餐廳近西灣河碼頭,成條街都有唔同嘅餐廳,可以話係靜中帶旺,都幾適合知己聚會或者拍下拖。氣氛都幾唔錯,食飽仲可以行吓海旁邊。‣ Beef Tartare $208唔好見佢他他好似比較貴,佢嘅份量同一碟主菜冇乜分別,超級多同埋大份。而佢嘅他他係有少少辣,所以食落去嘅時候唔會覺得好膩,就咁食都好清爽,鍾意食他他一定要試。‣ Fole Gras $168‼️超級推薦‼️佢啲鵝肝煎得好香,而且都比較少見搭配無花果,但估唔到食落口嘅時候都幾驚喜,所以我先會用滿滿嘅幸福感嚟形容,係口腔剩低嘅只係鵝肝嘅香氣,而唔係油膩感。‣ Pork Ribs $228食到呢到其實已經好飽,餐廳普遍啲嘢都比較大份,而豬肋骨兩個人分享就啱啱好。薯條都係幼薯,啱晒我嘅口味夠晒脆卜卜。而豬肋骨都夠晒多肉,食起嚟嘅時候真係爽。‣ Tiramisu $88個Tiramisu係店員即席幫你處理,為食嘅我已經等唔切佢解凍即刻食咗,結果發現都幾有驚喜,好似食雪糕咁。至於解凍咗嘅部份亦都好濃奶香同咖啡嘅香味,入口即溶,我自己就建議當雪糕咁樣食,真係別有一番風味。

‣ Beef Tartare $208

‣ Fole Gras $168

‣ Pork Ribs $228

‣ Tiramisu $88
  • 美式燒烤醬肋骨配薯條
西灣河假日好去處 pet-friendly餐廳🐶🌊 對住西灣河碼頭坐 附近唔係好多人 吹吹海風都幾舒服⛵️ 餐廳主打義大利/法國菜式 (依家重組階段 之後會更focus係義大利美食🇮🇹 廚師都係係個邊學廚👨🏻‍🍳)食物種類都幾多 份量不錯 價錢合理 食完好滿足😋Steak tartare with fries🥩 ($208) 哇 呢個真係好高級 對比其他地方份量都幾大🫶🏻牛肉tartare無任何腥味 口感好滑👅偏重橄欖味道🫒 應該有用唔少橄欖油同埋落左少少橄欖粒粒 再配埋少少醋 同埋胡椒粒 有少少辣 作為appetizer幾開胃!Chicken Taco (3 pcs)🌮 ($148) 店員推介tacos比我 果然無講錯 滿滿既餡料 好豐富 裡面有雞肉同埋青椒🫑 自己仲可以加酸奶油🥣、番茄碎🍅 同埋牛油果醬🥑 BBQ Pork Ribs with fries🐖 ($228) 烤肋排唔會煮得過熟 最怕食到個d好乾好鞋 但係呢到絕對無呢個問題!豬肉口感好彈牙 擁有滿滿的肉汁 同埋好香甜既燒烤味道🍖Tiramisu🍮 ($88) 每次食tiramisu都會怕好甜 食完好膩 但係呢個絕對無 呢個
西灣河假日好去處 pet-friendly餐廳🐶🌊
對住西灣河碼頭坐 附近唔係好多人 吹吹海風都幾舒服⛵️
食物種類都幾多 份量不錯 價錢合理 食完好滿足😋

哇 呢個真係好高級 對比其他地方份量都幾大🫶🏻
牛肉tartare無任何腥味 口感好滑👅
偏重橄欖味道🫒 應該有用唔少橄欖油同埋落左少少橄欖粒粒

Chicken Taco (3 pcs)🌮 ($148)
店員推介tacos比我 果然無講錯

滿滿既餡料 好豐富 裡面有雞肉同埋青椒🫑
自己仲可以加酸奶油🥣、番茄碎🍅 同埋牛油果醬🥑

豬肉口感好彈牙 擁有滿滿的肉汁 同埋好香甜既燒烤味道🍖

Tiramisu🍮 ($88)
每次食tiramisu都會怕好甜 食完好膩 但係呢個絕對無
呢個甜品偏重芝士味 好香mascarpone 口感偏厚實 真材實料🧡
配埋淡淡既咖啡、冧酒味 好幸福😆
pork ribs - bbq味, juicy, 多肉

📍Bistro East (西灣河)
地址: 西灣河鯉景灣太康街55號蘇豪東A期地下A號舖

Chicekn  Tacos
Beef  tartare
BBQ  Pork  Ribs
Chicekn  Tacos
Beef  tartare
BBQ  Pork  Ribs
  • 美式燒烤醬肋骨配薯條
踏入12月 除左要周圍集郵聖誕樹 影靚相仲要諗埋食咩聖誕大餐😝今次黎呢間寵物友善餐廳食西餐✨謝謝餐廳邀請試食~可以同狗狗坐近門口位置 仲可以望到海景 環境舒適開揚~最近佢地推出左聖誕𝗆𝖾𝗇𝗎 價錢合理 兩個女仔份量剛剛好🥰ᥫ᭡𝖲𝖾𝗍 𝖽𝗂𝗇𝗇𝖾𝗋 𝖿𝗈𝗋 𝟣 湯/沙律+主食+甜品 $268๑ 𝙻𝚘𝚋𝚜𝚝𝚎𝚛 𝚜𝚘𝚞𝚙 較𝗅𝗂𝗀𝗁𝗍既既龍蝦湯 冇加忌廉更飲到龍蝦嘅鮮味๑ 𝚁𝚘𝚊𝚜𝚝𝚎𝚍 𝙲𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗 𝙲𝚊𝚗𝚗𝚎𝚕𝚕𝚘𝚗𝚒 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚜𝚙𝚒𝚗𝚊𝚌𝚑 𝚊𝚗𝚍 𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖 𝚜𝚊𝚞𝚌𝚎 菠菜雞卷配搭咗忌廉汁食落都唔會太膩 ๑ 𝙲𝚑𝚛𝚒𝚜𝚝𝚖𝚊𝚜 𝚜𝚕𝚒𝚌𝚎 𝚝𝚞𝚛𝚔𝚎𝚢 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚛𝚊𝚍𝚒𝚜𝚑, 𝚌𝚑𝚎𝚛𝚛𝚢 𝚝𝚘𝚖𝚊𝚝𝚘𝚎𝚜 𝚊𝚗𝚍 𝚐𝚛𝚊𝚟𝚢 𝚜𝚊𝚞𝚌𝚎 一上碟狗狗聞到都想食既烤火雞 配搭酸酸甜甜醬汁 好開胃~~๑ 𝙲𝚑𝚛𝚒𝚜𝚝𝚖𝚊𝚜 𝚙𝚞𝚍𝚍𝚒𝚗𝚐 視覺同味覺嘅享受 淋上橙酒會有火焰效果既心太軟一切開裏面香濃嘅朱古力就流出嚟🤩 食完一啖再繼續想食 滿足~
踏入12月 除左要周圍集郵聖誕樹 影靚相

仲要諗埋食咩聖誕大餐😝

今次黎呢間寵物友善餐廳食西餐✨

謝謝餐廳邀請試食~

可以同狗狗坐近門口位置

仲可以望到海景 環境舒適開揚~

最近佢地推出左聖誕𝗆𝖾𝗇𝗎

好開胃~~

๑ 𝙲𝚑𝚛𝚒𝚜𝚝𝚖𝚊𝚜 𝚙𝚞𝚍𝚍𝚒𝚗𝚐
視覺同味覺嘅享受 淋上橙酒會有火焰效果既心太軟
一切開裏面香濃嘅朱古力就流出嚟🤩
食完一啖再繼續想食 滿足~
用餐優惠
試食活動
西灣河除咗太安樓,碼頭隔離其實有條街好多西餐廳🤫可以見到好多人帶毛孩去食飯😋見到Bistro east裏面裝修幾歐式可以打卡就入咗去試🤘🏿坐近門口食飯會見到好多毛孩行過㗎!!!!.🦞Lobster soup龍蝦湯夠濃creamy,飲落順滑唔會有罐頭湯嗰種粉感😋.🍝Chicken cannelloni另一個前菜係cannelloni,pasta皮咬落有啲似餃子皮咁,入面包住菜同雞肉碎,都幾足料🤣淋上白汁整體唔會乾.🐓x’mas turkey w/ radish, tomatoes火雞係聖誕限定嘅Menu😗唔同set份量會唔同,建議嗌大份啲‼️意外地雞肉同蔓越莓醬幾夾,酸酸甜甜中和返油膩感👍🏿.🍫x’mas pudding以為係布甸點知係心太軟😂上枱勁熱切開仲會出煙,焗到外皮都幾脆,個心嘅朱古力唔會死甜😻.#BistroEast #西灣河 #寵物友善 #香港餐廳
[Set dinner for 1 $268]
🦞Lobster soup
龍蝦湯夠濃creamy,飲落順滑唔會有罐頭湯嗰種粉感😋
🍝Chicken cannelloni
Chicken  cannelloni
Xmas  pudding
Xmas  turkey  slide
2024-12-11 0 瀏覽
#20241204 📝 📍 #BistroEast @bistroeasthkg 西灣河鯉景灣太康街55號蘇豪東A期地下A號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#生牛肉他他配薯條 $208💭 其實本身對全生既牛肉真係有少少恐懼🫨但呢個有啲洋蔥同酸瓜撈埋係入面,食落酸酸甜甜完全無血腥味,仲有個黑醋沙律同埋多士,係個好豐富既前菜~.#香煎鵝肝配牛油包 $168💭 有鵝肝食好高級!如果驚就咁食鵝肝配多士會好油膩既話咁就太多餘,因為呢度勁貼心咁係頂頭放左舊無花果,一啖食落去有鵝肝既油香,又有無花果既清香中和返個膩,食多兩舊都得😎.#意大利燒雞卷配菠菜及忌廉汁 $???💭 呢款雞卷係香港真係好少見,印象中今次係第一次食,用左平時食wrap既皮包住啲雞肉碎同菠菜,面頭淋左啲cream cheese sauce,味道屬於清淡類別,兩大條份量好多,當主菜食其實都夠🐔.#美式燒烤醬肋骨配薯條 $228💭 食豬肋骨最怕食到啲好鞋又痴晒骨,要切勁耐先食到既肉,呢個就唔會喇,係淋到用刀輕輕都切得開,而且一切就離晒骨,非常之好味😋伴碟有香脆既薯條,無論點茄汁定係豬肋骨啲燒烤醬都一樣咁好味🍟.#聖誕布丁 $???
#20241204 📝
📍 #BistroEast @bistroeasthkg
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#生牛肉他他配薯條 $208

#香煎鵝肝配牛油包 $168

#意大利燒雞卷配菠菜及忌廉汁 $???

#美式燒烤醬肋骨配薯條 $228

#聖誕布丁 $???
💭 食到尾食返個甜品先叫完美,上枱既時候會淋啲著晒火既橙酒落個心太軟度,好打卡able📸而且啲橙酒高溫燒過可以揮發左啲酒精,但又留返啲香氣係度,所以食落又同出面啲心太軟唔太一樣,食完感覺太幸福☺️

#西灣河美食 #🐷在西灣河 #🐷_食
#西灣河 #寵物友善 #香港餐廳
🔎 Bistro East (西灣河)今日晏晝去完太安樓掃街🥙🍔🍱🥘夜晚就搵咗間喺附近海旁嘅一間西式餐廳🍴坐擁海景,餐廳環境和氣氛都好有feel🕯️一入到去就感受到一種優雅又放鬆嘅感覺😌好適合同朋友傾計或者同另一半享受浪漫晚餐💕Staff態度親切😬隨時幫忙fill水換餐具🥄仲會推薦當天的精選🫶🏻上菜快~非常專業👍🏻【生牛肉他他配薯條】 $208⭐️⭐️⭐️⭐️生牛肉份量好多!牛肉質地非常嫩滑,色澤鮮紅好新鮮✨牛肉的鮮味與特製醬汁的鹹香相得益彰,增添了一層風味。搭配多士一起食剛剛好👍🏻🥩✨【香煎鵝肝配牛油包】 $168⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必叫!香煎鵝肝的外層煎得啱啱好,入口即融😋真係一試難忘☺️!對於喜愛鵝肝的人來說,值得一試🤣🍞【美式燒烤醬肋骨配薯條】$228⭐️⭐️⭐️⭐️ 這道燒烤醬肋骨的肉質鮮嫩多汁,表面經過炭燒,燒烤醬的味道濃郁,帶有一點甜味,淡淡肉!😍【提拉米蘇】 $88⭐️⭐️⭐️⭐️呢個甜品由廚師親自送上🍰好creamy!!! 味道好濃郁😍真心食過數一數二好食的Tiramisu😋一淡接一淡停唔到🤣☕呢個餐廳都幾值得推薦!食物質素高,服務一流🫶🏻仲要正對住海邊🌊🌅真係無得輸!
🔎 Bistro East (西灣河)
今日晏晝去完太安樓掃街🥙🍔🍱🥘
夜晚就搵咗間喺附近海旁嘅一間西式餐廳🍴
坐擁海景,餐廳環境和氣氛都好有feel🕯️
一入到去就感受到一種優雅又放鬆嘅感覺😌
好適合同朋友傾計或者同另一半享受浪漫晚餐💕
Staff態度親切😬隨時幫忙fill水換餐具🥄
仲會推薦當天的精選🫶🏻上菜快~非常專業👍🏻

【生牛肉他他配薯條】 $208

【香煎鵝肝配牛油包】 $168

【美式燒烤醬肋骨配薯條】$228

【提拉米蘇】 $88
⭐️⭐️⭐️⭐️呢個甜品廚師親自送上🍰好creamy!!! 味道好濃郁😍真心食過數一數二好食的Tiramisu😋一淡接一淡停唔到🤣☕

呢個餐廳都幾值得推薦!
食物質素高,服務一流🫶🏻
仲要正對住海邊🌊🌅真係無得輸!
2024-12-10 0 瀏覽
位於西灣河蘇豪東嘅Bistro East ,將歐洲和意大利嘅風格融入餐廳,餐廳開陽嘅設計,比客人邊進餐,邊欣賞到西灣河海景,非常寫意🩷 臨近聖誕,Bistro East 推出了聖誕Menu,最鍾意聖誕節嘅我當然要黎一試🎄✨🫕🦞Lobster Soup湯底濃郁,滿滿嘅龍蝦味,非常出色👍🏻🍽️🫔Roasted Chicken Cannelloni with Spinach and Cream Sauce 白汁粗管通心粉包裹着綿綿嘅雞肉同菠菜,口感豐富又帶點清新感覺🍽️🦃Christmas Slice Turkey with Radish, Cherry Tomatoes and Gravy Sauce聖誕節必吃嘅火雞!火雞雞肉厚實,配合微酸嘅醬汁,口感非常豐富 !🎄🥧Christmas Pudding朱古力心太軟,心太軟外層烤焗得恰到好處,內層軟身又不油膩,層次非常分明✨📍Bistro East (西灣河)西灣河鯉景灣太康街55號蘇豪東A期地下A號舖@bistroeasthkg #bistroeast #西灣河 #寵物友善 #香港餐廳#christmas #christmasmenu #tur

🫕🦞Lobster Soup
湯底濃郁,滿滿嘅龍蝦味,非常出色👍🏻

🎄🥧Christmas Pudding

📍Bistro East (西灣河)
西灣河鯉景灣太康街55號蘇豪東A期地下A號舖

@bistroeasthkg #bistroeast #西灣河 #寵物友善 #香港餐廳#christmas #christmasmenu #turkey #lobstersoup #pudding #cannelloni #saiwanho #sohoeast #seaview #seaviewrestaurant #chocolate #hongkongfood #hongkongfoodie #hongkongfoodies #hongkongfoodblogger #hkfood #hkfoodie #hkfoodies #hkfoodblogger #hkfoodstagram #foodie #foodies
呢間同朋友食過一次覺得份量好大,而家個起唔錯,今日決定番兜😌Beef Tartare |牛肉他他份量好多,入口嫩滑無筋又帶有小小嚼勁,加入蔥粒同洋蔥更突顯鮮味👍🏻配埋多士一齊食多一份鬆脆口感。Foie Gras |鵝肝煎到外脆內軟,接近入口即溶🤤🤤呢間餐廳比較特別,用上無花果配襯,清甜解膩!Buffalo Wings |雞翼係即叫即炸😋熱辣辣夠哂脆口,淋上辣汁,非常惹味,鍾意重口味既仲可以回埋藍芝士醬,更添風味。Pork Ribs |食ribs一定要配薯條🤣薯條好香脆!!瞬間食哂🙈豬肋條肉質爽彈,焗得岩岩好,切開仲好juicy🥰Tiramisu |Tiramisu係上檯先𢳂落碟再灑上咖啡粉,呢到既Tiramisu質地偏挺身,咖啡味道濃郁,甜而不膩👍🏻呢個天氣坐喺海邊飲住酒真係好chill,搵日早啲過黎睇埋日落仲正😍

Beef Tartare |

Foie Gras |

Buffalo Wings |

Pork Ribs |

Tiramisu |

• 美式燒烤醬肋骨配薯條
有情調有氣氛嘅意大利/法國菜餐廳! 🇮🇹🇫🇷每張枱都有蠟燭營造好溫馨嘅氣氛, 店員態度超好, 係不錯嘅用餐體驗💓 菜式價錢合理, 仲每樣都幾大份! CP值高! 食飽仲可以喺喺海旁散步, 完全已經係幫大家諗好咗date night 嘅夜晚可以點發展 ur welcome😘————————————————食物:❆ Beef tartare $208 生牛肉他他比起其他餐廳嘅份量比較大份! 加咗胡椒食落有少少辣, 幾特別❤️‍🔥 加埋橄欖油同醋好開胃! 隔離仲有牛油多士、沙律菜同埋薯條, 份量已經可以媲美一個主菜🐒❆ Fole Gras $168香煎鵝肝配多士超好食,最深刻印象就係個鵝肝! 煎得好香仲入口即溶, 配無花果同香脆多士一齊食一流😍❆ Pork ribs $228美式燒烤豬肋骨配幼薯條🍟 肋骨好多肉, 唔會剩係得一條條骨, 包你食得夠飽! 重點係啲肉仲唔會好乾好嚡, 反而肉質幼嫩仲juicy有肉汁🐽❆ Tiramisu $88好順滑, 入口即溶! 濃濃嘅咖啡同奶香味, 唔使驚太甜食到好膩🤎 店員上枱會即刻幫你審咖啡粉☕️ 一啲雪藏味都冇❆ Lychee Martini $58荔枝馬汀尼
————————————————
食物:
❆ Beef tartare $208

❆ Fole Gras $168

❆ Pork ribs $228

❆ Tiramisu $88

❆ Lychee Martini $58
荔枝馬汀尼以伏特加、乾味美酒同新鮮荔枝炮製而成🍸 飲落去清新嘅荔枝香氣迎面撲來, 口感濕潤而滑順酒精同水果嘅完美結合, 帶嚟淡淡果香

❆ Pimm’s Cup $58
“冰鎮檸檬Pimm's杯”係一杯清新怡人嘅雞尾酒🍾 以Pimm's no.1、檸檬汽水同新鮮水果調製而成! 飲落有清爽嘅檸檬氣息, 伴隨水果嘅微甜🍋 冰涼爽口

————————————————
整體:
✦ 價格: 4.4/5
✦ 味道: 4.4/5
✦ 服務: 4.5/5
✦ 環境: 4.4/5
✦ 再訪指數: 4.5/5

Bistro East (西灣河)
@bistroeasthkg
📍地址:
⏰營業時間:
星期一至四 12:00-22:00
星期五至日 12:90-23:30

2024-11-28
  • 美式燒烤醬肋骨配薯條
🌊西灣河海旁超有氣氛餐廳🌅啱矖未諗到聖誕簡去邊度dating嘅大家🎄steak tartare with fries 生牛肉他他($208)微微辣味,生牛肉肉味濃郁,配搭咗醃咗嘅小黃瓜同雞蛋食落更加嫩滑同口感豐富👍🏻Spanish foie Gras with fresh figs&soft butter 無花果鵝肝多士 ($168) 鵝肝表面煎到金黃色 ,油香四溢,無花果味道甘甜,除咗豐富層次之外,仲可以平衡鵝肝嘅油膩🤤BBQ pork ribs with fries 美式豬肋骨配燒烤醬($228)pork ribs外皮香脆但做到肉質多汁嫩,燒烤醬唔會太鹹,而且充滿濃郁檸檬香🍋tiramisu ($88)呢度嘅tiramisu幾特別,staff會攞一大盤tiramisu再舀出嚟,然後灑上可可粉🍫口感非常creamy,好香奶味,作為甜品非常滿💕餐廳仲可以望到海景,食完之後可以去海旁散步🩵完全係seaside bless💓dine and unwind with great vibeBistro East 西灣河鯉景灣太康街55號蘇豪東A期地下A號舖#BistroEast #西灣河 #寵

Bistro East

#BistroEast #西灣河 #寵物友善 #香港餐廳

Bistro East位於鯉景灣蘇豪東,餐廳的裝潢高雅舒適,特別喜歡牆上的圖畫,有種置身於法國酒館的感覺🩵 餐廳的半開放式設計可以欣賞到海景,非常chill,很適合前來慶生或約會😌✨ 而且這裡更是寵物友善餐廳呢~🐶 (下次有機會帶同狗狗一起再到訪🙈)🤍生牛肉他他配薯條生牛肉他他肉質柔嫩,調味微辣且帶點清爽感,十分開胃🤩 而搭配的牛油包更可refill呢~😝🤍香煎鵝肝配牛油包鵝肝外脆內嫩,入口即化🤤 清新甜美的無花果中和了鵝肝的膩感,而牛油包則很軟熟,牛油味亦很濃郁,一口吃下去超級滿足🥰🤍美式燒烤醬肋骨配薯條份量十足!🤩 豬肋骨肉質嫩滑,燒烤醬微甜,帶有陣陣煙熏味,非常惹味😋 而薯條亦炸得非常香脆👍🏻🤍Tiramisu質地綿密,咖啡味及酒味也很香濃,有着豐富的層次感,而且整體不會太甜☺️📍Bistro East - 西灣河鯉景灣太康街55號蘇豪東A期地下A號舖

🤍生牛肉他他配薯條

🤍香煎鵝肝配牛油包

🤍美式燒烤醬肋骨配薯條

🤍Tiramisu

• 香煎鵝肝配牛油包
2024-12-03 32 瀏覽
又係屋企附近搵到超級靚仔嘅西餐廳😋 今次黎到西灣河蘇豪東嘅Bistro East🌟 內裡裝修充滿歐陸氣息,外國悠閒風嘅設計令人十分寫意☺️ 好啱Happy Hour 黎飲返杯嘆一嘆😘 今次試咗兩款前菜、一款主食加埋一款甜品❤️ Beef Tartare 牛肉好新鮮👍 食落嫩滑順口🤤 牛味濃香😘 配搭香脆鬆軟嘅多士一齊食,又夾又滿足🥰 一旁更伴有鮮炸薯條同埋清新嘅沙律菜,真係好有誠意✅ Fole Gras❤️ 鵝肝入口油香滿溢,食落軟滑細膩,滋味濃郁,令人回味不已☺️ 配搭多士和無花果一齊食用,正好中和鵝肝嘅膩感,好出色嘅配搭😋 主食超豪華嘅Pork Ribs🤩 豬肋骨勁大排好厚肉✅ 燒得焦香又惹味☺️ 食落啖啖肉勁滿足😘 醬汁濃稠鹹香😍 用黎送薯條都勁正🤣👍 甜品係餐廳自家製嘅Tiramisu❤️ 由職員即場「筆」出黎製作擺盤🤩 視覺味覺雙重享受✅ 提拉米蘇香滑細膩,食落嘅有可可嘅醇香,又有咖啡嘅濃郁滋味🥳 必食推薦👍

今次試咗兩款前菜、一款主食加埋一款甜品❤️
Beef Tartare

Fole Gras

Pork Ribs

午餐
Beef Tartare
Fole Gras
Pork Ribs
2024-11-29 56 瀏覽
下班後跑到蘇豪東散心,找了一間小酒館吃個晚飯鯉景灣海傍餐廳面海又有打卡位,環境有情調裝修走歐陸風格,有渡假的感覺,半開放式寵物友善簡約燈光柔和,悠閒而舒適,非常適合與朋友聚會頭盤香煎鵝肝配牛油包煎至外焦內軟,富有油香生牛肉他他配薯條用上幼身薯條,香脆可口,一口接一口食不停主菜美式燒烤醬肋骨配薯條肉多且嫩,非常惹味甜品提拉米蘇可可粉灑在最上層,口感濃郁,層次豐富Aperol Spritz鮮豔歡樂的顏色,清新爽口的氣泡口感
下班後跑到蘇豪東散心,找了一間小酒館吃個晚飯
鯉景灣海傍餐廳面海又有打卡位,環境有情調
裝修走歐陸風格,有渡假的感覺,半開放式寵物友善
簡約燈光柔和,悠閒而舒適,非常適合與朋友聚會
頭盤香煎鵝肝配牛油包煎至外焦內軟,富有油香
香煎鵝肝配牛油包
生牛肉他他配薯條用上幼身薯條,香脆可口,一口接一口食不停
生牛肉他他配薯條
主菜美式燒烤醬肋骨配薯條肉多且嫩,非常惹味
美式燒烤醬肋骨配薯條
甜品提拉米蘇可可粉灑在最上層,口感濃郁,層次豐富
提拉米蘇
美式燒烤醬肋骨配薯條
提拉米蘇
Aperol Spritz
2024-11-25 46 瀏覽
不經意搵到呢間位於蘇豪東區幾有情調嘅西餐,對住海景食飯都幾Chill藍綠色主調,雲石餐桌,係海洋嘅色彩,好喜歡食物款式多,仲有Bar 位,幾適合情侶拍拖之後,再去海邊散步前菜🔴 Beef steak tartar 見到呢個他他有點震撼,平時食開嘅tartar 邊有咁高身,肉質鮮甜,牛肉味幾香,加左洋蔥,青瓜碎,胡椒味幾濃厚,放上牛油脆多士上面一齊食都幾夾伴碟嘅薯條係岩炸起熱辣辣,除左茄汁,點海鹽,胡椒都幾好味Foie Gras 香煎鵝肝配牛油多士鵝肝好肥美,外面帶點焦糖味,煎到外香內軟,旁邊嘅無花果鮮甜,加少許黑醋,完全唔會覺得鵝肝好油膩牛油多士脆口,內裡微暖鬆軟BBQ ribs 美式燒烤醬肋骨配薯條豬肋骨好大舊,煮到剛剛好,唔洗好用力就切得開食落每一啖都有香濃燒烤醬味,豬肉唔會’柴口‘,係幾juicy ge,有少少微焦效果配脆薯條甜品揀左Tiramisu係你面前灑上咖啡粉,芝士味都幾突出,口感軟滑creamy,蛋糕帶好香咖啡酒味可加配雪糕,士多啤梨雪糕係自家製,牛奶味濃,仲有士多啤梨果肉Drinks Lychee Martini前調甜甜的,荔枝味幾重,裝飾方面有一串荔枝肉👍🏻,後調有
藍綠色主調,雲石餐桌,係海洋嘅色彩,好喜歡

前菜
🔴 Beef steak tartar
伴碟嘅薯條係岩炸起熱辣辣,除左茄汁,點海鹽,胡椒都幾好味

Foie Gras 香煎鵝肝配牛油多士
牛油多士脆口,內裡微暖鬆軟

BBQ ribs 美式燒烤醬肋骨配薯條
豬肋骨好大舊,煮到剛剛好,唔洗好用力就切得開
配脆薯條

甜品揀左Tiramisu

Drinks
Lychee Martini
前調甜甜的,荔枝味幾重,裝飾方面有一串荔枝肉👍🏻,後調有淡淡果酒香

Bistro Sunrise
好新鮮嘅橙味,唔受得酒精嘅朋友仔都岩飲
2024-11-10
  • Tiramisu
  • Foie  Gras
位於西灣河嘅 Bistro East,裝修簡約燈光柔和,雖然餐廳位置唔近地鐵站,但正因為咁而感受到一種悠閒同舒適嘅氣氛,有歐洲小酒館嗰種chill vibe,適合同朋友傾偈或者同另一半放鬆嘅地方🍻。🐮生牛肉他他配薯條 Steak Tartare with fries ($208)呢個生牛肉他他份量十足,唔會有腥味,口感似吞拿魚蓉。調味非常之得宜,有微微嘅辛辣味。配埋脆口嘅烤麵包,一啖咬落去好滿足!🪿香煎鵝肝配牛油包 Foie Gras with figs & milk brioche ($168)鵝肝可以話係呢度嘅一個亮點✨!質感滑溜入口即化,新鮮無花果中和咗鵝肝所帶嚟嘅肥膩感,果香同鵝肝嗰種濃郁味道互相襯托真係好正。底下嗰啲烤麵包再吸埋鵝肝嘅油脂,每一啖都係享受。🐽美式燒烤醬肋骨配薯條 BBQ Pork Ribs with fries ($228)烤肋骨賣相都好吸引,外層嗰層燒烤醬香甜,火候剛剛好有鎖住肉汁🔥。配上大量熱辣辣嘅薯條食到好飽好飽。🍰提拉米蘇 Tiramisu ($88)Tiramisu可以話係餐後甜品嘅完美選擇!睇住店員由一個大碗潷出嚟,好有feel🤣!我最鍾意係佢甜而

🍰提拉米蘇 Tiramisu ($88)
Tiramisu可以話係餐後甜品嘅完美選擇!睇住店員由一個大碗潷出嚟,好有feel🤣!我最鍾意係佢甜而不膩,夾住濃郁嘅咖啡香同淡淡嘅可可粉。呢道係會令我回頭再嚟嘅一道甜品
☁️☁️☁️
服務方面,呢度嘅服務員都好nice,會問下對餐點嘅評價,整體來講食得幾開心同舒服。

順帶一提呢間係寵物友善餐廳嚟嫁,有時候散完步嚟chill下都唔錯😙。
  • 香煎鵝肝配牛油包