2025-05-25 246 瀏覽
今日去屯門睇戲,係附近食飯,之前見荃灣都有呢間餐廳,一直想食下,今日就食呢間lunch啦。星期六都好多人,幸好等左10分鐘就可以入座。午餐都有20多款選擇,漢堡、意粉、意大利飯、三文治、全日早餐……可以加錢有餐湯麵包,或加錢升級特飲,選擇都很彈性。+$15 餐湯及麵包餐湯有驚喜,夠熱,蘑菇味十分濃郁,滑溜creamy中帶粒粒蘑菇碎,增加咬口。 不過麵包太細份,可能鬆軟好味,食完唔夠喉,蒜蓉牛油很美味。黑松露薯條 +$38份量大份,薯條剛炸好,熱辣辣很香脆,有陣陣黑松露香味,不過香味很快散去。如果蛋黃醬都加入黑松露,味道會更加濃郁。酥炸軟殼蟹鹹蛋忌廉意大利麵 $125原隻軟殼蟹炸得香酥可口,蟹肉肥美嫩滑,啖啖蟹肉。意大利麵沾滿鹹蛋忌廉醬汁,咸香惹味,creamy滑溜醬汁,唔會太咸,調味剛好,食落都膩,所以份量剛剛好。慢煮紅酒燉牛面肉菠菜意大利飯 $128意大利飯煮得有咬口,外軟內煙韌,吸滿蕃茄紅酒醬汁好好味,個醬煮意粉應該都一樣咁正。牛面肉很少,但燉得軟腍鬆化,牛味突出,菠菜也只有2條,覺得偏少,但整體味道幾好。跟餐有凍茶,荔枝紅茶好有果香,香甜可口。蜜桃紅茶也充滿果味,好飲。而且可自選

+$15 餐湯及麵包

黑松露薯條 +$38

酥炸軟殼蟹鹹蛋忌廉意大利麵 $125
原隻軟殼蟹炸得香酥可口,蟹肉肥美嫩滑,啖啖蟹肉。

慢煮紅酒燉牛面肉菠菜意大利飯 $128

跟餐有凍茶,荔枝紅茶好有果香,香甜可口。蜜桃紅茶也充滿果味,好飲。而且可自選少冰多冰,少甜多甜……

點餐自助掃code下單,食物都很快送到,最後結帳叫服務員來結帳付款。
2025-05-24
午餐
2025-06-02 0 瀏覽
食物中上,甜品正常,整體都坐得舒服。晚餐單點加湯,湯較稀但麵包幾香!冬陰公炒意粉有驚喜!意大利飯就比較飽肚,最後麵食唔晒而手工薄餅係最推介既!雖然得五款口味,但都值得試既。
食物中上,甜品正常,整體都坐得舒服。

晚餐單點加湯,湯較稀但麵包幾香!
冬陰公炒意粉有驚喜!
意大利飯就比較飽肚,最後麵食唔晒
而手工薄餅係最推介既!雖然得五款口味,但都值得試既。
2025-05-07 14 瀏覽
因為臨近母親節我今次人數係要13位所以餐廳都有電話通知需要先付訂金500可當日埋單扣返!服務態度很好👍🏻食物都好快到味道亦不錯只係座椅有啲唔方便如果換咗佢更好!
2025-05-03
慶祝紀念
母親節
  • 黑松露薯條
香港食肆難做我明,不過咁的質素根本係趕香港人北上搵食。2人叫咗2個晚餐豬面肉意粉香脆香濃少辣惹味值得一試的。(可惜冇影相)但以下加錢食品全部都嚇親!價錢同質素完全唔成正比!
香港食肆難做我明,不過咁的質素根本係趕香港人北上搵食。

2人叫咗2個晚餐

豬面肉意粉香脆香濃少辣惹味值得一試的。(可惜冇影相)

但以下加錢食品全部都嚇親!價錢同質素完全唔成正比!
炸唔透的蕃薯條
巴斯克「蛋糕」
2025-05-04 100 瀏覽
喺屯門市廣場1期3樓,扶手電梯一上到去轉右就見到,鋪面光猛開揚,唔使兜來兜去~ 🍝 今日食咩好? ✨ 溫泉蛋煙豬腩卡邦尼意大利麵 「卡邦尼醬汁濃郁得來唔膩,煙豬腩鹹香惹味,重點係隻溫泉蛋!一篤穿蛋黃撈勻啲麵,邪惡度即刻爆燈~」 ✨ 費城芝士牛肉三文治 「麵包烘到微脆,入面嘅牛肉片嫩滑,芝士多到拉絲,仲有炒香嘅洋蔥提味,食完超滿足!」 ✨ 黑松露薯條(追加)「即叫即炸熱辣辣,松露醬落得足,每條薯條都沾滿香氣,忍唔住一條接一條...」 ☕ 熱咖啡 「正常發揮,唔會太苦或太酸,配埋個三文治啱啱好~」 🌿 環境 & 服務 - 座位舒適:枱與枱之間有足夠空間,唔會逼狹,仲有啲半卡位,坐得幾自在。 - 慢食之選:平日午餐時間唔使等位,可以同朋友慢慢傾計,店員都唔會催你交枱~ 📝 食後感 「喺屯市想搵個地方靜靜地食個質素唔錯嘅午餐,呢度係個好選擇。 尤其鍾意佢嘅卡邦尼意粉同黑松露薯條, 下次可能會試埋佢嘅All Day Breakfast~」 小貼士 1️⃣ 最佳時段:平日2pm後人流較少,週末建議早少少到。

🍝 今日食咩好?
✨ 溫泉蛋煙豬腩卡邦尼意大利麵

✨ 費城芝士牛肉三文治

✨ 黑松露薯條(追加)

☕ 熱咖啡
「正常發揮,唔會太苦或太酸,配埋個三文治啱啱好~」

🌿 環境 & 服務

📝 食後感
尤其鍾意佢嘅卡邦尼意粉同黑松露薯條,
下次可能會試埋佢嘅All Day Breakfast~」

小貼士
1️⃣ 最佳時段:平日2pm後人流較少,週末建議早少少到。
2025-04-16
用餐優惠
試食活動
2025-05-01 6 瀏覽
今日約咗朋友喺屯門食午餐,今次就揀咗去 b.o.t.h Eatery 嘆個西餐。餐廳位於商場內,空間感十足,座位闊落,坐得舒服。整體環境偏昏暗,光線柔和,加上木系裝潢與型格燈飾,營造出一種低調嘅浪漫氛圍,好適合同朋友或情侶聚餐。黃金洋蔥圈外層炸得金黃酥脆,唔油膩。洋蔥圈入面厚實多汁,配埋提供嘅千島醬,味道更添層次。費城芝士牛肉三文治賣相吸引,牛肉切得薄身但份量唔少,炒得香口,配合溶化嘅芝士夾喺烘得微脆嘅軟包中,每啖都充滿肉香同芝士鹹香,好邪惡!加配的香脆薯條炸得乾身,外脆內軟,份量亦足。寶雲酥海爐魚配烤蔬菜焗薯角爐魚魚皮煎得酥脆,肉質滑溜,味道清新不膩。旁邊搭配嘅烤蔬菜同薯角烹調得宜,保留住蔬菜本身甜味,而薯角外皮微脆,食落香口
黃金洋蔥圈
費城芝士牛肉三文治
寶雲酥海爐魚配烤蔬菜焗薯角
2025-05-01 4 瀏覽
約咗朋友喺屯門下午茶,靜靜地又坐得舒服,傾吓偈都係嚟返呢間屯門市廣場嘅both。兩個人叫咗兩個tea set.一個係黑松露火腿芝士厚多士配蘋果沙律,加27蚊有杯Red HouseWine。朋友就叫咗個美式焗蘋果肉桂卷加$12熱嘅Cappuccino 。大家都想健康啲叫多咗個牛油果菠菜苗沙律。環境清靜,坐得舒服食物OK 。埋單$300 ,扺。
環境清靜,坐得舒服食物OK 。
埋單$300 ,扺。
2025-04-27 70 瀏覽
好耐無去屯門市廣場,二人行想去食午餐,行過就見到呢間餐廳環境唔錯就入左去坐低,估唔到 Lunch 都有好多選擇,意大利麵、意大利飯、全日早餐、鬆餅、吐司、漢堡、薄餅、焗鴨、燒雞、爐魚、比目魚、豬鞍扒、牛扒,應有盡有。揀左餐牌最貴既澳洲安格斯板腱牛扒.日本雞蛋配烤蔬菜焗薯角 ,本身就唔係特別鐘意薯角,但係容許誇張少少咁講之前真係未食過咁好食既薯角!澳洲安格斯板腱牛扒 5 成熟係無令人失望,肉味幾濃郁!再揀左酥炸軟殻蟹咸蛋忌廉意大利麵,咸蛋忌廉意大利麵比較似係主角,酥炸軟殻蟹成為左配角,因為咸蛋忌廉意大利麵好出色,反而令到酥炸軟殻蟹變得好普通,第一次食咸蛋忌廉意大利麵,出奇地咁夾,真係食唔停口!Lunch 免費送精選飲品(1杯),揀左熱奶茶同埋凍蜜桃紅茶!加配餐湯及餐包 $15 ,是日餐湯係椰菜花湯,原本有少少擔心椰菜花湯會唔會唔係咁好飲,最終係成碗飲哂,仲有一舊細細舊餐包送湯唔錯!

澳洲安格斯板腱牛扒

酥炸軟殼蟹咸蛋忌廉意大利粉
椰菜花湯
熱奶茶 & 凍蜜桃紅茶
  • 酥炸軟殼蟹咸蛋忌廉意大利麵
屯門呢個新舊混雜嘅社區,竟然收埋咗間超有驚喜嘅Fusion餐廳——**B.O.T.H Eatery**!睇個名就知佢玩突破,工業風mix綠植嘅chill空間,仲有將異國風味同本地口味crossover嘅創意菜,真係專登搭車過嚟都值啊! ---### 🌿 **環境:工業風×自然系嘅治癒碰撞** 一推門就似入咗城市綠洲!水泥牆、金屬喉管夠晒粗獷工業feel,但木枱藤燈加埋四周圍嘅植物,即刻多咗份暖意。超大玻璃窗透自然光,下晝陽光斜斜哋照入嚟,影相呃like零難度~播住輕音樂,同閨蜜嚟chill下、情侶拍拖,甚至自己拎本書hea足半日都得! ---### 🍴 **必食推介:玩味十足嘅Fusion料理** #### 1️⃣ **椰香冬陰功虎蝦雞肉意大利麵 🍝** **抵讚度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️** 泰式酸辣撞意大利麵竟然咁夾!冬陰功嘅香茅檸檬草香衝出嚟,椰奶中和咗辣勁,虎蝦爽彈、雞肉滑溜,意粉掛滿醬汁又夠al dente #### 2️⃣ **意大利辣肉腸菠蘿薄餅 🍕** **抵讚度:⭐️⭐️⭐️✨** 薄餅底脆到似餅乾!辣肉腸嘅鹹香同菠蘿甜味撞到嘭嘭聲,但係我覺得整得有啲乾#### 3️⃣ **黑松露

### 🌿 **環境:工業風×自然系嘅治癒碰撞**

### 🍴 **必食推介:玩味十足嘅Fusion料理**

#### 1️⃣ **椰香冬陰功虎蝦雞肉意大利麵 🍝**
**抵讚度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️**

#### 2️⃣ **意大利辣肉腸菠蘿薄餅 🍕**
**抵讚度:⭐️⭐️⭐️✨**

#### 3️⃣ **黑松露薯條 🍟**
**抵讚度:⭐️⭐️⭐️⭐️**
薯條切夠哂薯味!表面灑滿黑松露碎,個蘸醬仲邪惡——松露蛋黃醬濃到癡線,食完先算卡路里啦!

#### 4️⃣ **香芋拿鐵 ☕️💜**
**抵讚度:⭐️⭐️🌟**
少女心爆發嘅淡紫色

### 📍 **總結:屯門食嘢唔使再呻悶!**
呢度menu夠晒驚喜,玩fusion之餘又唔會浮誇,人均$150-200,CP值爆燈!無論係為食定為打卡,呢度都唔會令你失望

下次經過屯門唔好再話「冇嘢好食」啦,B.O.T.H Eatery等你嚟開地圖新關卡!🎉
  • 黑松露薯條
2025-04-07 252 瀏覽
之前去荃灣食 both by Texas burger, 對佢地漢堡薯條已很加分、今次去屯門試下其他食物:🥢意大利辣肉腸菠蘿薄餅 薄餅個皮香脆,而且夠厚,芝士羊肉菠蘿新鮮的,焗起來非常加分。🥢 澳洲安格斯板腱牛扒碗日本蛋件薯菜 - 牛肉得新鮮,不過唔知係咪食牛腱呢啲位置,吓某啲部份會感覺腥,整體很出色,而且我哋鍾意食嘅薯角。🥢 黑松露薯條 - 正餐嗰度再加杯黑松露薯片冇得輸,因為佢即叫即炸。☕️ Carmel Latte☕️ Cappuccino

🥢意大利辣肉腸菠蘿薄餅

☕️ Carmel Latte

☕️ Cappuccino

2025-04-05
午餐
🙈作為屯門牛嘅我,收工喺屯門搵食就一定係市中心呢個集中地,今次呢一間我之前都幫襯過,地方依然夠大,重新裝修嘅 #bothEatery 地方光猛又好坐,仲要啲菜式都依然咁靚,咁多款,碟碟又係咁大碟!非常之抵食!🫶🏻話俾大家知菜式擺盤非常適合打卡㗎!甜品勁靚勁又好食!所以呢間喺市中心都算高尚嘅餐廳!▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️🍗雀眼椒香辣雞翼(6隻)$98炸完之後再燴一個辣香汁落啲雞翼度,變得雞翼好Juice,每隻雞翼都勁大隻,加埋個酸乳酪雞翼更加多一個層次!🍝酥炸軟殼蟹咸蛋忌廉意大利麵 $138軟殼蟹勁大份呀,原隻軟殼蟹破兩件,拳頭咁大,加有少少鹹蛋嘅忌廉意大利麵,超級豐富!🍗法式慢煮五香脆皮焗鴨 配烤蔬菜焗薯角,香草青柑橘燒汁半隻 $130半隻嘅焗鴨,揸住個鴨髀,淡淡都係肉!因為慢煮所以鴨肉非常嫩,柑橘亦都入晒成個鴨肉入邊!好食!☺️🌮巴哈炸魚墨西哥夾餅 $78炸墨魚又係勁大嚿,夾埋墨西哥夾餅,根本分三啖都食唔晒,所以非常之抵食!一碟有兩塊,好豐富呀!🍕和風大板燒薄餅 $138呢個根本就係大阪燒🤣 Pizza底更加有口感,醬汁多令到個pizza更唔會太乾,非常惹味!🍰巴斯克芝士蛋糕 $4

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
🍗雀眼椒香辣雞翼(6隻)$98

🍝酥炸軟殼蟹咸蛋忌廉意大利麵 $138

🌮巴哈炸魚墨西哥夾餅 $78

🍕和風大板燒薄餅 $138

🍰巴斯克芝士蛋糕 $46
芝士蛋糕偏濕,但係超好食,因為芝士好濃有cream feel嘅口感,正!

🍮蛋酒吉士布丁 $46
吉士布甸超好食,好滑,吉士好濃,有酒點綴又唔會太甜,非常剛剛好!

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
🍗雀眼椒香辣雞翼(6隻)$98
🍝酥炸軟殼蟹咸蛋忌廉意大利麵 $138
🌮巴哈炸魚墨西哥夾餅 $78
🍕和風大板燒薄餅 $138
🍰巴斯克芝士蛋糕 $46
🍮蛋酒吉士布丁 $46
晚餐免費送精選飲品(1杯)
-升級即磨咖啡+HK$18
*加配餐湯及餐包+HK$15*2
==$794/2人,人均$397
2025-01-02 1932 瀏覽
2025年第一日,瞓到自然醒,跟住約咗老友去屯門睇高達買返啲模型獎勵吓自己。行到攰之後上咗屯門市廣場3樓西餐廳Both,諗住食個tea休息一下。我叫咗個薯條漢堡;朋友就叫咗個沙律多士。話晒元旦點都要慶祝吓,我哋每人加$27叫咗一個紅酒,一個白酒。今日1月1號餐廳都坐滿,我個漢堡係免治牛,薯條略為燶咗啲,但都算好食。至於朋友個火腿多士就一般,但啲沙律菜雖然少;不過都幾新鮮。紅白酒加$27就算抵;兩兜友埋單二百零蚊;坐得舒服性價比都可以。唯一係地下D綠水有啲Over咗,扣少少分。
除夕夜去食,都易搵位點了慢煮煙椒燒烤有骨牛肩胛配薯條 及 椰香冬陰功虎蝦雞肉意大利麵 牛肩胛肉質奇怪不好吃,冇咩牛味,但薯條尚可,有搭配3種醬料。其中芒果醬唔錯 椰香冬陰功虎蝦雞肉意大利麵 味道可以 都算特別 少少辣 可接受飲料(+$17 荔枝茉莉花梳打) 細杯、味道很普通 ,另外一杯凍檸茶冇咩茶味 茶餐廳比較好飲甜點方面,蛋酒吉士布丁出色,有蛋香,味道濃郁; 朱古力布朗尼則正常發揮服務正常。環境方面2人坐嘅空間都大 裝潢都靚 可惜冇浪漫氣氛 有啲吵 會聽到隔離餐廳叫號總結:味道不過不失,性價比偏低 如冇意外不會再食
除夕夜去食,都易搵位

總結:味道不過不失,性價比偏低 如冇意外不會再食
2024-12-31
2024-12-26 1385 瀏覽
今日出嚟屯門做嘢,順便食埋飯先返去,屯門市廣場真係好多嘢食,泊車又有優惠🥰見到間好靚嘅西餐廳,價錢吸引,又有好多客所以試吓。坐低見到勁colorful嘅Mocktail,即刻先點咗兩杯果味重嘅解解渴下。叫咗兩個dinner set。流心蛋沙律同埋黑松露薯條正🤤卡邦尼醬汁濃郁,同埋唔係用普通煙肉,係用豬腩肉。肉眼牛扒超大件,有肉汁一啲都唔乾。鵝肝係炸的,點知入面仲係非常嫩滑,外脆內軟。餐飲再叫多杯草莓奶昔,原本以為好Heavy只係叫咗一杯share,點知酸酸甜甜一啲都唔漏。所以仲有胃口叫多個梳乎厘😋😋餐牌仲有好多選擇,應該嚟三四次都仲可以揀唔同嘢嚟試😛睇到某啲留言話服務態度一般,我嗰日又幾好喎🫢

2024-12-18
  • 卡邦尼意粉
  • 鵝肝
  • 肉眼牛扒
  • 草莓奶昔
2024-12-19 1414 瀏覽
今晚懶得煮飯 又可以有藉口出街食🤣見到呢間新餐廳 裝修都幾chill而且價錢合理 所以決定試下❤️•藍蟹肉BB帶子南瓜意大利飯每啖飯都有濃濃既南瓜味有不少蟹肉🦀同帶子 仲加左翠玉瓜粒口感軟硬適中 豐富又健康💯•香煎白味噌比目魚配烤蔬菜焗薯角份量都幾大 外皮煎得香脆魚肉🐟仲保留到好滑 口感非常好配菜款式都有幾種而且新鮮🫶🏻•美國安格斯肉眼牛扒(10安士)配匈牙利鴨肝嗌左7成熟 出黎效果都唔錯肉質嫩滑 牛味🐮香濃 鵝肝煎得好香 滿滿既油脂感 好邪惡🫣•黃金洋蔥園🧅炸得好香口 完全無油益味我地放左陣先食都keep到脆•士多啤梨🍓奶昔&蘋果🍎紅茶奶昔都幾重奶味 打得夠滑 蘋果紅茶清新順口•巴斯克蛋糕🧀🍰口感香滑 芝士尙算濃郁配上藍莓醬味道更fresh幸福感🆙整體嚟講食物質素幾好 價錢又唔貴 環境幾適合邊食邊傾係一個拍拖/聚會好地方❣️❣️
今晚懶得煮飯 又可以有藉口出街食🤣
見到呢間新餐廳 裝修都幾chill