又黎到Amour Cafe食平價西餐啦-------------🌟米蘭豬排奶油蘑菇意粉🌟今次的意粉無上一次做得咁好 個汁唔夠濃 變咗無上一次口感咁豐富 但個米蘭豬排真係好鬆脆 而且肉汁仲保持到 肉質都係嫩 所以食落係真正的外脆內軟 今次仲俾我飲到薯仔餐湯 🙈$65 成個餐包餐湯+意粉+熱飲+甜品3 course meal 真係抵到爛 性價比真係高👍🏻食物評分: 7.5/10得20個位左右 唔係特別乾淨或者闊落環境: 6/10得1個服務員 而且我地等個餐等咗40分鐘🙄😥😰服務: 6/10------------------------------餐廳🍴: Amour Cafe 地址🎯: 佐敦南京街1L地舖附近地鐵站🚇: 佐敦地鐵站 Exit A地區⛳️: #igfoodtaste佐敦 #igfoodtaste荃灣線餐廳類別🍴: #igfoodtaste西餐人均消費 💸: <$80 價錢類別💲: #igfoodtaste中低價
又黎到Amour Cafe食平價西餐啦

餐廳類別🍴: #igfoodtaste西餐

人均消費 💸: <$80
價錢類別💲: #igfoodtaste中低價
2020-03-30 737 瀏覽
無得去歐遊只好係香港食西餐😂一向鍾意煮意粉食意粉就來到呢間小店要留意疫情關係唔可以多過4個人啊😅我地就岩岩好4個啦😝先來一個雜菜湯味道平平都係想試薯仔忌廉湯多D🤪主菜要有最愛既磨菇菇😍意粉彈牙有口感白汁味道剛剛好不過未至於太有驚喜朋友既煙肉蕃茄蠔意粉望落都唔錯!最期待就係呢個吉士蛋😍😍😍真係好好味仲有家既感覺!蛋很滑汁配搭得好好🥳絕對無失望!朋友既Tiramisu偷試一啖唔錯唔錯😛最後配返杯齋啡呢個lunch 食得好抵好滿足😌😌😌總結來講價錢好親民意粉好味道甜品好精彩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩
無得去歐遊只好係香港食西餐😂

不過未至於太有驚喜

朋友既煙肉蕃茄蠔意粉
望落都唔錯!

最期待就係呢個吉士蛋😍😍😍
真係好好味仲有家既感覺!
蛋很滑汁配搭得好好🥳

雜菜湯
Tiramisu
熱咖啡
2020-03-22 267 瀏覽
Amour Cafe (佐敦)奶油白箘煙鴨胸意粉餐密集恐懼症者慎入黎度有唔同pasta set全部pasta 新鮮整起而且價錢係非常平民化基本上所有pasta餐到夜晚11點都係唔過$80Pasta 餐 餐湯 意粉 野飲 + 甜品今次黎個係奶油白箘煙鴨胸意粉餐意粉每一份都係新鮮整起 硬度恰恰好 有大餐廳的質素每一條都黏住豐富的奶油味 少許黏係口入面 好香 忌廉味都頗重箘覺得未夠入味 但都好爽口 新鮮煙鴨胸每一塊都係新鮮煎起 熱辣辣 唔會過鹹 肉熟的程度亦都唔會太un 最令我驚喜係個甜品 可以選擇吉士蛋或者cheesecake 今次選擇吉士蛋 非常重蛋味 而且好滑個焦糖係個布丁上面個層 仲係脆脆地有咬口而且整個餐份量完全唔細值得我之後再去試其他意粉新鮮熱辣辣的意粉 咁的質素價錢 去邊度搵晚餐黎食好似仲化算tim🙊Overall🌟: $ 58 成個set ( 8.5 /10)
Amour Cafe (佐敦)

奶油白箘煙鴨胸意粉餐

• 吉士蛋
  • 薯仔忌廉湯
  • 香草忌廉雞扒意粉
2020-03-14 279 瀏覽
今天第一次吃這家餐廳外賣雞翼白汁意粉+芝士蛋糕熱辣辣,而且是雞全翼,對我來說是驚喜芝士蛋糕也是我喜歡的味道,小小的一塊,剛剛好.才9塊錢,超值很喜歡,即叫即整, 拎到返去還是熱辣辣
今天第一次吃這家餐廳

外賣雞翼白汁意粉+芝士蛋糕
熱辣辣,而且是雞全翼,對我來說是驚喜

很喜歡,即叫即整, 拎到返去還是熱辣辣
外賣自取
  • 芝士蛋糕
2020-01-31 552 瀏覽
舖頭好得意有個中文名叫亞摩咖啡。佢喺內街嘅角落,雖然望落去唔起眼,不過係一間平民價錢又有水準嘅西餐廳。👍小店經營,老闆同員工都好有禮貌。/薯仔忌廉湯🌟每一個午餐都會送一個餐湯。餐湯好足料,亦都好香好滑。/米蘭豬扒配番茄銀魚意粉🌟米蘭豬扒係熱門菜式,佢嘅豬扒炸過,脆脆地少少香口幾滋味,意粉汁唔係普通番茄汁,落咗銀魚煮,食落有少少銀魚味,幾特別。/意式龍蝦燴飯🌟龍蝦起晒肉,燴飯個汁好似龍蝦湯咁,夠哂濃味。以呢個價錢食到龍蝦燴飯好抵。/蘑菇芝士牛柳粒長通粉🌟牛柳煮得啱啱好,唔會太韌,個人鍾意呢個白汁多過蕃茄汁。/吉士蛋🌟質感好似布甸咁,唔會太甜。個吉士蛋係全熟嘅,就算怕食生野嘅人都唔驚。/午市餐牌,佢會定期轉款式,所以成日黎都唔怕重複。😉
舖頭好得意有個中文名叫亞摩咖啡。

薯仔忌廉湯🌟
每一個午餐都會送一個餐湯。餐湯好足料,亦都好香好滑。
米蘭豬扒配番茄銀魚意粉

米蘭豬扒配番茄銀魚意粉🌟
意式龍蝦燴飯

意式龍蝦燴飯🌟
蘑菇芝士牛柳粒長通粉

蘑菇芝士牛柳粒長通粉🌟
牛柳煮得啱啱好,唔會太韌,個人鍾意呢個白汁多過蕃茄汁。

吉士蛋🌟
午市餐牌,佢會定期轉款式,所以成日黎都唔怕重複。😉
2020-01-03
10 分鐘 (堂食)
米蘭豬扒配番茄銀魚意粉
意式龍蝦燴飯
蘑菇芝士牛柳粒長通粉
2020-01-03 430 瀏覽
如果唔介意態度差 可以試下🤪嗌左個下午茶 平時落單同佢講聲 佢會免費加多啲 但今日個員工好串咁話 我照落啦 我唔知佢出咩俾你架🙄嗌左杯凍咖啡 一飲勁苦 我好聲好氣問唔該佢好似無加糖 可唔可以加返少少糖呀? 拎到廚房 水吧勁大聲話你拎俾佢啦 我加左糖 我唔知佢要幾甜囉嗌左個甜品 平時加9蚊 我埋單個陣收我17蚊 話呢個味道唔同價錢 但落單個陣又唔同我講🤪呢間一直係我首選食tea餐廳 平靚正 咖啡冧多選擇都係加2蚊 可惜依家啲態度勁差....
如果唔介意態度差 可以試下🤪
2019-08-04 1335 瀏覽
當年拍拖經常和愛人來這裏晚餐,雖然它沒有華麗的裝修,但有水準的西餐和平民化的價錢卻是心得我們喜愛,多年沒有來了,這次特意來回味一下當年情!米蘭雞扒茄汁長通粉,長通粉充滿蒜香和酸酸甜甜的茄汁很開胃,長通粉煮得剛剛好非常彈牙,米蘭雞扒更是好吃得不用說了!上面鋪滿一層焗至脆脆又咸香的芝士,非常惹味!白汁芝士煙肉意粉也是我其中的一款最愛,喜歡它多汁又creamy的口感,意粉一貫地彈牙,掛汁力很高,甜甜的洋蔥配上鹹香的煙肉,很有層次!甜品必選的就是我最愛的焦糖吉士蛋,外表可能不漂亮但味道卻是很吸引,甘香的焦糖半已滑滑的雞蛋,一試難忘!很開心仍然能夠吃為當年的味道呢!

很開心仍然能夠吃為當年的味道呢!
2019-07-19
2019-07-03 881 瀏覽
呢間鋪仔細細,入面位置唔多,想食最好book定位,lunchtime時候經過通常爆滿!佢嘅lunch menu每日都有少少不同,我今日就揀左米蘭豬扒忌廉磨菇長通粉!落左單,店員會即刻比個是日西湯你先,似係薯仔湯!米蘭豬扒其實似炸豬扒,好大塊,上枱時熱騰騰,似係即叫即炸!忌廉汁好多,又好味,不過個人認為如果係意粉會好食點!最後仲有甜品食,有芝士餅同吉士蛋選擇,我見隔離枱叫嘅吉士蛋即係雞蛋布甸,所以揀左芝士餅!配埋一杯凍mocha,食到好飽啊!

2019-06-29 1029 瀏覽
五年前吃過一間很好吃的意粉餐廳,是朋友介紹的。今天經過佐敦,於是便打算看一看他還有沒有營業。很開心五年前的小店,今天還有營業。於是立即再去食。這間餐廳門面非常簡陋,裝修也不算豪華。我點了一個套餐,套餐包括一個煙肉蘑菇意粉、餐通、甜品、還有餐飲。價錢也只是$61,價錢非常相宜。首先是用杯子裝住的餐湯。雖然份量不多但忌廉味和薯仔味也很濃郁。意粉味道非常濃郁,忌廉汁有很香濃的奶油、橄欖油、和香料的味道。不會像市面上的意粉,吃一會就變得很乾。因為他的汁很多,所吃一下意粉不乾,味道也相當濃郁。另外煙肉、蘑菇和洋蔥的份量也很多。到我最期待的甜品了。這個吉士蛋是一個布丁,超好吃!上面流着的糖漿不太甜。總結,這個套餐實在太便宜了。意粉和甜品也非常好吃,物超所值!

很開心五年前的小店,今天還有營業。於是立即再去食。

這間餐廳門面非常簡陋,裝修也不算豪華。

2019-06-25 644 瀏覽
幫襯左呢間餐廳起碼5年以上喇!每次黎都係食米蘭豬扒配芝士蛋糕今次黎竟然無豬扒,得雞扒...照點黎食下,原來雞扒都好好食,外脆內多汁!自己覺得都係配白汁最好食白汁夠蘑菇味夠creamy
白汁夠蘑菇味夠creamy
米蘭雞扒
米蘭雞扒
2019-06-14 552 瀏覽
今天跟朋友試這家食店,想不到茶餐廳的裝修,可是是做西餐的。我叫了魚柳芝士意粉,如果喜歡濃一點芝士味的朋友應該會很喜歡,我很欣賞魚柳炸得很不錯,外層有點黑椒味另外,跟餐還配甜品。甜品有兩款可選:芝士餅或吉士蛋,我選了後者,感覺比較少機會吃到。不負所望,震騰騰的吉士蛋,配上焦糖醬,非常適合在炎熱的夏天品嚐味道也不太甜。最後還配飲料,我選了即磨咖啡,中規中矩。埋單只需六十四元,份量也算挺多,大家可以試試。
今天跟朋友試這家食店,想不到茶餐廳的裝修,可是是做西餐的。

另外,跟餐還配甜品甜品有兩款可選:芝士餅或吉士蛋,我選了後者,感覺比較少機會吃到。不負所望,震騰騰的吉士蛋,配上焦糖醬,非常適合在炎熱的夏天品嚐
味道也不太甜。
最後還配飲料,我選了即磨咖啡,中規中矩。
埋單只需六十四元,份量也算挺多,大家可以試試。
2019-05-28 431 瀏覽
Amour Cafe雖然門面簡陋,裝修務實,但卻係愛麗絲同男朋友第一個約會嘅地方,全因爲佢啲好食,所以我地稱為「老地方」❤️❤️今次依舊嗌左個套餐,有湯、主菜、甜品、餐飲。依度既湯係用杯裝,好得意😂但今次個薯仔忌廉湯就略嫌稀左啲,之前飲親都比較杰身🤔米蘭_扒係依度既招牌菜,今次都冇例外,叫左個米蘭豬扒銀魚蕃茄意粉。豬扒雖然薄身,但其實係心機之作,用芝士麫包糠即叫即炸,每啖都充滿芝士味,都算大塊,且唔乾身,好食😋😋不過意粉食到少少腥味,因為原來有少少小魚干喺入面,本人覺得腥味尚可接受。可能由於比較夜嘅關係,吉士蛋已賣哂,所以叫左芝士餅。我覺得一啲都唔漏,甜味適中,最唔鍾意食完好口渴哪cheese cake。依度嘅芝士餅其實都好岀名,你可以落order成個咁訂架!雖然環境一般,但食物就好好食,價錢都好抵,可能就係因為冇乜裝修先可以賣平民價,我會繼續支持本地小店🤤🤤

今次依舊嗌左個套餐,有湯、主菜、甜品、餐飲。

米蘭豬扒蕃茄銀魚意粉

2019-05-25
米蘭豬扒蕃茄銀魚意粉
2019-05-19 361 瀏覽
經朋友介紹 黎到食平價意粉 我地3點左右到 店鋪都仲係8成滿座入到去 點左個午餐 午餐包左杯 忌廉薯仔湯 一杯野飲蕃茄魚柳意粉 同一份芝士餅/吉士蛋都係$60-7*忌廉湯唔會太濃 有薯仔打溶左嘅感覺魚柳味道唔錯 調味得夠味但係蕃茄個汁有啲水 雖然明顯係鮮茄煮成 但係蕃茄味就唔太夠甜品方面,我簡左芝士餅 味道好有自家製feel 總括黎講,食物味道唔錯 店員勤快有禮唯一不足,店內裝潢過於殘舊咁岩個日 食食下時 冷氣機壞埋夏天呢啲時間 真係會好熱。希望店主可以改善
經朋友介紹 黎到食平價意粉

忌廉湯唔會太濃 有薯仔打溶左嘅感覺
魚柳味道唔錯 調味得夠味
但係蕃茄個汁有啲水
雖然明顯係鮮茄煮成 但係蕃茄味就唔太夠
甜品方面,我簡左芝士餅 味道好有自家製feel

總括黎講,食物味道唔錯
店員勤快有禮
唯一不足,店內裝潢過於殘舊
咁岩個日 食食下時 冷氣機壞埋
夏天呢啲時間 真係會好熱。
希望店主可以改善
2019-04-22 495 瀏覽
佐敦不只有澳牛和麥文記, 在廟街前一個街囗的轉角, 有著這家以意粉為主打的Amour Cafe, 都是以便宜但現煮風格, 默默地奮鬥著的小店. 既然如此, 就要預期由Order到送菜, 也要一段的時間, 畢竟店舖只有三人在工作. 四十多元一碟的野菌煙肉意粉, 意粉煮得Al Dante, 野菌汁香濃, 再加上香脆煙肉帶來的咸香味, 可以媲美上百元的同樣菜式. 甜品有吉士蛋和Cheese Cake, Cheese Cake就比較平凡, 而吉士蛋, 也就是說焦糖布甸, 其質感比在其他商店吃的實在, 焦糖甘甜味更濃, 作為單品發售已夠ok!

最近在進修課程,全班同學每天最頭痛的是就是在想午餐吃什麼?今次介紹的這間餐廳是平時也會經過的,只是每次都很多人等候,最後沒有選擇昨天有同學致電了餐廳訂今天下午的座位,本來訂了8位,但今天早上改了14位人家餐廳都只有22個座位....我們就佔據了14個當天要不是小妹提早了到餐廳佔著位置,可能老闆會先讓其他客人用餐其實只看門面,真的是一間不起眼的餐廳,門口位置也放了很多雜物,裏面的空間也不大,有點像小型的冰室~環境太逼夾.老闆預先給了負責訂位的同學今天下午的餐牌,所以他有先詢問我們想吃什麼,然後預早告知老闆,好讓縮減點餐時間**而且這間餐廳的老闆服務也太好了,而且毫無架子的經常跟同學們聊天及開玩笑,又說「最緊要你們高興!」**這裏有套餐及單點餐牌~套餐有附送湯品、飲品及甜品甜品可選芝士餅或吉士蛋是小妹只最愛的吉士蛋小妹點了米蘭豬扒配奶油蘑菇長通粉~不要看豬扒薄薄的,其實也蠻大塊的而且看似平凡,其實是用了沾滿芝士粉的麵包糠炸成的超好吃長通粉也滿滿的奶油醬,但也不算很膩這個套餐唯一的弊處在於餐湯雜菜湯的湯料雖然很多,但有點無味及重油份這是需要改善的!!同學點了香煎雞扒配香辣煙肉長通粉,看似也很

人家餐廳都只有22個座位....我們就佔據了14個

這裏有套餐及單點餐牌~
套餐有附送湯品、飲品及甜品

甜品可選芝士餅或吉士蛋
是小妹只最愛的吉士蛋

米蘭豬扒配奶油蘑菇長通粉
小妹點了米蘭豬扒配奶油蘑菇長通粉~

不要看豬扒薄薄的,其實也蠻大塊的

而且看似平凡,其實是用了沾滿芝士粉的麵包糠炸成的
超好吃
長通粉也滿滿的奶油醬,但也不算很膩

這個套餐唯一的弊處在於餐湯
雜菜湯的湯料雖然很多,但有點無味及重油份
這是需要改善的!!
香煎雞扒配香辣煙肉長通粉
同學點了香煎雞扒配香辣煙肉長通粉,看似也很不錯
還有其他同學點了不同的套餐,只是小妹並沒有拍照~
到了最期待的甜品時間

小妹最愛的吉士蛋(焦糖布丁)
跟很多外間的布丁一樣,焦糖部份可能有點過火,所以有一點點的苦味,但整體來說是很棒的
尤其是吉士蛋並不會太甜
口感很滑
芝士餅
如果沒有選擇吉士蛋,便是芝士餅,看似也不錯哦,但小妹並沒有嘗試,所以不便評價

這間餐廳的午餐及晚餐是同一個餐牌及價錢,但晚餐時段會多一點選擇

老闆實在太熱情~經常問食物是否合心意
而且因為我們是一大班同學一起來,所以經常跟我們聊天,亦多送了一件芝士餅給我們

一定要找一天來試試晚餐呀
米蘭豬扒配奶油蘑菇長通粉