2019-03-24 605 瀏覽
一大班人食飯既好處就係可以叫好多野食一齊開心share😍今次飯聚揀左奧海城既 Beerliner German bar & restaurant 識揀一定揀奧海城分店 人流吾多吾洗排隊😎叫左成個木桶既啤酒🍻,叫左德國腸拼盤,鹹豬手,小食拼盤,兩個飯,再加兩份甜品!非常滿足‼️有班一齊食好西既飯腳們真好😘
一大班人食飯既好處就係可以叫好多野食一齊開心share😍

識揀一定揀奧海城分店 人流吾多吾洗排隊😎
非常滿足‼️
有班一齊食好西既飯腳們真好😘
小食拼盤
德國腸拼盤
德國腸拼盤
2019-03-09 491 瀏覽
Lunch做緊買一送一💕仲有任食餐湯🍵 沙律🥗同Haagen dazs雪糕🍦仲包一杯餐飲🍹好抵食⚠️留意沙律吧同雪糕2點半就完雪糕有雲尼拿 士多啤梨同朱古力3隻味🍨雪糕要自己出去畢 要好用力先畢到都需要啲時間所以長期都有人排隊🚶🏻‍♀🚶🏻餐廳幾闊落坐得幾舒服🐏燒羊扒配香辣燒薯🥔及鮮菜🥦 $148羊扒上枱仲係熱辣辣 有三舊羊架 肥瘦適中 唔會太生太熟 一啲都唔韌😋德式肉拼盤配自家製肉批, 德式香腸及煎蛋配酸椰菜及薯蓉 $158香腸Order咗冇耐就上枱 隻蛋🍳已經凍咗 香腸微熱 不過仲好juicy 賣相仲好吸引🥰10% Service Charge💰
Lunch做緊買一送一💕
仲有任食餐湯🍵 沙律🥗同Haagen dazs雪糕🍦
仲包一杯餐飲🍹好抵食
⚠️留意沙律吧同雪糕2點半就完
雪糕有雲尼拿 士多啤梨同朱古力3隻味🍨
餐廳幾闊落坐得幾舒服
燒羊扒配香辣燒薯及鮮菜

🐏燒羊扒配香辣燒薯🥔及鮮菜🥦 $148
德式肉拼盤配自家製肉批, 德式香腸及煎蛋配酸椰菜及薯蓉

10% Service Charge💰
2018-12-05
2019-01-04 1276 瀏覽
自己正日生日, 請媽媽出去食一餐飯, 媽媽好少食西餐, 不過佢都唔介意, 咁就帶佢食去食德國菜啦, 其實係我自己想飲下啤酒。近近地, 想去奧海城三期嘅 Beerliner。我唔係第一次依間食, 而另外其他嘅分店我都有去過, 我對佢哋嘅食品係有信心嘅, 無懷疑。 只要一諗起德國咸豬手嘅味道, 我第一間就諗起佢。早計右計, 最後決定了咗個二人套餐, 最抵食。餐湯, 我哋升級咗做<龍蝦湯>, 絕對冇揀錯, 好味。而<沙律>, 配上意大利黑醋, 爽口新鮮。小食叫咗個<德式肉丸配燒汁>, 唔知佢哋係唔係聽錯咗, 落錯單, 嚟咗嘅唔係燒汁, 係有一啲辣辣地咗嘅嘅乾辣椒及酸辣椒, 再配上一粒粒嘅芝士粒及薯蓉。味道尚算ok, 都好啱胃口。 應該係嚟錯咗<德式肉丸配辣根汁>。主菜當然係<秘製德國咸豬手配黑松露薯條>, 咸豬手唔需要介紹, 一定係好食, 外面炸得脆, 裏面香滑。黑松露薯條好特別, 味道唔錯。主食 order 咗<蕃茄吞拿魚扁意粉配羅勒忌廉汁>, 都好好味, 有好多吞拿魚肉, 又有一片片嘅芝士,

早計右計, 最後決定了咗個二人套餐, 最抵食。

龍蝦湯及沙律

德式肉丸配辣根汁

秘製德國咸豬手配黑松露薯條

主食 order 咗<蕃茄吞拿魚扁意粉配羅勒忌廉汁>, 都好好味, 有好多吞拿魚肉, 又有一片片嘅芝士, 但由於飽, 食得唔係好多。
蕃茄吞拿魚扁意粉配羅勒忌廉汁

不過可惜我哋好細食, 全部嘢都食唔曬, 要打包回家。

飲咗德國嘅生啤 Warsteiner, 當日唔係好舒服只係飲咗一小杯, 味道ok嘅。
德國生啤 Warsteiner

另外飲咗一杯橙汁。

-----

回家後先醒起個套餐其實有甜品, 冇嚟到。不過都因為太飽, 其實都食唔落。
2019-01-02
龍蝦湯及沙律
德式肉丸配辣根汁
蕃茄吞拿魚扁意粉配羅勒忌廉汁
德國生啤 Warsteiner
2018-12-30 668 瀏覽
經理態度唔掂 落左杯啤酒未到追佢仲串返人話peak hour 係咁。出杯啤酒有幾難我唸大家都想像到 可能佢個杯酒要上雪山拎返落嚟。點左個豬手 5分鐘都冇就到 明顯預先製作 薯條就條條都發育不良 手指尾一半都冇 不過聖誕佳節廢事嘈。話就話peak hour 但係間鋪冇full 過 反而對面間野就排哂隊 可想而知質素有幾'好'
Ordered a lunch set : sliced pork pizza for $108The waiters are nice and polite. It took around 10 to 15 minutes to deliver the pizza. The base was thin but not crispy at all, the pork and onions taste good, however. The lunch set includes unlimited soup and salad. The soup was potato bacon soup, the soup was just warm, while I prefer hotter soup, and the viscosity is low, therefore I just give it a barely passing mark. There were two kinds of salad - potato salad, and smoked duck breast green
The waiters are nice and polite. It took around 10 to 15 minutes to deliver the pizza. The base was thin but not crispy at all, the pork and onions taste good, however. The lunch set includes unlimited soup and salad. The soup was potato bacon soup, the soup was just warm, while I prefer hotter soup, and the viscosity is low, therefore I just give it a barely passing mark. There were two kinds of salad - potato salad, and smoked duck breast green salad. They are too ordinary so I have nothing special to comment. 3 kinds of hagaan daz ice creams were provided: vanilla, chocolate and strawberry. The set also includes a drink which I can choose between pops or juices. I chose the apple juice and it tasted pretty diluted.
Given that it is buy one get one free and the total was just $131 for 2, I think the deal is still worthy.
2018-11-28 693 瀏覽
一直係Berliner 既fans , 而今年已經係第三次去大角咀既呢間分享食了。 menu 上既菜其實都差不多識背,唔使點睇就可以去點餸。Pizza、燒豬手、牛排、今次仲試埋一直想試既德國腸拼盤,一次過試晒咁多款唔同味道既靚腸,岩晒我呢啲識「腸」之人。

2018-11-28 742 瀏覽
經過見到呢間德國餐廳午餐做緊買一送一優惠,連星期六都有買一送一! 買一送一優惠唔可以打包,同埋如果三個人去都要嗌兩個午餐, 變相就有四個餐喺枱面。所以夾好雙數人數去食會比較好。叫咗個鄉村肉批青豆義式燴飯同埋煙燻牛腩薯角配長青豆。 意式燴飯好漏, 煙燻牛腩有少少鹹你唔好睇過牛腩好紅就以為唔熟其實 呢個牛腩係熟㗎。有蕃茄湯,薯仔沙律仲有哈根達斯雪糕任食。 再加埋一杯果汁可以選擇蘋果汁、橙汁或者紅莓汁,好欣賞個果汁, 佢啲冰只係點綴系杯果汁裏面,完全唔會因為溶冰而溝淡咗果汁嘅味道。

• 薯仔沙律
  • 秘製德國咸豬手
星期日緊係要對自己好啲其實買一送一優惠已經推出左一段時間今日終於有機會黎試入坐時間大約係一點半因為想避開最多人嘅時間但係set lunch last order係兩點另外任食沙律餐湯雪糕去到兩點半所以遲入座嘅朋友就要留意下啦沙律有兩款火雞雜菜沙律,薯仔沙律因為時間太趕急冇影到相主菜叫咗最貴果兩款肉眼扒配薯條 煎蝦烤雞因為薯條賣晒所以轉咗做薯餅其實主菜來講有啲細份不過有任食沙律餐湯雪糕彌補所以最後都食到好飽主菜方面烤雞有啲乾,蝦食落都算新鮮牛扒叫左5成熟,唔會太乾同太韌薯餅唔係普通薯餅食落去好有口感最後又點少得任食雪糕有士多啤梨,雲呢拿,朱古力三種口味不過雪糕雪得好硬要裝滿一個杯都吾係容易既事最後埋單每人$100左右非常之抵
星期日緊係要對自己好啲
但係set lunch last order係兩點
另外任食沙律餐湯雪糕去到兩點半
所以遲入座嘅朋友就要留意下啦

沙律有兩款
火雞雜菜沙律,薯仔沙律
因為時間太趕急冇影到相
肉眼扒

其實主菜來講有啲細份
不過有任食沙律餐湯雪糕彌補
所以最後都食到好飽
主菜方面烤雞有啲乾,
蝦食落都算新鮮
牛扒叫左5成熟,唔會太乾同太韌
薯餅唔係普通薯餅
食落去好有口感
任食雪糕

最後又點少得任食雪糕
有士多啤梨,雲呢拿,朱古力三種口味
不過雪糕雪得好硬
要裝滿一個杯都吾係容易既事

最後埋單每人$100左右
非常之抵

2018-11-25
任食雪糕
2018-11-07 552 瀏覽
好耐無食過德國菜喇!同朋友相約大家嘅中間點,食餐德國菜,就係奧運站嘅Beerliner喇!我哋食咗個啤酒節節日限定拼盤,好有睇頭架!兩個人食真係食到飽,個拼盤包括燒雞配蜜糖汁,低溫燴羊膝,焗意式青瓜,同埋煙三文魚薯仔沙律,當然唔少得啤酒啦!個燒雞燒得好靚,好香,見到就流口水喇。切開就見到肉汁流出嚟,味道恰到好處,肉質嫩滑,juicy,真係好好味呀!低溫燴羊膝都唔弱,分量巨型已經唔洗講,咁大舊,以為會比較難切啦,點知完全係燴到好林,好易切開,肉質亦好嫩,唔會好大羊膻味,正!食到最後,朋友仲成個羊膝攞住嚟食添!意式青瓜上面有酸菜配合,好醒胃,食咗咁多肉,加返d蔬菜,中和返,好好呀!呢個拼盤真係好正,令我哋好滿足呀!

呢個拼盤真係好正,令我哋好滿足呀!
2018-10-31
2018-11-05 549 瀏覽
這裡的環境還不錯,地方很大,也比較舒適。無意中看到後就覺得和朋友來試一下。去的比較早就沒有預約。午餐買一送一,按照貴的那份收費,價格很合適。兩種沙律,野菜雞肉沙律和薯仔沙律任食,湯和哈根達薩冰淇凌任食。湯一種口味,冰淇凌三種口味。沒有想像中的種類多,不過也夠了。主食的份量對於兩個女生是多的。德國🇩🇪香腸很好吃,但是吃了一些後就覺得有些膩,需要沙律配合。總體來說,性價比還算高。服務人員的態度也都不錯。
2018-11-03 456 瀏覽
早幾個月前食過一次,今次特意請表姐舅母食德國菜,一行四人,午餐主餐各人點了不同四個菜色:1)有牛腩柑欖脆薄餅,薄餅果然好脆加了少少酸菜好開胃,薄薄的牛腩片,鹹香味,口感豐富,又夠熱。正!2)卡邦尼磨菇風乾火腿意粉,意粉好夠滑,好味道;3)德式腸拼盤煎蛋,估唔到賣相咁吸引,艷壓全場,腸肉有些微辣,但得好好味,點到即止,我不是太吃得辣的都接受到。薯容就油咗少少配酸菜,就無覺得太肥膩;4)最後一個餐是rib eyes,要咗medium, 肉質好嫩滑,我媽媽大讚ichi ban👍🏻😋。呢個午餐除了是買一送一外,包前菜的薯仔沙律,熱湯南瓜🎃湯,夠熱又濃郁好好味,任食的,又包一杯果汁飲料,有橙汁,蘋果汁,菠蘿汁和紅梅汁。最後仲有任食的甜品,就是我的至愛雪糕啦!有朱古力,雲呢拿和士多啤梨味!好夠凍好實,好不容易才拿了一球。總體來說,我都好滿意呢喥的食物,應該熱的是熱,應該凍的是凍,如雪糕及薯仔沙律!最最後要值得讚的是服務員,佢見我的媽媽年紀大,又末夠時間開始食,他主動帶我們先入座,不用在門前企著等,好體貼。仲點時,他好有耐心地為我們點菜𠻹!👍🏻👍🏻下次一定會再來光顧!

2)卡邦尼磨菇風乾火腿意粉,意粉好夠滑,好味道;

牛腩及柑欖脆薄餅
卡邦尼風乾火腿意大利粉
德國腸拼盤煎蛋
2018-10-31 346 瀏覽
一年一度德國啤酒節, 每年我同朋友都會去參與, 貪佢夠氣氛~ 不過今年朋友有左小朋友, 唔想環境太過嘈同太迫, 所以就搞搞新意思, 轉去德國餐廳, 一樣可以應下節!其實我哋都唔係第一次去Beerliner, 沙田分店, 旺角分店 都去過好幾次. 今次就嚟到奧海城分店!!! 呢間分店嘅環境, 我覺得係幾間之中最舒服!! 今日嚟到食咗個啤酒節節日拼盤($438), 好豐富架, 有煙三文魚薯仔沙律, 低溫燴羊膝, 原隻燒雞同埋焗意式青瓜卷配煙肉及酸椰菜~節日拼盤仲送兩杯Erdinger 生啤, follow餐廳IG啤酒仲有得免費升級~青瓜卷好好食, 清淡嘅青瓜配合濃味煙肉, 加上面頭的酸椰菜, 味道層次好豐富!! 因為我唔食羊, 所以唔知羊膝好唔好食, 不過隻原隻燒雞就好好味喇!! 我一個人食咗半邊~外皮脆, 肉質嫩唔柴, 仲好入味~好正!! 雖然薯仔沙律細細杯, 但因為有其他食物, 所以2-3個人都好夠食. 大大件薯仔, 淋身, 但依然保持咬口!!兩杯生啤當然無得輸啦, 我杯白啤夠晒易入口, Prost!

兩杯生啤當然無得輸啦, 我杯白啤夠晒易入口, Prost!
2018-10-30
2018-10-28 217 瀏覽
第一次來吃飯,意想不到服務這麼差,叫侍應冇反應,再大聲一點叫他,原來他是聽到的!只是過唔應你而已!就算食物幾好食,服務是那樣的,我不會再來!!!!!!!!!!!
2018-10-28
2018-10-18 439 瀏覽
同朋友抽咗兩個鐘波,打到肚餓。呢間以前食過,味道唔差而且環境好,又唔多人,就食返個豪華下午茶。『德式鮮菜沙律』($88)內有松子,紅菜頭,無花果同紅洋蔥夾生菜做底。汁醬和口感配撘得不錯。『德式燒豬手配香腸拼盤』係推廣套餐,$388 跟兩杯啤酒或無酒精雞尾酒。豬手好大隻,燒得皮脆肉嫩,鹹味恰到好處,仍然係呢度招牌。德國腸就白色嗰隻好食啲,質地緊實啲之餘,又有濃厚嘅香草同香料味。紅色嗰隻就稔啲,食落有啲似司華力腸。薯條同酸椰菜大路味道。飲品揀咗無酒精嘅『Vitamin C』,用香蕉,橙汁同糖漿調制。沙冰夠凍夠refreshing ,但糖漿味道似乎蓋過咗香蕉同橙嘅味。

2018-10-17
2018-10-12 498 瀏覽
之前聽過呢個好似好好食,所以今日去試下,點知大失所望職員好似唔知道d信用卡優惠咁,問左幾個人,但每個都俾唔同報案我。嗌野食前已經再三查詢,同佢地講唔想到埋單時會唔同所以有爭執。但點知真係有問題,到俾錢時完全唔一樣!!!仲要話我地聽錯!但有幾大可能係我地咁多個人咁多對耳同時聽錯?咁大間餐廳都係咁既質素,真係完全大失所望!!!!! 如果你地去食,都唔知要唔要錄低佢講乜先可能保障自己!除左呢樣,野食質素認真一般!叫左招牌豬手,腸仔,薯條,牛扒等野食,但上菜時d野食已經完全唔熱,個薯條仲要唔脆,都唔知放左幾耐!大失所望!性價比完全好低!
之前聽過呢個好似好好食,所以今日去試下,點知大失所望