2024-09-19
今年中秋節想特別少少和另一半揀左一間位於中環雲咸街意大利餐廳享用晚餐#abbraccio 這裡裝潢是典型意大利Bistro 給我感覺好warm 冇壓迫感Boss and Chef 都主動過嚟和我們傾計 🥰🥰完全感受到意大利人的熱情a la carte 餐牌上可選擇3 course / 4 course 自組晚餐Pre-dinner drinks🥂Chardonnay 🍹Strawberry Fizz 🍴雞肉沙律🍴新鮮烤虎蝦🍴自家製牛肉丸意大利麪🍸Classic Tiramisu 雞肉沙律份量超大,沙律菜新鮮食極都未見底,用嚟上陳醋調味和24 月Padano cheese 冇得輸,鷄肉三大件,冇雪藏味,沙律都可以咁好食,更令我們期待接下來的菜色。兩款主菜都幾surprised 虎蝦超厚身、燒得超惹味;肉脆彈牙,啖啖肉冇咁頂👍🏻👍🏻👍🏻自家製牛肉丸意大利麪牛肉丸以安格斯牛肉打成,肉味超!濃!意大利麵al dente 掛汁度十足、酸酸甜甜超醒胃😋Classic Tiramisu 足足有一整杯威士忌杯咁多 ,面層足夠的朱古力粉,正!Mascarpone Cheese 和手指餅比例恰好,口感超順
和另一半揀左一間位於中環雲咸街意大利餐廳享用晚餐
🍴雞肉沙律
🍴新鮮烤虎蝦
🍴自家製牛肉丸意大利麪
🍸Classic Tiramisu
雞肉沙律 份量超大,沙律菜新鮮食極都未見底,用嚟上陳醋調味和24 月Padano cheese 冇得輸,鷄肉三大件,冇雪藏味,沙律都可以咁好食,更令我們期待接下來的菜色。
自家製牛肉丸意大利麪 牛肉丸以安格斯牛肉打成,肉味超!濃!
意大利麵al dente 掛汁度十足、酸酸甜甜超醒胃😋
Mascarpone Cheese 和手指餅比例恰好,口感超順滑,但略嫌Rum 酒味不足。
我地2 個都吾系大胃口人,份量都覺得多多地。
等天氣冇咁熱,可以坐戶外chill 吓😎