪食物
💟富含抗氧化劑、延緩老化
💟低GI食物,有助糖尿病患者控制血糖
💟提供飽足感、改善便秘、幫助消化

📍1011 SIPTEA (美麗華廣場) (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期地下G38號舖

⏺️⏺️⏺️⏺️⏺️⏺️⏺️⏺️⏺️⏺️
2023-01-08 476 瀏覽
剛好行過美麗華見到,有D口渴就買左燕麥珍珠奶茶,點知d珍珠完全未熟重係硬既,完全唔知食緊D乜野落肚。與此同時,杯奶茶都無乜茶味,只係飲到燕麥奶既味道,不如改名做燕麥奶珍珠?然後杯蓋個洞既size同飲管有差一截,你坐車飲野輕輕鬆鬆就可以一身都係。唔知邊個天才都唔留意下兩者既size,係咪想玩D揸車既消費者?如果你鐘意食啲又乾又硬既白玉珍珠,或者你做完gym想飲杯燕麥奶,你都可以試下。不過一個正常有啲要求既,就真係不了
不過一個正常有啲要求既,就真係不了
燕麥珍珠奶茶
2022-10-30 744 瀏覽
前排知道Stephy鄧麗欣開咗嘢飲舖~不過佢就冇大事宣傳咁。咁啱經過原來係喺美麗華廣場附近~咁就順便買咗黎試!佢而家開咗一個月都冇,不過見佢門面幾靚!喺正諾士佛台斜路隔離,好方便!而且佢間鋪而家係同Barbie Crossover🤩我同我朋友買咗茉莉珍珠奶茶($34)同埋芝士奶蓋火龍果茶($36)個珍珠奶茶好似飲緊奶水…而且啲珍珠係硬嘅😅但係個火龍果茶我就覺得OK嘅!見佢真係落晒成個火龍果去整~啲奶蓋就未去到好挺身,不過鹹鹹地幾好飲!最欣賞係佢個杯!係真係硬嘅膠杯!完全覺得可以循環再用當水杯用!另外如果鍾意Barbie嘅話就一定要去☺️因為有好多產品可以買!

2022-10-16 488 瀏覽
🔮紅肉火龍果奶蓋 @Siptea1011 既芝士紅肉火龍果奶蓋用新鮮紅肉火龍果,即榨汁mix埋茶底,味道非常清甜解渴,😋上面層芝士奶蓋,芝味濃郁,混合起來,比例剛剛好,清甜嘅火龍果汁滲出啖啖芝味!推介! 🔮蕎麥綠茶芝士奶蓋 蕎麥茶芝士🧀奶蓋真係好少見,入口有種清新既感覺,果種蕎麥味又會回甘係個喉嚨番出來,好特別!奶蓋順滑茶,茶味豐富,出色的台茶呀! 店舖門口仲掛上一些手繪插畫,連埋個好精美既茶飲杯,好鬼死打卡able 私心再推介👍,店家係由女神Stephy主理,就更加會支持啦! 💪
🔮紅肉火龍果奶蓋
@Siptea1011 既芝士紅肉火龍果奶蓋

🔮蕎麥綠茶芝士奶蓋

蕎麥綠茶芝士奶蓋
紅肉火龍果奶蓋
2022-10-08
15 分鐘 (外賣自取)
蕎麥綠茶芝士奶蓋
紅肉火龍果奶蓋
2022-10-15 255 瀏覽
今日經過美麗華1011開左分店😊係商場外面好方便✨✨見到佢地除左有茶之外,仲有養生飲品,緊係要試下😊😊🧋試左熱飲既萍果紅棗核膠,真係好清潤女士恩物,美顏又生津🫶🏻🫶🏻😊仲唔甜好清新,飲到🍎萍果香味仲有好多桃膠每一啖都飲到桃膠,好足料一啲都唔誇張✨因為我仲加左$6 桃膠🤭😊真係好好飲好足料😄😂☺️😇😆🙃🙂😝秋天飲岩哂,好滋潤✨✨女仔飲岩哂😍店鋪位置非常好,經過開飲返杯茶都品錯喎!
今日經過美麗華1011開左分店😊

🧋試左熱飲既萍果紅棗核膠,真係好清潤
女士恩物,美顏又生津🫶🏻🫶🏻😊

仲唔甜好清新,飲到🍎萍果香味仲有好多桃膠
每一啖都飲到桃膠,好足料一啲都唔誇張✨
因為我仲加左$6 桃膠🤭😊

真係好好飲好足料😄😂☺️😇😆🙃🙂😝

秋天飲岩哂,好滋潤✨✨女仔飲岩哂😍
店鋪位置非常好,經過開飲返杯茶都品錯喎!

2022-10-09 293 瀏覽
最近都有看到電影🎬的飯氣攻心, 確好看,每個演員做得好好👍笑中有淚🥰其中喜歡的藝人鄧麗欣小姐新開了間潮流飲品店 在尖沙咀啊, 當然幫襯支持啦!🥳而我最鍾意1011 SIPTEA全新產品 - 芝士奶蓋火龍果茶 !解渴又消暑!💕奶蓋以新鮮忌廉芝士、海鹽、鮮奶製成渾厚口感,配搭著火龍果更健康!👍另外仲有特色糖水和小食玉子燒,滋味🥳1011 SIPTEA地址:尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期地下G38號舖

另外仲有特色糖水和小食玉子燒,滋味🥳

1011 SIPTEA
地址:尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期地下G38號舖
2022-10-08 248 瀏覽
天氣咁熱🥵真係要飲番杯嘢,補充下💦水份。藝人Stephy最近係尖沙咀新開了間茶飲店,店舖位置好方便,就喺美麗華地下。茶飲店除了有多款茶飲之外,還有甜品提供,而且選擇都不少,重不時會推出卡通精品。.🌼桂花烏龍桃膠 $34 好開心竟然有桃膠,桃膠係女士恩物,有平民燕窩之稱,重有美顏、生津解渴、滋陰潤燥功效,而且桃膠食落口感清爽,加上淡淡的桂花香,配上烏龍茶的甘香,解渴消暑一流。.🌾蕎麥芝士奶蓋 $38蕎麥茶飲較少見,所以叫來試一下,估唔到茶味幾香喎!加上芝士奶蓋,口感好順滑又香濃。一口茶,一口芝士奶蓋,兩者味道非常夾。

🌼桂花烏龍桃膠 $34

🌾蕎麥芝士奶蓋 $38
2022-10-08 158 瀏覽
1011又開分店今次開喺尖沙咀諾士佛台下面好方便1011佢喺香港其中一間好鍾意嘅茶飲店因為感覺好似健康啲有時想買杯呢啲茶飲但係又唔想太有罪惡感所以我通常會揀佢哋嘅花茶系列今次揀咗蘋果紅棗桃膠勁少甜個杯好靚唔捨得抌😂味道清新可口當然甜啲會好味啲嘅不過費事飲咁甜所以揀咗少甜少甜感覺就少啲負擔桃膠紅棗又好滋潤同埋養顏完全零罪惡感其實心思思想試吓佢個芝士奶蓋火龍果不過又好邪惡佢仲有其他咖啡選擇,見到佢有latte, flat white,感覺上應該都唔錯 下次有機會會再試下
1011又開分店
感覺上應該都唔錯
下次有機會會再試下
  • 蘋果紅棗桃膠
2022-10-05 145 瀏覽
🧋朋友仔話比我知🤗喺尖沙咀美麗華樓下有一間新開嘅珍珠奶茶🧋除咗茶夠台灣地道📍佢哋仲有好多卡通、動漫產品圖公仔🧸添❤趁住放假經過開🚘梗係去試吓🥳☺️🧋古早味珍珠奶茶 $34🌈呢杯口感充満住濃厚台式風味古早味珍珠奶茶好正✅好🈶️係台灣夜市傳統嘅風味❤口味夠地道☺️呢杯古早味珍珠奶茶就係我最近嘅新寵兒喇🥳🧋蕎麥冬瓜茶 $30🌈呢杯充満住冬瓜淡淡嘅甜味❤配埋蕎麥獨🈶️嘅香氣🥳好順口又香甜🤗唔錯🥳我見到佢重🈶️好靚嘅動漫公仔罐裝添😛好方便喔🥳🥳

🧋古早味珍珠奶茶 $34

呢杯古早味珍珠奶茶就係我最近嘅新寵兒喇🥳

🧋蕎麥冬瓜茶 $30

• 古早味珍珠奶茶
  • 蕎麥冬瓜茶
2022-10-05 131 瀏覽
最近睇完套好hit嘅飯戲攻心, 真係好好笑😝 見到Stephy完全勾起哂啲童年回憶! 難得今日經過佢有份開嘅茶飲店, 梗係要支持下啦🥰🍴桂花烏龍桃膠加芝士奶蓋 $43超好飲! 桂花味好香而且茶味好濃, 我無叫少甜都唔太甜, 再加埋好少見嘅桃膠, 絕對係養顔之選👍🏻👍🏻貪心地加埋個芝士奶蓋, 芝士咸香同個茶出奇地夾, 仲令到杯飲品非常ig-able, 打卡啱哂🤣🍴紅玉珍珠奶茶 $34茶底係紅茶, 所以茶味比較濃, 啱哂我! 奶同珍珠比例唔錯, 啖啖都飲到煙韌嘅珍珠. 我叫少甜啱啱好, 輕鬆ko一杯👍🏻店舖位置都好方便,喺正諾士佛台下面, 唔飲酒飲杯茶都可以😂 私心評分食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️💫性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️

🍴桂花烏龍桃膠加芝士奶蓋 $43

🍴紅玉珍珠奶茶 $34

店舖位置都好方便,喺正諾士佛台下面, 唔飲酒飲杯茶都可以😂

私心評分
食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️💫
性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-10-04 104 瀏覽
呢間近排大熱既手搖飲品店😜開正係美麗華1期KFC隔離,位置超方便😙 好容易就搵到了😙😙呢日小編去到尖沙咀,當然要叫番杯打個卡先啦😍當日去到唔洗排隊!🧋 茉莉珍珠奶茶 $34個杯打卡一流,真係冇得輸😙😙😙靚到小編飲完忍唔住帶左番屋企😝家姐以為我買左個新杯番黎😂😂😂除左有外表,呢杯野亦有內涵😙飲得出既茶香😉 唔係淨係得奶味😚珍珠係白玉珍珠!但比想像中硬左少少🥲🔎評分:值得一試💯
呢間近排大熱既手搖飲品店😜
呢日小編去到尖沙咀,當然要叫番杯打個卡先啦😍
當日去到唔洗排隊!

🧋 茉莉珍珠奶茶 $34
個杯打卡一流,真係冇得輸😙😙😙
靚到小編飲完忍唔住帶左番屋企😝
家姐以為我買左個新杯番黎😂😂😂
除左有外表,呢杯野亦有內涵😙
飲得出既茶香😉 唔係淨係得奶味😚
珍珠係白玉珍珠!但比想像中硬左少少🥲
🔎評分:值得一試💯

2022-10-02 112 瀏覽
由藝人Stephy 主埋既果茶店係尖沙咀美麗華商場旁邊新開張啦🥳 ,地點非常方便, 喺美麗華商場扶手電梯旁邊,如果行行下街口渴想買嘢飲非常方便呀。😆夏日炎炎,咁岩行完donki見到間果茶店就去睇下啦,真係好多選擇,今次我選擇了🍊紅鑽柚香茉莉綠茶 $38,真係好真材實料,一大片柚子🍊,仲有好多葡萄柚子粒粒果肉,配以茉莉綠茶, 酸酸甜甜好解渴呀。店鋪還裝設計時尚😃,還有插畫圖像會不定時更換,可以係到打卡影相❣️

• 紅鑽柚香茉莉綠茶