2023-08-11 250 瀏覽
荔枝紅莓千層蛋糕來到8月份嘅cake basic,朋友話想食個清新小小嘅蛋糕,所以一見到有荔枝兩隻字就揀左叫我整呢款。老師教得好好,千層餅皮一塊我都無整穿到,而且d蛋糕邊仲可以偷食,味道唔會太甜,真係好抵上呀
荔枝紅莓千層蛋糕
2023-07-18 157 瀏覽
蛋糕來加左少少冧酒,令蛋糕香氣同味道嘅層次提升,粟子忌廉順滑,甜度可稍微減一減。老師好有經驗,課堂中解答左我好多平時整蛋糕會遇到嘅問題。雖然上一堂真係唔平,但如果想為朋友慶生,真係好值得來上。
2023-03-02 261 瀏覽
Cake : Maple Apple Mille Feuille好食又好玩!好充實的課堂,蘋果甜甜酸酸,好美味!😚😆😋👍🏻掌握了使用焗爐的技巧,以及裝飾朱古力。感謝老師細心指導!Yummy and Tasty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Cake Lesson ✅
好食又好玩!好充實的課堂,
蘋果甜甜酸酸,好美味!😚😆😋👍🏻
掌握了使用焗爐的技巧,
以及裝飾朱古力。
感謝老師細心指導!

Yummy and Tasty !!!!!
Cake Lesson ✅
2023-02-18
外賣自取
2020-11-03 1198 瀏覽
i’m so upset about Quarry Bay’s stuff, were very rude..i’m a member who already joined abc cooking studio for few months and this time in Quarry Bay centre make me n my friend feel so upset of this studio.. The experience was so bad!鰂魚涌的同事態度非常惡劣無禮身為會員的 也感到蒙羞!發生的事情經過讓顧客非常不愉快!尖沙咀同事出色但側魚涌同事影響公司形象,完全讓客人失望
鰂魚涌的同事態度非常惡劣無禮
身為會員的 也感到蒙羞!
發生的事情經過讓顧客非常不愉快!
尖沙咀同事出色但側魚涌同事影響公司形象,完全讓客人失望
2020-11-02
20 分鐘 (堂食)
2020-07-28 859 瀏覽
間中整吓蛋糕,整吓麵包都幾開心。依度啲老師一對四個學生,非繁忙時間又唔多人嘅話,都有機會一對一😌。所以其實都幾好👍🏻,老師又會教你一步一步慢慢做。上堂前,老師會講解一下個過程會大概點樣樣做,會做啲咩,等學生有個概念👍🏻,然後就開始上堂,因為小班教學嘅關係,所以老師都跟得好足,幾位同學仔都可以一切跟得上進度👏🏻👏🏻,中途老師又會講下一啲小知識。一堂上大概兩小時,今次同朋友一齊上Raspberry crumble,步驟多,但enjoy。而且焗完個包出黎好有成功感,仲要個包唔空氣之餘放到第二日都唔會變硬,真係好開心。最後,緊係有張recipe比你,返去再整過🤣。

最後,緊係有張recipe比你,返去再整過🤣。

2020-06-18 603 瀏覽
香港女仔有幾多個真係入得廚房出得廳堂,又要工作又要照顧屋企,如果有個地方你可以淨係過嚟煮唔使洗就真係好方便呀🤪🤪🤪ABC cooking studio 幫到你,呢間係日本嘅烹飪學校,選用高級食材,小班教學,令到每一個細節都盡善盡美繼之前試堂後我真係報咗名參加,今次我想嘅係麵包堂呢一個係raspberry crumble ,老師好細心咁教導,講解我用一個材料嘅原因,而且仲會送埋食譜俾我哋,兩小時嘅課堂後仲可以帶住自己嘅製成品返屋企同屋企人分享😍😍而且店內仲有好多打卡位等你慢慢打完卡先拎製成品返屋企從來冇食過咁唔空氣嘅包,真係好好食,如果你有懶得喺屋企整嘢食但又好想試吓學下新野呢度幫到你,呢度有蛋糕課程,麵包課程,同日式料理課程仲有一樣野適合你自己重點係小班教學一堂一個老師最多夠四個學生有咩唔明隨時問,希望下次上堂見到你哋喇

2020-05-16 165 瀏覽
經常行太古城廣場都見到一間好靚嘅烹飪店,小班教學最多四人😊今次因為係試堂所以只有我同我朋友再加導師,一對二上堂時老師會問你想整咩味,有綠茶,培茶和原味跟朋友來試堂第一次學整蛋糕,今次試了日式綠茶芝士蛋糕🎂老師們很細心地教你西麵粉,從基本功起有教你點樣打蛋,所以唔使驚唔識煮嘢你,到時去到就會有專人細心地教導😛😛上堂時老師會講解點解要用呢隻麵粉點解用呢隻牛油同埋芝士,理論較多,而且會附送食譜。🎂🎂

上堂時老師會問你想整咩味,有綠茶,培茶和原味

跟朋友來試堂第一次學整蛋糕,今次試了日式綠茶芝士蛋糕🎂