2024-01-28
今次來這家餐廳,真是一次惹味既旅程啊!首先,嗰份混合果仁同蔓越莓嘅麵包🍞,浸埋羅勒橄欖油,一啖落去,口感啱哂,又香又鬆軟;食完之後,個腦都似乎清爽咗啲。跟住上來一碟嘅火箭梨同巴馬臣芝士沙律,大大塊嘅芝士同新鮮嘅梨,一齊咬落去,真係好有層次感,爽口得嚟味道又夠哂濃。我尤其記得嗰碟Mixed Mushroom & Truffle Fettuccini- 新鮮菇類同大片黑松露交織出一個非常濃郁既香氣,每條麵都包裹足夠嘅松露味🍄,令人一啖又一啖!跟住,Clam Spaghetti就真係賣相同口味都兼備,啲蛤蜊肉嫩而且鮮味爆煲,每口隨住意粉嘅滑潤,真係食落正到不得了。而Beef Lasagna就細小精緻,層次分明,肉汁充沛,是暖笠笠的滿足🍴。甜品方面, 有老闆嘅貼心安排,一份非一般嘅Tiramisu上檯,啖啖嘅咖啡與可可粉末恰好平衡,Lady Fingers嘅質感做得剛剛好,不過甜,啱哂我口味。整晚落去,處處都係驚喜,彷彿置身意大利小村莊嘅情懷,仲要服務親切,笑容滿面。下次再嚟,我係要食遍成張menu,成日都諗住呢度嘅美味!🇮🇹