2019-10-16
今日又約左朋友係觀塘食飯😆附近好附都食過哂,但朋友話有間新新地嘅西餐食,於是去左試下😁餐廳環境唔錯,幾闊落坐得幾舒服👍🏻而且staff都好足夠,基本上一舉手就有人黎幫你而家逢星期一同星期三6點後main course 買一送一,好抵😁可惜今日係星期二🤣所有都係決定嗌set dinner 🥢巴馬火腿哈蜜瓜沙律巴馬火腿嘅咸,哈蜜瓜嘅甜,沙律菜嘅爽脆,再加上胡麻醬,配合得好好👍🏻會係一款令我想再食多啲嘅沙律😆🥢日式磯煮鮑魚鮑魚好入味!口感都一流,好軟身易咬😁煮得岩岩好👍🏻連下面舊蘿蔔都好好食☺️🥢餐湯 麵包麵包好好食!好明顯唔係整定,仲暖嘅配埋個湯一流😌🥢火山石燒澳洲M6和牛三角腰扒嗌左5成熟,都燒得岩岩好👍🏻呢款和牛比較無咁多油脂,但肉味好重😁而且有少少辣味,好少食和牛食到呢個調味😆另外,啲配菜都好好食🥢堡雲酥烤黑毛豬架呢款比和牛更加有驚喜!估唔到咁嫩咁滑!明明無乜脂肪,但都做到肉質咁好👍🏻痴骨嘅位特別好食🥢甜品意大利奶凍😁奶味適中,唔會話太濃蓋過左面頭嘅士多啤梨jelly🍹Tokyo strawberry forzen好似係用真士多啤梨整😆味道唔會過甜👍🏻不過因為係沙冰,所以要飲快啲如果唔
今日又約左朋友係觀塘食飯😆
餐廳環境唔錯,幾闊落坐得幾舒服👍🏻
而且staff都好足夠,基本上一舉手就有人黎幫你
可惜今日係星期二🤣所有都係決定嗌set dinner
🥢巴馬火腿哈蜜瓜沙律
會係一款令我想再食多啲嘅沙律😆
🥢日式磯煮鮑魚
鮑魚好入味!口感都一流,好軟身易咬😁煮得岩岩好👍🏻
連下面舊蘿蔔都好好食☺️
🥢餐湯 麵包
麵包好好食!好明顯唔係整定,仲暖嘅
配埋個湯一流😌
🥢火山石燒澳洲M6和牛三角腰扒
嗌左5成熟,都燒得岩岩好👍🏻
呢款和牛比較無咁多油脂,但肉味好重😁
而且有少少辣味,好少食和牛食到呢個調味😆
另外,啲配菜都好好食
🥢堡雲酥烤黑毛豬架
呢款比和牛更加有驚喜!估唔到咁嫩咁滑!
明明無乜脂肪,但都做到肉質咁好👍🏻痴骨嘅位特別好食
🥢甜品
🍹Tokyo strawberry forzen
好似係用真士多啤梨整😆
味道唔會過甜👍🏻
不過因為係沙冰,所以要飲快啲如果唔係就變水🤣
🍹wild berry orange squash
呢杯朋友叫嘅,佢話酸酸地都唔錯