2025-05-19
今天選擇了不過這間意大利風味餐廳,叫了兩個Set lunch,中午12:30去到都已經很多人了。環境方面餐廳有磚屋嘅感覺,加上昏暗嘅燈光,感覺好高級同埋好舒服。服務方面餐廳服務員非常有禮亦很貼心👍🏻忌廉南瓜湯湯品味道香濃,香濃南瓜味,而且感覺好似有啲堅果碎,所以飲湯得來口感都好豐富👍🏻Soft drinkSet lunch包埋Soft drink,除咗基本汽水類,最喜歡有ginger ale/beer的選擇。主菜Tonno pizza呢個Pizza主要用咗吞拿魚,蕃茄,意大利水牛芝士配合清淡嘅香草調味洋蔥。加上pizza新鮮出爐,批邊鬆脆,輕易做出拉絲感覺。Polpettoni pasta呢個意大利麵配上佢哋自家製嘅安格斯牛肉丸。真係超級好味👍🏻牛肉非常之有牛味,再配埋巴馬臣芝士碎,令意粉更豐富入味。極之推介👍🏻追加食物香蒜炸薯條薯條啱啱新鮮炸起,好香脆,而且入面真係有濃濃嘅薯仔蓉,好惹味👍🏻 甜品意式奶凍配雜莓醬奶凍未配上醬汁之前,已經有好香濃嘅奶味,配上香濃雜莓醬,口感更豐富。Tiramisu配料包括馬斯卡彭芝士,可可同濃縮咖啡。所以入口有濃濃嘅咖啡香味,芝士蛋糕好香。呢個甜品真心
環境方面
餐廳有磚屋嘅感覺,加上昏暗嘅燈光,感覺好高級同埋好舒服。
服務方面
香蒜炸薯條
甜品
意式奶凍配雜莓醬
Tiramisu
配料包括馬斯卡彭芝士,可可同濃縮咖啡。所以入口有濃濃嘅咖啡香味,芝士蛋糕好香。呢個甜品真心推介👍🏻