2009-01-01
一直都想試applegreen,之前試過幾次book位都full左book唔到,所以今次預早左成個幾星期book,終於可以在除夕book到位食dinner。 放工後便同男友去applegreen。佢有festive set dinner,但唔係好咁口味,所以我地決定散叫。過時過節,好多食肆都只serve festive set dinner或有minimum charge,但applegreen好好兩樣都冇,我地可以好free咁按自己口味同食量去點菜。我地appetizer點左Ahi Tempura Roll。蚱得好好,好香。不過,入面係tuna,略嫌淡左d~~(材料配搭出左少少問題--my opinion only)之後點左招牌菜Carbonara,真係好好味,creamy得來spaghetti又好爽口。我一向都好鍾意食港色的Mexican food,所以男友點左個墨西哥烤牛肉卷 (佢有雞or牛)俾我。D牛肉好lum。有三塊薄餅,兩個人食,都幾多幾heavy。雖然好飽,但都想試埋個甜品 apple green crisp! Crispy得來apple sauce 好入味~唔錯呀!!O
Overall都好滿意,除左d位窄左d,加上噚日好凍,著住厚衫有d迫。 Service都好好,食食下會有人問下你d食物o 唔ok。
埋單時,仲送左隻杯俾我地,好似話佢地一週年wor~ (食滿天星$350就有)‧