2020-05-21 11 瀏覽
平時見到D 卡通點心都唔平,不過見到呢間B DUCK點心每款都係$28,所以晚飯時間就黎試下!!除左點心,原來仲有車仔麵,同埋竹筒飯,都幾多野揀喎!重點係,好多鴨仔好得意呀!!!每張枱都有鴨仔既元素,連餐具都有,茶壺好靚好鐘意!點心係即叫即蒸,最鐘意奶王包同蝦餃,奶王包真係勁流沙~~點心都有鴨仔既縱影,每粒蝦餃都有B DUCK既樣,同埋蝦餃皮都好彈牙,睇得又食得!叫左款車仔麵,都幾大碟,撈麵爽口,抵食喎!
除左點心,原來仲有車仔麵,同埋竹筒飯,都幾多野揀喎!
重點係,好多鴨仔好得意呀!!!
每張枱都有鴨仔既元素,連餐具都有,茶壺好靚好鐘意!
點心係即叫即蒸,最鐘意奶王包同蝦餃,奶王包真係勁流沙~~
叫左款車仔麵,都幾大碟,撈麵爽口,抵食喎!
2020-05-21 24 瀏覽
今日突然間有點心cravings 上OpenRice睇左一下 有間幾有創意同得意嘅點心店喺附近 就去試吓啦🤡果然同大家影嗰啲相係一樣嘅😂 全間店都比鴨仔包圍着 以為自己入咗動物園😂😂 同啲鴨仔撐枱腳🤪韭菜豬紅 $28估唔到點心店竟然有韭菜豬紅 呢個係我小食類嘅最愛之一 本身真係冇乜期待 但係!but!重點係 真係10分驚喜! 豬紅好嫩好滑 呢個好關乎煮既時間 一不小心真係會煮到好煙銀 咁樣食落真係好奇怪😂 值得一提嘅係期嘅醬汁 睇過啲人既feedback 都話佢嘅醬汁係唔錯嘅 果然係真! 韭菜咬落仲係好爽口 睇得出係新鮮菜!奶皇包$28請睇相片 外觀真係冇得輸 得意到爆 見到隔離枱嗰兩個女仔不停影🙂 其實好想提吓佢不如趁熱食 因為一上枱嘅時候即刻食係唔同啲 個包好鬆軟 入邊嘅奶黃真係加咗蛋黃 creamy 又有真正流沙嘅感覺😍😍😍 貨真價實 okay 最後我食完佢地都未影完😅😅 鳳爪排骨$28 呢啲例牌野 呢單煮得好淋 好軟 但又唔係淋pat pat嗰種 每一隻雞腳都好大舊 份量好足👍🏻👍🏻 山竹牛肉球$28平時我都係唔會帶呢個點心 但係

韭菜豬紅 $28

奶皇包$28
平時我都係唔會帶呢個點心 但係男朋友好鍾意食 我見其他餸都好好味咁 就都試咗一啖呢個牛肉球 又係驚喜嘅感覺!😻😻咬咗一細啖已經食到牛肉嘅鮮味 呢個有啲唔同佢係佢哋加足馬蹄 同芫荽 完全釣到個味 最後食晒成粒 食完唔會覺得好制嘅感覺 口齒留香👏🏻👏🏻 薑蔥牛柏葉$28
一上枱就要快啲熱辣辣食咗佢!唔好等!唔好停!大概三啖左右我就清晒😹 因為太好味😹😹😹 留咗幾條姜糸俾男朋友😹😹😹牛柏葉係爽口嘅 底下見到有薑絲蘿蔔 芫荽配料十足👍🏻 鮮蝦春卷$28
呢個真係必嗌!! 層皮好薄好薄 但係入邊啲料好充實 新鮮炸完就上枱 點少少醋 加少少辣椒油 一啖咬落去 真係會自動地擘大眼 入邊嘅蝦,菜料好多 皮好脆 Total有四舊 我自己清左三舊😹

蓮蓉包
個人真係唔太喜好蓮蓉 所以食咗一啖當俾吓面男朋友 俾唔到啲咩評論🤡

職員同我哋講一定要試吓佢哋嘅滷水野 但是幫我哋兩個人食已經嗌左好多 最後都想試埋 叫咗車仔麵嘅淨送三款
滷水雞翼 滷水豬大腸 咖喱魷魚
咖喱魷魚 係我最近喺點心店度食過最好味嘅!冇誇張!即使好飽好飽但我都食晒! 魷魚咬落好彈牙唔係死咖喱味 唔係化學味 滷水雞翼係真係掂嘅 滷水汁滲入雞翼肉入邊 以為咁樣煮得太來啲雞翼應該會好乾爭爭 出乎意料地 好嫩滑
總括而言: 好食到辣椒油俾我清左五碟 真係有啲唔好意思 但係一定會再去!❤️
2020-05-21 11 瀏覽
終於有時間去嘆茶,今次想有新意思,找回一點童真,所以今次試試這家。薑蔥蒸牛柏葉牛栢葉入味,爽脆有口感,有薑蔥香咖喱魷魚咖哩味濃,香而不辣,魷魚夠爽脆咸水角外層炸得非常香脆,饀料咸香,擺設精緻鹵水雞翼雞翼入味,肉質細嫩,雞皮最好味😋車仔麵都好抵食,3餸蘿蔔香甜無渣、牛根楠入口鬆化、原隻鹵蛋夠入味,幼麵香滑,腩汁湯底味濃。窩蛋牛肉飯筒飯量多,生蛋伴牛肉飯食,牛肉鬆軟有口感。灼通菜 新鮮爽脆檸檬柚子茶 熱飲酸甜醒胃羅漢果冬瓜茶 料多夠香甜場內周圍都有B duck 蹤影,每枱的B buck公仔都有不同造型,食物上菜快,環境乾淨,下次再食啦!

薑蔥蒸牛柏葉
牛栢葉入味,爽脆有口感,有薑蔥香

咖喱魷魚
咖哩味濃,香而不辣,魷魚夠爽脆

咸水角
外層炸得非常香脆,饀料咸香,擺設精緻

鹵水雞翼
雞翼入味,肉質細嫩,雞皮最好味😋

車仔麵都好抵食,3餸
蘿蔔香甜無渣、牛根楠入口鬆化、
原隻鹵蛋夠入味,幼麵香滑,腩汁湯底味濃。

窩蛋牛肉飯
筒飯量多,生蛋伴牛肉飯食,牛肉鬆軟有口感。

灼通菜 新鮮爽脆

檸檬柚子茶 熱飲酸甜醒胃

羅漢果冬瓜茶 料多夠香甜

2020-05-19
2020-05-21 13 瀏覽
我已經好幾個月未有飲茶,前晚睇完中醫,就去附近嘆杯茶先,店內佈滿B duck 擺設,每張枱都有B duck 公仔或咕𠱸,非常可愛。韮菜豬紅 $28豬紅香嫩入味,韮菜香嫩流沙奶皇包流沙饀香濃有鹹蛋黃香,包鬆軟,造型可愛加分。叉燒包包更鬆軟,饀料滿滿,叉燒入味香辣魚蛋(6粒)$12小杯子夠可愛,魚蛋彈牙,辣味重凍豆漿 少甜解渴 $10蟲草花香菇滑雞飯 $38蟲草花夠營養,配搭鮮味滑雞件,鮮味香菇,夠健康店內乾淨企理,職員友善,上菜夠快

韮菜豬紅 $28
豬紅香嫩入味,韮菜香嫩

流沙奶皇包
流沙饀香濃有鹹蛋黃香,包鬆軟,造型可愛加分。

叉燒包
包更鬆軟,饀料滿滿,叉燒入味

香辣魚蛋(6粒)$12
小杯子夠可愛,魚蛋彈牙,辣味重

凍豆漿 少甜解渴 $10

蟲草花香菇滑雞飯 $38
蟲草花夠營養,配搭鮮味滑雞件,鮮味香菇,夠健康

店內乾淨企理,職員友善,上菜夠快
2020-05-19
2020-05-20 258 瀏覽
聽朋友講B Duck 轉左新Menu有得食車仔麵😈見係旺角做完野,即刻去踩下場先😂.除左新登場嘅車仔麵原有部分點心同木桶飯都有Keep住~.🔸蝦餃 $28美味指數:🌕🌕🌕🌕係茶樓,蝦餃一定係必嗌但B Duck 嘅蝦餃,粒粒都係晶瑩剔透仲印有B Duck logo,真係勁得意!超薄又煙韌嘅餃皮,包住大大粒彈牙鮮蝦,正.🔸咸水角。鮮蝦春卷$28美味指數:🌕🌕🌕🌕全部都係即叫即炸,熱辣辣上枱架🥳咸水角漲卜卜咁,外脆內煙韌,甜中帶咸春卷都好正!咬落酥脆,裡面係滿滿嘅蝦仁沾埋喼汁,更開胃😘.🔸鳳爪排骨飯 $38美味指數:🌕🌕🌕🌕大大桶嘅木桶飯,竟然只係$38,真係好抵食!鳳爪同排骨份量夠足兩者都醃哂入味,淋上豉油,香氣十足👍.🔸魚肉燒賣 $12一碗有六粒,質地嫩滑彈牙~.🔸流沙奶皇包 $28B Duck 圖樣印係白雪雪嘅奶皇包上,打卡一流🤣奶皇包柔軟帶彈性,一咬滿滿嘅奶皇湧入口中Ps. 小心勁熱架😂.🔸三餸一麵 $42。豆漿 $12可以係$8同$10餸任揀三款我揀左雞翼,滷水蛋同芝士腸麻辣湯底加多$2幼麵吸哂麻辣香,夠哂惹火!滷水蛋好似付味蛋咁,柔軟又流心🙈配埋豆漿,大滿足!
聽朋友講B Duck 轉左新Menu
有得食車仔麵😈
見係旺角做完野,即刻去踩下場先😂

除左新登場嘅車仔麵
原有部分點心同木桶飯都有Keep住~

🔸蝦餃 $28
美味指數:🌕🌕🌕🌕
係茶樓,蝦餃一定係必嗌
但B Duck 嘅蝦餃,粒粒都係晶瑩剔透
仲印有B Duck logo,真係勁得意!
超薄又煙韌嘅餃皮,包住大大粒彈牙鮮蝦,正

🔸咸水角。鮮蝦春卷$28
美味指數:🌕🌕🌕🌕
全部都係即叫即炸,熱辣辣上枱架🥳
咸水角漲卜卜咁,外脆內煙韌,甜中帶咸
春卷都好正!咬落酥脆,裡面係滿滿嘅蝦仁
沾埋喼汁,更開胃😘

🔸鳳爪排骨飯 $38
美味指數:🌕🌕🌕🌕
大大桶嘅木桶飯,竟然只係$38,真係好抵食!
鳳爪同排骨份量夠足
兩者都醃哂入味,淋上豉油,香氣十足👍

🔸魚肉燒賣 $12
一碗有六粒,質地嫩滑彈牙~

🔸流沙奶皇包 $28
B Duck 圖樣印係白雪雪嘅奶皇包上,打卡一流🤣
奶皇包柔軟帶彈性,一咬滿滿嘅奶皇湧入口中
Ps. 小心勁熱架😂

🔸三餸一麵 $42。豆漿 $12
可以係$8同$10餸任揀三款
我揀左雞翼,滷水蛋同芝士腸
麻辣湯底加多$2
幼麵吸哂麻辣香,夠哂惹火!
滷水蛋好似付味蛋咁,柔軟又流心🙈
配埋豆漿,大滿足!
2020-05-18
落雨濕濕 最好就係搵靚既cafe打卡 不過同個唔飲咖啡既朋友一齊 最後我地決定去飲茶!一樣有得打卡😆😆地方都幾方便 油麻地站行幾分鐘 算係兆萬對面個頭 食完去行下街都好近上到去 好正 成個店都係b duck !超柡本 連去洗手間既沿路都有 成個人都開心d呀😃而食物真係估佢唔到 除左有點心之外重有車仔麵食~不過我地2個女仔唔太餓 又主要黎係打卡喎🤣 所以都係嗌返點心食蝦餃皇估唔到$28既蝦餃都做到皮簿餡靚!蝦夠爽之餘個皮完全唔厚 當然重有好可愛既b duck仔😍咖喱魷魚🦑都幾大碟 唔似得出面得個3,4塊 咖喱都入味 最驚喜係個底有我最愛既芋頭 吸曬D汁好鬼正炸雲吞同我想像有少少出入 覺得佢反而似炸韭菜餃😂炸到超脆 點返個甜酸汁好開胃唐生菜🥬正常野 純粹想食個菜🤪流沙奶皇包真流心 又睇得又食得!炸饅頭又一樣卜卜脆之選 我不嬲都覺得炸饅頭係平民美食 點煉奶真係一流估唔到裝飾咁用心既打卡餐廳🍴食物有質素之餘價錢唔算夠 2個人食到飽都係$100@ 應該係少有可以翻食既打卡舖頭👍🏻👍🏻
蝦餃皇
咖喱魷魚🦑
炸雲吞
唐生菜🥬
正常野 純粹想食個菜🤪
流沙奶皇包
真流心 又睇得又食得!
炸饅頭
呢間點心店我想嚟好耐㗎,之前一直大排長龍,最近疫情緩和少少就嗱嗱臨去食,入邊裝修好靚呀!到到都係打卡位!呢度有好多唔同嘅點心選擇,我哋叫咗蝦餃、流心包、咖喱魷魚等等,每一樣點心都有B duck 造型㗎,最可愛嘅係流心包,入邊啲奶黃新鮮滾熱辣,大家要小心啲食啊!除咗點心仲叫咗個通菜食,呢度啲嘢食真係好睇又好食,我同朋友都食到舔舔脷!呢間主題餐廳唔好以為好貴,點心價錢十分平民,仲有窩蛋牛肉飯同埋車仔麵做主食,真係好驚喜!

2020-05-18 13 瀏覽
今次約左3個靚女黎到德記茶樓聚聚所有既餐具都印左B.DUCK既圖案, 超級可愛德記茶樓除左有點心供應, 而家仲有車仔面, 夠哂地道!!我地叫左D小食同埋點心香港既小食又點少得咖喱魚蛋同燒賣魚蛋好彈牙, 個咖喱汁都好正, 少少辣!!燒賣加埋甜豉油同少少辣油冇得輸有D點心仲有印有B.DUCK既圖案, 好似呢粒蝦餃咁除左個外表靚, 味道都唔錯架, 入面有好大粒既蝦肉, 皮薄餡靚炸饅頭脆卜卜, 加埋煉奶食冇得頂呀!!鹵水雞翼都煮得好入味連韭菜豬紅都有得食, 豬紅煮得好入味!!我地成班都好滿意今日既晚餐呀
今次約左3個靚女黎到德記茶樓聚聚
所有既餐具都印左B.DUCK既圖案, 超級可愛

德記茶樓除左有點心供應, 而家仲有車仔面, 夠哂地道!!

我地叫左D小食同埋點心
香港既小食又點少得咖喱魚蛋同燒賣
魚蛋好彈牙, 個咖喱汁都好正, 少少辣!!
燒賣加埋甜豉油同少少辣油冇得輸

有D點心仲有印有B.DUCK既圖案, 好似呢粒蝦餃咁

炸饅頭脆卜卜, 加埋煉奶食冇得頂呀!!

鹵水雞翼都煮得好入味

連韭菜豬紅都有得食, 豬紅煮得好入味!!
我地成班都好滿意今日既晚餐呀

2020-05-12
2020-05-15 20 瀏覽
行行下街覺得有啲餓,就畀對面樓上窗口嘅巨形B Duck吸引咗過去。上去發現,自己完全被鴨仔包圍,無論係裝修、佈置、怎至連餐具都係呀!最啱同朋友傾下計,飲杯茶,正呀!~~~淨餸三款($38)牛筋腩 - 份量好多,而且煮得好透,一啲渣都無!滷雞蛋 - 超入味!連蛋黃都有滷水嘅味道。滷水鴨腎 - 切得夠薄,好易咬,配合埋麻辣醬更加香口。整體黎講我覺得好惹味,但咸咗少少,可能佢調味係預咗放湯,而淨餸無湯沖淡味道。~~~韭菜豬紅($28)大大碟,CP值超高呀,豬紅嫩滑又入味,韭菜都好新鮮翠綠。勁鍾意豬紅嘅我真係食到停唔到!
行行下街覺得有啲餓,
就畀對面樓上窗口嘅巨形B Duck吸引咗過去。
上去發現,自己完全被鴨仔包圍,
無論係裝修、佈置、怎至連餐具都係呀!
最啱同朋友傾下計,飲杯茶,正呀!
~~~

淨餸三款($38)
牛筋腩 - 份量好多,而且煮得好透,一啲渣都無!
滷雞蛋 - 超入味!連蛋黃都有滷水嘅味道。
滷水鴨腎 - 切得夠薄,好易咬,配合埋麻辣醬更加香口。
整體黎講我覺得好惹味,但咸咗少少,
可能佢調味係預咗放湯,而淨餸無湯沖淡味道。
~~~

韭菜豬紅($28)
大大碟,CP值超高呀,
豬紅嫩滑又入味,韭菜都好新鮮翠綠。
勁鍾意豬紅嘅我真係食到停唔到!
2020-05-14 222 瀏覽
放工過到黎,慢慢嘆個一盅兩件。食完之後,已經知道下次會再約朋友黎,點解?1食物質素高點心新鮮,即叫即起,可以完全食到新鮮的點心,而且味道十分好。流沙包(新鮮奶黃從裡面湧出),春卷炸得香脆而不會油。2 價錢平價錢不貴,$28就有交易。即使晚市也不會加價。晚餐食點心,但用一個便宜的價格,說真的,下午在點心擠迫的點心店都不只是這個價。實在物超所值。3 有主題與一般的點心店唔一樣。從裝飾到食物,無一不用可愛的B duck 做主題。一進店內,已見到到處都是這可愛的B duck. 連點心紙都見到,水壺到牆紙。每枱都有可愛的牠在坐陣,每個點心都有佢既陪伴。4 坐得舒服,全日點心供應。比港式茶樓安靜,坐得更舒服,衛生通風也更好。幾個朋友,一邊聊一邊食,不用在點心店擠迫。 是日叫了不少點心,分別有蝦餃,鮮蝦春卷,牛柏葉,鳳爪,蟲草花蒸雞飯,咖哩蒸土魷,流沙包蝦餃晶瑩通透,皮薄,印上一個B duck,好似提我小心睇熱,慢慢品賞咁樣。鮮蝦春卷,新鮮炸起。脆而不膩 蟲草花蒸雞飯蟲草蒸雞飯 $38但想不到份量咁大,share食剛剛好。雞件多,加上蟲草花香味。其實我真係覺得好抵食,$38蚊,快餐店都做唔到啦。 忌
放工過到黎,慢慢嘆個一盅兩件。
食完之後,已經知道下次會再約朋友黎,點解?

食物質素高

價錢平

有主題

坐得舒服,全日點心供應。

咖哩蒸土魷,流沙包
珍珠雞&鳳瓜

蝦餃

鮮蝦春卷,新鮮炸起。脆而不膩
鮮蝦春卷

蟲草花蒸雞飯
蟲草蒸雞飯 $38但想不到份量咁大,share食剛剛好。
蟲草花北菇雞飯

忌廉溝鮮奶
已經好多好多年都沒有見到這個飲品,只有好小數的地方有,所以一定要叫。
忌廉溝鮮奶,比例岩岩好,自己做不到的好味道。
蝦餃
鮮蝦春卷
蟲草花北菇雞飯
  • 咖哩蒸土魷  &牛柏葉
朋友好鐘意b-duck 帶左佢嚟呢間主題茶樓食野一入去雖然唔係好大但真係好有心機佈置😻朋友已經瘋狂地影相😂😂而且今次嚟轉左MENU 竟然有車仔麵食🤪環境不嬲都好好 乾淨又有心機佈置🥰油麵加豬頸肉 牛筋 魚皮餃 沙嗲湯底個湯好重沙嗲味 仲好濃!好驚喜😛😛連d餸都入晒味 真心好味道😿加左呢個入MENU真好!會想再嚟食!窩蛋牛肉飯就不過不失啦~~份量比我想像中多😽😽點心方面 流沙奶黃包係最推介嘅因為真係咬落去會爆汁咁🤤蝦餃勁可愛 好似皮膚鬆弛嘅鴨鴨咁(*☻-☻*)每粒入面都有一隻大粒蝦😋放鹹水角個籃好qq🥺大大粒啱啱炸起 外皮脆口 咖哩魷魚同牛柏葉雖然冇咁上鏡🤣不過都真係值得一試❤️❤️今次嚟係平日夜晚食飯時間入面小貓都唔多隻☹️☹️咁有心思嘅餐廳希望會多d人幫襯o(︶︿︶)o食個環境都抵晒 更何況又有車仔麵又有點心嘅新式茶樓係香港我真係冇試過🤣有機會去旺角會再嚟歎個靚茶😎
朋友好鐘意b-duck 帶左佢嚟呢間主題茶樓食野
一入去雖然唔係好大但真係好有心機佈置😻
朋友已經瘋狂地影相😂😂
而且今次嚟轉左MENU 竟然有車仔麵食🤪
環境不嬲都好好 乾淨又有心機佈置🥰
油麵加豬頸肉 牛筋 魚皮餃 沙嗲湯底
個湯好重沙嗲味 仲好濃!好驚喜😛😛
連d餸都入晒味 真心好味道😿
加左呢個入MENU真好!會想再嚟食!
窩蛋牛肉飯就不過不失啦~~
份量比我想像中多😽😽
點心方面 流沙奶黃包係最推介嘅
因為真係咬落去會爆汁咁🤤
蝦餃勁可愛 好似皮膚鬆弛嘅鴨鴨咁(*☻-☻*)
每粒入面都有一隻大粒蝦😋

係香港我真係冇試過🤣
有機會去旺角會再嚟歎個靚茶😎
  • 車仔麵
2020-03-12 131 瀏覽
有時一家人食嘢都比較鍾意食中菜,尤其是都會想食點心。呢間主題茶樓就啱晒一家大細黎。入到去全部都係B duck嘅擺設,非常之可愛。好多地方可以影相。睇吓餐牌有咩食,原來都好多嘢揀。叫咗燒賣,有B duck個樣,燒賣夠大粒,而且好新鮮。另外叫咗小籠包,估唔到味道都唔錯。再叫咗炒生炒骨,呢個好食因為夠熱又脆,肉又夠林。見到有蝦多士好吸引,亦都叫咗嚟食。而家真係好少地方有得食。甜品叫咗蛋撻又靚又好食。真係一個唔錯嘅地方。

再叫咗炒生炒骨,呢個好食因為夠熱又脆,肉又夠林。

見到有蝦多士好吸引,亦都叫咗嚟食。而家真係好少地方有得食。

甜品叫咗蛋撻又靚又好食。

真係一個唔錯嘅地方。
2020-03-09 314 瀏覽
想嚟B.Duck & Buffy飲茶,影相,打咭好耐,趁呢日出去油麻地買嘢,同埋朋友上去試一試。全店以b duck為主,連茶具餐具menu,同餐廳嘅擺設,全部都係b duck,真係好cutecute呀😍✨火焰叉燒包$32叉燒包印上b duck圖案,非常可愛!味道仲好唔錯,麵包鬆軟,叉燒餡料,啖啖肉,蜜汁香甜。✨蝦餃皇$42賣相好可愛🥰打咭一流!蝦餃皮煙韌有彈性,蝦肉彈牙!✨芝士焗珍珠雞$36面層芝士半熔,好惹味,配埋珍珠雞更加係一流!好想一個人食哂兩隻!✨XO醬蘿蔔糕$48重口味精選!XO醬香濃惹味,蘿蔔糕有鑊氣,又保持四四方方一粒冇鬆散,質感結實有彈性。✨鳳爪排骨竹筒飯$62估唔到份量都幾多下!而且非常足料!
✨火焰叉燒包$32
✨蝦餃皇$42
賣相好可愛🥰打咭一流!蝦餃皮煙韌有彈性,蝦肉彈牙!
✨芝士焗珍珠雞$36
✨XO醬蘿蔔糕$48
✨鳳爪排骨竹筒飯$62
估唔到份量都幾多下!而且非常足料!
2020-03-05 126 瀏覽
一直覺得B duck好Q好有童真,咁o岩最近見有B duck主題茶樓,賣相夠曬吸引,就來同frd約來呢度左食下點心。一出lift周圍都係黃色B duck,夠曬搶眼!角落有個位擺滿曬B duck公仔,打卡一流,連檯上都有好多B duck 擺設,而且餐具、杯杯碟碟都印滿曬B duck!除左新潮嘅B duck卡通主題,呢度嘅檯椅都採用中式木製,新潮之中保留返中式茶樓嘅傳統。我地兩個人叫左五樣野食蝦多士拼蘋果沙律最鍾意同較特別嘅一道菜,蝦多士炸得金黃香脆,香脆嘅外皮包住軟滑嘅蝦肉,而蘋果沙律嘅酸甜平衡左蝦多士嘅油膩,亦都增加左味道層次。招牌奶黃包流沙效果好突出,一咬裡面嘅香滑奶黃漿就流曬出來,口感味道都好好!蝦餃皇外皮印左B duck鴨仔,賣相好得意,裡面蝦肉都好好爽滑彈牙!!燒賣皇呢個燒賣都幾足料,味道都幾好!牛肉布拉腸粉簡單來講,呢個係腸粉版嘅乾炒牛河,炒得好夠鑊氣,味道都唔錯,而且份量都幾多,腸粉亦都令人好飽肚!

我地兩個人叫左五樣野食

蝦多士拼蘋果沙律

招牌奶黃包

蝦餃皇

燒賣皇
呢個燒賣都幾足料,味道都幾好!

牛肉布拉腸粉
好靚好得意呢間食中式點心嘅茶樓全部都以B Duck為主題,好得意! 餐廳仲有好多不同點心及中式食品!叫咗蝦餃、馬拉糕,上面都有卡通圖案。另外叫咗咕嚕肉,炸得好香脆好味,超水準。仲有鮑魚粥,鮑魚一隻切好,容易食又好食。小籠包、燒賣等點心亦都幾好食,熱辣辣,十分新鮮。蟲草雞蒸飯又係熱辣辣,份量都唔少,雞夠滑,又多蟲草花。仲有蝦多士一客有四件,好香脆啊!最後甜品叫咗蛋撻,又係有卡通喺上邊,整得好靚,食完飽飽!

好靚好得意

仲有鮑魚粥,鮑魚一隻切好,容易食又好食。

小籠包、燒賣等點心亦都幾好食,熱辣辣,十分新鮮。

最後甜品叫咗蛋撻,又係有卡通喺上邊,整得好靚,食完飽飽!