4天前
是日去尖沙咀開會,開完會剛好係午飯時間,所以同同事係附近食埋個lunch先返公司。記得不久之前同朋友黎過位於麼地道嘅Bingo and Cook,覺得無論食物同環境都唔錯,就打算黎呢度食啦。座位有分室外同室內,室外座位好有韓國小食檔嘅感覺,如果天氣好,坐出面都幾有feel。入座後先送上韓式小食,包括泡菜、西蘭花、蕃薯同蓮藕。食物方面,我地亦都叫左四款。蜂蜜黃油炸雞半份:炸雞雞皮脆到不得了,咬落去"卜卜聲",肉汁又豐富,個皮薄薄脆脆,帶輕輕嘅蜂蜜黃油味,配埋椰菜沙律,相當消滯。魚餅湯:魚餅湯用慢火一路煲住,就算天氣凍都唔怕食物好快就凍。魚餅湯份量十足,入口軟綿綿,除左有兩款魚糕之外,仲有雞蛋、蝦同蟹。配料吸收晒清甜嘅湯汁,我地仲另外加配左烏冬,彈牙之餘仲好吸湯,真係好好味,天氣凍,食完之後成個人都暖晒。海鮮煎餅: 我平時好鍾意食海鮮煎餅,呢度嘅海鮮煎餅都唔錯。煎餅煎得香脆,裏面嘅海鮮料都算豐富,有蝦、魷魚同埋青蔥。不過我覺得個醬汁可以再濃郁啲就更好啦。海鮮煎餅好足料,配料有八爪魚、蝦、紅椒同紅蘿蔔等等。煎餅粉漿唔會太厚,煎得好香脆,唔洗點醬汁已經好好味。手工豬肉蒸餃子:餃子上菜時係用爐坐
入座後先送上韓式小食,包括泡菜、西蘭花、蕃薯同蓮藕。
食物方面,我地亦都叫左四款。
蜂蜜黃油炸雞半份:
魚餅湯:
魚餅湯用慢火一路煲住,就算天氣凍都唔怕食物好快就凍。
海鮮煎餅:
手工豬肉蒸餃子:
餃子上菜時係用爐坐住,天氣凍,就算慢慢食都可以保持適當嘅溫度。
餃子皮薄餡靚,豬肉餡好香,肉汁豐富,值得一讚。