2024-03-15 25 瀏覽
係旺角有間隱世嘅小cafe~同friend想揾個地方可以坐耐啲吹下水chill下,又比肥米揾到間有board game玩同食野嘅cafe,米諗住打電話book 枱去睇下咩料子🤭✨韓式牛肋條牛肋條好𣺉好入味,個汁係小店自己調,同個牛肋條好夾👍🏻✨拿破倫肉選煙鴨胸拿破崙酸酸甜甜,同煙鴨胸好mix and match。個意粉嘅texture 啱啱好,唔會overcook😋鴨胸收左係意粉下面,但個份量都唔少✨芝士薯條勁多芝士醬😍每條薯條都可會有芝士醬包住,芝士加左他他醬,所以唔會好膩。熱辣辣嘅薯條加芝士係會食唔停口!✨潤喉茶個日肥米食零食食得有啲多,喉嚨唔太舒服,店長就推介左潤喉茶。入面有蘿漢果同梨,所以有少少甜甜地✨護肝茶呢個就有杞子味,一啲都唔甜~

✨韓式牛肋條
牛肋條好𣺉好入味,個汁係小店自己調,同個牛肋條好夾👍🏻

✨拿破倫肉選煙鴨胸

✨芝士薯條

✨潤喉茶

✨護肝茶
呢個就有杞子味,一啲都唔甜~
2024-03-14 18 瀏覽
今日我同朋友出來食飯,唔想只是食野,仲想有D野玩,竟然係openrice揾到一間有得食,又有得玩嘅樓上Cafe,真係無得顶。 上到去,地方唔算好大,但好適合一班人上去玩。我地見到有好多唔同的board game任我地玩,款式多,好多種類。 我地先叫左2款花茶,一邊飲,一邊玩,一款是護肝花茶,較深色,很適合日常工作忙碌,又夜瞓的香港人,有淡淡的清香,真不錯! 另一款是潤喉花茶,比較淺色,有甜甘菊係裡面,自然甜,好好飲,很適合最近天氣,可预防感冒,正! 玩到咁上下,我地覺得肚餓先叫野食。羅勒海鲜,有蝦,魷魚和蜆等海鮮,好鮮味,香料吸引,螺絲粉好味有咬口。 卡邦尼煙三文魚意粉好吸引,三文魚有好多片,配上卡邦尼醬汁,好creamy,調味好,好配合煙三文魚。 如果大家都想去玩下食下,記得用電話预约呀!

如果大家都想去玩下食下,記得用電話预约呀!

2024-03-13 26 瀏覽
今日去左間任玩無限時餐廳😍😍呢度有超多game玩🫶🫶可以同朋友玩到餐廳收工都得~唔會趕人走🫢🫢秘製花茶首先我地叫左杯秘製花茶 材料係由廚師發板 味道清香怡人 令人心曠神怡🌸滷水雞翼餐前小食一定揀滷水雞翼🐥雞翼入味鮮嫩,滷味香濃,令人胃口大開😆海鮮螺絲粉主菜方面試咗佢哋嘅海鮮螺絲粉,螺絲粉Q彈唔會過淋 配合新鮮海鮮炒得恰到好處,鮮甜可口。雞腿肉炒意粉最後一道菜係雞腿肉炒意粉,雞腿肉鮮嫩多汁,意粉吸左好多汁,香氣撲鼻,令人食指大動。Any Moment CaféM003📍旺角登打士街36號恆威商業中心9樓

秘製花茶

雞腿肉炒意粉

Any Moment CaféM003
📍旺角登打士街36號恆威商業中心9樓
2024-03-11 21 瀏覽
同朋友搵個地方傾下計 玩board game既好地方~.Cafe老闆好健談 積極介紹適合既board game🙏 仲好貼心咁準備私心推介但menu無既潤喉茶比我地😆 老闆對煮食好有熱誠 除左親自種香草 連鹹金桔都係自己整 好有心機!以免滿座/摸門釘 記得電話訂座呀☎️.|韓式牛肋條配飯牛肋條好嫩滑唔韌 仲好入味~ 飯入面仲有大片既菇片 好好食😋.|拿破崙肉醬煙鴨胸配螺絲粉肉醬醬汁好濃郁 酸甜蕃茄味 仲好掛汁🙌🏻 .|瑞士雞翼雞翼大大隻 熱辣辣 仲要肉質嫩滑❤️ 瑞士汁唔會死甜 有清甜冰糖味 係店主自家整既醬👍🏻.|特濃朱古力朱古力口感濃郁 唔係普通朱古力粉開出黎既朱古力 而係有真朱古力熔左係入面 真材實料🍫.|潤喉茶由店主發辦既隱藏menu😆 好清甜好潤既花茶🫶🏻
同朋友搵個地方傾下計 玩board game既好地方~
以免滿座/摸門釘 記得電話訂座呀☎️
|特濃朱古力
|潤喉茶
由店主發辦既隱藏menu😆 好清甜好潤既花茶🫶🏻
2024-03-10 20 瀏覽
和朋友聚一聚聊聊天⋯⋯約咗去位於旺角登打士恆威商業中心9樓嘅「AnyMomentCafé」 邊玩邊聊邊食🤪幸好朋友事先電話預約😜「AnyMomentCafé」有很多不同類型的boxgame .. 我當然揀啲簡單而不需用腦嘅game la 😆😆黑醋沙律煙三文魚配法包🥖法包好香脆好脆口..沙律菜切到好似絲一樣,食起來好方便亦都好新鮮🥰意式肉醬螺絲粉,味道不錯,螺絲粉都入味,口感軟硬適中!薄荷朱古力朱古力味好香濃👍

意式肉醬螺絲粉,味道不錯,螺絲粉都入味,口感軟硬適中!

薄荷朱古力朱古力味好香濃👍
  • 黑醋沙律煙三文魚配法包
  • 薄荷朱古力
今日介紹嘅呢一間餐廳位於旺角,餐廳係一間樓上Cafe嚟嘅,老闆身兼多位廚房樓面一腳踢。如果大家想試嘅話,記住要網上預約咗先去。-地中海香蒜雞螺絲粉螺絲粉醬汁入面有蒜瓣同薑,有啲蒜香味。螺絲粉嘅紋路好好,雞肉份量好足。-卡邦尼煙三文魚意粉意粉上面鋪滿煙三文魚,有好多塊。配上卡邦尼醬汁,同煙三文魚好搭配。-瑞士雞翼瑞士雞翼係呢度嘅招牌菜之一,雞翼經過煙熱處理,上枱時好熱辣。每份有6隻雞翼,份量啱晒同朋友一齊分享。另外餐廳亦設有唔同類型嘅board game比客人玩,如果大家約埋三五知己玩返一晚都係一個唔錯嘅選擇。📍AnyMomentCafé (旺角)旺角登打士街36號恆威商業中心9樓

-地中海香蒜雞螺絲粉

-卡邦尼煙三文魚意粉

-瑞士雞翼

📍AnyMomentCafé (旺角)
2024-03-07 13 瀏覽
地中海香蒜雞柳-檸檬葉,香茅,九重塔同雞胸肉。椰菜喺面。拿破崙肉醬煙鴨胸-有碎蕃茄,亞馬遜芝士,肉醬,多塊煙鴨胸喺底。瑞士雞翼-六隻甜瑞士汁味,味道啱啱好。薄荷朱古力-🍫🍃濃厚朱古力奶味,甜度適中。潤喉茶-老闆自家炮製嘅茶🫖,飲完喉嚨好舒服😌。總括:可以感受到老闆嘅熱誠,精心構思嘅美食。而且仲攝倒時間教我哋玩桌遊🤓。老闆話:一定要電話預約。唔係會做死。餐廳要喺巷仔度入(紅色帳篷)。價錢方面:正版遊戲無限玩,嘢食價錢入邊包埋。

地中海香蒜雞柳-檸檬葉,香茅,九重塔同雞胸肉。椰菜喺面。

瑞士雞翼-六隻甜瑞士汁味,味道啱啱好。

薄荷朱古力-🍫🍃濃厚朱古力奶味,甜度適中。

潤喉茶-老闆自家炮製嘅茶🫖,飲完喉嚨好舒服😌。

• 瑞士汁雞翼
  • 薄荷朱古力奶
  • 潤喉茶
  • 地中海香蒜雞柳
  • 拿破崙肉醬煙鴨胸意粉
💜 有時屋企無咁多board game,又想同朋友傾偈玩下坐耐啲,樓上cafe都係好選擇!今次黎到呢間樓上Cafe,老細好親切,好好傾🤣💜 上到去餐廳唔算大,但啲座位都算闊落。如果有需要,仲可以包場添👍🏼💜 一入門口就見到有多款board game任揀😊💜 全部嘢食都係即叫即整~💜 野食我叫左卡邦尼煙三文魚意粉🍝煙三文魚都幾大塊👍🏼 鋪滿成個表面醬汁好creamy,全部意粉都掛晒汁😁💜 第二個叫咗牛肋條螺絲粉我覺得呢個餸食落感覺好中西fusion🤣 因為中間仲加咗啲生菜🥬 牛肋條好腍,醬汁有少少辣,非常惹味🤓 幾推薦呢個試吓😁💜 小食嗌咗芝士薯條🍟 薯條份量非常多🤣 同埋醬汁都係老細自己調教,香口得來唔會太膩👍🏼💜 嘢飲就仲嗌咗一杯凍薄荷朱古力🍫 我好鍾意薄荷味😋💜 仲有一杯就嗌咗”開聲茶”,入邊加咗甜金菊。聽老細講好似有喉嚨痛客人飲完之後真係即刻開到聲🤣 健康推介👍🏼💜 想同朋友/另一半上嚟玩吓board game坐吓,都係一個唔錯嘅選擇。如果想預訂,最好打電話預約呀~
今次黎到呢間樓上Cafe,老細好親切,好好傾🤣

💜 一入門口就見到有多款board game任揀😊

💜 全部嘢食都係即叫即整~
💜 野食我叫左卡邦尼煙三文魚意粉🍝
煙三文魚都幾大塊👍🏼 鋪滿成個表面
醬汁好creamy,全部意粉都掛晒汁😁

💜 第二個叫咗牛肋條螺絲粉

💜 嘢飲就仲嗌咗一杯凍薄荷朱古力🍫 我好鍾意薄荷味😋

2024-03-03 38 瀏覽
#foodielagblah旺角【放工去邊食住玩?跟住我嚟喇!】一出lift就好似入咗個海底世界咁🧜🏼‍♀️🐬,壁面係深藍色嘅海洋🌊— @anymomentcafe .餐廳🍴嘅名已經話咗俾你聽,你可以玩到Any Moment(無限時的board game cafe);你亦可以Any Moment來(一至日都開放,12:30-00:00)。🫶🏻.返工咁攰,有時仲要社交真係好攰。所以店家想營造出一間真正有屋企感覺的Cafe,令大家放咗工之後同朋友聚舊都可以享受舒服的家嘅感覺。店內除咗有齊不同種類嘅board game之外,亦提供無煙空間,最最最招牌嘅當然係殷勤的服務和親切的笑容~(真係唔係咁多間餐廳做到😂).一入門店員就好熱情咁招呼我哋,店內滿座,但店員亦會過嚟介紹我哋玩board game,玩咗呢款三人成築,考驗你同對方嘅默契與溝通,同overcooked一樣都係挑戰友誼底線嘅遊戲!🔪🔪💔.食物🥘:1️⃣ 拿破崙肉醬煙鴨胸長通粉 $138煙鴨胸的份量很多,不油膩。拿破崙汁味道酸酸甜甜,十分開胃,配上肉醬,以及灑上好多芝士粉,味道更加香口🧀.2️⃣ 卡邦尼煙三文魚意粉 $139三文魚的份量同樣很多,
#foodielagblah旺角
【放工去邊食住玩?跟住我嚟喇!】

食物🥘:
1️⃣ 拿破崙肉醬煙鴨胸長通粉 $138

2️⃣ 卡邦尼煙三文魚意粉 $139
三文魚的份量同樣很多,卡邦尼香滑而不膩。💓

3️⃣ 瑞士雞翼(6隻)
每隻雞翼都漲卜卜,十分肥美,聽講雞翼嘅醬汁係餐廳特別研製烹調,隻隻都好入味。

4️⃣ 薄荷黑朱古力(凍)
香濃嘅黑朱古力🍫加上薄荷的味道十分夾。特別用上黑朱古力,唔會好似一般茶餐廳咁甜,十分特別。

5️⃣花茶
清清甜甜,十分滋潤,啱哂咁凍嘅天氣~
📍:AnyMomentCafé (旺角)
旺角登打士街36號恆威商業中心9樓
(記得電話book位!訂座電話:3188 4487 / 61306631 )
#AnyMomentCafé #旺角美食 #樓上 #Café #boardgame #旺角好去處 #相機食先 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies#好去處#聚會
2024-03-01
  • 瑞士雞翼
  • 卡邦尼煙三文魚意粉
  • 拿破崙肉醬煙鴨胸意粉
2024-03-02 26 瀏覽
依間樓上Board game西餐廳以親民特色為主打 好熱鬧😊😊都幾多朋友仔一齊黎玩 Board game🃏♠️♣️♦️可以話係隱世好地方 不過交通位置好方便 近彌敦道 提前電話預約👏打電話就可以安排好 搵到地址 岩休閒時間來玩 開party 老闆好親民好客 好人👏會因應客人要求上菜 仲會一齊玩同傾計 👍互動氛圍成個體驗更加有趣&豐富。如果你想搵一個放鬆休閒地方,絕對係個唔錯嘅選擇😊主菜📌地中海香蒜雞柳螺絲粉📌拿破倫肉醬煙鴨胸意粉飲品📌薄荷朱古力🌱好耐冇食左薄荷朱古力😄經典📌護肝茶幾香 暖身😊📍旺角登打士街36號恆威商業中心9樓🏷️AnyMomentCafé#旺角 #AnyMomentCafé #西餐 #Boardgame

主菜

幾香 暖身😊

📍旺角登打士街36號恆威商業中心9樓
🏷️AnyMomentCafé

2024-03-01 8 瀏覽
旺角隱蔽樓上 Cafe,電梯入口在橫行內,如果唔係朋友帶路,都幾難搵到餐廳入口,有得食有得飲還有多款 Board Game 玩🎮🎲🪇“記得一定要提前打電話餐廳預約”黑醋沙律煙三文魚配法包$86+30有飲品幾片冰凍新鮮煙三文魚,差不多大件過法包,有魚油香沙律菜新鮮爽口,加入自家調味黑醋又唔會太酸芝士薯條配炸雞扒$86+$30有飲品橙色芝士醬是廚師自家調配味道幾特別,雞比和薯條炸得超鬆脆廚師話天氣咁凍,介紹2壼補氣血花茶,適合咁凍天氣飲😍
旺角隱蔽樓上 Cafe,
電梯入口在橫行內,
如果唔係朋友帶路,
都幾難搵到餐廳入口,
有得食
有得飲
還有多款 Board Game 玩🎮🎲🪇

“記得一定要提前打電話餐廳預約”

黑醋沙律煙三文魚配法包$86
+30有飲品
幾片冰凍新鮮煙三文魚,
差不多大件過法包,

雞比和薯條炸得超鬆脆

廚師話天氣咁凍,
介紹2壼補氣血花茶,
適合咁凍天氣飲😍
#fatchubelly 旺角📍AnyMomentCafe (旺角)無限時任坐,仲有board game玩想去嘅記得電話預約!💥瑞士雞翼雞翼熱辣辣咁送上嚟瑞士汁甜甜鹹鹹肉汁都仲保留到😋💥韓式牛肋條螺絲粉牛肋條炆得好腍好夠味螺絲粉食落少少辣好惹味推薦!👍🏻💥卡邦尼煙三文魚意粉煙三文魚鋪滿成個意粉卡邦尼汁好creamy成個味道都好濃郁😍💥榛子朱古力成杯嘢飲充滿着榛子醬嘅味道再加埋好濃郁嘅朱古力🍫兩個夾埋好好飲亦都唔會太甜💥薄荷雪糕雪碧雪碧倒落去啲雪糕度❄️會有一層雪碧味嘅泡泡加埋少少薄荷味幾清新!AnyMomentCafé (旺角)旺角登打士街36號恆威商業中心9樓
#fatchubelly 旺角

📍AnyMomentCafe (旺角)
無限時任坐,仲有board game玩
想去嘅記得電話預約!

💥瑞士雞翼

兩個夾埋好好飲亦都唔會太甜

💥薄荷雪糕雪碧
雪碧倒落去啲雪糕度❄️
會有一層雪碧味嘅泡泡
加埋少少薄荷味幾清新!

AnyMomentCafé (旺角)
旺角登打士街36號恆威商業中心9樓
好久沒有約朋友去樓上的cafe shop聚會,跟大家一邊聊天一邊享受美食和玩遊戲。重點是,樓上的cafe shop沒有時間限制❤️,可以和朋友們聊得更久🫶雖然咖啡廳的空間不大,但是遊戲種類很多,整個櫃子都擺滿了桌遊,想玩哪一款遊戲都可以♟️🃏餐廳提供多種晚餐、小食和飲品供大家選擇,如果套餐不夠飽的話,可以試試他們自家製的小食🫶⭐️瑞士汁雞翼$61 先來一個瑞士汁雞翼,雞翼醃製得非常足,每一隻雞翼都充滿了瑞士汁香味😋⭐️拿破倫肉醬煙鴨胸 $138意粉搭配著煙熏鴨胸和拿破倫醬汁肉醬🍝🍝,煙熏鴨胸的量超多,而鴨胸與肉醬完美融合🫶🏻⭐️韓式牛肋條 $139牛肋條經過特殊的烹調方式,肉質鮮嫩多汁,而且又入味😋😋配上螺絲粉,味道又很夾🫶也是Pasta 的新賞試🫶🏻😺⭐️卡邦尼煙三文魚 $139煙熏三文魚再加上口感彈牙硬度剛剛好的螺絲粉,再搭配著濃郁的卡邦尼醬汁🫶🏻醬汁中帶帶點點煙三文魚的香味😋🍝🍝⭐️青檸梳打以新鮮的青檸為基底,加入梳打水,經典而簡單的組合帶來了一種爽口的口感。⭐️元肉茶以細嫩的桂圓肉、香甜的紅棗和營養豐富的杞子為主要成分,是一款滋補身體的暖心飲品。⭐️開聲潤喉茶裡面有雪梨乾、甜甘菊葉、山海同桂花,

⭐️瑞士汁雞翼$61

⭐️拿破倫肉醬煙鴨胸 $138

⭐️韓式牛肋條 $139

⭐️卡邦尼煙三文魚 $139

⭐️青檸梳打

⭐️元肉茶

⭐️開聲潤喉茶
裡面有雪梨乾、甜甘菊葉、山海同桂花,飲落去甜甜地,非常滋潤。
2024-02-24 9 瀏覽
呢間cafe有好多board game玩🃏,多到成坐山咁,應有盡有~所以今次嚟旺角食晚餐就揀咗呢到。環境偏暖色調好溫馨🏠,感覺同三五好友喺到食飯又有game玩會幾開心!不過記得要電話預約喔💞拿破崙肉醬煙鴨胸好濃郁嘅蕃茄味👍而且鴨胸煮得啱啱好夠曬淋,肉質嫩滑。煙燻香好出,鹹鹹地但唔會過分鹹,拿捏得啱啱好🤓卡邦尼煙三文魚呢個有驚喜‼️個汁好濃稠同柔滑,好重的奶香加芝士香PERFECT✨螺絲粉都好掛汁,一筆起仲會拉絲添😨😳煙三文魚都有幾片大大塊,肉味香濃😚瑞士雞翼應該所有人都會中意食,必叫💯雞翼蚊到啱啱好,一秒脫骨,內又嫩滑✔️而且好入味,呢隻瑞士汁撈飯/公仔麵一流😭😭草莓奶昔+草莓香蕉奶昔食到草莓果粒,飲落好清新,同埋唔算好甜呢點幾欣賞👍打得都好順滑綿密

拿破崙肉醬煙鴨胸

卡邦尼煙三文魚

瑞士雞翼

草莓奶昔+草莓香蕉奶昔
2024-01-12 38 瀏覽
Any Moment Café地址:旺角登打士街36號恆威商業中心9樓 對樓上cafe 我會好長情,覺得好個幾間,就會keep 住好!因我會考慮入面環境,其次就是有沒有適合的board game 類同食物飲品出品。過any moment 綜合來比分,就成了我同朋友久不久就會返來,也會帶新朋友幫襯,可以輕輕鬆鬆玩下同談天,再食下美食玩上半天意粉地中海香蒜雞柳,另一個是拿破倫肉醬煙鴨胸,意粉做得好彈牙,味精濃郁,每一口都芳香無比。蒜香唔算重,反而股羅勒味好突出。而拿破倫則是富蕃茄香,酸得來好開胃lime soda 及特濃朱古力
Any Moment Café

地址:旺角登打士街36號恆威商業中心9樓