2024-07-11 70 瀏覽
觀塘真係好多好嘢食見到OpenRice有間好多like所以去試下❤️濃蟹膏雙色意大利麵配手拆松葉蟹肉刺身帶子意大利粉佈滿滿滿既蟹肉蟹肉味好出好濃呢個意粉好有層次同平時食既好唔同值得一試❤️是日餐湯.自家製香草麵包餐湯好濃好飲而麵包自己焗既好軟身👍❤️其他甜品 上面有雪糕而蛋糕身燒至焦糖味入面有蘋果肉好夾又有心思呢個甜品值得一試❤️雜錦海鮮沙律沙律菜清新配左大蝦帶子魷魚十分健康❤️Grapefruit Summer Soda西柚味濃咁熱既天氣十分解渴❤️iced ocean paradise呢杯係荔枝味呢度既soda打卡一流❤️西班牙蒜片辣肉腸大蝦配墨西哥薄餅大蝦辣肉腸味濃而薄餅完全中和到💁‍♀️Be Leaf (觀塘)👣觀塘敬業街55號皇廷廣場地下2號舖
觀塘真係好多好嘢食

呢度既soda打卡一流

❤️西班牙蒜片辣肉腸大蝦配墨西哥薄餅
大蝦辣肉腸味濃
而薄餅完全中和到

💁‍♀️Be Leaf (觀塘)
👣觀塘敬業街55號皇廷廣場地下2號舖
2024-07-11 65 瀏覽
因為工作繁忙,今天看到相片,才發現一直沒有寫這家的食評,立馬想起這家店環境寬闊,以及當天垂涎不絕的食物。我叫了一個午餐,和風味噌燒特級豬扒梅肉配菠蘿蜜桃醬以及泰式斑蘭巴斯克烤微焦芝士蛋糕,配上焦糖餅咖啡。套餐附上餐湯及麵包,麵包是新鮮乾酵好的,吃下去鬆脆,若能單買的話,我一定會買它回家與別人分享囉!豬扒燒得剛好,粉嫩粉嫩的,吃下去十分Juicy,配上自家製的菠蘿蜜桃醬,把豬扒的甜美帶了出來。最初看到蜜桃和菠蘿,我會想像他是十分甜的一個醬,但煮了出來並不是這樣, 十分推薦大家嘗試喔!斑蘭巴斯克芝士餅,適合喜歡吃甜品,但不愛吃甜度高甜品的健康人士,芝士餅帶有清香的斑蘭味,吃下去不會太滯!但我想推介的,尤其是焦糖咖啡,店員介紹了我三種飲他的方法,第一種先吃咖啡上的脆餅,當然是很甜啦,但也很過癮;第二種方法是讓脆餅沾上咖啡後吃,吃下去時間濕潤,已脆餅也較快地在口內溶化,我最喜歡這個吃法;第三種就是讓脆餅自然在咖啡中溶掉,那就像一般的焦糖咖啡。最近朋友問我推薦觀塘那間Cafe,我疑惑不說便推薦了Be Leaf! 有期待自己下次到觀塘工作時,可以再到Be Leaf嘗試更多的美食!

2024-07-11 49 瀏覽
美美的打卡Cafe,好鍾意喱種坐得舒服唔逼嘅cafe,因為實在太熱了,坐唔到室外,室外個位好靚,要等秋天。最近食太多肉了,先來一個雜錦海鮮沙律,有大蝦、帶子、魷魚,沙律菜好新鮮,份量都好充足。想開胃少少,揀左個慢煮滷牛頸肉韓式辣醬意大利麵,個醬汁調得幾好,有小小辣但唔會好搶味道,食落喺幾舒服,最近都好喜歡食啲辣辣地嘅意粉。飲品因為都有啲夜,唔敢叫咖啡了分別睇名叫左杯Ocean Paradise soda,味道有少少似韓國個隻忌廉溝鮮奶,幾好飲同埋好靚,喺漸變藍色的。 另外叫左杯Grapefruit summer sofa,橙紫色的啲野飲真喺調得好靚。最後以梳乎厘代替蛋糕,Tiramisu味,上來的時候仲食到暖暖的,超鬆軟打卡又唔錯。

2024-07-08
  • 提拉米蘇梳乎厘班戟
  • Ocean Paradise
  • Grapefruit Summer
2024-07-10 45 瀏覽
打卡一流又有質素嘅餐廳👍🏼拍拖約朋友都啱哂!雜錦海鮮沙律 $108想食下菜,清下腸胃😂好似又幾健康,食落好refreshing!沙律菜份量同種類都多呀,個汁有啲檸檬味,酸酸地口又幾易入口!面頭有蝦,魷魚,帆立貝添呀🤭啲蝦最好食,好彈牙!慢煮滷牛頰肉辣醬意粉 $280睇上去好貴,但我嗌咗套餐加咗個半價甜品😂所以都唔算好貴嘅實際上!意粉個辣醬食落都幾勁,再加咗啲芝士一齊煮,多咗拉絲感同咸香嘅味道,其實食下食下好addictive 😂😂佢特登用毛豆裝飾,令啲顏色更鮮艷!滷牛頰肉好嫩好淋,唔洗點咬都得🤭我哋用半價升級咗個甜品🍮法式焦糖卡士達疏乎厘班戟😍成晚焦點!全晚最深刻🥹真係超好食!好soft好濕潤,入口即溶,佢再放咗啲好似奶蓋嘅野係面,點黎食勁好食😮‍💨100分的甜品!我覺得就咁黎食里個都好值得!有樣又好味!👍🏼
打卡一流又有質素嘅餐廳👍🏼拍拖約朋友都啱哂!

雜錦海鮮沙律 $108

慢煮滷牛頰肉辣醬意粉 $280

我哋用半價升級咗個甜品🍮
法式焦糖卡士達疏乎厘班戟😍
  • 法式焦糖卡士達梳乎厘班戟
呢日去左觀塘海濱附近睇龍舟比賽後, 同朋友經過見到呢間餐廳勁靚, 仲有打卡位, 就坐低試試甜酸醬烤焗16小時慢煮美國豬肋骨配炸薯條豬肋骨勁大塊, 按上面既紋理切, 每條骨都啖啖肉, 再有薯條, 沙律菜做配菜yummy😋香煎帆立貝日式咖哩意大利飯 呢個risotto用咖哩煮, 口感好creamy, 份量十足, 帆立貝好鮮甜☺️(凍)焦糖餅咖啡 咖啡上有少少焦糖餅係上面做少少點綴, 飲落有濃厚的焦糖咖啡味 Grapefruit Summer Soda呢杯西柚味梳打, 飲落好fresh, 岩哂咁悶熱天氣黎解渴👍👍👍黑糖麻薯泰奶茶牛角包窩夫 最後上左個小窩夫 上層鋪滿左泰奶茶cream 配搭草莓 籃莓 黑糖麻薯 好好食😆

甜酸醬烤焗16小時慢煮美國豬肋骨配炸薯條

香煎帆立貝日式咖哩意大利飯

(凍)焦糖餅咖啡

Grapefruit Summer Soda

黑糖麻薯泰奶茶牛角包窩夫
最後上左個小窩夫 上層鋪滿左泰奶茶cream
配搭草莓 籃莓 黑糖麻薯 好好食😆

2024-07-08 113 瀏覽
放假終於去左呢間bookmarked好耐既觀塘cafe~~#紅菜頭漬鮮三文魚 🐟天氣太熱🥵叫啲開胃前菜😙三文魚好大塊😎好有魚味喎~但唔腥😉紅菜頭漬,所以望落三文魚會有啲紅紅地❤️‍🔥加埋啲泰式醬汁,酸酸甜甜,但唔辣嘅HKD118#慢煮滷牛頰肉秘式辣醬意大利麵 🍝呢款意粉醬汁好特別,好有層次感,首先有濃嘅芝士味🧀跟住會有啲蕃茄味🍅最後有辣勁湧出嚟🌶️牛頰肉慢煮,肉質軟淋,牛味都幾濃~HKD128加$88升級套餐🔸是日餐湯.自家製香草麵包🥣🥖🔸任選飲品一杯🔸巴斯克類/蛋糕類一件或者以半價升級其他甜品 #經典提拉米蘇梳乎厘班戟 🥞即叫即製要預啲時間叫起😉Tiramisu味都幾濃🥰有咖啡酒香同少少朱古力味☺️疏乎厘班戟鬆軟,不過蛋香味就唔算太出🙈HKD64 (半價後)#Grapefruit Summer Soda 🍹清爽西柚味梳打~好岩夏天飲🤩🤩Soda gur一gur 爽呀!HKD46#Uji Matcha Latte 🍵宇治抹茶幾濃郁帶點回甘~~HKD46加一服務費#Be Leaf#fafafoodie_觀塘
放假終於去左呢間bookmarked好耐既觀塘cafe~~

#紅菜頭漬鮮三文魚 🐟

🔸是日餐湯.自家製香草麵包🥣🥖
🔸任選飲品一杯
🔸巴斯克類/蛋糕類一件或者以半價升級其他甜品

#經典提拉米蘇梳乎厘班戟 🥞
HKD64 (半價後)
經典提拉米蘇梳乎厘班戟

#Grapefruit Summer Soda 🍹
HKD46
Grapefruit Summer Soda

#Uji Matcha Latte 🍵
宇治抹茶幾濃郁帶點回甘~~
HKD46
Uji Matcha Latte

加一服務費
#Be Leaf
#fafafoodie_觀塘
2024-07-07 220 瀏覽
星期日嘅下午茶時間嚟,店員話得甜品同埋飲品,見裝修靚靚我都入去照食啦,雖然餐廳冇乜人,但都有限時80分鐘點咗一個疏乎厘同埋一杯士多啤梨牛油果沙冰疏乎厘要等至30分鐘士多啤梨牛油果沙冰冇牛油果味,飲落去好杰撻撻(可能係牛油果存在嘅證明?),但係感覺係好多cream咁😖Tiramisu疏乎厘等咗好耐先至嚟,疏乎厘冇蛋香味,口感亦有啲實,完全唔值$128兩樣嘢只能分開叫,埋單$200,完全唔值,唔明點解有咁多好評?
點咗一個疏乎厘同埋一杯士多啤梨牛油果沙冰
疏乎厘要等至30分鐘

士多啤梨牛油果沙冰

Tiramisu疏乎厘

2024-07-01
絕對係會回頭嘅餐廳❤️已經第三次光顧呢間好啱節日慶祝/閨蜜打卡談心~餐廳佈置落足心機 員工態度非常友善仲有戶外俾狗仔一齊用餐🐶🍟炭烤豬肋骨拌墨西哥莎莎配炸薯條套餐 $240豬肋骨好稔身 完全唔洗點切中間仲有啲軟骨😍醬汁調味唔錯 亦有紅椒粒薯條仲要係脆卜卜 食唔停口🤤✨香煎北海道刺身帶子蝦乾蝦子魚湯燴意大利飯 $138醬汁唔會太稀 濃度岩岩好帶子鮮又甜 仲有枝豆半碟 份量好足夠👌🥞法式焦糖卡斯特疏乎厘班戟$128製作需時🤞🏻非常鬆軟嘅疏乎厘焦糖唔會太甜 ☺️面頭嘅醬汁就係精髓☕️焦糖烘自家製焦糖餅咖啡每次嚟都必叫😍🍇Grapefruit Summer Soda $46色彩繽紛嘅梳打 🌈夏天好需要解渴~再次讚賞員工嘅態度🫡當日都好熱下 員工不斷關心客人嘅需要問我哋需唔需要冰水 又會幫我哋調教風扇呢啲舉動都令食客覺得窩心❤️
絕對係會回頭嘅餐廳❤️已經第三次光顧
呢間好啱節日慶祝/閨蜜打卡談心~
餐廳佈置落足心機 員工態度非常友善

☕️焦糖烘自家製焦糖餅咖啡
每次嚟都必叫😍

🍇Grapefruit Summer Soda $46
色彩繽紛嘅梳打 🌈
夏天好需要解渴~

再次讚賞員工嘅態度🫡
當日都好熱下 員工不斷關心客人嘅需要
問我哋需唔需要冰水 又會幫我哋調教風扇
呢啲舉動都令食客覺得窩心❤️
2024-07-06 59 瀏覽
為朋友慶生食 Lunch,點好午餐後再加單落甜品,見到甜品可寫祝賀詞,讚!很窩心,甜品上枱令人驚喜,好靚,令壽星女開心不矣。要慶生食飯可選這間食肆,絕對值得,服務員有禮體貼,非常好。食物不過不失,有提升空間。
2024-07-05
2024-07-04 109 瀏覽
【環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️】非常靚,裝修非常有心思!而且歡迎寵物,另外有售賣寵物凍乾,這點非常欣賞!【主菜⭐️⭐️】叫咗肉眼牛扒+*生日贈送*的豬肋骨~豬肋骨係偏軟腍嗰種煮法,不計肉質,但係真係冇乜豬香味,淨係食到面頭燒烤醬味道,醬的調味不錯。伴菜的薯條是香脆的很不錯!因為是生日贈送的,所以還好。但正價$3xx就不太值了。肉眼牛扒就幾失望,因為賣相其實係幾靚,叫三成熟,嚟到都起碼係5成以上。雖然仍然有少少粉紅色肉質,但係已經非常乾身,冇乜肉汁,食唔出有黑椒/鹽調味,枱面上沒有黑椒/鹽提供(沒有另外問佢攞,可能問佢攞會有的)。牛扒有跟松露汁,雖然有松露香,但係味道都係不太吸引。伴碟應該係甘筍蘿蔔蓉?一般,沒有特別調味~就是蘿蔔~【飲品⭐️⭐️⭐️⭐️】焦糖餅咖啡個人非常喜歡!大大塊焦糖餅很滿足~因為焦糖餅會溶,所以咖啡冇加多餘糖水,配搭得非常好!咖啡亦都幾香~【甜品⭐️⭐️⭐️⭐️】跟套餐加咗個疏乎厘班戟,聽講係招牌菜就想試吓~ 味道亦都非常之唔錯!班戟本身非常香牛油同蛋香,唔點任何醬汁本身都好好食!朋友喜歡所以試咗綠茶紅豆味,個人沒有特別喜歡抹茶所以不作評論~但醬汁亦比得非常多,份量對得返住個價錢~【服務⭐️⭐️⭐️】基
【環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️】

【主菜⭐️⭐️】
叫咗肉眼牛扒+*生日贈送*的豬肋骨~

【飲品⭐️⭐️⭐️⭐️】

甜品⭐️⭐️⭐️⭐️】

【服務⭐️⭐️⭐️】
基本禮貌服務~不高不低~

主菜方面唔知道係我呢餐剛好失準定點🙈💦
但環境/甜品飲品都非常不錯。暫時未有機會試佢嘅意粉飯等等,但肉類主菜不太推薦~淨係嚟打卡飲杯咖啡食件蛋糕都可以嘅~
2024-07-03
慶祝紀念
生日
用餐優惠
優惠券
  • 自家製焦糖餅咖啡
2024-07-03 52 瀏覽
早排見好多人影個花花打卡位🌸🌸原來間野係觀塘,離地鐵站行幾分鐘淨係見到門口個乾花拱門同小石徑已經勁有𝘧𝘦𝘦𝘭食物好多選擇而且好多有特色的心機菜式已經係第二次黎食啦,上次同行朋友唔飲得酒叫白酒蜆意大利粉問佢可唔可以唔落酒佢又話可以😀店員又好𝘯𝘪𝘤𝘦幫我地影相有張炸雞🍔係第一次食果時影既🤣 ˚✧₊安格斯牛肉他他佐海膽醬配墨西哥薄餅︰其實之前係布拉格好想試,但係果次冇食到見到menu呢個係推介就膽粗粗試下免治牛肉加埋海膽醬同葱好香好滑有D似食緊拖羅蓉咁,雖然係生牛肉完全無腥味亦唔會血淋淋𝘷𝘦𝘳𝘺 𝘰𝘬˚✧₊16小時慢煮醬烤法國鴨腿配牛油意大利飯︰慢煮鴨腿果然好嫩滑又有肉汁,意大利飯好香牛油味加$88仲可以有埋餐湯、自家製麵包、飲品、甜品好抵喎南瓜湯夠香濃,個包好香香草味🍞𝘋餐具都好有質感˚✧₊𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 梳乎厘班戟︰好香蛋香又鬆軟,咖啡味同甜味都控制得好好˚✧₊𝐎𝐜𝐞𝐚𝐧 𝐏𝐚𝐫𝐚𝐝𝐢𝐬𝐞︰荔枝味乳酸,好清新˚✧₊宇治抹茶鮮奶︰抹茶味夠香濃📍 𝐁𝐞 𝐋𝐞𝐚𝐟觀塘敬業街55號皇廷廣場地下2號舖觀塘高質靚靚西餐

早排見好多人影個花花打卡位🌸🌸
原來間野係觀塘,離地鐵站行幾分鐘
淨係見到門口個乾花拱門同小石徑已經勁有𝘧𝘦𝘦𝘭
食物好多選擇而且好多有特色的心機菜式
已經係第二次黎食啦,上次同行朋友唔飲得酒
叫白酒蜆意大利粉問佢可唔可以唔落酒佢又話可以😀
店員又好𝘯𝘪𝘤𝘦幫我地影相
有張炸雞🍔係第一次食果時影既🤣

˚✧₊安格斯牛肉他他佐海膽醬配墨西哥薄餅︰
其實之前係布拉格好想試,但係果次冇食到
見到menu呢個係推介就膽粗粗試下
免治牛肉加埋海膽醬同葱好香好滑
有D似食緊拖羅蓉咁,雖然係生牛肉
完全無腥味亦唔會血淋淋
𝘷𝘦𝘳𝘺 𝘰𝘬

˚✧₊16小時慢煮醬烤法國鴨腿配牛油意大利飯︰
慢煮鴨腿果然好嫩滑又有肉汁,意大利飯好香牛油味
加$88仲可以有埋餐湯、自家製麵包、飲品、甜品好抵喎
南瓜湯夠香濃,個包好香香草味🍞
𝘋餐具都好有質感

˚✧₊𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 梳乎厘班戟︰
好香蛋香又鬆軟,咖啡味同甜味都控制得好好

˚✧₊𝐎𝐜𝐞𝐚𝐧 𝐏𝐚𝐫𝐚𝐝𝐢𝐬𝐞︰荔枝味乳酸,好清新
˚✧₊宇治抹茶鮮奶︰抹茶味夠香濃

📍 𝐁𝐞 𝐋𝐞𝐚𝐟
觀塘敬業街55號皇廷廣場地下2號舖觀塘高質靚靚西餐
2024-07-03 43 瀏覽
餐廳裝修得好有渡假風。門口有幾張竹籐座位,冬天會比較涼快。室內的門口有拱門,有張靚靚的竹籐打卡椅。常在IG見到女仔和寵物會在吊椅上打卡。整體感覺好chill、好舒服。有寵物的朋友可以到這餐廳用餐。假日中午都幾多人,差d就要等下先。🔸️炭烤豬肋骨拌墨西哥莎莎配炸薯條豬肋骨被切到四四方方,有四大條。肋骨烤得好香好淋,用刀輕切就可以食到。 薯條好香脆。每一個餐都有一碗餐湯和包。🔸️香煎北海道刺身帶子蝦乾蝦籽魚湯燴意大利飯帶子是刺身級數,不用太熟兩邊微微煎一煎。魚湯燴意大利飯香濃,充滿海鮮的味道。每一啖飯都食到蝦乾,味鮮甜。個人比較喜歡意大利飯。🔸️Ocean Paradise非常靚的藍色漸變飲品。味道清新,味道像🔸️Espresso Tonic酸酸地的飲品
餐廳裝修得好有渡假風。
門口有幾張竹籐座位,冬天會比較涼快。
室內的門口有拱門,有張靚靚的竹籐打卡椅。
常在IG見到女仔和寵物會在吊椅上打卡。
整體感覺好chill、好舒服。
有寵物的朋友可以到這餐廳用餐。
假日中午都幾多人,差d就要等下先。

🔸️炭烤豬肋骨拌墨西哥莎莎配炸薯條
豬肋骨被切到四四方方,有四大條。
肋骨烤得好香好淋,用刀輕切就可以食到。
薯條好香脆。每一個餐都有一碗餐湯和包。

🔸️香煎北海道刺身帶子蝦乾蝦籽魚湯燴意大利飯
帶子是刺身級數,不用太熟兩邊微微煎一煎。
魚湯燴意大利飯香濃,充滿海鮮的味道。
每一啖飯都食到蝦乾,味鮮甜。
個人比較喜歡意大利飯。

🔸️Ocean Paradise
非常靚的藍色漸變飲品。
味道清新,味道像

🔸️Espresso Tonic
酸酸地的飲品

2024-07-01 31 瀏覽
呢間Cafe一直都喺口袋名單入面,同觀塘地鐵站都有一對距離,位置會偏少少,但絕對值得!Cafe有室外同室內位置,門面已經好用心佈置,用上多款乾花裝飾佈景,好fancy超好影相📸!以西式料理為主,必是佢哋嘅疏乎厘班戟,食落超幸福🫧~------------------------------🥗◖雜錦海鮮沙律◗ $108沙律菜上面嘅海鮮有魷魚、大蝦同帆立貝,呢個價錢嚟講,海鮮嘅份量都算幾足!沙律菜加上油醋,幾清爽!🍝◖慢煮滷牛頰肉韓式辣醬意大利麵◗ $280主食可以+$88轉套餐,包飲品同埋甜品,都幾抵!慢煮滷牛頰肉軟腍入味,有少少牛腱嘅感覺,牛味超濃郁;用上韓式辣醬🌶️去煮意粉,味道微辣配搭幾新奇,食落更香更惹味!🥞◖宇治抹茶紅豆梳乎厘班戟◗ 跟餐疏乎厘班戟要預20分鐘製作,超鬆軟動L,入口蛋味濃郁,甜度啱啱好,配上微苦嘅抹茶,好食!但略嫌烤糰子食落唔夠煙韌呢~🧃◖Ocean Paradise◗ $48天藍色好靚!實際係乳酸加氣泡水,夏天飲嘅消暑!🌺◖陳皮洛神花◗ 跟餐洛神花茶加入九製陳皮,淡淡陳皮香氣,但有少少甜味,香氣更有層次🌟Encore指數:8.5/10
🥗◖雜錦海鮮沙律◗ $108

🍝◖慢煮滷牛頰肉韓式辣醬意大利麵◗ $280

🥞◖宇治抹茶紅豆梳乎厘班戟◗ 跟餐

🧃◖Ocean Paradise◗ $48
天藍色好靚!實際係乳酸加氣泡水,夏天飲嘅消暑!

🌺◖陳皮洛神花◗ 跟餐

🌟Encore指數:8.5/10
2024-06-30 47 瀏覽
經過觀塘呢間cafe見裝修好靚好有特色 好有渡假既感覺! 一於就入去食個dinner😆✿ 安格斯牛肉他他佐海膽醬配墨西哥薄餅($148)牛肉他他一d都唔會腥👍 伴埋海膽醬同薄脆既墨西哥薄餅 成件事creamy得黎又有口感 好食😋✿ 是日餐湯 & 任選飲品 (跟餐+$88)我地加錢轉左餐 有湯同麵包 而當日既湯係忌廉蘑菇湯飲品就揀左Grapefruit Summer🍹西柚加梳打水 味道酸酸甜甜 十分清新解渴!✿ 香濃蟹膏雙色意大利麵配手拆松葉蟹肉刺身帶子($340)上碟就見到滿滿既蟹肉🤤 雙色意粉相當掛汁 食到濃濃既蟹膏味🙌 加入扁豆蕃茄等配料亦令整碟意粉唔會過膩 好快就清哂一碟😛✿ 經典提拉米蘇梳乎厘班戟 ($88)呢款係佢地既推介 上枱原來好大份!🍫梳乎厘蛋味好香 做得好鬆軟 空氣感十足🥞Tiramisu醬超多 仲有啲碎朱古力 朱古力粉等等 食落味道好香濃 甜度亦恰到好處 好好食🤤✿ Ocean Paradise ($48)呢杯飲品賣相好靚 係天藍色☁️飲落係乳酸咁既味 加埋梳打水甜甜地咁好清新🍹

✿ 安格斯牛肉他他佐海膽醬配墨西哥薄餅($148)
牛肉他他一d都唔會腥👍

✿ 是日餐湯 & 任選飲品 (跟餐+$88)
我地加錢轉左餐 有湯同麵包 而當日既湯係忌廉蘑菇湯
飲品就揀左Grapefruit Summer🍹
西柚加梳打水 味道酸酸甜甜 十分清新解渴!

✿ 香濃蟹膏雙色意大利麵配手拆松葉蟹肉刺身帶子($340)
上碟就見到滿滿既蟹肉🤤
雙色意粉相當掛汁 食到濃濃既蟹膏味🙌
加入扁豆蕃茄等配料亦令整碟意粉唔會過膩 好快就清哂一碟😛

✿ 經典提拉米蘇梳乎厘班戟 ($88)
呢款係佢地既推介 上枱原來好大份!🍫
梳乎厘蛋味好香 做得好鬆軟 空氣感十足🥞

✿ Ocean Paradise ($48)
呢杯飲品賣相好靚 係天藍色☁️
飲落係乳酸咁既味 加埋梳打水甜甜地咁好清新🍹
2024-06-29 80 瀏覽
Be Leaf友人大推既一間cafe, 剛好到附近工幹,就去試下呢間餐廳。餐廳佈置好有心思,好適合同朋友收工一聚。木氣氣質裝修我杯茶!炭烤五花豚肉條($98.0)頗特別的菜式,味道還好,個人較欣賞配菜及醬汁!玫瑰鹽香烤焗原隻野生加勒比海龍蝦尾海膽醬燴意大利飯配是日餐湯及自家製香草面包 ($360.0)雖然意大利飯係配海膽醬汁,但味道一啲都唔唔膩,而意大利飯嘅硬度亦都岩岩好,值得一讚嘅係龍蝦尾,肉質好爽彈。而是日餐湯係南瓜湯,味道香濃,面包充滿香草味,對品質感滿意👍法式焦糖卡士達梳乎厘班戟梳乎厘班戟做得好出色仲要係焦糖卡士達奶蓋味道係絕配香蛋味濃 堅推!空氣感適中,唔會好快就扁哂好似食空氣甜度剛好,是日最愛!白桃紅肉火龍果沙冰($55.0)好標緻,夏天消暑之選!Ocean Paradise ($55.0)係一杯薄荷乳酸梳打飲品,夠哂清新,夏天一流。總括 環境食物飲品甜品都做得好好!係會返轉頭既餐廳。友人大推,係真冇介紹錯呵!

Be Leaf

炭烤五花豚肉條($98.0)
頗特別的菜式,味道還好,個人較欣賞配菜及醬汁!

($360.0)

法式焦糖卡士達梳乎厘班戟

梳乎厘班戟做得好出色
仲要係焦糖卡士達奶蓋味道係絕配
香蛋味濃 堅推!
空氣感適中,唔會好快就扁哂好似食空氣
甜度剛好,是日最愛!

白桃紅肉火龍果沙冰($55.0)
好標緻,夏天消暑之選!

Ocean Paradise ($55.0)
係一杯薄荷乳酸梳打飲品,夠哂清新,夏天一流。

總括 環境食物飲品甜品都做得好好!
係會返轉頭既餐廳。友人大推,係真冇介紹錯呵!