2018-01-12 1641 瀏覽
蠔痴出動經開沙田見openrice有優惠,就黎試下book左八點果個時段,準時八點入座,唔洗等!不錯!生蠔係法國蠔係我鐘意既type海水味重,質地爽口!凍海鮮有蟹腳,青口,凍蝦,蟹腳size細,無咩肉,而海水味都有既,青口凍蝦普通貨色冷面顏色幾吸引,而因為掛住食生蠔,所以無試到芝士有幾款,我最鐘意軟芝士果款,奶味非常重!冷盤小食同刺身賣相不錯,可惜肚腩都無位置食熱盤試左羊架同意大利飯,羊架ok, 整意大利飯果個哥哥仔好有心機,而飯質有點硬甜品有賣相都ok架!下次再試題外話,找不到話係主題既龍蝦😞同兩小時確實係唔係好夠有機會會再黎既!
蠔痴出動
經開沙田見openrice有優惠,就黎試下
book左八點果個時段,準時八點入座,唔洗等!不錯!
生蠔係法國蠔
係我鐘意既type
海水味重,質地爽口!

冷面顏色幾吸引,而因為掛住食生蠔,所以無試到
芝士有幾款,我最鐘意軟芝士果款,奶味非常重!
冷盤小食同刺身賣相不錯,可惜肚腩都無位置食
甜品有賣相都ok架!下次再試
題外話,找不到話係主題既龍蝦😞同兩小時確實係唔係好夠
有機會會再黎既!
2017-12-22 1357 瀏覽
12月頭與家人慶祝生日咁岩見到有文章介紹 好似幾吸引就book左位黎食去到先知選擇好少、出左去兩次已經食晒凍熱野、好既係有生蠔味道都唔錯其餘既野食都普普通通可惜選擇真係太少
其餘既野食都普普通通
可惜選擇真係太少
2017-12-18 23768 瀏覽
年年12月男朋友既生日飯同聖誕太接近,次次搵野食都會加晒價,平時閒日Lunch Buffet $268/位,今日要$338,,好彩Openrice 都做緊75折優惠。不過一定要Print hardcopy,好唔環保囉。點解我會選2+2 Cafe ,因為媽媽早排黎試過中午,話質素比以前好左,又有羊架食。不過今日我黎到係無羊架既,點解咁既刺身款好少,得三文魚,鯛魚,吞拿魚三款。三文魚不錯,雖然唔係三文魚腩,鯛魚我就一般。冷盤有蝦,藍貝,青口三款,仲有泰式粉絲,芽菜,拍青瓜,吞拿魚薯仔沙律,什果沙律。蝦好爽口,不過記得要挑左條蝦腸喎,因為好黑熱葷款式都多,中規中距,無太大驚喜,最中意佢既咖哩牛肉配印度脆片另有烤爐煎雞翼,腸仔,秋刀魚,茄子,毛茄等,幾好食。燒牛肉都好食甜品款好多,又有即制窩芙,雖然唔脆,但配埋雪糕,一冷一熱好好食。有葡撻,不過唔夠熱燉湯好飲,啱晒我呢d湯筒服務好好,收碟速度好快,又有禮貌

蝦好爽口,不過記得要挑左條蝦腸喎,因為好黑

另有烤爐煎雞翼,腸仔,秋刀魚,茄子,毛茄等,幾好食。

燒牛肉都好食

有葡撻,不過唔夠熱

燉湯好飲,啱晒我呢d湯筒

服務好好,收碟速度好快,又有禮貌
2017-12-18
慶祝紀念
生日
2017-12-04 1963 瀏覽
完全冇諗到酒店cafe工作人員態度可以咁差,原本同屋企book左今晚5:45食$388buffet,早左15分鐘到,問前枱小姐toilet位置,態度極晦氣,之後出左黎,因為我媽咪有d累想話早少少入去坐住,同時間商場門口d櫈已被人坐晒,所以想問可唔可以早d入去坐,當時時間係5:35,果位前枱小姐(同之前答toilet位置是同一人)凈係答左我一句"你地5:45夠鐘先過黎啦",我即刻掉住頭走人,兼打電話cancel埋5:45個booking!😡
與閨蜜行完一田後,發現帝都酒店2+2 café推出了期間限定的SOFINA潤白美肌下午茶,HK$488+10% 兩位用,而且每位更可獲贈ALBLANC 潤白美肌體驗套裝乙份(價值HK$560), 身為Sofina粉絲,又怎麼可能錯過呢!2+2 cafe 一向有水準,首度推出下午茶,就與日本護膚化妝品牌Sofina合作,主廚以熱賣產品土台美容液及ALBLANC潤白美肌護理系列為靈感,特地採用蘊含美肌功效的食材來入饌,賣相精美又美味!一起來看看這12款鹹甜點囉! ** 12月16日至31日,主廚會揉合應節元素,會設計出數款節日限定美點 **鹹點蠻有驚喜的,如香蔥碎吞拿魚腩拼雞肉千層, 碎吞拿魚腩肥美鮮嫩, 帶著少許魚油, 口感綿綿,一口酥脆千層酥下,就是嫩滑雞肉,口感非常豐富。似是甜品的龍蝦橘子凍批, 晶瑩剔透的果凍狀,包著鮮甜爽彈的波士頓龍蝦肉及 橘子果肉,滿是蝦鮮果香。煙三文魚紅菜頭麵包卷,味道清甜的紅菜頭,與煙三文魚的鮮香,正好在味道上作一加一減,補血排毒抗氧化。第一次吃以雪糕做馬卡龍做餡料的,而且還是haagen dazs的草莓雪糕啊﹗整粒放進口中,過癮呢﹗甜點方面,每款都好精緻有

甜點方面,每款都好精緻有心思,最特別的是仿照ALBLANC潤白美肌乳霜造型的 紅菜頭雪芳蛋糕,幼滑濕潤的慕絲,加上清甜紅菜頭的粉紅色澤,甜而不膩。

好像首飾的這款,是牛油果忌廉泡芙,泡芙充滿空氣感,口感夠鬆軟輕盈,配上綿滑的牛油果忌廉,瞬間融化在口中,沒有半點遺和感。

繼續,有草莓朱古力撻配草莓醬,看似簡單卻最能吃出其食材的新鮮美味﹗原粒鮮嫩多汁的草莓,向來都是女生至愛,配以香濃軟滑的朱古力撻就最適合不過了﹗在其上點上片片金箔,更顯矜貴。想進一步陶醉於草莓的甜蜜中,把試管內馥郁的草莓醬唧在草莓上,再一口吃掉﹗充滿果香,美味﹗

另一款好美的,是朱古力慕絲蛋糕配黑加侖子啫喱,完全猜不到呢﹗輕盈綿滑,甜度討好﹗女孩子必定喜歡﹗

餘下的紅莓鬆餅、胡麻冷蕃茄沙律、牛油果蟹肉沙律撻、班蘭蛋白布甸,也甚有水準呢﹗就是就算有多飽,也要吃掉它們的心意﹗

下午茶的兩杯特飲,有柚子菠蘿梳打及杞子桂圓紅棗茶啊﹗

吃飽飽後,別忘了拿著換領卷去換取ALBLANC 潤白美肌體驗套裝乙份(價值HK$560),延續綻放迷人優雅魅力。
題外話/補充資料: 供應期即日起至12月31日 下午3-5pm
2017-11-18
2017-11-27 17315 瀏覽
首先飲(推介位)杏仁茶(好香杏仁味(味道清甜,入口幼滑)桃膠杞子燉花菇雞湯(味道好香,好清甜) 必試位烤火腿扒(肉好鲜嫩)燒肉眼扒(好香口,肉質鮮嫩)海南雞飯(义燒)雞肉鮮,义燒肥美花多眼亂位甜品區選擇左~香芋葡撻(香芋味濃,味道偏甜)石板街朱古力杯(朱古力味特出,慕絲幼滑)法式忌廉泡芙(外層用朱古力脆皮,內裡忌廉creamy)野苺千層酥(酥皮香脆,野苺酸甜惹味)朱古力瑞士卷(端士卷鬆軟,朱古力不算甜)桂花糕(有食用金箔,好華麗,味道口感似大菜糕)完全唔似傳統桂花糕的味道創新口味)影相位(朱古力噴泉)水果mix餅乾 (朱古力噴泉,朱古力偏甜,選水果,平衡甜味)燕窩蛋白,甜品杯改用黑色仿蛋殼(味道唔甜,蛋白好幼滑,可多食幾杯)切件芝士蛋糕(整體蛋糕新鲜,全部口感鬆軟)熱盤區蔬菜類(選擇算多)亮點位~松露薯蓉(好香松露味,薯蓉入口creamy)咖喱雞(咖哩好香,微辣,味道惹味)青口(細隻但鲜味)蝦(肉質爽口)日本冷麵(麵質有口感)麵包布丁(焗得好靚~食得太多,這款試唔到)😅芝士有4款(味道不算太濃味)驚喜位(甜品外表靚之外,整體好味)回味位(松露薯蓉,好香好creamy)必飲(熱杏仁茶,杏
首先飲(推介位)
杏仁茶(好香杏仁味(味道清甜,入口幼滑)
桃膠杞子燉花菇雞湯(味道好香,好清甜)

必試位
烤火腿扒(肉好鲜嫩)
燒肉眼扒(好香口,肉質鮮嫩)

海南雞飯(义燒)
雞肉鮮,义燒肥美

花多眼亂位

選擇左~
香芋葡撻(香芋味濃,味道偏甜)
石板街朱古力杯(朱古力味特出,慕絲幼滑)
法式忌廉泡芙(外層用朱古力脆皮,內裡忌廉creamy)
野苺千層酥(酥皮香脆,野苺酸甜惹味)
朱古力瑞士卷(端士卷鬆軟,朱古力不算甜)
創新口味)
影相位(朱古力噴泉)
切件芝士蛋糕(整體蛋糕新鲜,全部口感鬆軟)

熱盤區
蔬菜類(選擇算多)
亮點位~
松露薯蓉(好香松露味,薯蓉入口creamy)

咖喱雞(咖哩好香,微辣,味道惹味)

青口(細隻但鲜味)
蝦(肉質爽口)
日本冷麵(麵質有口感)

麵包布丁(焗得好靚~食得太多,這款試唔到)😅
芝士有4款(味道不算太濃味)

驚喜位(甜品外表靚之外,整體好味)
回味位(松露薯蓉,好香好creamy)
必飲(熱杏仁茶,杏仁味好濃)
搶手位(焗蠔)只出一次(一粒都食唔到)
整體服務不錯,換碟次數密(整潔度滿分)
p.s.
列印open rice 全時段自助午餐優惠頁面,每位有七折優惠
(星期一至五中午12-2:30成人$268,注意:有加一服務費)
午餐
  • 熱杏仁茶
沙田帝都酒店Royal Park Hotel 2+2 cafe首次與日本護膚化妝品牌Sofina推出Enchanting Beauty潤白美肌下午茶, 無論是賣相及味道均十分出色, 最最最重要是吃下午茶的同時, 有護膚品贈送. 下午茶以含美肌功效的食材入饌, 例如蕃茄、牛油果、紅菜頭及草莓等等, 可說是賣相精緻之餘, 味道也十分出色. 咸點甜食比例各一半, 就算是甜點的甜到也恰如其份, 就先由上層說起.   以「超級食物」牛油果製成的牛油果忌廉泡芙, 忌廉細緻綿密, 淡淡的牛油果香及鬆軟的泡芙, 配搭得宜. 朱古力慕絲蛋糕配黑加侖子啫喱, 絲絨質地很美, 口感更十分幼滑! 而士多啤梨含豐富維他命C, 又能增加皮膚彈性, 以她來做美點十分適宜. 特別喜歡撻內的開心果碎, 豐富了士多啤梨撻的口感. 中層是咸甜各半, 亦是最搶眼的, 因有至為矚目、仿照ALBLANC潤白美肌乳霜設計的紅菜頭雪芳蛋糕. 慕絲好香滑, 甜而不膩!Macaron夾著Haagen-Dazs士多啤梨雪糕, 比傳統的來得更合心意. 兩件晶瑩剔透是龍蝦橘子凍批, 想不到兩種食材是挺合襯, 橘子固然夠清新, 而龍蝦則有Ome

兩件晶瑩剔透是龍蝦橘子凍批, 想不到兩種食材是挺合襯, 橘子固然夠清新, 而龍蝦則有Omega 3脂肪酸. 吃過甜點後吃一件凍批是很適合的過場.  煙三文魚紅菜頭麵包卷是健康美味的咸點, 輕盈之餘營養價值高.

下層四款也算高質.

我最喜歡牛油果蟹肉沙律撻, 蟹肉之多讓人感到毫不吝嗇, 再加上拌了牛油果, 是那般的香滑.

散發淡淡清香的有班蘭蛋白布甸; 香葱碎吞拿魚腩拼雞肉千層是超乎想像的好吃! 特別要讚的是雖然花了些時間來拍照, 但千層仍然脆口.

含極多紅莓的鬆餅也很合我口味, 無論沾不沾醬也是美味.

飲品方面有滋潤的紅棗桂圓茶及fruit punch.

下午茶$488兩位用, 而每位惠顧下午茶更可獲贈ALBLANC潤白美肌體驗套裝, 價值$560, 心水清的話, 就看到套裝的價錢比茶餐還要昂貴, 所以, 沒有不吃的理由! 下午茶供應至12月31日, 而從12月16日開始, 下午茶更會增添聖誕特色, 要留意啊!
2017-11-18
$268.5 (下午茶)
  • 牛油果忌廉泡芙
  • 士多啤梨雪糕馬卡龍
  • 牛油果蟹肉沙律撻
  • 龍蝦橘子凍批
  • 斑蘭蛋白布甸
  • 士多啤梨朱古力撻
  • 香葱碎吞拿魚腩拼雞肉千層
2017-11-14 10810 瀏覽
1-11-2017 (Wed)收到Openrice通知,呢間café o既buffet有折,而我同老公兩年幾o黎試食過,覺得唔差,於是約女同事ES,男同事PF ,o係10-11-2017(Fri)晏晝o黎食,我o地去到,安排坐o係通道位,冷氣都幾大,攞熱o野食先.1. 白汁海鮮忌廉味道香濃,蝦仁冇乜問題.2. -4.小棠菜冬菇,咖哩薯仔,牛筋味道唔會太濃,o岩o岩好.5.-7.  唔知咩粗麵, 咖哩椰菜花,唔記得咩薯片通通味道適中.8. 印度咖哩羊以為會好辣,但好似食唁丁唔到辣.9. 燒雞扒比較有啲味.10. 黑椒脆片本身都驚辣,但完全唔辣,反而鹹o左啲,不過佢仍脆.11. 好似淮山圓肉湯好淡,近乎飲水.12.-13. 三文魚同八爪魚刺身正常冇問題.14. 日式冷麵有甜蛋絲,自己加海藻粉同木魚絲,醃蘿蔔.麵爽, 甜蛋絲好彩唔太甜.15. 燒牛肉好腍,呢個有啲驚喜.16. 燒秋葵燒汁落得夠,夠味.17. 沙律我落o左薄荷乳酪,但好似冇乜味.18. 大蝦,腸仔正常冇問題.19.燒雞翼唔夠味.20. 雜莓千層酥吉士唔甜,酥餅開始有啲腍.21. 唔知咩綠茶甜品上面o既馬卡倫腍晒,而呢件cake

1. 白汁海鮮
忌廉味道香濃,蝦仁冇乜問題.

2. -4.小棠菜冬菇,咖哩薯仔,牛筋
味道唔會太濃,o岩o岩好.

5.-7.  唔知咩粗麵, 咖哩椰菜花,唔記得咩薯片
通通味道適中.

8. 印度咖哩羊
以為會好辣,但好似食唁丁唔到辣.

9. 燒雞扒
比較有啲味.

10. 黑椒脆片
本身都驚辣,但完全唔辣,反而鹹o左啲,不過佢仍脆.

11. 好似淮山圓肉湯
好淡,近乎飲水.

12.-13. 三文魚同八爪魚刺身
三文魚同八爪魚刺身
正常冇問題.

14. 日式冷麵

15. 燒牛肉
好腍,呢個有啲驚喜.

16. 燒秋葵
燒汁落得夠,夠味.

17. 沙律
我落o左薄荷乳酪,但好似冇乜味.

18. 大蝦,腸仔
正常冇問題.

19.燒雞翼
唔夠味.

20. 雜莓千層酥
吉士唔甜,酥餅開始有啲腍.

21. 唔知咩綠茶甜品
上面o既馬卡倫腍晒
,而呢件cake都唔係好甜,ok好食.

22. 熱豆腐花
豆味好夠.

23. 杏仁茶
杏仁味同質地都好濃又唔太甜,都唔錯o既.
熱豆腐花同熱杏仁茶

24. 忌廉泡夫
外而有朱古力,內裡o既cream都係朱古力味,外面都仍有啲脆o既.

25. 奇異果奶凍
唔知咩味,怪怪地.

26. 窩夫
今次冇得自製,要請職員整,整完的要兩個雪糕,就係士多啤梨同焦糖, 窩夫正常冇問題,香香地.
雪糕係Haagen Dazs,焦糖雪糕入面有脆脆,佢唔太甜但食到玉桂味.

27. 芒果布甸
味道唔錯,不過布甸口感差o左少少.

28.葡撻
PF見到有,就拎o左兩隻味,一隻係原味,一隻係香芋;佢兩隻都有食,話香芋冇香芋味,原味就更加難食,因為香芋o既仍暖暖地.
ES食o左另一個原味,話差過KFC,韌.

我就食埋呢個香芋味,果然係冇香芋味,只有顏色,味道唔太甜,撻皮開始有少少韌.
香芋葡撻

味道: 2.6分

服務:
張枱好細,好彩職員密密收碟.

價錢:
原價$268.00,七折但加一就收原價o既,即$214.40一位.

其他:
記得帶埋openrice o 既優惠劵,否則享用唔到.
2017-11-10
$214.4 (午餐)
  • 杏仁茶
2017-11-12 2036 瀏覽
食頭埸: NET AMOUNT HK$388/px (5:45 p.m. - 7:45 p.m.)海鮮: 一般(mussels, crab legs, shrimps, oysters)甜品: 得個樣(varieties of cakes, puddings,... but not my expectations)熱食 :不錯( vegetables,  ribs, lamb chops, ...especially 和牛, 服務 : 特別 : 火燄雪山表演 (roll cake tasting after show)

服務 :

特別 : 火燄雪山表演
題外話/補充資料: Two hours free parking but please confirm before arrival
2017-11-03
5 分鐘 (堂食)
  • 和牛美食
2017-11-11 2177 瀏覽
是日是細女的生日,所以一早就BOOK定枱食自助餐!食物品種選擇雖然不多,到勝在服務態度較好!可能星期六原因!(好在早已經訂咗枱!)幾乎空無一蓆。😆生蠔每次限三只!不過只只都細細只😐。但依然吸引我排咗3次!蟹腳海味十足朱古力噴泉是兩豆丁至愛!火焰蛋糕是全場矚目亮點!蛋糕味道就一般如果湯水方面再多啲選擇就更完美🤔!🙄令兩豆丁欏咗幾次嘅食物除咗朱古力噴泉外!還有來自各地方唔同嘅芝士總體來講呢次自助餐不得不失!
!蟹腳海味十足
朱古力噴泉是兩豆丁至愛!
火焰蛋糕是全場矚目亮點
!蛋糕味道就一般

如果湯水方面再多啲選擇就更完美🤔!

總體來講呢次自助餐不得不失!
約閨蜜輕鬆享受下午茶的話,想吃甜但又想要健康,還想有美容功效,加上秋冬又想要進補養生?其實只要懂得選擇,也可以吃得健康。早前得知位於沙田的帝都酒店推出了全新的下午茶套餐,就是旗下的餐廳 2+2,跟我其中一個愛牌─Sofina合作推出限定下午茶,以蘊含美肌的食材來炮製一系列的養顏鹹甜點,我知道後立即心心眼,相約好姊妹來這邊,實行愈吃愈美。 每次望住三層架都總會有種興奮的心情,今次亦不例外。 上層 中層 底層 ——————————————————————————- 鹹點來說,個人喜歡以下幾款。 香蔥碎呑拿魚腩拼雞肉千層 本身呑拿魚腩含有豐富Omega 3脂肪酸,對身體就是有益的;雞肉也含有不少營養在當中,兩者加起來相輔相成。味道方面,千層酥本身相當香脆,加入香蔥碎呑拿魚腩跟雞肉,味道跟質感也十分豐富。朋友就喜歡分別把碎呑拿魚千層跟雞肉千層放入口,感受兩種不同的味道;而我卻把千層分兩口咬開,每口均夾雜著香蔥碎呑拿魚腩跟雞肉,原來兩者的味道混合起來也不錯,嫩滑多汁的雞肉配肥美的呑拿魚腩,兩者出奇地夾。 牛油果蟹肉沙律撻 牛油果本為超級食物,含有豐富的維他命及礦物質,能有助滋潤肌膚,當

每次望住三層架都總會有種興奮的心情,今次亦不例外。

上層

中層

底層

——————————————————————————-

鹹點來說,個人喜歡以下幾款。

香蔥碎呑拿魚腩拼雞肉千層

牛油果蟹肉沙律撻

牛油果本為超級食物,含有豐富的維他命及礦物質,能有助滋潤肌膚,當中所含的不飽和脂肪更能促進心血管健康。牛油果與蘊含豐富蛋白質的蟹肉混合起來,味道鮮甜之餘亦帶有層次,蟹肉的鹹香跟淡淡的牛油果味加起來叫人喜歡。

龍蝦橘子凍批

看上去晶瑩剔透,超美的果凍,入面原來是藏有波士頓龍蝦跟橘子肉的,食落清新,而龍蝦肉亦不失其鮮甜爽口的感覺。龍蝦跟橘子分別都吃得多,但這樣子的配搭倒是第一次見,味道亦比相像中夾得多,不錯。

——————————————————————————-

甜品方面,以下幾款最得我心。

紅菜頭雪芳蛋糕

賣相超美的紅菜頭雪芳蛋糕,跟ALBLANC產品的造型一模一樣,看上去高貴優雅,見到無不心心眼呢。廚師以super food 紅菜頭為這個雪芳蛋糕頂頂的慕絲添上一層粉紅的色澤,增加了雪芳蛋糕的質感,甜而不膩。

草莓朱古力撻配草莓醬

本來草莓就含有豐富的維他命C及纖維,亦有抗氧化之效,還可以美白及增加肌膚彈性。本來朱古力跟草莓就是好朋友來的,兩者夾得讓人覺得它倆是不可分離的說。這邊用上香濃幼滑的朱古力撻配原粒草莓,加以金箔,更顯矜貴。吃時擠出試管中的草莓醬,果香更為濃郁,更得我心。

紅莓鬆餅

細細的一件,牛油味蠻香的。加入自家製草莓醬跟忌廉,味道更佳。不得不提的是,廚師巧妙地在草莓醬之中加入荔枝汁,令草莓醬的味道更香更有層次。再者,荔枝本身含有豐富的維生素,能促進微細血管的血液循環,也是一種不可多得的美容養生之物。

草莓雪糕馬卡龍

馬卡龍上面輕輕印上品牌的名字,幽雅不造作。它本為甜甜之物,加入草莓雪糕以後把甜膩的味道減大半,反而帶來清新的味道。雪糕之中含有果肉,當然又是有豐富的維他命啦,增強血管力之餘亦能美白抗氧化。

——————————————————————————-

吃這個下午茶除了可以「食著靚」之外,還可以得到一套護膚套裝跟購物禮券呢~
題外話/補充資料: 補充一下: 供應日期:由即日起至2017年12月15日 時間:星期一至日 3-5pm 價錢:$488 (兩位用),另加一服務費
2017-10-10 5033 瀏覽
今天第一次嘗試这酒店的自助晚餐(全時段),食物一般可以接受,環境不錯,人客大约五成滿,服務值八十分。还好有open rice的优惠券,二人消費大約一仟大元。👌👌👌
2017-10-03 5214 瀏覽
家人生日,便揀了帝都酒店的2+2cafe,吃自助晚餐,今晚的主題是生蠔,所以有各種方式吃蠔,生蠔、焗蠔、炸蠔.......、其他還有雪蟹腳、魚生、雪糕是Haagen Dazs......只是吃這些都值回票價。我們由七點吃到十點,我們訂的位是可以整晚的,另外也可以分兩個時段吃自助晚餐,當然價錢是不同的。吃的中途突然有廚師搖鐘,然後全場熄燈,還以爲有人生日或是求婚之類,原來是廚師表現火焰紅莓煎餅,還介紹可以伴雪糕吃。
,所以有各種方式吃蠔
,生蠔、焗蠔、炸蠔.......、其他還有雪蟹腳
吃的中途突然有廚師搖鐘,然後全場熄燈
2017-09-06 5984 瀏覽
媽咪生日想去食Buffet,就打去book食tea,呢間啲tea Buffet眞係好好食,今次主題係草莓蜜語•韓式黑椒牛仔骨呢個好好食,唔會煮過火,肉質好淋,好好味,食咗好多印度咖喱牛肉呢個咖喱,我鍾意,我鍾意佢冇嗰種印度味,我唔識講乜嘢叫印度味,希望大家明我講咩雜菌扒娃娃菜我淨係拎咗佢啲菜,有味得黎又幾清韓式菠蘿個菠蘿心好大好硬,見佢咁樣整,以為佢會好似燒菠蘿咁,點知一食,凍嘅,搞到個感覺好怪韓式雞翼見佢個樣以為佢冇咩味,點知又出奇地好好味喎蝦肉漢堡一路對佢嘅漢堡都好有信心,上次係和牛漢堡,今次係蝦肉漢堡,同樣即叫即整,同樣係好好味,所以係拎滿分剌身八爪魚ok爽口,鮮味可以,但係三文魚有啲切得太厚,感覺有啲位UN韓式豬肉卷口感幾得意,啲豬肉片有啲爽口咖喱薯餅呢個做得比較差,冇咩咖喱味,咬落去似食麵粉,完全冇食薯餅感覺,唔好食韓式炸雞好好食,雞肉好滑,食過KFC,雖然唔熱,但係個皮好脆韓式粉麵自由選餸,冇要粉麵類,要咗肥牛蝦同菜,有清湯同韓式湯底選擇,揀咗後者Haagen-Dazs雪糕值得一讚,有專人幫你整成一個個雪糕球,今次有綠茶、雲呢拿、朱古力、士多啤梨、焦糖同埋芒果雪葩士多啤梨拿
黑椒牛仔骨
呢個好好食,唔會煮過火,肉質好淋,好好味,食咗好多

印度咖喱牛肉
雜菌扒娃娃菜
我淨係拎咗佢啲菜,有味得黎又幾清
韓式菠蘿
韓式雞翼
見佢個樣以為佢冇咩味,點知又出奇地好好味喎

蝦肉漢堡

剌身

韓式豬肉卷
口感幾得意,啲豬肉片有啲爽口
咖喱薯餅

韓式炸雞
好好食,雞肉好滑,食過KFC,雖然唔熱,但係個皮好脆

韓式粉麵

Haagen-Dazs雪糕

士多啤梨拿破崙
即叫即夾,由於唔太鍾意食士多啤梨味嘅嘢,所以冇食到,但媽咪食咗,評價唔差,後黎自己拎咗兩個雪糕球加配拿破崙,的確係好食,做得好鬆脆

芒果布甸
好明顯係雞蛋做,不過,放喺個黑色蛋殼度幾靚
大菜糕
一般只有蛋黃絲,佢比較特別,有埋蛋白絲,唔太甜
芒果慕絲配班蘭蛋糕
呢個好好食,慕絲好滑,班蘭蛋糕好鬆軟
呢幾款甜品都有人拎俾你,幾好,唔會俾人整到咁肉酸

海鮮忌廉湯
呢個唔好飲,冇海鮮味,同時忌廉味亦好淡
2017-09-03
慶祝紀念
生日
2017-08-28 5047 瀏覽
7月和8月份都到過2+2食lunch buffet 及dinner buffet, 無論食物的質素,味道,種類,衛生,以致服務態度,都比以住提高很多,已屬高水準。以價錢方面,亦比其他酒店便宜,現分有2個不同時段,以dinner buffet,於8時開始進食至10時,連加一只須348元,非常抵食,而具海鮮種類有生壕,長腳蟹,蝦,青口,藍青口,仲每人送半隻芝士焗龍蝦。以這價錢真係超值!雪糕仲有6款Haagen-Dazs味道,唔止...當晚仲有即現場表演火焰雪糕蛋糕,好好味。希望2+2繼續保持現有水準及優惠,相信好多食客都讚。