2024-05-25 557 瀏覽
啱啱喺樓上食飽飽 臨走之前諗住睇吓有咩甜品或者嘢飲可以食吓飲吓 行到落樓下見到呢一間after you感覺好似唔錯 就入咗去睇吓個Menu 我哋叫咗個香濃朱古力特飲 同埋兩杯雪糕抹茶味同椰子味 特飲大概等咗10至15分鐘左右就有啦 都唔算太耐 之後再等多10分鐘杯雪糕都仲未有我哋就走去問啦 點知原來佢漏咗雪糕係即刻拎出嚟就有㗎啦 就真係服務態度有待改善囉 我哋唔問佢都唔記得留咗我哋兩杯雪糕 飲係幾好飲嘅 雪糕都唔差 好濃味 係真係可以一試
2024-05-17
30 分鐘 (外賣自取)
2024-05-07 554 瀏覽
🧋泰式奶茶冰😋成日見人哋食,已經想食好耐!今日去到Airside 見唔使排隊!即刻要試一下。試咗朋友極力推薦嘅太奶茶,真係冇介紹錯!超級濃郁,根本上就好似飲奶茶一樣,完全只係食緊冰,同坊間所謂嘅溜冰完全兩回事!而且佢裏面嘅蛋糕吸收咗奶茶,唔係成嚿冰咁寡!蘭桂坊咁多人,後悔咗叫細嘅!

🧋泰式奶茶冰

2024-04-23 535 瀏覽
我等了20分鐘芒果糯米冰,另一個奶茶冰都未到,問服務員又話整緊,再等多15分鐘都無嚟,我就唔等埋單走,明顯流單都唔會問一問廚房,服務業因為有你們,所以無人想係香港消費。 。

2024-04-23 471 瀏覽
早排天氣熱辣辣,忍唔住去食刨冰消暑解渴😋✨Baby Thai Tea Kakigori $99首先刨冰係好細膩同軟綿綿質地,唔會好甜既泰式奶茶味刨冰再加上杏仁片同奶蓋忌廉,清爽又帶有豐富嘅口感既刨冰真係好消暑,想再甜啲都可以淋上跟配既泰式奶茶醬🤩不過食到最底有仙草啫喱同多士粒,小星星覺得仙草啫喱配搭甜品係幾夾,但係濕漉漉既多士粒小星星就真係唔識欣賞啦😮星星推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️/5✨Baby Milo Volcano Kakigori $90刨冰都係好細膩同軟綿綿質地,喺奶蓋忌廉表面灑上美祿粉,配合牛奶刨冰,對比泰式奶茶味就冇咁甜既,但係!食到最尾入面有啲好似麥提莎既朱古力,淋左少少美祿奶醬,一齊食落口都覺得太甜膩啦星星推薦度:⭐️⭐️⭐️/5🍀可以喺商場室內涼住冷氣排隊,對比另一間銅鑼灣分店要室外排隊既真係好好多。不過要起碼半個鐘啲刨冰先到齊就有啲美中不足😥
早排天氣熱辣辣,忍唔住去食刨冰消暑解渴😋

✨Baby Thai Tea Kakigori $99
星星推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️/5

星星推薦度:⭐️⭐️⭐️/5

Baby Thai Tea Kakigori
Baby Milo Volcano Kakigori
2024-03-29
Baby Thai Tea Kakigori
2024-04-21 280 瀏覽
夜晚8點9坐低點完嘢食 點左一個大一個細size嘅冰,之後等等等 等到9點25分先有得食 ,明明間舖冇full到,又已經9點就last order,之後見到原來係漏咗單,只此一次差嘅體驗👎又貴又等得耐。8點9落完單 等到9點半先有得食 又貴又等得耐 一肚火
2024-04-20 265 瀏覽
今次食左個細版既美祿火山刨冰,加咗個椰子雪糕。整體來講完全滿足到甜品既胃💯之後仲要咗杯凍飲抹茶鮮奶,加埋cream,口感豐富。在環境方面,餐廳舒適,適合同朋友家庭聚會。

2024-04-20
2024-04-19 225 瀏覽
好掛住喺泰國食到嘅味道,因此雖然比泰國貴好多,但係都要食餐廳開一點,但係一點入到去其實好多嘢都未準備好~而且店員嘅態度有點欠佳Mango Sticky Rice Flavour: 裏面嘅糯米,黐埋咗一舊,但係芒果好甜還原到芒果糯米飯嘅精髓,椰奶打到Creamy狀態好配搭,綿綿冰嘅狀態入口即溶,還原泰國味道神髓!的確係過到口癮。HK$148下次都係去返泰國食… 因為價錢真係貴好多,而且仲要受氣不過唔試一次都唔知嘅
好掛住喺泰國食到嘅味道,因此雖然比泰國貴好多,但係都要食

HK$148

下次都係去返泰國食… 因為價錢真係貴好多,而且仲要受氣
不過唔試一次都唔知嘅

2024-04-13 239 瀏覽
放假去Airside行,今次雖然係第二次去,但係今日先知原來有after you😈三月頭去咗布吉冇去到食after you ,而香港銅鑼灣分店,每一次都人山人海排隊😢今天星期六傍晚時間,唔使等位。芒果糯米飯刨冰🥭🍧baby size:$99和杯髒髒咖啡☕️ : $42泰式奶茶🥤:45(叫少甜)意想不到好味😋好綿,入口即溶化,唔似其他綿綿冰,入口不單止沒有溶化,仲可以咬到一啖啖冰😝咖啡☕️好一般。
今天星期六傍晚時間,唔使等位。

芒果糯米飯刨冰🥭🍧baby size:$99
和杯髒髒咖啡☕️ : $42
泰式奶茶🥤:45(叫少甜)
咖啡☕️好一般。

2024-04-13
  • 刨冰
2024-04-13 295 瀏覽
來到啟德Airside Mall ,被這間新式泰式甜點店的落地玻璃窗所吸引,於周四的黃昏時段到訪,可以即時入坐。店鋪的裝潢清新,以簡潔的木系為主,空間寬敞,令人感覺溫暖,坐得舒服。店內有自助伯爵茶凍飲提供,職員態度親切友善。這裡有相當多款式的泰式甜點及一系列咖啡和非咖啡飲料。叫了鹹蛋黃吐司和奶茶刨冰。Original size約售130元,可選擇較便宜的Baby size,比原裝細小一些。鹹蛋黃吐司是香港分店獨有的,吐司新鮮出爐,份量很大,還配有兩球冰淇淋和鮮奶油,是適合兩人分享的甜點。雪糕相對上不是太甜,反而吸收了的牛油和鹹蛋的吐司,食落好香口,有一種入口即化的黃油味,鬆軟程度恰到好處,烘焗乾度適中香脆。非常濃郁的鹹蛋香味,每一口都是非常香甜的。而這間ᴄᴀғᴇ最具代表性的刨冰,表層淋有鹹甜的奶蓋,另配有一小杯泰式奶茶給我們自己倒落去,非常特別。刨冰質感扎實,但食落去有種軟棉棉既感覺,容易入口,加埋鮮奶油和朱古力一齊食,有複雜的質地和口味,口感非常豐富。而且刨冰不會有一直在融化的感覺,口感綿密。吃到底更有面包丁以及涼粉,帶來驚喜!雖然價錢較貴,但質素幾高,好有泰國特色,是值得一來的泰式
雖然價錢較貴,但質素幾高,好有泰國特色,是值得一來的泰式甜品cafe,尤其喜愛刨冰和吐司的朋友仔不妨來試試。
2024-04-09 320 瀏覽
在平日的晚上,用膳後,來到週末假期必要排隊的After You Dessert Cafe食甜品,今趟不用等侯便可以入坐,今次點選了Baby Thai Tea Kakigori加Organic Bangkok 和 Iced Matcha Latte...各款食品都沒有令人失望,質感十分細绵的刨冰內还有浸了泰茶的麵包和仙草,好食到停唔到口。Organic Bangkok 有淡淡茶香,Macha Latte 的抹茶也很棒。最令人估唔到的是那自助式且免費的Berry Earl Grey凍茶,都係好好飲,大家記得試吓。期待下次再試其他口味的刨冰😆
2024-04-08 285 瀏覽
假期一家大細去行下商場,諗住搵個地方坐低食少少野,下午3點幾去排隊,等咗差不多成個鐘終於可以安排入座。但去到喺門口要再企多10分鐘先有職員過嚟帶位。臨入去嘅時候,職員先同你講原來佢地人手不足,坐低落單要等1個鐘以上先有得食,反問返你仲食唔食😂真係多謝哂。你人手少要人等無問題,但叫得人排隊點解唔先同客人講聲?叫對方有個心理準備都好,時間唔啱人地可以即時轉第二間,而唔係浪費個客成粒鐘先嚟講,收得咁嘅價錢俾咁嘅服務真係祝你生意興隆。

下午茶
2024-03-31 296 瀏覽
間舖頭收10點,晚上8:45去到門口,女侍應行出嚟話冇晒,我問係冇晒刨冰定係冇晒嘢食?女侍應話9:00 last order ,所以冇得食啦,跟住我話而家係8:45 ,然後女侍應堅持話已經last order,所以冇得食啦行返出去同朋友講話冇得食,朋友話冇理由㗎,都未到9pm,朋友行埋去問,今次係男侍應走出嚟,男侍應話刨冰要等一個鐘,朋友問咁即係有刨冰定係冇刨冰,男侍應木無表情,唔直接答問題,只係重複:「刨冰要等一個鐘」,言下之意,即係「當時已經8:50啦,舖頭收10點,刨冰嚟到9:50 ,你食定唔食?」其實簡單啲講,兩位侍應都唔想你入去…一句講晒,根本就係趕客囉

其實簡單啲講,兩位侍應都唔想你入去…

一句講晒,根本就係趕客囉

2024-03-15 390 瀏覽
第一次嚟到啟德呢個商場,求其搵咗間舖坐低食少少嘢。呢間甜品店都幾多人幫襯,排咗三四個字終於有位,求其點咗個甜品,叫咗杯泰式奶,雪糕融埋係麵包磚到食好好味,麵包有蜜糖,加埋cream 食好得。泰式奶茶反而麻麻,唔特別。不過整體價錢偏貴。
2024-03-10 353 瀏覽
食完飯想食啲甜品,選擇左新開Airside 既依間甜品店,之前喺另一間分店都試咗其他味道,今次我揀咗芒果糯米飯刨冰😁芒果糯米飯刨冰(小)一開始食嘅時候見到面層我諗過淨係椰子汁,點知食落去真係有淡淡的糯米飯味我都唔知點解🤣好香🥴食到入邊嘅時候真係估佢唔到,竟然真係有糯米飯喺入邊,我真係好有驚喜🤭雖然份量真係有啲少,但係呢啲應該就係重質不重量,呢個份量我同朋友兩個人食都足夠,純粹為咗試吓味道同埋食少少甜品😋

芒果糯米飯刨冰(小)
芒果糯米飯刨冰  (小)
芒果糯米飯刨冰  (小)
终于不用去湾仔吃了,after you开到启德了。之前在湾仔一去就是排长龙。这次我们一群人去吃,点了好多东西,真的太棒了!听说这家的食材包括冰是泰国运过来的,每款冰都是有不同味道,甜甜的与平时的冰不同,吃起来很绵密,入口即化!而每款刨冰里面都内有乾坤!芒果牛奶冰:不仅仅有芒果粒,里面还有芒果糯米饭!真的好特别。焙茶牛奶冰:这款真的好喜欢,茶味很浓郁,里面的焦糖啫喱和焙茶珍珠QQ弹弹!太好吃了。士多啤梨牛奶冰:居然里面还有牛奶酱芝士蛋糕,真的很有惊喜。咸蛋黄吐司雪糕:喜欢咸甜口味的一定要试一下!每块吐司都浸透了雪糕,入口很软糯香甜。冬日限定黑松露吐司:香港独家!它把黑松露雪糕和新鲜原只黑松露切成薄片,再搭配上香脆的吐司,切一小块放进嘴里,咸咸甜甜的!嘴里充斥着浓浓的黑松露香气!超赞!

士多啤梨牛奶冰:居然里面还有牛奶酱芝士蛋糕,真的很有惊喜。

冬日限定黑松露吐司: