2017-07-31 106 瀏覽
聽到宋oppa 要結婚嘅消息忍唔住要去食韓燒慶祝下(又搵藉口食好東西😂)太子嘅BBQ7080yo 喺地鐵站E出口, 向彌敦道方向行1分鐘左右就見到好大個招牌,喺大街好容易搵!一到去好有韓國特色,見到一條條嘅大煙通周圍畫滿左街頭壁畫前菜有韓式凍豆腐,酸蘿蔔仲有生菜預備定俾你包住啲肉,無咁油膩個豆腐好滑同啲汁好夾!酸蘿蔔令人好開胃!識食一定食烤豬皮!一開始我哋唔識燒燒到豬皮個底燶左後尾有個勁好人嘅店員叔叔自薦同我地燒話佢自己燒豬皮係個個都讚好食果然有大師傅係唔同D!佢燒到豬皮面同佢哋都好香脆食落又好有豬皮嘅甜味一啲油膩感都冇!仲好好咬口!烤調味雪花肥牛雪花肥牛肥瘦均勻,好Juicy! 店員哥哥推介濟州島黑毛豬五花腩黑毛豬腩一碟有有兩大舊,無調味都好香肉味肥腩嘅比例好多!同男友一人叫咗一個白飯白飯可以吸收晒烤肉嘅精華!真係好鍾意韓風係香港咁盛行!連帶好多好嘢食!

聽到宋oppa 要結婚嘅消息
忍唔住要去食韓燒慶祝下(又搵藉口食好東西😂)
一到去好有韓國特色,見到一條條嘅大煙通
周圍畫滿左街頭壁畫

前菜有韓式凍豆腐,酸蘿蔔
仲有生菜預備定俾你包住啲肉,無咁油膩
個豆腐好滑同啲汁好夾!酸蘿蔔令人好開胃!

識食一定食烤豬皮!
一開始我哋唔識燒燒到豬皮個底燶左
後尾有個勁好人嘅店員叔叔自薦同我地燒
話佢自己燒豬皮係個個都讚好食
果然有大師傅係唔同D!
佢燒到豬皮面同佢哋都好香脆
食落又好有豬皮嘅甜味
一啲油膩感都冇!仲好好咬口!

烤調味雪花肥牛
雪花肥牛肥瘦均勻,好Juicy!

店員哥哥推介濟州島黑毛豬五花腩
黑毛豬腩一碟有有兩大舊,無調味都好香肉味
肥腩嘅比例好多!

同男友一人叫咗一個白飯
白飯可以吸收晒烤肉嘅精華!
真係好鍾意韓風係香港咁盛行!
連帶好多好嘢食!

2017-07-24 167 瀏覽
勁多壁畫係度!好似係七八十代既韓個畫!可以呃下like !有幾款小菜食!個豆腐好濃豆味!又夠滑啊!加埋個甜甜地既醬好正啊!個洋蔥絲都好好食!少少辣好開胃!而且勁爽口!叫左個泡菜炒飯醫下個肚先!賣相都幾得啊!有紅紅既炒飯同煎蛋!再加埋好香既紫菜碎!一見到個炒飯上台!個阿珠媽就好熱情咁過黎啦!個珠媽過黎幫我撈撈個飯!佢仲過要襯熱撈好佢!佢好nice 啊!廣東話都講得幾好!個飯唔算太辣!有泡菜個種酸酸地既味道!食落去仲有脆脆地個種口感!仲有叫左個燒雞肉!個雞肉勁入味!每一塊都有醬油個種味道!唔洗再加其他醬都夠哂味!阿珠媽好熱情咁幫手燒!仲有菜可以包下!

勁多壁畫係度!
好似係七八十代既韓個畫!
可以呃下like !

有幾款小菜食!
個豆腐好濃豆味!
又夠滑啊!
加埋個甜甜地既醬好正啊!
個洋蔥絲都好好食!
少少辣好開胃!
而且勁爽口!

叫左個泡菜炒飯醫下個肚先!
賣相都幾得啊!
有紅紅既炒飯同煎蛋!
再加埋好香既紫菜碎!

一見到個炒飯上台!
個阿珠媽就好熱情咁過黎啦!
個珠媽過黎幫我撈撈個飯!
佢仲過要襯熱撈好佢!
佢好nice 啊!廣東話都講得幾好!

個飯唔算太辣!
有泡菜個種酸酸地既味道!
食落去仲有脆脆地個種口感!

仲有叫左個燒雞肉!
個雞肉勁入味!
每一塊都有醬油個種味道!
唔洗再加其他醬都夠哂味!

阿珠媽好熱情咁幫手燒!

仲有菜可以包下!
2017-07-14 342 瀏覽
韓燒係貓貓的最愛。貓貓星期五晚又食韓燒啦。想食高質燒烤,一定唔會食放題,所以食左呢間韓燒餐廳。好韓feel,全場播住韓國mv同歌曲,好high。前菜有個凍豆腐,好滑。洋蔥經過葉左之後,好甜,攻鼻既味道無左,好好味。貓貓想食豬肉,成塊大塊既梅頭豬肉就擺上去燒,豬肉好厚切,上邊有少少鹽,燒完令豬肉更甜。豬肉燒到肉質啱啱熟,側邊既肉質燒得香脆,點啲醬汁好惹味。其實加埋生菜,蒜頭,味道係超爽口。生菜好似係韓國既餐廳咁,任加唔嬲。食左好多,蒜片都食左好多,但侍應都不斷加俾我地。食得好爽脆,貓貓濕左嘴。貓貓唔會對韓國煎餃說不。見到就即刻order左一碟。六大粒煎餃,啱啱煎出黎,同醬油一齊食,勁好味。同中式餃子唔同,韓式煎餃會脆啲,餃子皮都唔同,口感冇咁厚,別一番好味道。可惜貓貓聽日要返工,唔可以醉酒到不醒貓事,如果唔係貓貓食叫一打燒酒燒燒佢。
韓燒係貓貓的最愛。貓貓星期五晚又食韓燒啦。
前菜有個凍豆腐,好滑。
洋蔥經過葉左之後,好甜,攻鼻既味道無左,好好味。
貓貓想食豬肉,成塊大塊既梅頭豬肉就擺上去燒,
豬肉好厚切,上邊有少少鹽,燒完令豬肉更
甜。
貓貓唔會對韓國煎餃說不。見到就即刻order左一碟。
六大粒煎餃,啱啱煎出黎,同醬油一齊食,勁好味。
味道。
2017-06-29 305 瀏覽
雖然聽日就出發去韓國,但仍然引唔住口好想食烤肉呀諗起燒五花腩,再用生菜包住d kimchi,真係流口水!bbq 7080 真係好唔錯,食物新鮮,價錢仲好公道!特別最推薦五花腩,真係好好味!
雖然聽日就出發去韓國,但仍然引唔住口好想食烤肉呀

2017-06-26 339 瀏覽
今天約了老婆食飯,正當不知食什麼之際,腦海中忽然醒起太子近深水步之間有間韓式BBQ,搭車成日經過都想試,於是就决定食這間。當時正值午飯時間約1:30pm,場內雖大,座位略多,但店內居然只得一檯客,當時有理無理,反正一場來到便入内試一試。坐低本想點bbq來食,一睇價錢實在太贵,午飯若全點bbq,要飽肚可能過600以上,不化算。若是晚餐就無所謂,但午餐感覺唔值。最後點了一份set.lunch和黑毛豬bbq,差不多接近 270元。味道ok,但黑毛豬成180以上,只得2塊,size又不大,肉質普通,肉味一般。
2017-05-03 607 瀏覽
等咗半個鐘,問店家快速d,話午市得一個師傅,叫我地慢慢等!又過三個字,我地唔想再等,通知店家後離開總之就係好失望————————————openrice話唔夠80字唔比po。我都未食到嘢,但都需要分享我嘅失望經歷。
等咗半個鐘,問店家快速d,話午市得一個師傅,叫我地慢慢等!

又過三個字,我地唔想再等,通知店家後離開

總之就係好失望
————————————
飲食~韓燒~bbq7080,飽過放題~哪天是因為我們沒有訂枱~然後只有這一間有位置~我很餓~去吧⋯兔兔怪~其實食個設計都底~我第一次見韓燒這種設計~真的很像我小時候到韓國吃的哪樣~我們叫了一份2人套~真是吃到我不想再吃了~每人250元左右~吃不完,我很飽~不過太好吃了~先看看2人份套餐有什麼~首先來也一些前菜~好多配菜~還有泡菜~這些都不錯~有幾種肉,5花腩真的好好吃~暴露左我個銀包tim~好好的工作人員~燒好的肉,會幫你剪成小小的一塊~這碟韓國粉絲真係好好食~海鮮蛋餅~太軟了~要是有點辣應該會好吃一點~最有趣的地方是,抽煙系統~哪個銀色的管管~就是抽煙的~可以拉長宿短~好好玩最後還有糖糖送~歡迎聯絡小白邀約產品試用,出席EVENT及問題

飲食~韓燒~bbq7080,飽過放題

哪天是因為我們沒有訂枱~

然後只有這一間有位置~
我很餓~
去吧⋯兔兔怪~
其實食個設計都底~
我第一次見韓燒這種設計~
真的很像我小時候到韓國吃的哪樣~

我們叫了一份2人套~
真是吃到我不想再吃了~
每人250元左右~
吃不完,我很飽~
不過太好吃了~

先看看2人份套餐有什麼~
首先來也一些前菜~

好多配菜~
還有泡菜~
這些都不錯~

有幾種肉,5花腩真的好好吃~

暴露左我個銀包tim~

好好的工作人員~
燒好的肉,會幫你剪成小小的一塊~

這碟韓國粉絲真係好好食~

海鮮蛋餅~
太軟了~
要是有點辣應該會好吃一點~

最有趣的地方是,抽煙系統~
哪個銀色的管管~
就是抽煙的~
可以拉長宿短~
好好玩

最後還有糖糖送~

歡迎聯絡小白邀約產品試用,出席EVENT及問題
2017-04-05 687 瀏覽
清左碟泡菜又唔幫人添加!每一次都要講!份量又少!罷明唔想你食佢咁多!明明叫牛肉既石窩飯又變左豬肉!個D牛肉又貴又唔好食!食品又貴又細!去尖沙咀是但搵間食韓國菜都好過佢啦。
2017-03-13 1419 瀏覽
食完一肚氣我同女友係買團購先食這間韓燒,之前她話成日係尖咀食既,而兩間既服務態度相差好遠我們好快就落單,食物都好快黎(因為得我們一台)首先係要我們主動叫服務員幫我們燒,都不太願意食完既泡菜沒幫我們refill(叫左兩次都冇黎), 而水是暖茶而食到一肚氣。。服務員係度吹水,完全冇理客人更埋單的時侯,收錢既果位同事態度十分惡劣以後都唔會再黎
食完一肚氣
我們好快就落單,食物都好快黎(因為得我們一台)
首先係要我們主動叫服務員幫我們燒,都不太願意
而食到一肚氣。。服務員係度吹水,完全冇理客人
更埋單的時侯,收錢既果位同事態度十分惡劣
以後都唔會再黎
2017-03-12
2017-02-27 1803 瀏覽
今日放左工,同同事一齊去左太子Shopping,大家打算回家食飯,看見了這間韓式燒烤的招牌,再傳來燒烤香氣,我們已流晒口水,立刻做左魔鬼,叫同事放棄吃飯的念頭,結果大家同被烤肉香氣吸引得難以自拔,今晚一於做食肉獸!講到裝修,十足我在韓國旅遊是那間韓燒店的設計,有係紅色圓柱椅子,還有一個長長抽氣煙囪,最窩心是坐得寬敞,重有似足韓片的愛情壁畫,真係以為自己去左韓國。前菜有青瓜絲,芝麻,辣椒絲,蘿蔔泡菜,一般泡菜等,我最愛吃蘿蔔泡菜,香辣得來又爽脆,包菜有生菜和芝麻葉,其實我地叫左燒豬肉雜錦,有梅頭肉、五花腩、豬排骨和豬頸肉,我以為豬肉燒烤會無牛肉咁好吃,但我錯了!原來豬肉新鮮的的話,用來烤也特別美味,豬肉無臊味,而且唔同部份有唔同口感,特別五花腩,夠多油花,豐膄香口,腍滑到呢,真係好Juicy。梅頭肉味夠,也得鬆軟!另外豬頸肉好爽,排骨有嚼頭,越吃越有肉味,記住包生菜或芝麻菜,再加埋D韓國辣醬食,提味一流!我們也有吃牛,但感覺味道不及吃豬雜錦。另一要讚是燒鮑魚,鮮中又煙韌! 基評分: **味道(基基基基)**外貌*(基基基基)*抵食(基基基)**服務(基基基基)**最後基言:味道不錯,前菜

另一要讚是燒鮑魚,鮮中又煙韌!

最後基言:
味道不錯,前菜的冷豆腐好滑啊!
10 分鐘 (堂食)
2016-11-17 3494 瀏覽
韓燒平時好少食,朋友話要帶我黎試試,仲話包保食完我會愛上,唔通真係咁好食? 黎到見到門口擺哂隊,好彩朋友醒目一早book左位,但都係要等下,不過就唔洗等咁耐裝修唔錯,存物筒設計既櫈可以將隨身物品放哂入去,安全又食得輕鬆,但缺點係坐得冇咁舒服 。坐低望到D餐具都好韓feel下,跟住店員好快上前菜、醬料、生菜、芝士。點餐交左比朋友,我就慢慢品嚐個凍豆腐前菜,雖然豆腐唔算好滑,但浸左甜醬都唔錯。落單唔洗一陣就有野上枱啦,大大塊烤牛排骨牛味香肉質又嫩滑,薄身切法油脂唔多,放係生菜上面,加埋泡菜、醬料包住黎食,鮮甜又爽口,好正 。芝士帶煙韌,配上牛排骨又係另一種滋味 烤鮑魚都好正,肉質軟滑又彈牙,味道夠鮮甜,重點係食材夠新鮮 朋友仲點左款熟食”煎海鮮蔥餅”,海鮮夠多好足料,比想像中厚,但咬落好脆身,仲有淡淡既蛋味,好味 賣單前會送上一薄荷糖及香口膠,清一清口氣,真貼心呢!!

烤鮑魚都好正,肉質軟滑又彈牙,味道夠鮮甜,重點係食材夠新鮮

賣單前會送上一薄荷糖及香口膠,清一清口氣,真貼心呢!!
2016-11-13 2203 瀏覽
講真, 3個人食成過千算唔平啦, 但 d野食一d都唔吸引, 食完都無印象。 我唔覺係韓國肉。 另外, waiter~waitress 木口木面, 肉都燒好都唔上汁。我首次寫食評, 擺明係嬲到震先寫。大家小心。

我首次寫食評, 擺明係嬲到震先寫。大家小心。
2016-11-11 2014 瀏覽
約左中同食飯,大家決定食韓燒,於是揀左BBQ7080 YO! 呢間鋪起正彌敦道,又近地鐵站,簡直方便我地呢d住唔同地區的人作中點站 一坐低,店員送上醬汁和小菜(泡菜、土豆蘿卜絲、菇絲同豆腐),以上食品全部可以任添食。我地成班人好鐘意食牛肉,於是點左2款牛黎送飯。1. 烤LA牛排骨呢款牛價值$158,約有十塊左右,件件size都好平均,幾抵架!因為呢款肉有調味,所以唔洗點醬都夠味,而且肉質好鮮嫩!!!!2. 烤調味雪花牛肉雪花牛肉啖啖肉,燒的時間唔會好長,因為佢係條狀。呢款牛肉味道juicy,份量又多,必食之選!

我地成班人好鐘意食牛肉,於是點左2款牛黎送飯。
1. 烤LA牛排骨

2. 烤調味雪花牛肉
雪花牛肉啖啖肉,燒的時間唔會好長,因為佢係條狀。
呢款牛肉味道juicy,份量又多,必食之選!
2016-11-04 1624 瀏覽
近幾年韓風大熱,坊間有好多韓式燒烤,而其中7080就頗出名,因此我和朋友就特意去朝聖一番。一去到門外已經有好多人在等候,幸好我一早已book了枱,因此不用等候便能進去😄店內的裝修很有韓式味道,我發現甚至有一些店員是純正韓國人,令人有置身在韓國的感覺。袋及隨身物品可以放在坐的筒子內,以防弄污及吸入油煙,真的很貼心的設計。一坐下店員已經放低泡菜、洋蔥沙律、凍豆腐、芽菜、腌蘿白絲、豆角等多種醃制前菜。凍豆腐很滑,有淡淡的豆香。我就最喜愛腌泡菜,爽脆而且酸甜、辣度適中,腌得十分入味,跟韓國的味道並沒有差別,單單這個前菜我就已經refill了幾次。烤牛肋脊肉腌得很入味而且牛質嫩滑,十分美味😋因此我來不及拍個照,已早被我和朋友清光得無影無踪了。燒肉的時候店員很貼心,可能見我們燒得不太在行,他們也會主動為我們燒肉,十分好的服務態度,值得一讚👍燒肉配以生菜食可以解肉油膩感而且個人覺得包住吃才有韓國的味道,生菜也是無限refill的,吃多些生菜,更可解心裏食得多肉的罪惡感。烤干貝及鮑魚大大隻啖啖肉,而且好新鮮,加少少檸檬汁已能帶出它的鮮甜味。烤什錦豬肉燒的時候滿滿的油脂香,也不會鞋身,相當不錯,而且大大

烤什錦豬肉燒的時候滿滿的油脂香,也不會鞋身,相當不錯,而且大大碟,最適合跟朋友分享。

石鍋什錦飯最喜愛吃它的飯焦,攪拌後就能一啖飯一啖配料,但味道就不過不失,跟其他店鋪的沒有太大的差別。
吃完才知道燒豬皮是十分出名的,很後悔沒有試到😭下次來一定要試!!!
2016-10-24 7424 瀏覽
今年中秋佳節都是出街吃飯做節, 晚上6:30先到老夫子餐廳, 攞到136號籌,當時叫到籌是70號, 我們决定移船就磡在附近覓食, 果然不出半個街口位置, 已經有間不用等位的新派韓燒, 是BBQ7080YO,幸好不是7086。 我們點選這款套餐。 韓式前菜每位一份豆腐、生白蘿蔔絲。 如果有訂位再送幾款前菜, 招呼我們的侍應真係很識做, 問攞個電話號碼補番訂位登記, 再送幾款前菜,火鍋中小碟是芝士, 套餐的韓式炒粉絲率先奉上。 白色兩片是菇,烤菇竟然好好吃! 烤鰻魚很滑、有肉汁, 第一次吃到咁可口的烤鰻魚。 估唔到咁大碟牛舌喎! 這是單點的石鍋什錦飯的餐牌照片! 侍應徵詢我們同意後, 把石鍋什錦飯撈匀, 套餐的石鍋飯肉不多, 我只吃到一小件牛肉, 不過石鍋飯拌得好味道, 難得吃到闊別多年的香脆飯焦! 套餐裏的煎海鮮蔥餅, 極似我們的薄撑,雖然油膩,也挺好吃! 加了兩份韓式芝士麵: 一隻蛋、一片芝士、一小束金菇, 賣$68再加一,這麼普通的湯麵咁貴, @@@真係冇下次!!! 套餐總括來說都尚可, 最愛烤鰻魚和烤菇, 烤蔬菜最敗筆, 例如烤娃娃菜,點會好吃? 侍應服務也不錯
今年中秋佳節都是出街吃飯做節,

晚上6:30先到老夫子餐廳,

攞到136號籌,當時叫到籌是70號,

我們决定移船就磡在附近覓食,

果然不出半個街口位置,

已經有間不用等位的新派韓燒,

是BBQ7080YO,幸好不是7086。

我們點選這款套餐。

韓式前菜每位一份豆腐、生白蘿蔔絲。

如果有訂位再送幾款前菜,

招呼我們的侍應真係很識做,

問攞個電話號碼補番訂位登記,

再送幾款前菜,火鍋中小碟是芝士,

套餐的韓式炒粉絲率先奉上。

白色兩片是菇,烤菇竟然好好吃!

烤鰻魚很滑、有肉汁,

第一次吃到咁可口的烤鰻魚。

估唔到咁大碟牛舌喎!

這是單點的石鍋什錦飯的餐牌照片!

侍應徵詢我們同意後,

把石鍋什錦飯撈匀,

套餐的石鍋飯肉不多,

我只吃到一小件牛肉,

不過石鍋飯拌得好味道,

難得吃到闊別多年的香脆飯焦!

套餐裏的煎海鮮蔥餅,

極似我們的薄撑,雖然油膩,也挺好吃!

加了兩份韓式芝士麵:

一隻蛋、一片芝士、一小束金菇,

賣$68再加一,這麼普通的湯麵咁貴,

@@@真係冇下次!!!

套餐總括來說都尚可,

最愛烤鰻魚和烤菇,

烤蔬菜最敗筆,

例如烤娃娃菜,點會好吃?

侍應服務也不錯,

中途也替換焦黑的火鍋

韓式BBQ要自己動手,

真係一分勤勞,一分收獲,

已經入廚幾十年的我,

入到食肆真係唔想郁架!

好彩有港版「亞豬媽」主持大局,

我有番餐安樂茶飯咋!

五位都不用$1000,

不過,五個人都是雀仔胃黎架!
2016-09-15