朋友介紹嚟到呢間喺浸大嘅餐廳~ 呢度嘅手工意粉幾signature,而且價錢幾抵食,環境又好坐! 如果喺浸大嘅職員/學生仲有8折,更加抵食🙊𝘿𝙞𝙣𝙣𝙚𝙧 𝙎𝙚𝙩 ($𝟮𝟲𝟴)⭐️意大利雲吞.紅蝦慕斯.龍蝦牛油汁❤️8.0原來只有一大粒雲吞,一上枱覺得份量好少咁🙈 但內裏嘅紅蝦慕斯真係超重蝦味同鮮味😳 配上濃郁嘅龍蝦汁真係好好食!⭐️周打蜆湯❤️8.5超creamy零味精嘅周打蜆湯😍⭐️蟹黃蟹肉香蒜辣椒扁意粉❤️8.0手工意粉有咬口,而且啖啖蟹黃同蟹肉,配上辣椒十分惹味香口!😍 ⭐️意式伯爵奶凍❤️8.5⭐️烏龍茶奶凍(打卡送) ❤️8.5呢度嘅兩個奶凍都超好食😍😍😍 質感係creamy嘅路線,重點係兩款嘅茶味都超濃😍 嚟到一定要試! 𝘼 𝙡𝙖 𝘾𝙖𝙧𝙩𝙚⭐️法式牛肉他他.胡椒薄脆($98)❤️6.0呢個前菜相對失色,調味質感普普通通冇乜記憶點🤣 可以試其他~⭐️鴨白湯手打意粉.慢煮鴨胸($188)❤️8.8呢個真係必試! 因為真係好少見鴨白湯嘅意粉😳 個湯濃稠重鴨香,意粉掛曬湯好正🤤 仲有超多舊大大舊嘅鴨胸,個皮又煎得香脆☺️ 如果鴨胸再Juicy啲啲就更perfect喇❤️

𝘿𝙞𝙣𝙣𝙚𝙧 𝙎𝙚𝙩 ($𝟮𝟲𝟴)

⭐️意大利雲吞.紅蝦慕斯.龍蝦牛油汁❤️8.0

⭐️鴨白湯手打意粉.慢煮鴨胸($188)❤️8.8
  • 伯爵茶奶凍
  • 蟹黃蟹肉香蒜辣椒扁意粉
2024-11-13 19 瀏覽
我透過 OpenRice 訂位,並在備註欄中提到當晚是丈夫的生日,希望能在甜點碟上寫上「Happy Birthday」。餐廳經理非常細心地與我確認訂位時間,並暗示她知道我是那位有特殊需求的客人。她不斷用眼神與我交流,默默安排了蛋糕,以給丈夫一個驚喜。更令人感動的是,她在甜點碟上用威化卷和忌廉精心製作了一棵樹子樹,展現了她的用心和創意。餐廳職員對食客的細緻關懷讓我印象深刻。至於食物質素,更是毋庸置疑。我們點了二人套餐,餐前的小麵包熱騰騰的,每一口都如同品嚐到新鮮出爐的味道。南瓜湯的味道與忌廉融合得非常完美。南瓜的天然甜味與微酸感相得益彰,搭配忌廉的絲滑質地,使湯品在口中流轉時帶來如絲般的順滑感。作為前菜的蟹肉千層酥盒,層層酥皮清晰可見,每一層都恰到好處地保持著脆度。蟹肉的新鮮甜美在口中綻放,而酥皮則提供了完美的對比,使整體口感豐富而不油膩,展現了出色的平衡。明帶子手工意粉簡直無可挑剔。每條意粉都能完美裹住醬汁,醬汁中的飛魚子與忌廉交融出絕風味。意粉彈牙的口感搭配醬汁中的忌廉鮮香,特別是飛魚子的微鹹與忌廉的豐腴相交,使每一口都充滿層次感。這次用餐體驗超出了我的期待,每道菜品都展現了廚藝和對
這次用餐體驗超出了我的期待,每道菜品都展現了廚藝和對食材的尊重。我一定會再次光臨這家餐廳。
2024-11-13
慶祝紀念
生日
2024-09-23 579 瀏覽
呢到性價比極高,又好食,餐廳同事又好,每次食完又有得儲印仔,好快食滿又有野送,成日都好似有野送咁,所以真係好抵食!已經黎食第三次,真係就黎做飯堂 。今次晚餐黎食佢地homemade 嘅肉丸,濃濃嘅蕃茄味,肉丸好有口感嚼口,唔係ikea個種,真係實的的好多肉嘅肉丸 。沙律同湯正常,麵包依然咁好味 。今次試海鮮闊條麵,呢到最出名係手工意粉、闊條麵,好有口感~再配埋翠玉瓜,成碟好健康,好fresh 。但鴨白湯手打意粉好食好多!純粹今次試新野今晚最出色係塊牛柳,真係煎得岩岩好,外脆內軟,好juicy,一咬啲肉汁就出哂黎 。唔駛加燒汁就咁原味麵好夠味,好好食 。

已經黎食第三次,真係就黎做飯堂 。

沙律同湯正常,麵包依然咁好味 。
今次試海鮮闊條麵,
呢到最出名係手工意粉、闊條麵,好有口感~
再配埋翠玉瓜,成碟好健康,好fresh 。
但鴨白湯手打意粉好食好多!純粹今次試新野

2024-08-25
慶祝紀念
紀念日
2024-08-06 831 瀏覽
朋友介紹黎到浸大呢間餐廳,環境舒服,店員好有禮貌 👍🏻意大利雲吞,紅蝦慕絲,龍蝦牛油汁 $108係一粒大雲吞,入面嘅餡餡料紅蝦慕絲係超級有蝦味同勁鮮味,配埋濃郁嘅龍蝦汁真係一絕好食👍🏻 原本仲以為得一粒份量好少,原來兩個人share食一粒已經好足夠 🤣🤣🤣 法式海鮮千層酥盒 $108離遠巳經聞到勁香既海鮮味,酥皮口感唔錯,入邊係海鮮+薯蓉,幾特別意式手工千層麵 (牛面肉肉醬,意式青醬,水牛芝士白醬) $168店員話有6層🤣🤣🤣 勁多芝士但唔油膩🤤🤤 味道層次分明 鴨白湯手打意粉配慢煮鴨胸 $188個湯既濃度重鴨香,掛係手工意粉度😍😍 而且仲有大大舊鴨胸,個枝煎得好香脆,夠曬味!!
朋友介紹黎到浸大呢間餐廳,環境舒服,店員好有禮貌 👍🏻

意大利雲吞,紅蝦慕絲,龍蝦牛油汁 $108

法式海鮮千層酥盒 $108

店員話有6層🤣🤣🤣 勁多芝士但唔油膩🤤🤤 味道層次分明

鴨白湯手打意粉配慢煮鴨胸 $188

2024-07-12 753 瀏覽
意大利黑松露法式牛肉他他🐮$98食牛肉他他,最怕就係有腥味,好彩佢呢度嘅牛肉處理得好好,冇腥味之餘牛肉仲可以做到好軟腍好味!法式海鮮千層酥盒 🦐 $108上枱嘅時候已經聞到好香濃嘅海鮮味,酥皮食落口感好唔錯,一個前菜嚟講,真係算係別出心裁!法式洋蔥醬手打闊條意粉配香煎澳洲M7和牛橫隔裙帶牛扒 🥩$198好鍾意佢哋嘅意粉,全部自家製特別好食,重點係即製嘅自家意粉佢哋都只係買百零蚊一個,超抵食!意粉嘅醬汁係法式洋蔥醬,一樣好好味!傳統印度羊比咖喱配烤餅🫓$168佢哋呢一個咖喱,真係充滿印度嘅風味,配上兩隻唔同質感嘅烤餅,就好似一種價錢兩種享受咁!羊肉又唔會煮得太韌同埋太羶,整體好好食!但凡光顧佢哋主餐牌上面嘅Pizza🍕、意大利飯、意粉🍝 或者係其他main course,加$88就可以配餐湯🥣、頭盤🥗、同埋飲品🍹!講緊佢哋是但一個頭盤就已經over $88啦,所以呢個優惠真係超級抵!而且佢哋嘅餐湯頭盤絕對係用心製作,唔係Hea大家嘅!誠意推介大家嚟試吓!❤️佢哋呢度嘅價錢都幾優惠,如果係浸會大學嘅職員或者學生過嚟,全單都可以享有八折優惠!真係抵上加底!🈹🈹🈹優惠
意大利黑松露法式牛肉他他🐮$98

法式海鮮千層酥盒 🦐 $108

傳統印度羊比咖喱配烤餅🫓$168

2024-07-02 701 瀏覽
今天晚上 ,我們搭地鐵去到九龍塘站落車 ;走了過去吳多泰博士國際中心地下Bistro NTT 晚飯。看了一看餐牌 ,我們叫了兩份晚餐套餐 。先來的是餐包 ,然後是凱撒沙律 、千層酥盒 、蟹黄蟹肉香蒜辣椒意粉、油封鴨脾意大利飯和两杯凍檸檬茶。千層酥盒的材料豐富,有蟹肉 、大蝦 、青口、 薯蓉, 海鮮鮮甜好味。蟹黄蟹肉香蒜辣椒意粉,香氣誘人,滋味濃厚。每一口都能感受到蟹肉的鮮甜和蟹黄的濃郁,配上香氣四溢的蒜和微辣的辣椒,產生絕妙的味覺饗宴。油封鴨脾意大利飯,真是一道讓人無法忘懷的美味佳餚。每一口米飯都融合了鴨脾的鮮美與香氣,入口即化。加上精心搭配的意式調味,令人回味無窮。

2024-07-02
2 分鐘 (堂食)
  • 千層酥盒
2024-06-24 661 瀏覽
在剛剛過去的周日,我和太太前往九龍Bistro NTT by Attic餐廳。這家餐廳以供應高級西餐著稱,我們特意選擇了他們的特色套餐晚膳。太太選擇了$338的套餐,其中包括了頭盤的意大利雲吞和餐包,以及一碗香濃可口的磨菇茸餐湯。主菜則是一道鴨白湯慢煮鴨胸配手打意式寬條麵,鴨肉軟嫩多汁,麵條彈牙有勁,盡顯廚師的烹飪功夫。至於我,則挑選了$268的套餐。我特意加$38升級至香煎法國鵝肝多士的頭盤,鵝肝香濃醇厚,配以溏心蛋黃和青蘋果蓉,口感層次豐富。接著是同樣的磨菇茸餐湯和餐包。主菜方面,我選擇了一道燴牛面意大利飯,牛肉軟嫩多汁,飯粒粒分明,令人胃口大開。餐後,我們各自享用了一份伯爵茶奶凍和烏龍茶奶凍作為甜品,清新幽雅的奶凍完美收尾了這頓豐富的晚膳。飲品方面,我們則點了凍檸檬茶作為解膩潤喉。我和太太都對這次晚宴留下了美好的回憶,期待下次再次造訪。

我和太太都對這次晚宴留下了美好的回憶,期待下次再次造訪。
一直持續光顧的餐廳, 之前搬去尖沙咀,現在又重返九龍塘☺️位於浸會大學的一間西餐廳,識途老馬先知好嘢😉餐廳位置距離地鐵站有15分鐘路程. 搭車大約5分鐘就到.今日book咗18:30, 一如以往,唔多客人,大約有4枱客. 主管過嚟招呼,好熱情,友善,笑容滿面👍專業哋介紹食物同優惠. 可能佢認得我,問我有無帶酒,主動提供酒杯. 呢度係免開瓶費㗎👍🤣 上菜前上咗麵包,熱辣辣,好味!食物揀咗煙三文魚凱撒沙律,意式凍肉拼芝士拼盤做開胃菜. 菜新鮮👍拼盤👍主菜點咗印度烤雞,油封鴨脾意大利飯,鴨白湯手打意粉,慢煮鴨胸.印度烤雞好好味少少辣, 油封鴨腿意大利飯,我覺得都唔錯,手打意粉好有gel頭,慢煮鴨胸唔會過熟☺️另外你follow佢嘅ig嘅話會鬆一個伯爵茶布丁,好好味👍埋單每人唔使250蚊,超值😉
一直持續光顧的餐廳, 之前搬去尖沙咀,現在又重返九龍塘☺️
埋單每人唔使250蚊,超值😉

印度烤雞
意識凍肉拼芝士拼盤
煙三文魚凱撒沙律
2024-06-20 379 瀏覽
隱世西餐在浸會大學❗️估唔到畢業多年後,學校開左間咁好食嘅西餐廳🍴晚餐Deluxe Set $388前菜+餐湯+主菜+甜品前菜+$ 食🇫🇷法國鵝肝多士配溏心蛋黃,青提及青蘋果蓉🍏 呢個溏心蛋黃有驚喜,聽講漬左一晚,相當好味😋我係為左個鴨白湯慢煮鴨胸意粉而來,同埋揀呢個餐!一啲都無令我失望🥹 白湯煮了6小時,一啲都唔肥膩,個鴨胸又大塊又多,慢煮左一晚,真係好好食!手打意粉口感煙韌,好好食😋價錢仲要超經濟實惠,如果係浸會學生仲有多啲折扣,lunch都超級抵食!服務態度仲要超專業,每碟上菜時都會解釋番俾我聽我地食緊咩,煮左幾耐,有咩特色,成個experience 就好似食緊星級餐廳咁,只係將佢搬左落大學餐廳到😌
隱世西餐在浸會大學❗️

估唔到畢業多年後,學校開左間咁好食嘅西餐廳🍴
晚餐Deluxe Set $388
前菜+餐湯+主菜+甜品

我係為左個鴨白湯慢煮鴨胸意粉而來,同埋揀呢個餐!
手打意粉口感煙韌,好好食😋

2024-06-09
2024-06-19 286 瀏覽
餐廳:Bistro NTT by Attic(九龍塘)🏫地址:九龍塘聯福道32號32號吳多泰博士國際中心地下吳多泰博士國際中心G/F九龍塘這間充滿學府風的餐廳,CP值高得來又好吃,家人提議今次再探訪!畢業季好多學生在這裡辦宴會,門口張燈結彩印度天多利烤雞配烤餅鮮紅艷麗的天多利烤雞散發著濃郁的香料和烤肉香味,皮烤的好脆,肉質鮮嫩多汁,滑順的雞肉有濃郁的香辣味,在舌尖激盪出豐富的滋味。烤得恰到好處的烤餅香酥鬆軟,帶有香醇的牛油奶香和甜味。紅酒柱候燴牛面意大飯牛肉紮實鮮嫩,柱候醬汁相當入味,仲有絲絲紅酒的醇厚芳香彌漫開來,讓人食欲大增。好有新意就是意大飯加了馬蹄,馬蹄增加了米飯的爽口,另外馬蹄的清甜和米飯的綿密相得益彰,層次豐富。意大利雲吞跟中式雲吞很大的區別,一個雲吞就就有一個碟子的size ,加了調料黃燦燦的很精美好有視覺美感,,中間的肉餡很飽滿誘人,味道一流!伯爵茶味奶凍入口即化的奶凍,在舌尖上緩緩融化,帶來絲滑潤滑的口感。伯爵茶的芳香隨即在口腔中綻放,高雅典雅的茶味令人陶醉。芋泥奶油蛋糕底層蛋糕松軟,上層濃郁綿密的芋泥獨有的清香,中層奶油輕盈綿滑,在舌尖上緩緩融化。芋泥的清香,奶油的
餐廳:Bistro NTT by Attic(九龍塘)

印度天多利烤雞配烤餅

紅酒柱候燴牛面意大飯

意大利雲吞

伯爵茶味奶凍

芋泥奶油蛋糕
底層蛋糕松軟,上層濃郁綿密的芋泥獨有的清香,中層奶油輕盈綿滑,在舌尖上緩緩融化。芋泥的清香,奶油的豐腴,蛋糕的柔軟,在口中交織纏繞,給人一種久久難忘的味覺體驗。

凱撒沙拉
翠綠欲滴的羅馬生菜帶有濃郁的凱撒醬汁的酸甜滋味,搭配上酥脆可口的面包丁

南瓜湯
口感醇厚而不膩,讓人感到溫暖舒適

2024-06-16 254 瀏覽
餐廳環境高貴舒適😗衛生企理👍服務員質素非常好🤩🤪食物質素高🤩擺盤非常精緻😍~餐包x南瓜湯😍餐包外脆內軟😍夠熱🤩南瓜湯味道非常濃郁😗湯中蒜香麵包粒非常脆口😘🤩配搭起來,味道一流👍~鵝肝多士☺️😍鵝肝煮得非常香😍入口即溶👍👍多士香脆🤩配搭一流🤪🤪😗~意大利雲吞😘人生之中沒有試過這麼大粒的雲吞😭味道有驚喜😗🤩內裏肉質嫩滑😍雲吞外皮爽口彈牙👍~燴牛面意大利飯😍牛面肉入口即溶☺️跟飯香結合在一起🤪想不到是那麼美味😘調味亦做得非常好😍👍飯粒生熟程度剛好😉👍~意式千層麵☺️👍服務員說有六層☺️看得出這間餐廳的精細做工😭😘味道層次分明👍芝士味重而不油膩🤪🤩下次有機會一定再臨☺️👍

~餐包x南瓜湯😍

~燴牛面意大利飯😍

~意式千層麵☺️👍

下次有機會一定再臨☺️👍
2024-06-09 229 瀏覽
好開心今日嚟到浸會大學地下嘅西餐廳 - Bistro NTT by Attic. 呢度除了浸大嘅師生外,一般街客都可以入來食嘢。今次嗌左個晚餐✨️巴馬火腿沙律3片巴馬火腿很滋味,最鐘意上面有d煙肉碎。✨南瓜湯熱辣辣南瓜湯很暖胃✨️紅洒忙候燴牛面意大飯牛味香濃,醬汁加左黑松露芝士牛油,非常惹味,送飯一流。✨️凍熱情果茉莉花茶茶內有幾粒藍梅和士多卑梨,有濃郁的茉莉花香咪,感覺清夾,夏天飲就最啱飲。✨️烏龍茶奶凍係呢度好受歡迎嘅甜品。不太甜、滑捋持,好好味。
呢度除了浸大嘅師生外,一般街客都可以入來食嘢。

今次嗌左個晚餐

✨️巴馬火腿沙律
3片巴馬火腿很滋味,最鐘意上面有d煙肉碎。

✨南瓜湯
熱辣辣南瓜湯很暖胃

✨️紅洒忙候燴牛面意大飯
牛味香濃,醬汁加左黑松露芝士牛油,非常惹味,送飯一流。

✨️凍熱情果茉莉花茶

✨️烏龍茶奶凍
係呢度好受歡迎嘅甜品。不太甜、滑捋持,好好味。
2024-05-26 269 瀏覽
Bistro NTT by Attic九龍塘聯福道32號吳多泰博士國際中心地舖週末同朋友去咗又一城行街 到咗晚飯時間想試吓啲新嘢 最後搵咗呢一間位於浸大嘅隱世西餐 雖然係位於校園地段 但食物環境質素絕對有驚喜!而且性價比都幾高❤️❤️一入到去就見到環境幾舒服寬敞 而我哋就揀咗坐梳化位 今次我同朋友各自都揀咗$268嘅dinner set 餐廳員工服務態度都好nice😍😍 order前有問埋我哋有冇食物敏感👍👍 首先前菜有凱撒沙律 🥗 同埋 牛肉他他配胡椒薄脆。值得讚嘅地方係賣相好睇之餘份量都算多,凱撒沙律嘅生菜爽口配上醬料、芝士培根碎、同埋酥脆嘅麵包粒,作為前菜經已好豐富!而牛肉他他嘅肉質都鮮嫩,唔會有腥味,加埋個薄脆一齊食好有層次同開胃❤️是日餐湯看似普通,但飲嘅時候絕對有驚喜 當日嘅湯係蜆肉濃湯🍲 好濃稠足料同埋味道濃郁 💯💯嚟到主菜,卡邦尼意粉醬汁順滑、鹹香平衡,意大利粉質感煙靭,同出面普通嘅卡邦尼意粉好唔同,食起上嚟意粉做到同醬汁掛身,但唔會過膩!!!跟住就係紅酒燴牛面意大利飯,米粒煮到恰到好處 配合紅酒燉煮嘅牛面頰肉 好岩我口味❤️❤️嚟到最後極度加分位 烏龍茶奶凍🍮 絕對係下次再到訪
Bistro NTT by Attic
九龍塘聯福道32號吳多泰博士國際中心地舖

嚟到最後極度加分位 烏龍茶奶凍🍮 絕對係下次再到訪必定要點嘅甜品!!! 濃濃嘅奶白配搭上烏龍茶嘅清香 淡雅中帶點醇厚 超正😋😋😋

#九龍灣餐廳#九龍塘美食#九龍塘探店#hkig#hkfoodie#hkfoodblogger
2024-05-14 252 瀏覽
今次係大學同學介紹,先知九龍塘浸大入面有間高質意大利餐廳。餐廳装修相當有格調,內裡寬闊,樓底高可以静静地同朋友談天說地。頭盤係凱撒沙律,沙律菜新鮮,甜甜的凱撒醬混合了煙肉粒滋味無窮。是日餐湯係南瓜湯,整體喝起來很濃稠,南瓜味好出!餐廳既意大利雲吞係皮薄餡靚,大大粒既雲吞,一咬開雲吞皮,肉碎餡滿溢口腔中每一角落。威尼斯鴨肉酱意粉相當有創意,濃郁的鴨味配襯意大利寬管粉,咬口十足,令人吃不停口,愛不釋手。紅酒繪牛面意大利飯十分推介,牛面頰肉肉中間更夾著一層層的骨膠原,入口即溶,簡直就係吃肉的享受,每一口更充斥著紅酒香氣及蔬菜的甜美,滋味分外尤佳。
今次係大學同學介紹,先知九龍塘浸大入面有間高質意大利餐廳。
是日餐湯係南瓜湯,整體喝起來很濃稠,南瓜味好出!

Bistro NTT by Attic今次要介紹浸會大學入面一間主打優質意大利菜嘅餐廳叫「Bistro NTT by Attic」,入面簡單裝修佈置,有長枱、單人枱,以及方便輪椅專用嘅手動調高調低枱,做人出去食野最少20年,喺餐廳真係未見過有手動調高調低枱,非常罕有!從OpenRice見到人哋影d門口相,見到餐廳門口係有一級,不過我一到停車場看更就帶我入吳多泰博士國際中心嘅正門,由正門入佢哋餐廳就唔使帶斜板,呢間餐廳最近推出新菜式,一於入去食個優質意大利菜啦!APPETIZER1.法式牛肉他他,胡椒薄餅(9/10)呢個法式牛肉他他唔腥,咬落去好軟淋,仲食到入面有馬蹄粒,好爽好有口感!胡椒薄餅如果換脆身就好,佢哋係用咗好淋嘅胡椒薄餅!2.意大利雲吞,紅蝦慕斯,龍蝦牛油汁(7/10)呢個意大利雲吞係一大粒,雲吞個皮厚咗少少,入面係豬肉同馬蹄粒,出面係用咗龍蝦牛油汁,味道唔會太濃!是日餐湯:南瓜湯(9/10)呢碗南瓜湯淡淡南瓜味,南瓜湯算濃稠,仲有幾舊鬆軟麵包粒!MAIN COURSE3.蟹黃蟹肉香蒜辣椒扁意粉(8/10)呢碟蟹黃蟹肉香蒜辣椒扁意粉面上有好多蟹肉,不過扁意粉有少少硬,整體都
 Bistro NTT by Attic

APPETIZER
1.法式牛肉他他,胡椒薄餅(9/10)
胡椒薄餅如果換脆身就好,佢哋係用咗好淋嘅胡椒薄餅!

2.意大利雲吞,紅蝦慕斯,龍蝦牛油汁(7/10)

是日餐湯:南瓜湯(9/10)
呢碗南瓜湯淡淡南瓜味,南瓜湯算濃稠,仲有幾舊鬆軟麵包粒!

MAIN COURSE
3.蟹黃蟹肉香蒜辣椒扁意粉(8/10)
呢碟蟹黃蟹肉香蒜辣椒扁意粉面上有好多蟹肉,不過扁意粉有少少硬,整體都算好味,辣辣地好有蒜蓉香!

4.紅酒柱侯燴牛尾意大飯(7.5/10)
呢碟紅酒柱侯燴牛尾意大飯個飯粒有少少未熟,牛尾肉質軟淋,淡淡紅酒味!

DESSERT
5.烏龍茶奶凍(9.5/10)
呢個奶凍非常滑,淡淡烏龍茶味,仲有玫瑰花瓣碎喺旁邊,又唔甜,個奶凍真係非常高質!

6.意式伯爵奶凍(9.5/10)
呢個奶凍非常滑,淡淡意式伯爵茶味,仲有玫瑰花瓣碎喺旁邊,又唔甜,個奶凍真係非常高質!

7.凍檸茶(8.5/10)
呢杯凍檸茶茶味好淡,檸檬有3片!

8.凍奶茶(8.5/10)
呢杯凍奶茶個奶同茶比例唔係好啱我,茶味有少少濃,奶味唔出,一般好飲!

2人總共價錢$590,有加一服務費!

個人口味總評分:9.56/10

@bistrobon_bu

地址:九龍塘聯福道32號吳多泰博士國際中心地舖

#BistroNTT #浸會大學 #吳多泰博士國際中心 #九龍塘好去處 #九龍塘美食 #香港美食 #hkig #hkboy #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong