2024-09-14 155 瀏覽
呢日嚟咗將軍澳睇大型戶外運動店,喺呢個商場搵啲嘢食,就嚟咗呢間西餐廳🍴煙三文魚溫泉蛋凱撒沙律呢一份沙律勁足料,仲要排得好靚。有六片大大片嘅煙三文魚,同埋有芝士碎、煙肉碎、香脆麵包粒、同埋我最鍾意嘅溫泉蛋🍳 特別鍾意佢嘅沙律,唔會太多沙律醬,感覺比較健康🥗黃金蟹肉忌廉汁通心粉呢一個係邪惡之選,一個人食晒可能會太飽,所以今次同兩位友人分享就啱晒😎 忌廉汁通心粉超級掛汁,用匙羹𢳂起見到佢有芝士拉絲,口感好Rich🧀 面頭仲有一絲絲嘅蟹肉,我哋將佢撈勻落啲通心粉度,更加鮮味🦀肉眼牛扒呢個牛扒都算幾抵食,呢個價錢有咁大塊,我哋嗌咗七成熟配黑椒汁😗 一份牛扒會配埋蔬菜同埋薯條,真係夠晒豐富呀🍟小食♦️汁燒牛脷呢個牛脷真係整得好出色,咬落口好軟腍👅 每一啖都係幸福嘅感覺,側邊仲有個胡麻醬沙律🥗♦️和風蜜糖雞翼雞翼係老少咸宜,大人細路都鍾意嘅小食。呢一份雞翼有四隻,上面塗滿咗類似照燒汁鹹鹹甜甜嘅醬汁,食落口都幾惹味,同樣有個胡麻醬沙律喺側邊🐥是日餐湯及餐飲餐湯係南瓜忌廉湯,雖然忌廉湯嘅顏色只係淺橙黃色,但係南瓜嘅味道都好香㗎🎃 餐飲方面,我哋嗌咗港人最愛嘅凍檸檬茶,茶味唔算好澀🍋 另外一杯加咗$4升級做即

煙三文魚溫泉蛋凱撒沙律

汁燒牛脷

♦️和風蜜糖雞翼
和風蜜糖雞翼

是日餐湯及餐飲
餐湯係南瓜忌廉湯,雖然忌廉湯嘅顏色只係淺橙黃色,但係南瓜嘅味道都好香㗎🎃 餐飲方面,我哋嗌咗港人最愛嘅凍檸檬茶,茶味唔算好澀🍋 另外一杯加咗$4升級做即磨咖啡,咖啡嘅味道香氣撲鼻,奶同埋糖可以額外跟據自己嘅喜好加☕️

芒果拿破崙
跟餐可以加$28就有呢一份美味嘅甜品,真心推介呢個甜品,拿破崙嘅酥皮好酥脆,中間嘅吉士醬唔算好甜,入口即溶,垂直切仲可以一啖食晒五層口感😋 面頭仲有三片食落口幾甜嘅芒果,如果唔食芒果嘅朋友都仲有士多啤梨口味選擇㗎🥭
芒果拿破崙

呢間西餐廳都算係大件夾抵食,特別係肉眼牛扒,真係非常大塊😎 餐廳性價比咁高,所以都有唔少街坊幫襯㗎 。
之前去咗將軍澳尚德邨隔離嘅TKO Spot,平時lunch、tea time都勁多人嘅1968 Bistro🍴今次就食dinner,晚市主菜、小食都幾抵食💯質素都唔錯,下次如果嚟開呢邊想食西式嘢都可以揀呢間!今餐最推薦嘅一定係T骨牛扒,一上枱已經呆咗,超大塊🥩大塊過塊面🤣我哋要咗五成熟,切開中間仲有少少粉嫩,煎得好香,唔係醃腍晒嗰種,食落好有咬口👍🏻加埋啲蒜蓉汁好惹味,旁邊仲有配菜薯條。呢個價錢去超市買自己煎都買唔到🤣加$18可以配餐湯、飲品,價錢相當實惠。千島海鮮薄餅餅都好足料🤩有魷魚、蝦、蜆等🦑鍾意個餅底好薄,餅邊亦都好脆,食落唔會好漏,千島汁都好均勻,味道令人好開胃😍小食方面都幾推薦白酒牛油汁炒蜆,份量好多,最基本冇沙都做到,個牛油汁好開胃,用鐵板上熱辣辣好好食😋呢度仲有啲日式小食,例如係日式和風蜜糖雞翼,加咗啲木魚碎、紫菜,外皮脆脆哋都幾好食👍🏻🔸千島海鮮薄餅$98🔸白酒牛油汁炒蜆$58🔸和風蜜糖雞翼$45🔸T骨牛扒$138加配餐湯及餐飲$18📍#1968Bistro (#TKOSpot) (#將軍澳美食)#將軍澳 唐明街2號TKO Spot 1樓102號舖

🔸千島海鮮薄餅$98
🔸白酒牛油汁炒蜆$58
🔸和風蜜糖雞翼$45
🔸T骨牛扒$138
加配餐湯及餐飲$18

#將軍澳 唐明街2號TKO Spot 1樓102號舖
2024-09-10 117 瀏覽
那個店鋪的薄餅割八份能一塊塊拿起。2024年9月8日晚餐好聲問女待應拿兩把刀。一句撕殺般回Pizza已切開。我問她真係切開切得清拿得起。即板面回,那給你一把刀。(附圖看看半個薄餅是否巳如太后級店員說已切開??? 那一把刀只用切餅,二個人一把刀吃不到用不了。)請問在亞洲,意式薄餅是否規定用手食。別說港人去那,這是古天樂所講做多步,還是故意份內事不做。謝謝,深水埗店的了解及協助,否則請列明什麼情況下西餐可用刀吃,問問該國領事吧!下次只去深水埗店,讓將軍澳極品服務及太后級店員愛怎也行?!

下次只去深水埗店,讓將軍澳極品服務及太后級店員愛怎也行?!
.#foodie #hk #hkfoodie#HTB美食推介【將軍澳平民西餐|假日午餐親民價$72起】上次去咗深水埗試過晚餐,覺得好吸引!黎到將軍澳發現有分店,當然要試埋個晏晝同甜品啦🤤😛.🐨香煎三文魚 $138推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐成日去西餐廳都會揀食牛或豬,但哩到更有三文魚、羊排、鴨髀任君選擇,認真多元化~三文魚香煎外皮,唔會好乾... 嗰個醬汁creamy有奶香,配埋時菜食非常健康!!.🐨美國安格斯牛肉芝士菠蘿漢堡 $88推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐淨係睇名都知道佢一層層好豐富,除咗安格斯牛肉、芝士、燒菠蘿之外,當然唔少得蕃茄同埋生菜~經典漢堡嘅組合,牛肉煎得好香保持到肉汁,芝士輕輕加熱溶化喺牛肉上面,蕃茄生菜都好新鮮,最重要就係燒菠蘿甜甜地又juicy,可以去除牛肉嘅油膩感添!!.🐨草莓拿破崙 $34推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐拿破崙酥皮做到好鬆化、好脆,少少甜唔會好搶味,淨係口感已經令到成個甜品加晒分!!士多啤梨偏酸,中間嘅奶油霜就少少甜,兩者互相配合味道好夾~——☼——☼——☼——☼——☼——1968 Bistro📍地址:將軍澳唐明街2號TKO Spot 1樓102號舖🐨推薦度:😋😋😋😋/5 🪸環境:
.#foodie #hk #hkfoodie
🪸環境:👾👾👾👾👾
🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡
🛠️分類:#HTB將軍澳 #HTB西式
#將軍澳美食 #將軍澳 #西式 #梳打 #三文魚 #漢堡 #拿破崙 #美食推介
2024-07-03 422 瀏覽
我叫咗香煎魚柳配燒汁+蒜香炒雜菜,送到嚟個汁又唔見咗,個蒜香炒雜菜又唔見咗,個魚柳係炸嘅,又乾又酸,好難食,真係千祈唔好食,呢間餐廳極度冇誠意,非常難食。世界末日寧願食麥當勞
外賣送餐
2024-04-14 748 瀏覽
同裝修得靚靚嘅人氣cafe相比,我都係比較鐘意平民屋村cafe。先唔講而家嘅新式cafe枱凳都好細 (一排過嗰隻已經係主流?),坐得好逼,跟住一杯普通咖啡50起跳就係為咗影兩張相,有啲再收加一。今次行過將軍澳尚德商場食lunch,”1968 Bistro”。之前食過98蚊嘅油封鴨髀,已經好誇張。今次就試佢嘅意粉同牛扒。68蚊carbonara set,還有100蚊的牛扒set,我以為返咗幾年前。餐廳有啲位係open area,可以慢慢坐。當然啲裝修同嘢食都幾rustic,連Odelice!都比唔上。但有時所謂嘅chill,係心靈感受而唔係裝修。

2024-04-07 516 瀏覽
間嘢開咗年紀兩年,一直都見到冇咩生意。話說今日星期日見間餐廳冇坐滿亦冇人等外賣,諗住lunch hour快手買個外賣焗通粉返公司食。點知等咗35分鐘先有….完全明白焗野要耐啲,但前提佢冇同我講過要等咁耐。中途都無話我知仲有幾耐出餐!Details:途中等第20分鐘時有問過店員,佢話包緊。到等第30分鐘時,我認真同佢講我趕時間,請佢幫我跟。佢睇睇我張單跟住同廚房講:「通粉」,廚房答「好。」之後都係冇話我知要等幾耐,食物質素一般,但體驗真係超差,不會有下次。
間嘢開咗年紀兩年,一直都見到冇咩生意。

Details:
途中等第20分鐘時有問過店員,佢話包緊。

2024-04-07
35 分鐘 (外賣自取)
2024-03-12 469 瀏覽
呢間餐廳已食扒為主要推介,但係度完order完全冇問過要幾多成熟,過咗一陣間我再問佢佢就話標準,跟住我問佢嘅標準即係幾多成熟,難道佢嘅標準同我個標準係一樣嘅?佢覺得!真心唔會再嚟!我食大家樂同大快活都好過佢!
真心唔會再嚟!我食大家樂同大快活都好過佢!
2024-03-12
2024-02-19 517 瀏覽
本身住開將軍澳,今日咁啱要去尚德邨買野,見商場一樓有間未試過嘅餐廳,睇過餐牌都唔錯,環境都可以,坐得都幾舒服,商場內作為西餐廳都幾特別。這間餐廳感覺比較開揚,裝修有些懷舊,感覺去了一間懷舊的餐廳。尚德商場一向平民化,早餐set包野飲不用加一,是一間不錯的西餐廳,食物質素佳,分量足,價錢合理,座位都舒適,服務員好有禮貌,經理態度也不錯。

2024-02-08
早餐
2023-09-28 779 瀏覽
成個場得舒服可以收貨 因為冇咩人幫襯食物完全唔掂食扒餐之中,幾乎未見過咁難食真係忍唔住打上黎寫評語希望大家唔好中伏本身長期夜晚都見冇咩客而家諗返起可能因為真係好差,先會冇人幫襯。同老婆夜晚叫咗肉眼扒套餐食冇得叫幾多成熟淨係跟薯菜 即係薯條冇得跟飯或者意粉 問個員工跟飯要補20蚊之後再問個經理,又話冇得跟?嚟到2塊扒都接近10成熟 塊扒硬到用把刀好難先鋸到 鋸到尾隻手已經冇晒力塊扒趙極都趙唔到 啲肉實到成棚牙都癡住之後加配個套餐 38蚊 餐湯一間扒房用個兒童嘅嘢器皿裝住餐湯都算了份量少到不得了,餐湯而家好貴咩?又非常唔好飲完全唔覺呢間係一間扒房總之十級伏 食麥當勞好過,唔會再幫襯
成個場得舒服可以收貨
因為冇咩人幫襯
食物完全唔掂

食扒餐之中,幾乎未見過咁難食
真係忍唔住打上黎寫評語
希望大家唔好中伏
本身長期夜晚都見冇咩客
而家諗返起可能因為真係好差,先會冇人幫襯。

同老婆夜晚叫咗肉眼扒套餐食
冇得叫幾多成熟
淨係跟薯菜 即係薯條
冇得跟飯或者意粉 問個員工跟飯要補20蚊
之後再問個經理,又話冇得跟?

嚟到2塊扒都接近10成熟
塊扒硬到用把刀好難先鋸到
鋸到尾隻手已經冇晒力
塊扒趙極都趙唔到 啲肉實到成棚牙都癡住
之後加配個套餐 38蚊 餐湯
一間扒房用個兒童嘅嘢器皿裝住餐湯都算了
份量少到不得了,餐湯而家好貴咩?
又非常唔好飲
完全唔覺呢間係一間扒房
總之十級伏 食麥當勞好過,唔會再幫襯
肉眼扒
2023-09-27
2023-09-24 421 瀏覽
呢間位於尚德商場嘅西餐廳都幾特別,喂分兩邊坐,唔一邊望商場景,一邊係向內坐,有卡位,仲有啲馬賽克窗飾,都幾靚!野菌忌廉意大利飯個飯飯質好煙靭,啲菇好多,忌廉味重,加埋一齊好夾,好juicy, 好好食!芝士咖喱焗雞扒飯雞肉醃得入味,好大塊,個飯係蛋炒飯底,咖喱同芝士真係無敵組合,食落好香、好正。忌廉餐湯忌廉湯較稀,但都算香。
呢間位於尚德商場嘅西餐廳都幾特別,
喂分兩邊坐,唔一邊望商場景,
一邊係向內坐,有卡位,
仲有啲馬賽克窗飾,都幾靚!

個飯飯質好煙靭,
啲菇好多,忌廉味重,
加埋一齊好夾,好juicy, 好好食!

芝士咖喱焗雞扒飯
雞肉醃得入味,好大塊,
個飯係蛋炒飯底,
咖喱同芝士真係無敵組合,
食落好香、好正。

忌廉餐湯
忌廉湯較稀,但都算香。
2023-08-15 396 瀏覽
1️⃣肉眼扒賣相就唔多靚,食落就正常發揮,肉質都ok,唔會好難咬.依個價錢都正常.薯條味道就麻麻💰HKD$1082️⃣肉醬千層麵煮得太耐了,個麵硬左D.同個肉醬D肉都較硬💰HKD$68本身叫左碗餐湯,個份量小得可憐,所以Cancel左
1️⃣肉眼扒
💰HKD$108

2️⃣肉醬千層麵
煮得太耐了,個麵硬左D.同個肉醬D肉都較硬
💰HKD$68

本身叫左碗餐湯,個份量小得可憐,所以Cancel左
2023-08-07 333 瀏覽
👣見附近無咩好食,求其入左一間餐廳,我點左小食拼盤(炸雞翼+炸魷魚+薯條), 飲品係熱奶茶。🤔❤️炸雞翼:味道正常,都幾脆❤️炸魷魚:炸得唔錯,夠香脆,有少少椒鹽味❤️薯條:都炸得幾脆,熱辣辣❤️奶茶:一杯熱水連一個lipton茶包,一杯淡奶同一包太古糖自己沖。味道伏,好少飲d咁難飲既奶茶,飲左一啖就無飲🥲🥲

❤️炸雞翼:味道正常,都幾脆

❤️炸魷魚:炸得唔錯,夠香脆,有少少椒鹽味

❤️薯條:都炸得幾脆,熱辣辣

2023-07-08 392 瀏覽
一人午餐時間!❤️今次試吃這間餐廳是尚德商場中比較開揚的餐廳,裝修是很有80-90年代西餐廳的感覺,我坐的是「卡位」,所以非常寬敞。❤️今次叫了午餐的「吉列魚柳伴薯條」,配上是日餐湯「粟米湯」及餐飲「凍檸茶」。❤️吉列魚柳十分夠份量,炸得十分香脆,魚柳沒有雪味,加上醬汁,味道有驚喜!薯條是粗薯條,特別好吃!粟米湯應該是用粟米打碎煮的,味道不錯,但略嫌多粟米打碎了的皮,令到湯有點減分。凍檸茶亦不錯,有茶味,檸檬亦足夠。❤️😋
一人午餐時間!❤️
2023-06-27
2023-04-22 550 瀏覽
周不時尚德商場都是我的飯堂,有時候同同事一起去吃午飯都想不到吃什麼,我們便會去1968 Bistro,試過一次,都覺得那裏的西餐不錯!今天去吃了一個紅酒燴牛肉飯,牛肉多汁,而且有紅酒香味,落去口感不錯。而且午餐餐牌上都有很多選擇,選擇相當多元化。飲品方面,咖啡都是濃濃的咖啡香味,基本上整個午餐都是非常圓滿。至於環境方面,在屋村商場,但有一間西餐廳,而且座位舒服,環境有一些懷舊,感覺去了懷舊餐廳的,大家都可以試試哦!❤️❤️