2021-05-31 1513 瀏覽
來自新加坡的黑松露薯片口味有3款, 分別是原味, 蜜糖和芝士, 每包$69, 100G原味黑松露薯片($69)包裝寫上ORIGINAL, MADE IN SINGAPORE打開後黑松露的味道立刻爆出來, 非常香薯片上有一些parsley(巴西里), 吃下去松露味很重, 好吃蜜糖黑松露薯片($69)包裝寫上HONEY DIJON蜜糖芥末, MADE IN SINGAPORE打開後聞到黑松露的香味和蜜糖的甜味看了成份, 薯片上除了有一些parsley(巴西里)之外, 還有Mint(薄荷葉)吃下去第一個味道是蜜糖, 第二個味道才是黑松露它的蜜糖味不是平時卡樂A的蜜糖味薯片是一樽樽用來沖水喝的那種蜜糖, 黑松露味比原味淡薯片吃下去味道甜甜鹹鹹, 好吃芝士黑松露薯片($69)寫上PARMESAN CHEESE巴馬臣芝士, MADE IN SINGAPORE打開後聞到黑松露的香味, 芝士香味很淡薯片上有一些Dill(蒔蘿), 和另外2種口味不一樣吃下去第一個味道是黑松露, 吃完後After Taste會有少少芝士鹹味黑松露味沒有原味濃, 芝士味也很淡, 3種口味裏這款比較差黑松露辣醬($139)黑
來自新加坡的黑松露薯片
原味黑松露薯片
原味黑松露薯片($69)
打開後黑松露的味道立刻爆出來, 非常香
蜜糖黑松露薯片
蜜糖黑松露薯片($69)
打開後聞到黑松露的香味和蜜糖的甜味
吃下去第一個味道是蜜糖, 第二個味道才是黑松露
它的蜜糖味不是平時卡樂A的蜜糖味薯片
是一樽樽用來沖水喝的那種蜜糖, 黑松露味比原味淡
薯片吃下去味道甜甜鹹鹹, 好吃
芝士黑松露薯片
芝士黑松露薯片($69)
打開後聞到黑松露的香味, 芝士香味很淡
薯片上有一些Dill(蒔蘿), 和另外2種口味不一樣
黑松露味沒有原味濃, 芝士味也很淡, 3種口味裏這款比較差
黑松露辣醬
黑松露辣醬
黑松露辣醬($139)
黑色盒, 金色字寫上BLACK TRUFFLE HOT SAUCE, 盒上有黑松露圖案
瓶子還沒打開已經聞到辣椒醬味, 有150g
買的時候店員說沒有加防腐劑, 打開後要放雪櫃, 盡快用完
黑松露辣醬顏色是橙色的, 和一般辣醬差不多
辣度, 佢表示是3隻辣椒, 但我覺得只有1隻辣椒
黑松露味聞就很香, 但吃就很淡, 味道跟一般辣醬差不多

總結, 喜歡黑松露的朋友一定要試試原味, 喜歡蜜糖可以買蜜糖味
芝士味就不要買了, 價格方面, 1包薯片$69, 只有100g, 非常貴
芝士黑松露薯片
另外, 包裝上的營養資料有Daily Value可以參考, 這個非常之好
例如脂肪寫上23%, 代表吃半包薯片就吸收了1天份量的23%
當你吃2包薯片就吸收了1天份量的92%, 差不多爆Quota
這個設計很好, 可以自己計算每日吃的份量
至於黑松露辣醬, 價錢比一般辣醬貴4-5倍, 非常貴
2021-04-15
2021-02-02 1889 瀏覽
新加坡🇸🇬的鹹蛋魚皮大家就食得多啦,重口味黑松露薯片大家又食過未呢😂?👉 黑松露薯片($68)店鋪只賣黑松露薯片,分別為原味、蜜糖芥末味🍯同芝士味🧀今次試食就買左最濃味的原味,一開袋就超級無敵濃的黑松露味蜂擁而出😱,真係香到不得了🥰食落口就好似食緊成啖黑松露咁超誇張🙈而且薯片有少少偏硬,感覺冇咁油,口感又保留到👍🏻P.S:芝士味🧀當日已經賣曬,應該都會幾好食,下次可以試下☺️

👉 黑松露薯片($68)

​之前見到有好多人推介呢款來自新加坡嘅薯片,今日終於試到了❤️🔖黑松露薯片💰69一打開已經聞到超香濃嘅松露味🤩薯片厚薄啱啱好,超級脆身😋好濃厚嘅松露味,令人忍唔住一塊一塊咁食🥰重點係唔會話好咸,食完都唔洗驚好口乾🤓食唔哂都唔洗驚,因為可以zip翻㗎🙌🏼雖然個價錢好似貴咗少少,不過絕對值得試下😆💫推薦指數: 9.5/10​-​温馨提示​👉🏼除咗有黑松露味之外,仲有黑松露蜜糖味同黑松露芝士味

🔖黑松露薯片
💰69
💫推薦指數: 9.5/10​
-​
温馨提示​
👉🏼除咗有黑松露味之外,仲有黑松露蜜糖味同黑松露芝士味
一講起新加坡薯片,第一時間就諗起鹹蛋黃魚皮、薯片!!而佢一向俾我嘅印象都係較貴,不過真係好好食!!所以每次去旅行都加忍唔住買番幾包番香港👅不過原來鹹蛋黃薯片已經𝗼𝘂𝘁𝗱𝗮𝘁𝗲𝗱喇~依加𝗹𝗲𝘃𝗲𝗹 𝘂𝗽再高級啲食𝘁𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲黑松露薯片 @aromatruffle.hk 喇😻松露控超期待~~~.seems there’s a ton a new chip brand from singapore 🇸🇬 from salty egg yolk fish skin and now super strong truffle chips from @aromatruffle.hk 🤤 seriously u can smell the truffle just from opening the bag 😱 if u are a truffle lover this is definitely something you must try!.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.5/10環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 -服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.5/10性價比 𝐚𝐟𝐟
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.5/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 -
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.5/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7/10
🌟

《原味黑松露薯片》$68 🌟7.8/10🌟
店員話呢一款係黑松露味道最強嘅一款,一打開包裝完全係比味道嚇親,冇諗過真係一打開就聞到咁𝘀𝘁𝗿𝗼𝗻𝗴嘅黑松露味!!薯片口感香脆,厚度適中,係波浪紋嘅嗰一種,再加埋香草,非常之入味!除咗超香濃嘅黑松露味之外,另外亦都會食到淡淡嘅橄欖油味~~雖然$68一包薯片就真係有少少貴,但個人都覺得幾值得一試。
𝗔𝗿𝗼𝗺𝗮 𝗧𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 @aromatruffle.hk
📍#BELLYwongs_TST #BELLYwongs_causeway
#BELLYwongs_snacks 🙂
2020-12-30 870 瀏覽
去開海港城食飯,發現海港城新開既Aroma Truffle 分店,新加坡過江龍既大熱黑松露薯片,口痕又作為薯片控既我一定唔可以錯過。薯片有三款味道選擇,分別係原味、芝士同埋蜜糖芥末味。三款口味都非常吸引。除咗去實體店購買之外,上http://aromatruffle.hk 買夠六包或以上仲可以免運費。芥末蜜糖黑松露薯片一打開個包裝袋就聞到相當濃郁既黑松露香味。薯片既大細適中,岩岩好可以一啖放入口,具有坑紋既設計可以令薯片本身既味道更突出。每片薯片上都有薄荷葉,食落爽脆香口,先食到黑松露既咸香,再泥一陣蜜糖芥末既甜味中和番,口感相當豐富。包裝袋既設計都好細心,食唔哂既話有個zip位封口,可以隔一陣再食。

芥末蜜糖黑松露薯片

2020-12-30 502 瀏覽
之前都見唔少人分享過呢隻最近幾受歡迎嘅黑松露味薯片,今日路經尖沙咀海港城,見到佢哋嘅新分店都被吸引着。佢總共有三隻味,佢門店都設有幾款味俾顧客試食,但因為疫情問題我都冇特別去試,就揀咗Honey Dijon($69 hkd),即係類似法式嘅蜜糖芥茉醬。一打開包裝,濃濃嘅黑松露味就立即湧出來,佢呢隻薯片係屬於有微微波浪嘅薯片,所以食落嘅時候豐富嘅口味就更易所喺薯片當中。價錢同份量來講其實唔算特別抵,係比較偏向重質這一款薯片,鍾意黑松露味嘅人士都絕對要一試,係一款幾有特色新加坡過江龍嘅薯片。

外賣自取
聽我講,一定要入手呢包薯片‼️來自新加坡既Aroma Truffle喺尖沙咀海港城開左新分店!今次趁聖誕節終於入手左🤓無論日常家居零食,定係聖誕節開Party 都好啱食🤪🍯芥末蜜糖黑松露薯片$69呢包絕對係我食過最濃嘅黑松露薯片👍一剪開已經有好大浸松露味湧上嚟😆除咗呢隻口味外,仲有原味或者芝士味揀🤤不過芥末蜜糖味相對冇咁膩,而且甜咸得來又酸酸哋嘅味道會令人一食再食👅不過就算食唔晒都唔緊要,因為包薯片仲有條封條可以封返佢,相當貼心😉

🍯芥末蜜糖黑松露薯片$69

🎖最愛新加坡過江龍黑松露薯片🤩.當年新加坡為我哋帶黎鹹蛋黃熱潮個陣😁經新加坡朋友仔當地人介紹就已經發現左新加坡仲有Aromatruffle呢隻黑松露薯片係一樣咁正😍香港當時未有得買,次次都係叫去新加坡旅行既朋友仔帶番黎😝宜家旅行都冇得去,仲邊有得食👉🏻👈🏻.近排見咁多人講佢,發現原來佢係尖沙咀海港城開左間新店之餘,上網都可以買到🥳咁耐冇食🤩襯星期六日出開街買定一星期糧食,就即刻衝去😍😍原來佢地仲出左新既蜜糖芥末黑松露味🤤🤤呢個薯片真係無敵香黑松露味呀❤️一打開個黑松露味就衝晒出黎❤️佢個蜜糖中和左咸味唔會好似芝士味咁重口味😝就係呢個少少甜既蜜糖令我更食唔停口,一晚就比我食晒一包😋有點貴🙈.
🎖最愛新加坡過江龍黑松露薯片🤩
2020-12-19 169 瀏覽
#蜜糖味黑松露薯片🍟 ($69)來自新加坡既Aroma Truffle係尖沙咀海港城開左新分店🎉 位置好方便👏🏻 薯片有3款味可以選擇👌🏻 分別係原味、蜜糖黑松露同芝士黑松露🍟 一打開包裝散發住非常香既黑松露味😋 薯片十分香脆😌 帶啖啖蜜糖味🤤 兩者係幾夾的🍯 而且食落唔會膩😎 令人食完一啖又一啖🤣📍尖沙咀海港城港威商場3樓3212號舖🚇 尖沙咀站A1出口#eforeat #黑松露 #黑松露薯片
#蜜糖味黑松露薯片🍟 ($69)
📍尖沙咀海港城港威商場3樓3212號舖
🚇 尖沙咀站A1出口
#eforeat #黑松露 #黑松露薯片
2020-12-18 139 瀏覽
係屋企口痕成日都想食零食,食咩好?AROMA TRUFFLE黑松露薯片🥔佢係尖沙咀海港城新開鋪,行埋去睇個職員好好人邀請我試味,試試吓就買咗包返去💁🏻‍♀️佢係來自新加坡人氣品牌,100%新加坡製造,而黑松露來自意大利Spoleto農場空運過去🔶佢有三款口味~原味,蜜糖芥末味,巴馬臣芝士味我試過之後都係覺得原味最好味最能突出黑松露味所以買咗一包返去慢慢食😋真心❤️食到停唔到口,佢有好香好濃嘅黑松露味過咗一個晚上個陣味仲係個口度,真係齒頰留香😁同埋佢嘅薯片好脆,厚度又適中,真係我食過嘅最好味薯片
係屋企口痕成日都想食零食,食咩好?

🔶佢有三款口味~原味,蜜糖芥末味,巴馬臣芝士味

我試過之後都係覺得原味最好味最能突出黑松露味
所以買咗一包返去慢慢食😋
真心❤️食到停唔到口,佢有好香好濃嘅黑松露味
過咗一個晚上個陣味仲係個口度,真係齒頰留香😁
同埋佢嘅薯片好脆,厚度又適中,真係我食過嘅最好味薯片

其他
2020-12-17 104 瀏覽
之前經過銅鑼灣希慎廣場都有見過依間,但嗰時啲薯片味道唔齊貨就冇認真睇🙈原來依家尖沙咀海港城都開咗有新分店喇😙今次就試晒三款味先再決定,佢分別有原味黑松露、芝士黑松露、蜜糖黑松露,一律都係$69💁🏻‍♀️-由於疫情嘅關係會怕客人唔敢試食,佢地仲好細心咁準備咗啲係獨立包裝可以比人拎走試添👍🏻佢嘅芝士味夠鹹香,蜜糖薯片係鹹甜幾特別😋不過我最後都係揀咗原味,因爲覺得佢嘅黑松露味係最濃最突出嫁🤤
最近留多咗喺屋企所以不時都會買啲零食 得閒嘅時候食先幾日經過尖沙咀海港城近City Super位置見到呢間星加坡過江龍專賣黑松露薯片嘅專門店於是埋去試吓店員哥哥俾咗幾款薯片我試揀咗包原味買返屋企同老婆一齊食一打開包薯片 黑松露味就已經湧左出嚟😇薯片係波浪形 十分之香脆加入左唔同嘅香料令到味道更加有層次感而且個袋仲係用咗Zip bag食唔晒可以留返下次再食😋同埋宜家接近聖誕節下次朋友嚟屋企玩可以再買多幾款唔同味一齊食😀😀
最近留多咗喺屋企

同埋宜家接近聖誕節
下次朋友嚟屋企玩
可以再買多幾款唔同味一齊食😀😀
2020-12-15 92 瀏覽
成日係ig都見到有人介紹呢隻黑松露薯片, 不過之前得hysan有分店, 今次行過海港城見到開左新分店, 即刻買包試下!!🤩仲可以試食左先買, 因為佢地有幾隻味, 我最後買左TRUFFLE CHIPS (PARMESAN CHEESE)!🧀🧀價錢雖然比平時既薯片貴, 不過佢好大包, 可以zip起食好耐!(如果你忍到口既話哈哈!)🤪PARMESAN CHEESE既咸香配埋黑松露真係勁夾!!仲係波浪薯片, 帶有d厚度, 所以食起黎更脆更有質感!🤗📍 Aroma Truffle (尖沙咀)
成日係ig都見到有人介紹呢隻黑松露薯片,
PARMESAN CHEESE既咸香配埋黑松露真係勁夾!!
仲係波浪薯片, 帶有d厚度, 所以食起黎更脆更有質感!🤗
📍 Aroma Truffle (尖沙咀)

新加坡紅到hk嘅 Aroma Truffle號稱”The world's strongest truffle chip”👀 係咪真係咁勁⁉️▪️9/10▫️<< Original >> $69 打開包裝已經聞到超濃烈黑松露味😂 薯片表面有好多松露碎 呈波浪型 厚薄剛好 好脆身 香到每啖都好似食梗真松露咁🥰 食唔哂仲可以zip返 🌿係海港城新開咗kiosk分店 好吸睛🌟🐽總括嚟講 XXG身為終極松露迷 食過唔少牌子嘅松露薯片 好多松露味都唔出 但依個真心勁濃烈‼️已中毒。。鋪頭有3隻味 試完覺得都係原味最出 貴得有道理~ 松露迷記得bookmark😍

🌿係海港城新開咗kiosk分店 好吸睛🌟

2020-12-12 92 瀏覽
小妹之前已經好想好想試下E隻好出名嘅黑松露薯片🤤, 今日竟然比我發現到海港城新開左一間分店😆於是即刻買嚟試下🤣!!黑松露薯片分別有3隻口味可以選擇: 原味, Parmesan cheese🧀同蜜糖芥末!原味黑松露薯片🍄🥔一打開已經聞到好香好香好濃郁嘅黑松露香味😌, 完全可以散發到成個area都係! 薯片屬一口size, 質感幾厚身, 口感極脆, 味道唔咸而且好重黑松露味, 食完之後黑松露味道仲會留係口腔之中😋!

原味黑松露薯片🍄🥔
2020-12-11