2024-07-19
今晚去咗一間好有中東風情嘅Bar & Restaurant食埃及菜 🇪🇬🇪🇬🇪🇬,位置於蘭桂芳榮華里 📍📍📍一入去左手邊第一間就係喇,見到佢幅埃及藝術畫像就好想影下相,加上擺設亦非常中東feel, 打咭影相好靚 😍😍😍店size 不大,分室內、室外2部份,配上民族音樂,夜晚Happy Hour 同晚餐都係幾好嘅選擇 🍻🍻🍻 另有一番風味….嚟到LKF首先點返杯嘢飲下,自制Happy Hour啦,Drink menu 🍹🍹🍹 有 shooter, beer & cocktail 🍸🍹🥃🍷🍺🍻🥂 我哋點咗其中一杯 Signature : Shirley Balady 試吓味,一飲就知道足料,Vodka + Pineapple 🍍 + Ginger 😋😋😋跟住落嚟就開始點正餐喇,叫咗以下:1.) Hummus 🫘🫘 鷹咀豆蓉加上特制香草凍食,味道濃沃惹味 👍👍👍 之前食過再返尋味 😋😋😋2.) Pita Bread x 2 , 🫓🫓🫓 點Hummus食好正~ 3.) Seafood Platter 配薯蓉 🦐🦑🐟 海鮮併盤有4款海鮮各2件,大蝦、鮮魷魚筒、帶子 & 三文魚,特色鐵板上,食落都
跟住落嚟就開始點正餐喇,叫咗以下:
3.) Seafood Platter 配薯蓉 🦐🦑🐟 海鮮併盤有4款海鮮各2件,大蝦、鮮魷魚筒、帶子 & 三文魚,特色鐵板上,食落都幾鮮味 😋😋😋 如果帶子大隻d就perfect啦~
今餐有自己身處中東食飯嘅感覺 😇😇😇
⭐️⭐️⭐️ 食完飯店長心情好會請飲Shoot 😃😃👍
⭐️⭐️⭐️ 設有Happy Hour 時段,指定飲品每杯減$20 🍺🍺🍺
⭐️⭐️⭐️ 唔飲酒嘅朋友亦設有soft drink & mocktail供選擇 🍹🍹🍹