2021-09-30
聽朋友介紹元朗有間靚靚cafe 幾正,於是就帶埋女朋友嚟試吓係點。門面都幾骨緻,一種優雅嘅感覺。入到去空間好闊落,餐廳選擇左空間感而放得比較少枱櫈,作為食客嘅我地坐得好舒服。價錢唔算貴,選擇都好多,本身想試咖啡嘅,但驚夜晚瞓唔著揀左latte。 黑松露雜菌意粉 $98同平時食開嘅意粉有啲唔一樣,呢度嘅意粉比較乾身爽口少少,黑松露唔算好濃,但係夠味嘅,而且唔會蓋過左香草同菇嘅味道,令到味覺上有更多嘅空間去享受。意粉質地好好,煮得唔會太軟身,而且掛滿黑松露。奶油雞肉磨菇可麗餅 $98可麗餅做得好出色,餅皮有咬口得嚟帶點香脆,而雞肉好嫩滑,肉汁保留得好好。而奶油同磨菇嘅香氣同醬汁都調較得恰到好處,唔會太咸,同埋沙律菜都好新鮮同乾淨,胡麻醬都好味。(平時我會睇下乾唔乾淨先食)內餡好多,醬汁豐富。凍抹茶鮮奶 $40清新之選,我揀左半糖,覺得甜度同濃度都啱啱好。熱焙茶鮮奶 $38焙茶嘅味道比較濃郁,口感帶點creamy。總結:環境舒適,味道出色,地點方便,係拍拖或者閨蜜嚟嘅好地方。
門面都幾骨緻,一種優雅嘅感覺。
黑松露雜菌意粉 $98
意粉質地好好,煮得唔會太軟身,而且掛滿黑松露。
奶油雞肉磨菇可麗餅 $98
內餡好多,醬汁豐富。
凍抹茶鮮奶 $40
清新之選,我揀左半糖,覺得甜度同濃度都啱啱好。
熱焙茶鮮奶 $38
焙茶嘅味道比較濃郁,口感帶點creamy。