2024-08-25 368 瀏覽
想當年一間錦田摩洛哥風網紅cafe轉左手但裝修無變,而家變左乳鴿專門店😅乳鴿做法都有7種,我地就試下煙燻,好快出菜,煙燻味幾濃,乳鴿嫰但唔係太多肉,價錢都幾進取,成舊水隻!另外2個意粉,法國蟹皇海鮮扁意粉同麻辣大蝦扁意粉,呢個價位用雪藏海鮮我唔ok,意粉同味道都好一般,無set要散叫飲品加埋完全唔值!佢仲有會員價,要150蚊入會有8折,但正常應該唔會有人想入會吧!
2024-08-25
2024-07-18 573 瀏覽
🔹️星期六黃昏時間與朋友即興去錦田遊遊☘️ 行到紅磚屋, 大部份店舖已關, 便到還未關店又是門面最吸引的37°C Cafe 墨西哥餐廳用餐🍽 店內地方不太, 大約可容納10多人, 但感覺幾Chill🎶 店主很友善, 原來店舖只閧星期六、日咋😎 🔸️招牌煙燻乳鴿🐣初次見墨西哥餐廳有乳鴿食😆 老闆娘推介招牌煙燻乳鴿便一於試試, 乳鴿以香煙燻能鎖住肉汁, 肉質鮮嫩、鹹香惹味😋🔸️美式BBQ醬烤骨🍖烤骨能烤出金光亮麗的色澤, 肉質軟嫩、外焦內嫩,口感酥脆🤤🔸️牛肝菌燻豬面頰肉米粒意大利飯🍲牛肝菌味道香濃, 配嫩滑可口的豬面頰肉, 飯粒有咬口見稱, 口惑豐富👍🔸️海洋之心🐬🍹以檸檬和青檸製成, 味道酸酸甜甜, 清爽解渴🫰🏻

🔸️招牌煙燻乳鴿🐣

🔸️美式BBQ醬烤骨🍖
烤骨能烤出金光亮麗的色澤, 肉質軟嫩、外焦內嫩,口感酥脆🤤

🔸️牛肝菌燻豬面頰肉米粒意大利飯🍲

🔸️海洋之心🐬🍹
以檸檬和青檸製成, 味道酸酸甜甜, 清爽解渴🫰🏻

2024-01-14 768 瀏覽
今日我去了錦上路跳蚤市場,順便逛了一下紅磚屋,距離上次去都時隔多年,發現這裡開了好多新店。雖然人流不多,但每家店都有自己的特色。逛累了之後,我選擇了一家咖啡店來享用午餐。這家店的環境非常好,所有的食物款式都偏向西式,但特別推出了一款中式食品——乳鴿。今次我試了幾款菜:法國蟹皇海鮮意粉($198):這道菜的蟹皇似乎是用蟹柳做的,意粉醬汁的份量剛剛好,不多不少。麻辣乳鴿($98):乳鴿的口感滑嫩,麻辣的味道剛剛好,不會太辣。這道菜的調味很到位,很好吃。姜汁咖啡(熱)($42):對於這道飲品,我感到有些失望,因為拉花的技巧似乎有點差,但味道還是很好。姜汁和咖啡的味道很特別,有一種奇妙的結合。總的來說,這家咖啡店的原價偏貴,如果經常去食的話建議做會員可以有折扣優惠,他們的環境非常適合拍照打卡。

今次我試了幾款菜:

2024-01-14
週末心血來潮同男朋友去錦上路紅磚屋😽偶然發現有一間摩洛哥風cafe就入去試下😙餐廳分咗戶外區同室內區 仲有igable嘅打卡區📸店主同職員都十分友善 野食都好有水準😋估唔到有西餐同乳鴿食 係一次好神奇嘅體驗🫡我哋本身諗住淨食pasta同炸雞 同其他食客傾計 佢哋推介我叫埋煙燻乳鴿 ($108)👍🏼我哋都冇食過乳鴿 一試有驚喜 好嫩滑又易入口 推介指數爆燈🌟炸雞 ($178) 比想像中香口 加埋啲粉都唔會太重口味 太大份所以打咗包🫣牛肝菌煙豬面頰肉米粒意粉 ($158) 米粒意粉口感好特別 豬肉粒好爽口 搞到同男朋友爭住食😂棉花糖熱朱古力 ($50) 好creamy 棉花糖浸埋落去好Q正 唔知有冇得加錢要多幾粒糖🤫本身想叫多杯 但係廢事爆quota冇叫到😹咖啡就唔記得影相 不過拉花都好靚👏🏼下次週末有時間會同朋友再訪😎
週末心血來潮同男朋友去錦上路紅磚屋😽

棉花糖熱朱古力

咖啡就唔記得影相 不過拉花都好靚👏🏼
下次週末有時間會同朋友再訪😎
2023-11-26
5 分鐘 (堂食)
午餐
牛肝菌煙豬面頰肉米粒意粉  &  炸雞
棉花糖熱朱古力
  • 煙燻乳鴿
  • 炸雞
  • 牛肝菌煙豬面頰肉米粒意粉
2023-09-24 474 瀏覽
今日隨意紅磚屋行一轉,發現呢間Cafe轉咗手,見Openrice 無相&comments,決定打一篇happy share。Indoor 只有幾枱位置,雖然後面枱果5位太太團講野比較大聲🤷🏻‍♀️,但都Chill & 舒服。聽老闆娘同堆太太講佢哋7月接手,而Cafe食材係用中山乳鴿&走地雞。我哋點咗三文魚沙律、招牌煙燻乳鴿、海皇扁意粉、Stewberry Soda & Ocean Soda。二人份量剛剛好,煙燻BB乳鴿啲肉好嫩,仲好入味,其他食物& Soda 味道都好正。老公覺得佢哋嘅乳鴿仲好食過龍華。已經約定下星期要再黎試埋其他favor乳鴿&走地雞😋
老公覺得佢哋嘅乳鴿仲好食過龍華。
已經約定下星期要再黎試埋其他favor乳鴿&走地雞😋
Stewberry  soda  &  Ocean  Soda
三文魚沙律
2023-09-24