2024-10-24
之前係落上樓下食lunch就發現呢間餐廳,覺得門面靚靚,睇相又見食飯都靚靚就一直book mark左,終於約埋閨密一齊試試。先講下環境,好舒適,坐位與坐位好鬆動,如果天氣涼快重可以坐outdoor。餐廳係中西fusion,食中餐但享受西餐既服務同環境。餐湯好足料,超多蟹肉,而且湯係熱騰騰上枱。頭盤以一人一份的小拼盤上枱,有芝麻蝦多士、炸雲吞配沙律。鍾意佢個蝦多士,炸得酥香但唔油膩,而個炸雲吞就香脆,呢兩樣配沙律食可以refresh一下。香酥鴨掛包,似係刈包,個包口感超軟熟香酥鴨燒得比較乾身,加埋類似甜麵牆,好食而且口感好好。主菜我揀左牛牛做主菜,外層以酥炸,內幢肉質軟腍,提升口感,而且牛香出眾,但略嫌肥左小小,配返炒得好乾身的蛋炒飯,感覺唔錯。甜品Blueberry Cheesecake & Panna Cottage, 都唔算甜。飲品Lychee Mint - 幾香荔枝味,mint唔算重。
餐湯
好足料,超多蟹肉,而且湯係熱騰騰上枱。
頭盤
主菜
甜品
飲品
Lychee Mint - 幾香荔枝味,mint唔算重。