2009-12-01 17 瀏覽
尋日同fd行完街冇野做,經過登打士廣場d人派cafe傳單睇左好耐諗唔到簡邊間,之後見到22樓個環境好似0k同幾特別佢有兩個主題@0@上到去出面就已經好有christmas氣氛我簡左坐天堂 好令~~ 坐住吊椅望下出面d景都幾好feel~地獄果邊就立過眼 都真係幾地獄=﹏=d野食同野飲都好味 由其是係杯芒果牛奶雪香同拿破侖意粉 成碗食曬成杯飲曬,搞到我地飽曬4字形容 滿載而歸!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
尋日同fd行完街冇野做,經過登打士廣場d人派cafe傳單
睇左好耐諗唔到簡邊間,之後見到22樓個環境好似0k同幾特別
佢有兩個主題@0@
上到去出面就已經好有christmas氣氛
地獄果邊就立過眼 都真係幾地獄=﹏=
d野食同野飲都好味 由其是係杯芒果牛奶雪香同拿破侖意粉
成碗食曬成杯飲曬,搞到我地飽曬
2009-11-30
2009-10-15 11 瀏覽
今日同d fd 一如以往去左登打士d cafe 食飯....點知俾我地係22/f發現開左一間新cafe,見佢地既裝修好特別,係2個主題(天堂同地獄)...於是我地8條友仔去左地獄區坐...我地叫左2個拿破倫意粉..係個店主推介既...同埋一個唔記得左係乜乜白汁飯...雞軟骨同埋8杯飲品~d 野食好正 ...個意粉同雞軟骨好好食...仲有杯雲呢拿既特飲都好得~我地成班人係度玩左3.4個鐘都完全唔趕客~我都覺得唔差既~而且個view 都好靚!我地走既時候埋單$600都唔使~OK LA!!!! ...(如果玩猜猜畫畫可以係黑板位度玩)
2009-10-14
2009-09-18 6 瀏覽
因為誤打誤撞去左呢間開左無耐既cafe. Be返左黎香港, 呢個暑假唔係有呢間cafe我地既生活都唔知有幾悶~!! 見佢地有分天堂地獄兩區, 佢地既擺設好有心思, 起碼比我睇到老細係有擺心機落去~!! 初初對食物無咩大期望, 因為之前去同一棟大廈既其他cafe'洗樓', 試過係一間食到三個唔同款式既但一樣味既意粉, 最勁係佢啦~ 有D味就Okay勒, 但係就貴左D. 有間仲離譜, 同我講玩D玩具要入會join membership, 喂最high係你啦~!! 去到叫左一個牛排既餐, 七十幾八十大元有塊牛排(當然啦)加薯菜同意粉, 仲有杯野飲添~ 好味到同高級既餐廳有得fight~! 仲要消費咁低坐成晚真係超抵~!! 之後去都會keep住試唔同既野食, 意粉款式多仲要極好味~!!! 小食推介: 炸雞軟骨, 大大粒香脆分量適中~!! Hospitality industry最重要梗係service喇, 老細好好傾, 其他員工服務週到超nice喎~~ 遊戲好多種類, 最愛'麻雀撲克'~!!! Be走左喇...不過我會keep住去既~!!!

好味到同高級既餐廳有得fight~!
遊戲好多種類, 最愛'麻雀撲克'~!!!
Be走左喇...不過我會keep住去既~!!!

• 白汁西蘭花煙肉螺絲粉
  • 炸雞軟骨同炸脆薯角
  • 荔枝或水蜜桃沙冰
2009-08-24 7 瀏覽
前日朋友慶祝我同另一朋友既生日, 朋友們想去cafe, 可坐耐d.之前聽另一朋友黎過哩間都ok, 所以我就book左哩間.打電話book 既時候話天堂區比人包左場, 只得地獄區, 生日流流o係地獄過真係唔老like而且我個人係鍾意d 非常光猛既cafe, 不過都冇位, 將就下啦上到去, 天堂同地獄係分兩邊門口入.我地入到去見到都幾多staff, 大約6個左右, 行來行去呆呆滯滯... 而且除老細外, 其他人一看衣著便知佢地已經o係旺角打滾十多年既青少年.後生細仔創業應給予鼓勵.環境頗黑. 牆都是油上黑色. 而且油漆不太均勻. 地獄區沒有什麼裝飾.之前看友人既照片在天堂區有壁畫, 真像伊甸園. 想不到地獄區真係咩都冇. 故有"地獄"之稱?我地入到去話book左位. 但似乎佢地搵左好耐都搵唔到個名...通電話o個時話比左間vip 房我地. 就等我看一看, 間vip 房o係廚房旁邊, 約長10呎, 闊4-5呎. 沒有豪裝, 電視滿雪花, 看不出有多"vip". 索性改為地獄之房可能更有卓頭vip 房內有數名顧客入坐, 有中年男仕及2,3名旺角少女, 開心嚷著"寫野寫野".我地只係遲左3個字至
之前聽另一朋友黎過哩間都ok, 所以我就book左哩間.

上到去, 天堂同地獄係分兩邊門口入.
後生細仔創業應給予鼓勵.

我地只係遲左3個字至半個鐘... 咁快就比左人入坐.
講真看見vip 房是這個樣子, 我這壽星都冇乜mood 再留o係度.
好可惜老闆太識做生意, 堅決趕走房中客.

間房真係大到呢....... 12人剛剛好夠坐. 但有兩個要坐行山用的摺椅.
坐了一個鐘左右落單. 講真, 我都認唔出邊個係staff 邊個係人客. 我唔敢叫, 佢地唔知我地係咪叫佢地所以又唔敢行過黎.

我要左個辣汁蝦天使麵$59, 飲朱古力雪香+$?

朋友的mocha同我既雪香. size 大得多.
雪香味道非常濃. 調出既味道不太甜. 但朱古力非常重手. 如果要在這朱古力中飲得出甜味, 相信都要下唔少糖.
但總好過某些食店吝嗇得用水開稀
其實我都不太知雪香係咩東東. 好似飲緊一杯好濃既朱古力咁!

辣汁蝦天使麵, 原本係闊條麵黎, 但可惜沒有闊條麵要轉天使麵.
來到, 芬香撲鼻, 此乃蒜既香味. 看到是一片片的蒜片. 就咁食都ok, 帶少少酸味, 唔會太攻鼻.
天使麵剛剛好唔會過林.
蝦都有3,4隻. 頗大隻同爽口, 但食得出有些少雪味.
d 汁唔太均勻, d 麵有時冇味, 有時食到甜甜地既汁.
食完之後望一望友人那個和我叫一樣的蝦天使麵, 只剩數圈辣椒. 反過來我清了碟. 沒有剩. 才發覺這個什麼辣汁天使麵沒有辣味... 自己食既時候都忘記左哩兜麵應該係辣至岩架喎...

份量來說並不多. 可以講兩三口就食完. 我來之前在旺角掃完街, 因此還可以啦. 其他男仔真係慘. 食完睇黎要陪佢地去食夜宵.

哩間cafe 我諗2-4人來會比較好, 可坐卡位.
天堂區同地獄區都冇改錯名, 天堂那邊可能好快樂, 地獄真係乜都冇. 可能店主想顧客來真真正正體驗下地獄既環境
加點建議, 如果在餐牌加些地獄菜色會較為吸引, 例如地獄拉麵

相信天堂區應該比地獄區吸引得多, 沒有特別事故都別要敲地獄之門.
mocha同朱古力雪香既分別
好濃
天使麵
2009-08-21 3 瀏覽
2009-08-12
天堂區
幾濃味
吊椅好靚, 影相一流~
2009-08-04 10 瀏覽
上星期六那天去了這間新cafe, 會選擇double second 全是因為天堂區的吊椅! (真係好舒服ka)我入到去環境都唔錯,空間夠,唔會覺得侷促,景觀都開揚,.相信白天時去,坐係吊椅,會更好feel.佢地服務都好好,好有心,有耐性,唔知出面某d cafe咁,d人講2講就黑起塊面好唔耐煩咁食物都算ok, 我對自己個餐都幾滿意,特別鐘意我杯水蜜桃綠茶,可能因為我鐘意食甜野la~不過上菜速度較慢,都有甩單情況,可能因為剛好地獄區有人開生日party (他們真的好嘈)另外音樂最好可以細聲d....好似我地去個日咁,如果隔離開生日party, 而音樂又咁大聲,好難可以傾到計.....都會再去,不過會試下係白天去, 望下藍天白雲,哈!

另外音樂最好可以細聲d....

都會再去,不過會試下係白天去, 望下藍天白雲,
哈!
水蜜桃綠茶