2024-01-11 35 瀏覽
Any Moment Café旺角登打士街36號恆威商業中心9樓經開旺角信和,老友推介一間有得玩 board game,嘆下茶,食下西餐的 cafe,輕鬆一下,慢活係幾爽。😊拿破崙肉醬煙鴨胸意粉面層加了芝士粉,香氣四溢,醬汁調配得恰到好處,不會太鹹,份量十足,勁多鴨胸,推薦!😺韓式牛肋條螺絲粉牛肋條夠煙韌,肉汁豐富,醬汁香濃,菇片新鮮,螺絲粉吸收了醬汁的精華,味道不錯。😸瑞士雞翼雞翼又香又滑,醃得夠入味,大廚拿捏的時間恰到好處。😽養生茶茶壺加入很多養生藥材,味道甘甜,天然清香,飲完好舒暢。😋熱朱古力夠香滑,甜度適中,熱飲更佳。😎Any Moment Café 食材新鮮,地點就腳,侍應服務態度好,休閒好去處。😀
Any Moment Café

拿破崙肉醬煙鴨胸意粉

瑞士雞翼

雞翼又香又滑,醃得夠入味,大廚拿捏的時間恰到好處。😽

養生茶

茶壺加入很多養生藥材,味道甘甜,天然清香,飲完好舒暢。😋

熱朱古力

夠香滑,甜度適中,熱飲更佳。😎

2024-01-10
人均$100起|旺角|cafe|Any Moment Café發現了一所好玩的咖啡店!位於旺角的Any Moment Café,提供大量的Card game,在這裡輕輕鬆鬆和朋友度過一個下午也不過份!卡邦尼煙三文魚$139太有奶味啦!這裡的卡邦尼醬實在是太好吃了!煙三文魚份量也是剛剛好,和朋友一起分享也就適合!拿破倫肉醬煙鴨胸$138鴨胸肥瘦均衡,是良好蛋白質的來源!肉醬的番茄味酸酸甜甜,很是開胃,讚👍熱朱古力每一個套餐都會有飲料附送。這次我們選擇了這裡老闆推薦的熱朱古力用上了頂好的巧克力🍫,不會太甜。——————為食分界線——————📍Any Moment Café旺角登打士街36號恆威商業中心9樓人均消費: $100#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食

發現了一所好玩的咖啡店!

卡邦尼煙三文魚$139
太有奶味啦!
這裡的卡邦尼醬實在是太好吃了!
煙三文魚份量也是剛剛好,和朋友一起分享也就適合!

拿破倫肉醬煙鴨胸$138
鴨胸肥瘦均衡,是良好蛋白質的來源!
肉醬的番茄味酸酸甜甜,很是開胃,讚👍

熱朱古力
每一個套餐都會有飲料附送。
這次我們選擇了這裡老闆推薦的熱朱古力
用上了頂好的巧克力🍫,不會太甜。

——————為食分界線——————
📍Any Moment Café

人均消費: $100
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
好耐無去過樓上Board Game Cafe啦~咁啱今日有興致同朋友帶埋小朋友一齊上來玩~滿滿都係細個同朋友來Hea的回憶~原來呢度不知不覺已經開咗18年啦~呢度好遊戲款式勁多~大人小朋友都啱玩🩵之前勁鐘意同朋友玩呢個〈閃靈快手〉唔講唔知原來係香港出品😆老闆好好人,又好傾~呢度分兩個時段~無時間限制~可以慢慢食慢慢傾慢慢玩~除左玩當然唔少得食~原塊雞扒配芝士薯條😋😋🍟🍗🧀芝士醬爆棚~勁香~雞扒原汁原味鬆脆又唔油膩~飲返杯花茶~食埋個cake~❤️完美~

好耐無去過樓上Board Game Cafe啦~
咁啱今日有興致同朋友帶埋小朋友一齊上來玩~

滿滿都係細個同朋友來Hea的回憶~
原來呢度不知不覺已經開咗18年啦~

呢度好遊戲款式勁多~
大人小朋友都啱玩🩵

之前勁鐘意同朋友玩呢個〈閃靈快手〉
唔講唔知原來係香港出品😆

老闆好好人,又好傾~
呢度分兩個時段~無時間限制~
可以慢慢食慢慢傾慢慢玩~

除左玩當然唔少得食~

原塊雞扒配芝士薯條😋😋

🍟🍗🧀
芝士醬爆棚~勁香~
雞扒原汁原味鬆脆又唔油膩~

飲返杯花茶~食埋個cake~
❤️完美~

呢晚個friend一早打電話預約好呢一間旺角人氣cafe♥️♥️喺巷仔入邊嘅恆威商業中心9樓,麻雀雖小😆😆五臟俱全🥰🥰有超多款式嘅board games👾♦️🃏老細人又Nice,過咗一個勁chill又愉快嘅晚上🩷🩷又無限時,真係坐幾耐都得👍🏻👍🏻👍🏻我哋今日就叫咗一份拿破崙肉醬煙鴨胸意粉$138🍝🍝同埋卡邦尼煙三文魚螺絲粉$139🤤🤤拿破崙肉醬煙鴨胸意粉醬料十足🥰煎香左嘅鴨胸🩷令到成個意粉口感更加豐富😋😋卡邦尼煙三文魚螺絲粉🤤調味都相當恰宜🤣再配合埋煙三文魚嘅味道🐟🐟真係非常之夾🉐🉐另外都叫咗份芝士薯條$62🍟🍟同瑞士雞翼$61🐣🐣芝士薯條芝士味十足🧀🧀醬料濃郁,薯條夠晒香脆❣️❣️瑞士雞翼都好入味❤️‍🔥❤️‍🔥仲有成六隻咁多🥰肉質夠晒嫩滑😋非常推薦😇嘢飲就揀咗士多啤梨奶昔🍓🍓奶味濃郁夠晒Creamy🥛🥛配合埋士多啤梨甜甜地😍😍老細推薦左啲花茶🌼🌸🌺所以我哋又揀咗杯減壓花茶😍😍花茶超足料,沖花茶嘅器皿都好正🤣🤣chill住嘆杯花茶☕️☕️邊傾偈邊玩board games😍呢間Cafe真係休閒嘅好地方🥰

卡邦尼煙三文魚螺絲粉🤤
調味都相當恰宜🤣再配合埋煙三文魚嘅味道🐟🐟真係非常之夾🉐🉐

• 芝士薯條
  • 瑞士雞翼
  • 士多啤梨奶昔
  • 拿破崙肉醬煙鴨胸意粉
2023-12-30 30 瀏覽
Cafe入面有多款Board Game,店長仲推薦遊戲,好貼心。食物走輕食路線,主要有意粉及小食,另外飲品選擇幾多。韓式牛肋條螺絲粉牛肋條腌到好入味,肉質幾軟腍,配料仲有菇及椰菜,撈埋醬汁甜甜地。拿破崙肉醬煙鴨胸意粉意粉好足料,煙鴨胸份量幾多,醬汁蕃茄味道好濃郁,每條意粉都掛滿醬汁,酸酸甜甜幾開胃。瑞士雞翼一份有6隻,雞翼雖然滷得幾深色,但同時滷得幾腍身嫩滑。潤喉花茶 & 護肝花茶兩款花茶都係店長推介,潤喉花茶有雪梨及菊花,味道甜甜地,感覺好滋潤,而護肝花茶入面有杞子、金銀花等,味道帶點回甘。放假同朋友去玩Board Game又幾開心,另外Cafe 座位有限,最好提早電話預約。😉

食物走輕食路線,主要有意粉及小食,另外飲品選擇幾多。

拿破崙肉醬煙鴨胸意粉

瑞士雞翼
一份有6隻,雞翼雖然滷得幾深色,但同時滷得幾腍身嫩滑。

潤喉花茶 & 護肝花茶

2023-12-27
1K
2023-12-29 49 瀏覽
年尾放工想約同事鬆一鬆,唔一定要北上揼骨,留港消費撐吓小店電話預約去旺角樓上餐廳一齊玩吓boardgame,增進友誼增加默契又好,共擦晚餐又開心呢間除咗有唔少boardgame玩,嘢食亦好別出心裁地中海醬嘅螺絲粉,製作好講究,用咩香料都有根有據做晒試驗,所以調味變得好獨特,連粉蒜片都好香口,雞肉夠嫩又入味煙三文魚螺絲粉睇落都好足料,有幾大塊煙三文魚喺面頭,油香鹹香一流以大量蔬菜托住,喺底有好香綿嘅螺絲粉芝士以熔岩式咗撻咗喺薯條之上,色澤份量都令人垂涎三尺芝士唔係一味得芝士,仲有啲醬汁調味,薯條又夠香,食起嚟勁開心樓上cafe唔係得咖啡賣嘅,仲有養生茶可以揀潤喉茶好啱而家又乾又凍嘅天氣,清清地又幾夠味護肝茶更係都市人嘅必選,做嘢傷肝就飲返幾杯,有啲香牛蒡味,飲落幾舒服
年尾放工想約同事鬆一鬆,唔一定要北上揼骨,留港消費撐吓小店

呢間除咗有唔少boardgame玩,嘢食亦好別出心裁

地中海香蒜雞絲螺絲粉

卡邦尼煙三文魚螺絲粉

以大量蔬菜托住,喺底有好香綿嘅螺絲粉

芝士薯條

芝士以熔岩式咗撻咗喺薯條之上,色澤份量都令人垂涎三尺

樓上cafe唔係得咖啡賣嘅,仲有養生茶可以揀

潤喉茶

潤喉茶好啱而家又乾又凍嘅天氣,清清地又幾夠味

護肝茶

2023-12-28
地中海香蒜雞絲螺絲粉
卡邦尼煙三文魚螺絲粉
潤喉茶
護肝茶
  • 地中海香蒜雞柳意粉
2023-12-27 26 瀏覽
旺角這人來人往的地點,竟然被我找到一個安靜,可以聊天又好吃的樓上咖啡店☕️這樓上cafe 已經營多年,老闆超nice ,主動介紹飲品食物外,仲會教大家玩board game 更強調坐幾耐都得、完全無壓力😌隱藏menu 😂由老闆親自推介兩款養生茶~護肝茶,及補氣補血茶🔥 飲完全身暖笠笠,連條氣都順啲!小食有即叫即整,瑞士汁雞翼,煮嘅時間拿捏好,雞翼嫩滑入哋唔會乾身又鹹!🫶🏻建議要先電話預約📲,以免摸門釘!

更強調坐幾耐都得、完全無壓力😌

隱藏menu 😂由老闆親自推介兩款養生茶~
護肝茶,及補氣補血茶🔥 飲完全身暖笠笠,連條氣都順啲!

🫶🏻建議要先電話預約📲,以免摸門釘!
2023-12-26 44 瀏覽
樓上Cafe走入一間唔係太似餐廳嘅餐館,內裡擺滿曬桌上遊戲卡和玩具,食客可以由午飯時玩board game直落到晚飯時間都無任歡迎!真係大開眼界!👀👀餐廳格局頗特別,全場最多坐約30人,粉綠色沙發,燈光柔和頗舒服啊!最好嘅就係全場禁煙✖️🚬!Dinner set:order咗🍴地中海香蒜雞柳意粉🍴卡邦尼煙三文魚意粉雞柳不含大量醃製物調味,但略帶微辣。意粉爽身有𡁻口有蒜香,食落幾惹味!🍽️煙燻三文魚入口啖啖肉,鹹度適中又唔覺肥膩,加上幾juicy 嘅白汁意粉,很rich!兩款意粉各具特色,無點錯。👌🏼👌🏼小食一客瑞士汁雞中翼,望落去像鹵水,其實味道幾mild, 夠嫩夠滑帶清香。餐廳備有各款香茶任君選擇,有消脂、養肝、清熱、行氣血等功能。大家可以因應自己嘅身體狀況去選擇!最後提提大家,這間樓上Cafe的地下入口是在橫街入去的,可能要花啲心思去尋找噢!😀
樓上Cafe

Dinner set:order咗
🍴地中海香蒜雞柳意粉

🍴卡邦尼煙三文魚意粉

兩款意粉各具特色,無點錯。👌🏼👌🏼

2023-12-20 38 瀏覽
AnyMomentCafé旺角登打士街36號恆威商業中心9樓成日約班fd出黎聚會最怕就係食完嘢傾唔夠幾句就要交檯比餐廳,但去如果去cafe就無呢個問題啦,今日朋友帶左我黎呢個係旺角既樓上cafe, 感覺好舒服,而且老板超好人同所有食客打成一片,態度親切好笑容,不過cafe地方唔算太大,所以強烈建議最好提前打個電話黎留位先瑞士汁雞翼見到d雞翼已經覺得好吸引,全部都好大隻而且非常入味,真係食到停唔到口呀地中海香蒜雞柳炒麵淨係離遠聞到已經覺得夠晒鑊氣,而雞柳都係正既食得出有醃製過,而且份量都幾多,好似食極都仲有咁鴨胸蕃茄螺絲粉呢個都係出色既,自己好鐘意蕃茄汁煮既粉,感覺好開胃,鴨胸又係我另一至愛,配合埋一齊就岩晒我口味啦飲品方面,老板好細心見呢兩日氣温急降幫我地揀左2壺茶,感覺都唔錯,飲落好潤喉舒服,冬天飲就岩晒啦
AnyMomentCafé

瑞士汁雞翼

地中海香蒜雞柳炒麵

鴨胸蕃茄螺絲粉

#旺角 #恆威商業中心 大把cafe選擇今次上到9️⃣/F 老闆好nice 仲好好傾添🗣️估你唔到 原來呢間cafe已經開咗18年雖然 menu 唔多選擇 但就因為老闆對食物質素有要求 #精益求精 👍🏻呢間真係 #良心小店 老闆講明話冇限時坐幾耐真係坐足成日都唔會趕你走😱#AnyMomentDinnerSet#韓式牛肋條螺絲粉 $139#即叫即整 個汁係老闆親自調烹 而且為咗 #飲食均衡 老闆都一定會加啲蔬菜類🥦🫛🥬牛肋條亦炆得夠腍夠入味上枱前灑上嘅 #羅勒 🌿 仲要係老闆親自栽種 🫶🏻老闆真係好貼心 照顧每一位客戶難怪佢有咁多熟客仔👍🏻#AnyMomentSpecial #Norway #挪威森林 $61紅火龍果 + 奇異果🥝 #沙冰Set Dinner +$12 就可以啦🤑老闆好貼心 話想少冰 佢真係特突照做俾小編🥰而且講明純生果加冰 🙅🏻‍♀️加糖水 所以採用咗紅火龍果 令甜度增加夠哂新鮮 夠哂fresh👍🏻👍🏻最後 #溫馨提示 🔔老闆有班熟客仔 好多時weekend 假日 會嚟gathering 玩大家記得上去 要 #電話預約 📞6️⃣1️⃣3️⃣0️⃣6️⃣6️⃣3️⃣1️⃣
#旺角 #恆威商業中心 大把cafe選擇

2023-12-15
挪威森林
Any  moment  Set
2023-12-17 31 瀏覽
朋友介紹呢間溫馨小館有超多board game ,所以立即打電話去訂位。 係要電話預約嫁!🍭瑞士汁雞翼🐔係一個最强嘅開胃前菜,雞翼口感緊實多汁, 似乎不管來多少隻都能食哂。🍭卡邦尼煙三文魚意粉🥳濃郁嘅卡邦尼醬有醇厚芝士🧀香味, 配上油脂豐富的三文魚片,口感綢順而清爽不膩 , 讚!🍭地中海香蒜雞🐔柳店主🧑‍🍳用自家種植嘅香草調配獨家醬汁, 味道鮮香,帶出雞柳嘅嫩滑細緻。🍭潤喉茶 +🥤青檸沙冰☕潤喉茶順口味道回甘, 沙冰用真材實料嘅鮮青檸即場打制, 冇得輸。🥳🧍十分欣賞店主守護食物質素同追求味道嘅熱誠, 👍

🍭瑞士汁雞翼🐔

🍭卡邦尼煙三文魚意粉🥳

🍭地中海香蒜雞🐔柳

🍭潤喉茶 +🥤青檸沙冰

🧍十分欣賞店主守護食物質素同追求味道嘅熱誠, 👍

2023-12-11
  • 瑞士雞翼
  • 地中海香蒜雞柳意粉
  • 瑞士汁雞翼
2023-12-16 28 瀏覽
這店給人感覺很溫馨,店裡的老闆很熱情也很忙碌全店就他一個在打理,廚房侍應收銀一腳踢太厲害晚餐時間基本上都是滿座,建議預先致電到店裡訂座。螺絲粉整體味道好惹味又帶點微辣配料中加入了蒜瓣和薑,讓醬汁除了有香草香氣,還帶有一點蒜香螺絲粉的紋路可以很好的掛到很多醬汁每一口都能吃到濃郁的香味雞肉分量很足,跟粉的比例好差不多一比一,肉嫩好吃雞翼出晒煙熱辣辣地上枱瑞士汁甜甜鹹鹹的好食一碟6隻的分量適合和朋友一齊分享名字很美的特飲~是用蘋果和草莓打成的果汁清新的蘋果味裡帶有香甜的草莓味味道不錯
這店給人感覺很溫馨,店裡的老闆很熱情也很忙碌
全店就他一個在打理,廚房侍應收銀一腳踢
太厲害
晚餐時間基本上都是滿座,建議預先致電到店裡訂座。

地中海香蒜雞螺絲粉

螺絲粉整體味道好惹味又帶點微辣
配料中加入了蒜瓣和薑,讓醬汁除了有香草香氣,還帶有一點蒜香
螺絲粉的紋路可以很好的掛到很多醬汁
每一口都能吃到濃郁的香味
雞肉分量很足,跟粉的比例好差不多一比一,肉嫩好吃

雞翼出晒煙熱辣辣地上枱

西西里夕陽
  • 地中海香蒜雞柳螺絲粉
  • 瑞士汁雞翼
2023-12-15 20 瀏覽
愉快氛圍的一間樓上cafe "Any Moment Cafe" , 店舖內有好多唔同種類嘅board game提供畀客人玩, 老闆好好人, 遇到唔識玩嘅board game隨時可以問老闆, 除咗親自教授, 仲會一齊玩🤭👏🥔芝士薯條芝士🧀份量好多, 拉絲感覺好療癒😌, 邪惡😈到冇人可以抵擋得住佢嘅誘惑😏, 完全停唔到口🤤🥔卡邦尼煙三文魚意粉 $139煙三文魚又厚又大塊, 卡邦尼意粉夠曬creamy🥔地中海香蒜雞柳 $138雞肉嫩滑唔嚡口, 醬汁好特別, 有濃濃嘅香茅味, 令你一試難忘😘🥔特濃朱古力特飲 $13(餐飲轉)朱古力非常濃沃, 最啱dark chocolate愛好者🤗🥔蘋果玫瑰花茶 $18(餐飲轉)生津解渴🥰🌟Any Moment Cafe旺角登打士街36號恆威商業中心9樓

🥔芝士薯條

🥔卡邦尼煙三文魚意粉 $139
煙三文魚又厚又大塊, 卡邦尼意粉夠曬creamy

🥔地中海香蒜雞柳 $138

🥔特濃朱古力特飲 $13(餐飲轉)
朱古力非常濃沃, 最啱dark chocolate愛好者🤗

🥔蘋果玫瑰花茶 $18(餐飲轉)
生津解渴🥰

🌟Any Moment Cafe

2023-12-11 31 瀏覽
星期五晚訂咗枱,都幾full Booking,上到去見到有人Walk in都要等下一場,所以想黎玩就記得要電話預約 📞 老闆親力親為控晒個場,忙碌同時都好照顧每位客人,推介食物時睇得出餐廳對食物要求都好高,難怪Boardgame Cafe都有咁好食嘅嘢😍Dinner set有七款主菜,可以配意粉或螺絲粉,套餐包咖啡或奶茶,亦可以加錢轉特飲地中海香蒜雞柳靈魂係香草 🌿 老闆話啲香料係自己種植,檸檬葉嘅味道最突出,意粉味道甜甜辣辣好開胃,雞柳好滑,份量仲多過意粉🤣韓式牛肋條慢煮左三個鐘超級入味,韓式醬料都有少少辣辣地,每一條螺絲粉都沾滿個辣汁好惹味芝士薯條一大pat芝士醬唔使慳住黎點🤣 果醬中間仲有少少吞拿魚碎鹹鹹甜甜食上癮咁🤣 薯條都係新鮮炸起好脆😍水蜜桃奶昔杯奶昔幾幼滑,唔會太甜青檸梳打原罐梳打加冰底同青檸

地中海香蒜雞柳

水蜜桃奶昔
杯奶昔幾幼滑,唔會太甜

青檸梳打
原罐梳打加冰底同青檸

地中海香蒜雞柳
芝士薯條
😂😂😂雖然好一腳踢,但老闆超熱情好客Recommend 左野飲野食,坐左一陣就full, feel 到好多客人都好feel like at home好多board game 同益智遊戲, 大人細路都啱😂今日試左:👉🏻羅勒意粉 老闆知我唔食辣推介嘅羅勒好似係自家制,香氣噗鼻,炒海鮮意粉係用青醬,唔會好heavy, 都有好多蔬菜,食落清新👍🏻👉🏻護肝茶 花茶類可以添飲3次,又係有好多款好多都想試,老闆好好咁樣推介我飲健康茶,herb 味唔算好重,清新消滯👍🏻如果想試建議都係bk 枱,真係好熱鬧😂
😂😂😂
雖然好一腳踢,但老闆超熱情好客
Recommend 左野飲野食,
好多board game 同益智遊戲, 大人細路都啱😂

今日試左:
👉🏻羅勒意粉
老闆知我唔食辣推介嘅

👉🏻護肝茶

如果想試建議都係bk 枱,真係好熱鬧😂