2023-12-17 406 瀏覽
一入到去已經無人serve,舉手揾人成堆Staff企晒喺角落頭都冇人理,問佢攞Menu佢先俾咗份code我哋,食burger收10%服務費😅。食到咁上下真係好熱,好似冇冷氣咁,仲要有烏蠅,唔止一隻,有成兩三隻。好心個環境咁惡劣就唔好長期開住成棟大門😅又熱又多烏蠅,啲烏蠅長期喺度飛嚟飛去。有個staff係坐喺度用緊電腦,我望住隻烏蠅飛去佢嗰邊摟住佢,佢郁都唔郁,你唔會係老細嚟掛😅咁都扮睇唔到。你啲嘢幾好食但係個環境真係惡劣得滯,冇人食真係抵死😅我係見你新開,又行過幾次都見到你哋喺門口摟人入去先嚟試,點知原來係咁嘅質素,仲好意思收10%服務費,快啲執咗佢畀返個舖位出嚟好過,冇人食抵死你遲早執😅😅有得揀嘅話環境衞生直接0星
2023-12-15
2023-11-25 381 瀏覽
Belly Boys係灣仔舊鋪既時候已經食過至少二十次,食到老闆都認得我🤣新鋪搬左黎銅鑼灣,環境比以前更舒服,招牌Smash Burger水準依舊,新出既鱈魚柳漢堡同薯寶都值得一試晚市套餐$118有包、小食同飲品,大部分食物都要額外加錢雙層芝士牛肉漢堡(+$20), 三重芝士牛肉漢堡(+$40)牛肉漢堡係必食,我最鐘意係三重,三塊牛肉一齊食既口感同味道係最好,只係食完會好飽,所以有時會揀雙層😂另外建議同店員講肉煎燶啲,牛肉本身味道唔算好濃郁,所以煎燶而散發既焦香味就變得好重要我食過唔少既漢堡包店,如果單單睇牛肉既質素,Big Bite同Diplomat係更好,但前者麵包麻麻,後者價錢太進取,$180一個包唔會經常食🙈Honbo既漢堡同呢間幾似,但自從Belly Boys開左之後我就冇再去,份量大,價錢平啲,麵包烘得更加香脆,只要我想食漢堡就會過黎😝鱈魚柳漢堡(+$10)估唔到呢個包咁好食,鱈魚柳材料靚又厚身,炸粉薄,炸既時間啱啱好,每啖都好嫩滑,麵包、莎莎醬同魚柳非常夾,值得一試😝薯寶配煙肉芝士醬(+$18), 卡津辣味蕃薯條 (+$5), 炸雞翼 (+$8)薯寶絕對係最出色既小食,炸

晚市套餐$118有包、小食同飲品,大部分食物都要額外加錢

鱈魚柳漢堡(+$10)

薯寶絕對係最出色既小食,炸得香脆又有薯味,配埋芝士醬食係無得輸,至於蕃薯條同炸雞翼就正常質素😂舊鋪既薯條好好食,但我當日去係冇既,希望遲啲會出返

價錢: $168 (有加一)
環境: 8/10
  • 雙層芝士牛肉漢堡
  • 三重芝士牛肉漢堡
  • 鱈魚柳漢堡
  • 薯寶
【‼️Like & Comment即有全單85折🙌🏻】高質足料burger小店!之前係灣仔細鋪,最近擴充搬咗去登龍街大鋪,環境坐得舒服好多估唔到佢地多咗人識之後質素冇跌反升,keep到水準,喺銅鑼灣呢個價錢食到咁嘅質素CP值好高🤪-👍🏻三重芝士牛肉漢堡(85折後) $98招牌主打item,用上三層SMASH USDA Prime Beef Patty,每日新鮮製成,以少量黑椒調味,保持牛肉原有味道SMASH牛肉壓成薄身,燶邊焦脆,唔算勁多肉汁,但牛味香濃,焦香同牛味混和🤤再加上火炙燒至半溶嘅三層芝士,鹹香突出,肉量十足😈配搭特製醬汁、生菜、洋蔥、酸瓜,麵包鬆軟挺身,好香牛油味整體厚身足料大大個,呢個性價比喺銅鑼灣地段真係唔錯-👍🏻威士忌黑胡椒醬漢堡(85折後) $85新店新出嘅主打口味,之前灣仔細鋪冇同樣係USDA PRIME牛肉,但厚度比起三重芝士漢堡更厚身鬆軟,更多肉汁,牛味仲濃啲🤤配搭自家特製威士忌黑胡椒醬,黑椒味濃,加上大量爽甜嘅焦糖洋蔥同蘑菇片麵包就算沾滿醬汁仍然挺身,牛油香味明顯整體味道豐富有層次,但較多醬汁 ,食起上嚟有啲呢Hea🤣-👍🏻鱈魚柳漢堡(85折後) $72鱈魚柳
【‼️Like & Comment即有全單85折🙌🏻】

👍🏻三重芝士牛肉漢堡(85折後) $98
再加上火炙燒至半溶嘅三層芝士,鹹香突出,肉量十足😈
配搭特製醬汁、生菜、洋蔥、酸瓜,麵包鬆軟挺身,好香牛油味
整體厚身足料大大個,呢個性價比喺銅鑼灣地段真係唔錯
👍🏻威士忌黑胡椒醬漢堡(85折後) $85
新店新出嘅主打口味,之前灣仔細鋪冇
麵包就算沾滿醬汁仍然挺身,牛油香味明顯
整體味道豐富有層次,但較多醬汁 ,食起上嚟有啲呢Hea🤣
👍🏻鱈魚柳漢堡(85折後) $72
鱈魚柳即叫即炸,外面金黃酥脆,內裏魚肉鮮嫩有彈性,濕潤有汁,生熟度掌握得啱啱好
比起一般魚柳包魚肉鮮味突出,非常厚身大塊,啖啖肉口感真心正🤪
鍾意食fish and chips/唔食牛嘅朋友推薦呢個😎
👍🏻薯寶配煙肉芝士醬(85折後) $41
薯粒同樣係即叫即炸,可以揀配煙肉芝士醬或松露蛋黃醬
煙肉粒焦脆,份量都幾多,再加上芝士碎,整體鹹香十足,份量足夠2至3人share,香口惹味
味道:9/10
性價比:9/10
📍BELLY BOYS
銅鑼灣登龍街52號景隆商業大廈地舖
2023-11-09
10 分鐘 (堂食)
2023-11-17 350 瀏覽
今晚本來想食燒肉,可惜周圍都無位,經過見到登龍街新開左間漢堡店,又剛好有位,就入去試下。晚市$128一個餐,有漢堡薯條同野飲,銅鑼灣黎講算好抵食。Burger黎到熱辣辣,牛肉唔乾,但可以厚多少少就更好。薯條第一轉唔脆,幸好店員知道之後即刻炸過一碟比我地,第二碟夠乾身同脆,正。最好食係個煙肉芝士薯堡🥰店員服務態度好好,可以再encore.

晚市$128一個餐,有漢堡薯條同野飲,銅鑼灣黎講算好抵食。

最好食係個煙肉芝士薯堡🥰

店員服務態度好好,可以再encore.
2023-11-17
一早就聽講過呢間由澳洲回流廚師主理漢堡店,而家喺銅鑼灣開咗新分店,地方近就腳,就快快嚟試試佢!😬••••••••••••••••••••••••🍔Belly’s Smash 雙層芝士牛肉漢堡($95)兩層唔算太厚嘅漢堡扒夾住流心芝士🧀️仲有生菜、酸瓜、蕃茄等較清爽嘅配料🥬好岩我口味🤣牛肉味好香,帶微微焦脆邊肉汁唔算多,但厚薄適中😼麵包食得出係岩岩煎香,外脆再軟,而且散發住牛油香🧈••••••••••••••••••••••••🐣韓式辣炸雞漢堡($80)包體同上面一樣,但呢個更有驚喜韓式辣醬,辣中帶酸,食落開胃🤣漢堡仲加咗生菜沙律增加口感🥗重點!雞扒煎得好香脆,食落比牛肉更juicy😆如果喜歡雞嘅朋友,要試試這個~🍟松露蛋黃醬薯寶($48)發揮正常,配上醬料都好夾,唯一美中不足係有點太鹹

••••••••••••••••••••••••

Belly’s Smash 雙層芝士牛肉漢堡

🍔Belly’s Smash 雙層芝士牛肉漢堡($95)

兩層唔算太厚嘅漢堡扒夾住流心芝士🧀️
仲有生菜、酸瓜、蕃茄等較清爽嘅配料🥬
好岩我口味🤣牛肉味好香,帶微微焦脆邊
肉汁唔算多,但厚薄適中😼
麵包食得出係岩岩煎香,外脆再軟,而且散發住牛油香🧈

••••••••••••••••••••••••

韓式辣炸雞漢堡

🐣韓式辣炸雞漢堡($80)

包體同上面一樣,但呢個更有驚喜
韓式辣醬,辣中帶酸,食落開胃🤣
漢堡仲加咗生菜沙律增加口感🥗
重點!雞扒煎得好香脆,食落比牛肉更juicy😆
如果喜歡雞嘅朋友,要試試這個~

🍟松露蛋黃醬薯寶($48)
發揮正常,配上醬料都好夾,唯一美中不足係有點太鹹

西柚梳打

西柚梳打